Gönderen Konu: 10.000 bakımı  (Okunma sayısı 1649 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Eski avensisçi ;)
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür etti
  • 27 kere teşekkür edildi
10.000 bakımı
« : Ekim 04, 2011, 18:14:51 »
Arkadaşlar aracım şu an serviste daha 1 hafta falan ordaymış 8.500 km de falandı aracım ufak bir kaza sonucu serviste parça bekliyorum neyse asıl konuya geleyim 50 kere servise gidip gelmektense hazır servisteyken araba 10.000 km bakımını yaptırsam olurmu 8.500 de araç ve bir sorum daha 10.000 bakımı ne kadar a mal oluyor .
Pahalı zevklerim var, mesela , benzin gibi ;)

Toyota Club Türkiye

10.000 bakımı
« : Ekim 04, 2011, 18:14:51 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2009 avensis 1.6 valvematic elegant m/t
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 150
  • Model Yılı: '09
  • 5 kere teşekkür etti
  • 47 kere teşekkür edildi
Ynt: 10.000 bakımı
« Yanıtla #1 : Ekim 04, 2011, 18:36:53 »
ben aracın ılk bakımını gedizler tarabyada 246 liraya, 20.000 bakımı derinderede 360 liraya, 30.000 bakımı tarabya gedizlerde 300 liraya ve son olarakta 40.000 bakımıda tekrar tarabyada 600 liraya yaptırdım. benim tahminim 350 lirayı geçmez tabi ekstra bir şey çıkmazsa. 8500 km de bakım yaptırmak istiyorsanız bu sizin zararınıza olur çünkü 10.000km sonra tekrar bakıma sokmanız gerekir yani 18500km de. bence 1500km daha bekleyiniz...
AvensiStyle

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Eski avensisçi ;)
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Ekim 04, 2011, 18:57:01 »
teşekkür ederim yanıtınız için en iyisi 1500 km daha yapmak aracım edirne kale de serviste şu an çıkar çıkmaz izmire gelicek zaten 500 km yolda yapıcak izmirdede 1000 km dolaşmak en iyisi .aracın motorda sorun yok yandan kaldırıma vurdum ön jant çizildi marşpiyel kırıldı birde arka tekerlek yamuldu salıncak kırılmış dediler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 5 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Ekim 04, 2011, 20:17:15 »
geçmiş olsun allah beterinden korusun. edirnelisiniz galiba?
AvensiStyle

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Eski avensisçi ;)
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Ekim 04, 2011, 20:24:01 »
teşekkür ederim evet edirneliyim ama 5 senedirde izmir de yaşıyorum (malum öğrencilik öğrencilik bitti derken iş güç kaldım buralarda)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • just do it
  • Araç: Camry
  • Kilometre: 225000
  • Model Yılı: '06
  • 351 kere teşekkür etti
  • 565 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ekim 04, 2011, 20:54:17 »
ücret  250-285 arası tutar ancak erken bakım yaptırmanız araç için daha iyi olur.Tabi gelecek servis 20.000 biliyorusunuz
Akıl ile sabrı birleştir ve zekan ile konuş...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
« Yanıtla #6 : Ekim 04, 2011, 21:27:59 »
selam bende dizel var yaptırtım 8200kmde idi servis bakımını 246 lıra tuttu ama şimdi indirim var ben eylul sonu göturdum kampanyayı bılmıyordum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 5 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Ekim 05, 2011, 00:25:28 »
teşekkür ederim evet edirneliyim ama 5 senedirde izmir de yaşıyorum (malum öğrencilik öğrencilik bitti derken iş güç kaldım buralarda)

Bende istanbul deplasmanindayim 8 senedir :) 2009 subatta babama araba aldik sozde ama avensis benim oldu sonra :) ayni kaderi paylasiyoruz galiba :):)
AvensiStyle

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Eski avensisçi ;)
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Ekim 05, 2011, 00:46:39 »
Bende istanbul deplasmanindayim 8 senedir :) 2009 subatta babama araba aldik sozde ama avensis benim oldu sonra :) ayni kaderi paylasiyoruz galiba :):)
Tam üstüne bastın :) aynı durum benimkide kendine aldı avensisi bana kaldı yoksa ben bu yaşımda avensis alırmıydım :) baştan tuhaf geliyodu ama alıştım artık

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 5 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Ekim 05, 2011, 04:25:18 »
Tam üstüne bastın :) aynı durum benimkide kendine aldı avensisi bana kaldı yoksa ben bu yaşımda avensis alırmıydım :) baştan tuhaf geliyodu ama alıştım artık

konu saptı ama babamın 94model 1.6 corollasıyla araba kullanmayı öğrendim :) corolladan sonra avensis performans olarak beni biraz hayal kırıklığını uğrattı diyebilirim. zaman geçtikçe uygun vitesi ve deviri yakalayınca performansının kötü olmadığını gördüm. tatmin edici sayılır. avensis güzel araç ama yaşımızın arabası değil malesef. aracın bana verileceğini bilseydim 1.4 tsi leon aldırırdım :)
AvensiStyle

