Gönderen Konu: GLİ ön sis farı düğme uygulamsı  (Okunma sayısı 9600 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • gülerek kaybettiklerini ağlayarak kazanamazsın..
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
GLİ ön sis farı düğme uygulamsı
« : Nisan 30, 2008, 20:50:40 »
Arkadaşlar gli ön sis farı düğmeyi buraya koyabilirsiniz.Arka sis lambasından paralel aydınlatma ve sis acık uyarı lambasına bağlayabilirsiniz.
COROLLA 97 GLİ

Toyota Club Türkiye

GLİ ön sis farı düğme uygulamsı
« : Nisan 30, 2008, 20:50:40 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 66 kere teşekkür etti
  • 254 kere teşekkür edildi
Ynt: GLİ ön sis farı düğme uygulamsı
« Yanıtla #1 : Nisan 30, 2008, 21:29:10 »
Ben de GLİ aracıma sis farı taktırdım arka sis farı ile aynı anahtardan aldılarr. Devrede röle olacağı için elektirik tesisatına bir zararı olmaz demişlerdii..
He unutmadan Fatih bey kısa farları yakmadan sisler yanmıyor değilmi sizin araçta da?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #2 : Nisan 30, 2008, 22:03:16 »
meraba tolga bey ön sisler kontağı açtıgım zaman yanıyor kısa farları açmama gerek yok arkalar evet far açmam lazım.
COROLLA 97 GLİ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 2007 YARİS SOL SPECİAL
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Nisan 30, 2008, 23:14:31 »
Ben de GLİ aracıma sis farı taktırdım arka sis farı ile aynı anahtardan aldılarr. Devrede röle olacağı için elektirik tesisatına bir zararı olmaz demişlerdii..
He unutmadan Fatih bey kısa farları yakmadan sisler yanmıyor değilmi sizin araçta da?

bende de aynı şekilde tolga bey arka sise bağlattım birlikte yanıyor ama kısaları değilde parklara bağlattım parkları açmazsam yanmıyor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 66 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Mayıs 01, 2008, 00:16:54 »
Bilgi için teşekkür ederim arkadaşlar sanırım parklara bağlamak en doğrusu tabi kontakta olabilir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 66 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Mayıs 01, 2008, 00:22:39 »
Farlardan muhabbet açılmışken sorayım sizin araçlarda kontak kapalı parklar veya kısa hüzmeli farlar yanar iken şöför tarafındaki kapıyı  açtığınızda her hangibi bir sesli uyarı oluyormu? Benim araçta böyle bir özellik yok 1996 GLİ. Bu  eksiklikten bir keresinde farları açık bıraktım ve akümüm şarjı bitmiştiii.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #6 : Mayıs 01, 2008, 00:59:39 »
 Farları Açık Unutuyoruz ! Peki çözümü ?
« : Eylül 05, 2007, 11:17:03 » Alıntı 

--------------------------------------------------------------------------------
yok bu modellerde utku çay arkadaşımız anlatmış nasıl yapılacağını arkadaşımıza teşekürler  malum aracımızda farların açık kaldığını uyarır bi sistem yok.

ben kendi aracımda şöyle bir sistem geliştirdim,

elektronikçiden bi tane beeper aldım. artı kablosunu farın artı rölesine bağladım, eksi kablosunuda kapılardandaki münşürden gelen eksi kabloya bağladım. böylelikle farlar açıkken kapıyı açtığımda beeeeeepppppp ediyor bende farı açık unuttuğumu anlıyorum
COROLLA 97 GLİ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 66 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Mayıs 01, 2008, 09:06:51 »
Güzel bir uygulama Fatih bey bende böyle bir uyarı sistemi yapmalıyım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • "Bilgi Paylaşıldıkça Artar"
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 60000
  • Model Yılı: '14
  • 134 kere teşekkür etti
  • 434 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Mayıs 01, 2008, 10:03:23 »
Arkadaşlar bende sisleri normal ön  paneldeki orjinal sis  düğmesine  bağlattım  farlar  açılmayınca sisler  yanmıyor.Parklara bağlayınca o zaman o sis  düğmesini  nasıl  kullanıyorsunuz.Onun  beslemesini de değiştriyorsunuz  o zaman.Bir de elektrikçi  bağlarken  sis düğmesinin (+) değil de şase verdiğini  söyledi.Yani + yı  direk  bağladı şase de sis  düğmesinden geliyor  bende.

