0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Bence bütün sorun VOLAN tornasını yapan usta becerememiş.Kavramada silkeleme ve sallama yapıyor .Toyota aracın baskı balatasını her usta degiştiremiyor.Mesela benim aracımda silkeleme vari birşey yok fakat vitesler dişli geçiyor ne yaptıysam düzeltemedim.En son ustamı buldum ama geç kaldım ona sordum abi baskı balatayı takan ayarını yapamamış bu araba dogan şahin degil kumpas ile ayarlanır dedi.Eee dedim usta düzelteli abi şimdi durduk yere 300 -350 liran gider gerek yok dedi .Bu şekilde idare et ileride degiştirelim boşa masraf etme dedi
Koltuk ayarı tam mı.Ayağınızın debriyaja tam deydiğinden emin olun ondanda olabilir.
Bende bu konuda acemilik çekiyorum, vites değişiminde aracı sarsıyorum. Hafif bir gaz vermek gerek sanırım ama bu sefer aşınma olmaz mı? Bu işin en doğru yolu nedir?
vay be demek biçok dert ortağım varmış. Ercüment hemşerim senin dediğini uyguladığımda sarsıntı genelde olmuyor. ama dediğin gibi yaparsam sıyırma olacağından endişeliyim. bu işin en doğrusu nedir vites geçirdikten sonra birdenmi bırakmak yoksa yumuşak bir şekilde mi bırakmak.??babamın 1974 model fordunu kullandığımda hiçbirşey farketmiyordu.