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Eski avensisçi ;)
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Ekim 05, 2011, 04:45:29 »
leon deme ya memlekette çok var beyaz üstü siyah :) benim aklım hep civicte kalmıştı çok yakıyo dediler sonra jetta bakalım dedik 1.2 tsı ondada sıra var o ara 3 ay bekletiyolar octavia gözümüze çarptı 1.6 tdı motor herşeyiyle vw malum edirnedede skoda yok (bu arada ben edirnenin keşan ilçesindeyim)  tekirdağa doğru yollandık, neyse mazot alalım diye durduk tamda toyota plazanın yanı benzinlik bizimkide plazaya girmiş avensisi inceliyor alalım mı bunu dedi çok yakar bu ya dedim dizel corolla ya bakalım bari dedim dizel corollayla nerdeyse aynı fiyat bırakta yaksın bu dedi falan filan derken bir kaç gün araştırdım mantıklı geldi aldık avensisi çıktık plazadan her ne kadar yaşıma uygun olmasada oturaklı arabalara ilgim vardı :) kısmet buymuş bora var hala sözde onu takasa vericektik ,avensis bana kaldı borada duruyo babamda. mesela borayıkullanıyrum alt devirlerde bi serilik hissi uyandırıyor ama bi yere kadar farketmişsindir avensis devrini aldıktan sonra banamısın demiyor sadece alt devirlerde cansız.şu an memnunum araçtan dikkat çeken bir araç şu ana kadar hiç bir arkadaşım olumsuz eleştiride bulunmadı. he bide şöyle bir durum var bora avensisten daha çok yakıyor işte arada şirket arabaları focus doblo palio vb araçlara biniyorum avensise binince o direksiyonu bile daha bşka tüy gibi geliyor :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 5 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Ekim 05, 2011, 05:12:29 »
bende edirne merkezdenim. her yaz en az 4-5 kere edirne keşan yolunu kullanıp eneze geçiyoruz :) bu arada tsi kullandın mı bilmiyorum ama gerçekten motoru harika. passat için birazcık ağır kalabılır ama leona tam oturmuş bir motor ve tork hissi harika. evet avensis alt devirde cansız.  bazen vitesin küçük bile olsa alt devirde yakalanabiliyorsun ve ozaman gaza bassanda gitmiyor, bu durum bazen gerçekten can sıkabiliyor özellikle rampada 2. viteste 30-40km civarındaysan :) az yakmasının nedeni 132 hp olmasından ve valvematic teknolojisinden kaynaklı. bildiğim kadarıyla gaz kelebeği yok bu motorda :)   
AvensiStyle

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Eski avensisçi ;)
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Ekim 05, 2011, 21:05:07 »
passat tsi 122 bg denedim bir kere tabi sürekli kullananlardan yorum almak lazım yüksek devirlerde yığılıp kalıyor sanki bana öyle geldi yani :) bende yazın bir bölümünü yaylada geçirdim enez e gelmeden solda :) leonlar bencede çok güzel araba ama şu saçma sapan oynanmış sanki pazardan gidip alınmış şu body kit leri varya soğudum resmen arabadan :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 5 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Ekim 05, 2011, 21:14:02 »
Doğrudur ama 1500dd ve 4000dd arası sürekli 200nm tork üretiyor bence yüksek devir çevirmeyede gerek yok güç hep altında :) benim dediğim 125hp lik motorda arkadaşım 5000dd ye kadar çeviriyor sonra araba kesiciye girmiş gibi yığılıyor :)
AvensiStyle

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Eski avensisçi ;)
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #14 : Ekim 05, 2011, 21:20:05 »
aynen gerek yok , zaten benimde çevirdiğim yok malum benzin fiyatları :) tasarım olarak çok güzel araçlar fiyatlarıda 40 45 bin civarı sanırsam  fiyatlarıda fena değil kesinlikle ideal bir araç 

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 5 kere teşekkür etti
« Yanıtla #15 : Ekim 05, 2011, 21:24:04 »
Bu arada doğuş artık cupra getirmiyor sadece fr var, motor seçenkeleride 1.4tsi ile 20tdi şekilde sunuluyor :) audinin ve vw'nin önünü kesiyormuş :) son 2.0tsi cupraları biz alsaydık 1 sene kullanıp zarar etmeden satabilirdik :)
AvensiStyle

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Eski avensisçi ;)
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #16 : Ekim 05, 2011, 21:35:52 »
Bana kalsa neler alcamda artık kendi paramla alırım dicem kendi param anca benzin di ev kirasıydı yemedi içmedi bitiyor :) 2. el temiz bir rcz fena olmaz aslında :)