Ayrıca bilindiği üzere park  lambaları aşırı  akım çekmediği  için besleme  kabloıları diğerlerine  göre mesela  farlara  göre  daha  ince  sanki.Sisleri parklara  bağlamak problem  yaratmaz  değil mi ?
1998 Toyota Corolla 1.3 XL StationWagon 12V 2007-2020
2014 Nissan Qashqai 1.2 DıG-T   2020 -

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 66 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Mayıs 01, 2008, 12:54:05 »
Eğer parklara bir röle bağlarlar ve sislere röle üzerinden geçiş verirler ise bir problem yaratmaz diye düşünüyoorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #10 : Mayıs 01, 2008, 16:20:51 »
Arkadaşlar ben ayrı düğme buldum cıkmacıdan 20 ytl arka sis düğmesinin yanında ayrılmış ama boş bırakılmış sonradan düğmeyi taktırdım sadece arka sis düğmesinden düğme aydınlatması için paralel eletrik aldım benimkisi arka sisten bağımsız kontağı açtığım zaman ön sisleri yakabiliyorum arkalar tabiki farlara bağlı ikisinin düğmesi ayrı ayrı hangisini yakmak istersem onu yakabiliyorum.Siz galaliba arka sis düğmesine ön ve arka sisleri bağlatmışsınız benimkisi öyle değil resime bakın orada işaretli düğme ön sislerin normelde orda düğme yok yatağı var ama boş bırakılmış.
COROLLA 97 GLİ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 134 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Mayıs 01, 2008, 17:31:45 »
Arkadaşlar ben ayrı düğme buldum cıkmacıdan 20 ytl arka sis düğmesinin yanında ayrılmış ama boş bırakılmış sonradan düğmeyi taktırdım sadece arka sis düğmesinden düğme aydınlatması için paralel eletrik aldım benimkisi arka sisten bağımsız kontağı açtığım zaman ön sisleri yakabiliyorum arkalar tabiki farlara bağlı ikisinin düğmesi ayrı ayrı hangisini yakmak istersem onu yakabiliyorum.Siz galaliba arka sis düğmesine ön ve arka sisleri bağlatmışsınız benimkisi öyle değil resime bakın orada işaretli düğme ön sislerin normelde orda düğme yok yatağı var ama boş bırakılmış.

Benim araçta  orada boşluk  yok.İşaretlediğiniz düğme  yerinde benim içeriden tüm kapıları kilitleme düğmesi  var onun solundaki ise  sis lambası  düğmesi  bende.Dediğiniz  gibi ben önlere taktığım sisleri arkadaki sis lambasına  paralel  bağlatmıştım.Aslında sizinkisi  gibi sadece parklar  yandığında  yakabilmek  lazım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 134 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Mayıs 01, 2008, 17:36:26 »
Eğer parklara bir röle bağlarlar ve sislere röle üzerinden geçiş verirler ise bir problem yaratmaz diye düşünüyoorum.

Mantıklı tabiiki.Ama parklar  yanınca sisler  yansın istemiyorum, parkları  yaktıktan sonra sis  düğmesi  işlev  kazansın istiyorum.Onun için de  önce parkın çıkışını düğmeye onun çıkışını da röleye  bağlamak  lazım.Arabanın  kablolaroyla  uğraşırken  sorunsuz  arabayı  sorunlu  yapacağız  valla  en  sonunda :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #13 : Mayıs 01, 2008, 17:42:41 »
1.3  lerde orada boşluk olup olmadığını bilmiyorum.Benimkinde var parklara bağlı deyil açmak istersem sadece kontağı açmam yeterli oluyor önler için.
COROLLA 97 GLİ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #14 : Mayıs 16, 2009, 01:48:53 »
Farlardan muhabbet açılmışken sorayım sizin araçlarda kontak kapalı parklar veya kısa hüzmeli farlar yanar iken şöför tarafındaki kapıyı  açtığınızda her hangibi bir sesli uyarı oluyormu? Benim araçta böyle bir özellik yok 1996 GLİ. Bu  eksiklikten bir keresinde farları açık bıraktım ve akümüm şarjı bitmiştiii.
  benimki 98" xei parklar açıkken anahtarıda üzerinden alıp kapıyı açtığım zaman uyarı sesi geliyor...
96 GLİ a/c

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Mayıs 16, 2009, 09:21:21 »
  benimki 98" xei parklar açıkken anahtarıda üzerinden alıp kapıyı açtığım zaman uyarı sesi geliyor...
bende de 98 xli var bende de geliyor uyarı sesi.. sanırım 98de eklendi bu özelik
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #16 : Mayıs 18, 2009, 13:41:13 »
Kolay gelsin.
Sis farlarınız orjinal mi yoksa yeni  mi aldınız.
Yeni aldıysanız markası nedir?
İşe yarıyor mu yoksa göstermelik mi?

iyi çalışmalar.
Corolla 98 GLİ Special

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • buda benim canavar..
« Yanıtla #17 : Mayıs 30, 2009, 18:31:40 »
benim 98xei aracımdan da parklar acıkken ses geliyor kapıyı actıgımda...sis farına gelince ben o anahtardan corumda malesef bulamadım yahu...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Mayıs 30, 2009, 20:30:06 »
servis kitabında 3. stop ve farlar açık uyarısı ek olarak verilmiş, 98de verilmiş bu ek e bu da bu iki özelliğin 98de eklendiğini gösterir sanırım
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli