Gönderen Konu: Corrolla - enjeksiyon problemi mi ?  (Okunma sayısı 1581 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
Corrolla - enjeksiyon problemi mi ?
« : Nisan 30, 2008, 14:13:35 »
Yarı otomatik 2007 Corrollam , kalkış yaparken ( el freni kullan ya da kullanma) bayırı ( 30 derecelik)  M 'de çıkamıyor- gaza sonuna kadar bassam bile patinaj da yapmıyor , sadece kayıyor.  E'ye aldıgımda ise biraz daha iyi ama yine de biraz gidip yavaşlıyor ve kaymaya başlıyor. Bu durmda düz yere kadar geri geri gelip iyice hızlanıyorum ve bayırı bu şekilde çıkıyorum.  Bayırda trafik olsa ne olur bilmiyorum.
Fren gıcırtısından falan da bahsetmiyorum artık.  Ayrıca 1-2'de giderken arasıra yine gıcırtı geliyor, frene basmadan.   Direksiyonu çevirdigimde de farklı bir gıcırtı - artık ne yapacagımı bilmiyorum.
Fren ayrıca cok zayıf tutuyor-  90 'la filan giderken 100 metre ötede durmak için freni sonuna kadar basmak zorunda kalıyorum. Bu arada araç şu an 42 binde , yani 40 bin km'de bakım yaptırdım.
Özellikle bayırdaki problemime cevap verebilen olursa çok sevinirim.

Toyota Club Türkiye

Corrolla - enjeksiyon problemi mi ?
« : Nisan 30, 2008, 14:13:35 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 66 kere teşekkür etti
  • 254 kere teşekkür edildi
Ynt: Corrolla - enjeksiyon problemi mi ?
« Yanıtla #1 : Mayıs 01, 2008, 16:23:33 »
Bayır yukrı kalkış yaparken araç ilerlemiyor peki aracın devri yükseliyor mu? Kavrama sisteminden şüphe ettiğim  için soruyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • ae101japon
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #2 : Mayıs 01, 2008, 23:56:54 »
arac 40 000  km yı gecmıs hıc debrıyaj degıstımı bılıyorsunkı bunlarda debrıyaj var bu bır ıkıncısı rampalarda m  konumda  el frenı cekık sklde kalkıs yapıcksın yanı el frenı cekıkken gaza bas arac hareket etmeye calıstıgında el frenını ındır ama tabıkıde bnce sız bı yetkıle servıse gıdıp mmt  kontrol edılsın deyın ve  problemı acıklayın sıze yardımcı olurlar blkı debrıyaj bıtmıs olabılırr fren sesıne glnce dızel aracta arkalardan ses gelıyor fren balatası el fren balatası olarak ta kullanıyor onuda sıkayet olarak basedersenız ondada gerekenı yaparlar
mustafa

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • みにかー
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: ---
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mayıs 09, 2008, 21:29:08 »
arkadaşlara katılıyorum.40.000 km yeni gibi gözükebilir ancak balatalarda asbest kullanımı yasaklandığından bu yana erken aşınma gerçekleşiyor.ustalık bana düşmez ancak servis çözümle gelecektir ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Mayıs 12, 2008, 08:41:39 »
  Selam.
 Yazının şifresini tam çözemedim. :) Kodlam yapmışsın Semih :) Lütfen biraz daha açık yazarsan hepimiz için daha iyi olur.
 Demir arkadaşımıza da; MMT şanzımanlarla yokuşda kalkışda bazı problemler yaşandığını birçok yerden bende duyuyorum. Yani durum sana özgü olmayabilir. En iyisi servis kontrolü bence de. Ayrıca bu konu hakkında servisten bilgi de alabilirsin.
 Bu arada konunun enjeksiyonla hiçbir alakası olduğunu sanmıyorum.