Gönderen Konu: valvematic motor filtre & yay  (Okunma sayısı 2077 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
valvematic motor filtre & yay
« : Ekim 05, 2011, 00:13:59 »
Arkadaşlar 2010 Auris kullanıyorum. Aracım valvematic motor Auris komple filtre kiti istiyorum ama bulabileceğim bir yer var mı istanbulda?Arada sensör olması kafamı karıstırıyor sadece açık filtre değil komple filtre kiti bulabilirmiyim? Ve nerden bulabilirim? Bana yardımcı olabilecek daha önce araştırma yapmıs yada uygulamış kımse var mı?

Birde aracımın yoltutuşunu arttırma ve görüntü açısından spor yay düşünüyorum takıpta tecrübe eden arkadaşlar var mı? Zaten pek sessiz bir araç değil malum sertlestirip her yerinden ses getirtmeyelim :)

Toyota Club Türkiye

valvematic motor filtre & yay
« : Ekim 05, 2011, 00:13:59 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Eski avensisçi ;)
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür etti
  • 27 kere teşekkür edildi
Ynt: valvematic motor filtre & yay
« Yanıtla #1 : Ekim 05, 2011, 01:56:54 »
Pahalı zevklerim var, mesela , benzin gibi ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2009 avensis 1.6 valvematic elegant m/t
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 150
  • Model Yılı: '09
  • 5 kere teşekkür etti
  • 47 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ekim 05, 2011, 05:29:25 »
Bende 1.6 valvematic moturu kullandığım için aurisin performansını gerçekten çok merak etmişimir. ortalama 100 kilo daha hafif acaba alt devirlerdede durum avensisle aynı mı :)
AvensiStyle

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ekim 05, 2011, 08:28:11 »
Tunç, özellikle filtre konusunda forum içierisinde araştırma yapabilirsen detaylı konulara rastlayabilirsin.
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0-
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ekim 05, 2011, 20:24:15 »
slmlar tunç bey.
Zannettiğim kadarıyla Aracınıza uygun Air Cold İntake kit hazır olarak bulunmamaktadır. Bunun içinde Usta biriyle ufaktan bir projeye girebilirsiniz. istanbulda Jdm Works adlı grajda bunu custom ( el yapımı ) olarak yaptırabilirsiniz. 70 mm Krom boru şeklinde ve orta sensörünüze göre yuvada yaptırabilirsiniz . Ben olsam  Filtre marka olarak aem dry flow 'unu  tercih Ederdim. Yay olarakta Aracınızın Gerçekten yol tutuşunu arttırmak istiyorsanız. Ebay.motors ' da aracınıza uygun kule gergisini bulabilir oradan temin edebilirsiniz. 3.5 cm yay ve 16/205/50 ebatlarında jant lastik tercih edebilirsiniz gerçekten bunlar işinize yarıyacaktır. teşekkür ederim....
Vvt-i Power!!!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #5 : Ekim 05, 2011, 22:18:39 »
arkadaşlar hepinize tek tek teşekkür ederim anlaşılan filtre kitini çözemeyeceğim ama yay için araştırmalarımda yardımcı oacak bılgıler için teşekkürler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ekim 07, 2011, 01:15:28 »
Kesinlikle yay falan taktırma çok pişan olursun benden söylemesi. Hele auris gibi ses yapmaya meyilli bir araçta spor yay, arabaya harakiri yaptırmak gibi bir şey oluyor.

Aşağıda donanımhaber forumuna attığım bir mesaj var, oradan çalıntı yapıyorum.

---------------------------------------------------------------------------

Orijinalliğini bozma gibi veya satarken herhangi bir problem olmaz aracı alacak olan vatandaşa araçtan söktüğün orijinal yayları da verirsin isterse gider taktırır o problem değil.

Öncelikle şunu söyleyeyim sadece görüntüsü iyi olsun diye yay taktıracaksan hiç taktırma onun yerine jantları büyüt daha iyi olur. Yine konforu azalacaktır ama bu kadar olacağını sanmam.

Bir kere hangi yay markasını kullanırsan kullan yaylanma mesafesi azalacağı için konfor eskisine oranla inanılmaz düşecektir. Ayrıca arabaya 2den fazla insan bindiğinde en ufak bir kasiste dahi ya aracın altı yere ya da lastikler davlumbaza sürter.

Benim aracım toyota auris daha bu sene aldığım araca orijinal toyota motorsport yaylarından taktırdım yetkili serviste. Ben yol tutuşu daha iyi olsun diye taktırmıştım Allah için söyleyeyim yol tutuşu baya artmıştı ama araçta konfor diye bir şey kalmamıştı. Heleki istanbul gibi yolları fazlasıyla bozuk bir şehirde aracımla dolaşmak, amortisörü bozuk araçla köy yolunda dolaşmaktan beter ediyordu. Ben de lastik havalarını 35ten 30a indirmek zorunda kaldım, yol tutuşu artsın diye taktırmıştım ama yol tutuşunun ve frenajın daha kötüleşeceğini bilmeme rağmen mecburen düşürdüm.

ve en sonunda çıkarttırdım yayları çünkü

- konfor berbattı, hele istanbulda hiç çekilmez
- aracın altı yere veya tekerler davlumbaza sürtüp duruyordu
- 3 aylık arabanın ön 2 kez, sağ ve sol marşbiyeller de 1 kez sürtmeden dolayı boyandı
- araba düz yolda bile takır tukur gidiyordu, ileride iç aksamın orasından burasından ses gelmesinden korktum

Tabi bizimkiler fena kızdı madem çıkarttıracaksın niye aldırdın boşa para verdik diye aslında haklı da sayılırlar ama bir tecrübe oldu işte bizim için de. Bak ben bu anlattıklarımı 3 cm alçaltan yaydan dolayı yaşadım ki piyasada da en az alçaltan yay 3 cm ama bu bile bir sürü sıkıntı yol açıyor. Ben bir daha tövbe yay filan taktırmam. Bizim yaylar da şimdi kömürlükte atıl vaziyette duruyor bilmiyorum aslında satabilsem iyi olur ama pek uğraşmak istemiyorum.

Benden sana bir tavsiye daha, aracında yay takmaktı, hava filtresi sökmekti bu tarz işlemlere bulaşma bırak aracın olduğu gibi kalsın. Bak bunu "orijinali en iyidir" gibi dar bir bakış açısından söylemiyorum bazı şeyleri tecrübeyle görmüş biri olarak konuşuyorum. Araçtaki parçaların tümü belli oranlar hesap edilerek konulmuştur, örneğin bazı arkadaşlar özellikle dizel araçlar turbolu oldukları için bunları çip yardımıyla aracın gücünü 5-10 bg civarı arttırıyorlar ama arabanın motoru 500 bin km gidecekse 200 bin km gidiyor, turbo 100 bin km gidecekse 50 bin km gidiyor. Aracın ömrü kısalıyor yani.

Son olarak bir tavsiye daha vereceğim, arabama bir şeyler yapayım istiyorsan (farlarının mercekli olduğunu varsayıyorum) çakma makma bir şekilde xenon taktır. Sarı farlar çok kötü duruyor. Ayrıca varsa aracına amortisör kule gergisi de taktırabilirsin, virajlarda yatmayı filan azaltır. Bizim auris yeni bir model olduğundan ona uygun kule gergisi yokmuş, seninki için belki vardır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Ekim 07, 2011, 17:49:27 »
güzel bir yazı olmuş ama ben araçımda 3.5cm lik yay kullanıyorum. ses konfor açısından asla bi bozulma yaşamadım. gidip 5 cm lik yay alırsanız aracın altını sürtmemek için yılan gibi gidersiniz yolda... artılarını sayarsam asla savrulma yok rüzgardan etkilenme yok yol tutuşu fabrika çıkışına göre düşünürsek iyileşme oldu.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #8 : Ekim 07, 2011, 18:30:46 »
güzel bir yazı olmuş ama ben araçımda 3.5cm lik yay kullanıyorum. ses konfor açısından asla bi bozulma yaşamadım. gidip 5 cm lik yay alırsanız aracın altını sürtmemek için yılan gibi gidersiniz yolda... artılarını sayarsam asla savrulma yok rüzgardan etkilenme yok yol tutuşu fabrika çıkışına göre düşünürsek iyileşme oldu.

Verdiğin bilgiler için teşekkür ederim ben daha önce clio rs'ımde yayları presletmıs ve konfor kaybı yaşamıştım ondan sonra Citroen Xsara'mda orjinal spor yay kullandım H&R idi sanırsam onda performans kaybı yaşamadan görüntü ve yol tutuş elde etmiştim açıkcası damlunmaz sürtme olayı idi tek şikayetim.

Şimdi tek korkum benim içeride ki seslerin artması bende ses konusunda uyuz olan bir insan olarak bundan çekiniyorum.
Kule gergisi bulamadım alan veya bilen arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Ekim 11, 2011, 12:56:21 »
Verdiğin bilgiler için teşekkür ederim ben daha önce clio rs'ımde yayları presletmıs ve konfor kaybı yaşamıştım ondan sonra Citroen Xsara'mda orjinal spor yay kullandım H&R idi sanırsam onda performans kaybı yaşamadan görüntü ve yol tutuş elde etmiştim açıkcası damlunmaz sürtme olayı idi tek şikayetim.

Şimdi tek korkum benim içeride ki seslerin artması bende ses konusunda uyuz olan bir insan olarak bundan çekiniyorum.
Kule gergisi bulamadım alan veya bilen arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim

sesler bilindik sevdiğimiz toyota sesleri var bakin içersinde :D yaklaşık 1 seneden beri 3.5 luk yay kullanıyorum kesinlikle yaydan kaynaklanan sesler oluşmadı. hava filtresi içinde size tavisiyem kutu içi K&N solisyonlarıyla birlikte 100 lira veriyosunuz ve bidaha asla hava filtre parası vermiyosunuz. kule gergisi içinde biraz daha beklememiş gerecek ama yok ben beklemek istemiyorum dersenizde bir demirci ustasına gidin ustam ben bundan istiyorum diyin. kule gergisini anlamasada demirden anlar gördüğü gibi bir ürün çıkartır size :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
« Yanıtla #10 : Ekim 11, 2011, 13:30:05 »
iyi günler tunç bey bende auris kullanıyorum ve k&n açık hava filitresi ve h&r 3.5 cm yay var araçta gayet memnunum uygulamanın resimlerini toyota club tr facebook ta paylaştım resimler belki yardımcı olur
bu kulübün en sadık üyüse olarak tüm kaybedenlere (kaybedenler kulübü) yalnızlık ömür boyu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2009 avensis 1.6 valvematic elegant m/t
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 150
  • Model Yılı: '09
  • 5 kere teşekkür etti
  • 47 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Ekim 11, 2011, 22:00:50 »
auris ve yeni avensis için 50mm yay malesef yok...
AvensiStyle