0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Avensis'in corolla'dan farkı ne mi ? havalandırma konusundan bunumu çıkardınız yani.. yolcu havalandırma derken tam olarka neyi anlatmak istediğinizide anlamadım? ama 2003ten itibaren koltuk altlarından yolcu bölümüne gelen havalandırma kanalları zaten var.. extra olarak mı talep ettiniz? ayrıca Avensis'te katlanır ayna, esp, asr, yağmur sensörü, dual klima gibi bir çok fazla yer almakta.. kısacası Avensis ayrı bir dünya (benim için)..
Arkadaşlar, Toyota Türkiye'nin cevabını neden yadırgadınız anlayabilmiş değilim. Kısaca "Biz olumlu ya da olumsuz sizlerden gelen tüm görüşleri muhatabımıza iletiyoruz, bunun dışında yapabileceğimiz bir şey yok" diyorlar. Bu, herhangi bir beyaz eşya bayisine gidip, bu çamaşır makinesinin neden bu parçası yok demeye benziyor. Bu bayinin, sizin şikayetinizi üreticiye iletmek dışında yapabileceği başka bir şey var mı? Zaten, müşteri ile direkt muhatap olan tüm dağıtım kanallarının görevi o markanın gözü, kulağı olup topladıkları bilgileri beyine iletmektir. Beyin görevini yapmıyorsa onlar ne yapsın
Not: Madem öyle almasaydın yada alırken baksaydın kardeşim diyen arkadaşlara sadece şunu diyorum Toyota'nın bu kadar kalitesiz iş yapacağını tahmin edemedim kusura bakmayın ve halen 1995 model Corollamın zevkini bu arabadan alamıyorum malesef heryerdede söylüyorum kerizliğime doymayayım.
Satabilirsiniz.
estağfurullah Abi. gerçekten corolla ile auris farklı marka araçlarmış gibi bir his veriyor bana. daha önce forumda arkadaşlar paylaşmıştı bagaj kapağında döşemenin içinden görünen kabloları o zaman hatalı seri falandır diye düşünmüştüm ama hayır yakın zamanda toyota plazaya gittiğimde bakmıştım yine aynı. 2013 te iyi paraya satarsın kafana takma
Arkadaşlar Toyota Türkiye, Alj yada herhangi bir distribütör farketmez , ülkesinde satacağı araçların özelliğini bu beyin tabir ettiğiniz yere yada Japonya'daki fabrikasına adam gibi iletse ,şu anda araçlarınızda Portekizce İngilizce yanında Türkçe yol bilgisayarına sahip olunurdu. Toyota Rusya'ya satamadıkları arabaları Türkiye piyasasına Corolla comfort LX diye soktu araçlarda koltuk ısıtması konulmuştu extradan. Geçen sene 2010 yılı için Avrupa'daki krizden dolayı satamadıkları birçok araçlarını Türkiye'de sattılar hele Yunanistan stoklarının 2/3 ünü Türkiye'de eritti bu adamlar isteyen araştırsın. Basiretsiz bir distribütörün yapacağı her türlü işi yapıyo bu adamlar. Biz burda bunu demeye çalışıyoruz. Telefon açıyosun biz bunu yapamayız, mail atıyosun biz şunu yapamayız. Araçta bütün modellerinizdeki benzinli araçlara koyduğunuz ama Corollaya takmadığınız kaput yalıtımı yok diyosunuz abuk sabuk cevaplar veriyorlar, benzinli motor sessizmişte falan eeee Yarise yada aynı motor özelliğindeki Aurise neden koydun diyosun cevap aynı. Bırakalım artık bu gereksiz Toyota milliyetçiliğini. Adamalar basiretsiz ,vizyonsuz kardeşim bunu herkes kabul etsin artık . Yemin ederim kredisi bitsin satacam bu arabayı, biraz daha bekleyip peşin alsaymışım keşke çoktaaaan satardım. Herifler araçtan çala çala bişey bırakmamışlar. yok sağlammış yok efendim 2nci eli para ediyomuş. yemişim böyle artıları ben gece yolda giderken ışıksız olduğu için cam düğmesi arayacaksam başlarım böyle işe .Başkada bişey demiyorum... 2013'te satılık Corolla 1.6 elegant sahibinden....... Not: Madem öyle almasaydın yada alırken baksaydın kardeşim diyen arkadaşlara sadece şunu diyorum Toyota'nın bu kadar kalitesiz iş yapacağını tahmin edemedim kusura bakmayın ve halen 1995 model Corollamın zevkini bu arabadan alamıyorum malesef heryerdede söylüyorum kerizliğime doymayayım.
İbrahim bey yanlış bilgilere sahipsiniz. 2009 yılında Rusyadan ithal edilen araçlar bilindiği ancak hatırlanmadığı üzere ülkemizde gerçekleşen % 50 vergi muafiyeti üzerine talepleri karşılamak üzere Türkiye speclerine en uygun olanlar olarak Rusya dan ithal edildi. Ve Kutup ülkesi Rusyanın standartlarında mecburen bulunmak zorunda olan koltuk ısıtmalar vardı sadece.Ayrıca yunanistandan araç aldığımızı hatırlamıyorum ben. Yani alsak ne olmuş? demek ki ülkemizin ihtiyacı varmış almışız.Birde Emin olun ki, Sizlerin ve bizlerin ilettiği bütün konular belçika ve Japonya ya iletilmektedir. Hatta içimizde vardır bile araçların gelişimi için yüz yüze görüşeni,niz hiç olmadımı. Bu Japonyanın görevlendirdiği bağımsız bir firma tarafından yüz yüze yapılan bir kaizen (geliştirme) görüşmesidir. Kaputa yalıtım konulmamış diyorsunuz! Aracın ihtiyacımı var yalıtıma? O kadar çok istiyorsanız alır takarsınız. Haa cam otomotiklerindeki ışıklandırma tamam haklısınız belki ama cam otomatikleri hep aynı yerinde duruyor, el alışkanlığı diye birşey var, camı açarken kaç kere baktınız butonu aşağımı indiriyorum yukarımı kaldırıyorum diye?Sizin dile getirdikleriniz biraz ağır olmuş basiretsizlik veya misyon veya vizyonla alakası yok bunun. Belçikada ED2 diye bir ARGE merkezi var burda binlerce mühendis çalışıyor ( Okumuş adamlar ) Bu adamlar bu araçları geliştirirken Yok az yaksın yok çok kaçsın iyi bassın yol tutsun fren yapsın çarpsın ama ölmesin camları silsin ama görüşü engellemesin çevreyi kirletmesin emisyonu düşsün hızı artsın bagajı büyük lastiği geniş olsun. vs vs vs. Bunlarla uğraşıyorlar. Bu adamlar japon kültürünü almış dünya için çalışan adamlar. Gereksiz, kullanmayacağınız ürünlere veya parçalara gereksiz paralar vermenizi istemiyorlar. Kaput yalıtımı yok! Eee? alamazmısınız?Ama siz biliyormusunuz ki? Almanya, İtalya, Fransada Sedan Corolla yok?Siz biliyormusunuz ki? Sedan Corolla sadece Türkiye, Rusya, Yunanistan, Yugoslavya gibi makedon ülkelerde satılıyor?Siz biliyormusunuz ki? C segmentinde euroncap testi olan ve 5 yıldızlı sadece Corolla?Siz biliyormusunuz ki? Adamlar servis maliyeti düşsün diye Trıgeri zincri yapmışlar, antifiriz 150.000 km de, bujisi 100.000 km de değişiyor bu arabaların? metalik boya farkı almıyorlar?Siz biliyormusunuz ki? Dünyaca ünlü 5 otomobil Markası maliyeti düşük olsun diye aynı motoru kullanıyor?Siz biliyormusunuz ki? PSA denilen bir ortaklıkla Dünyaca ünlü 3 otomobil markası aynı fabrikada üretim yapıyor?Siz biliyormusunuz ki? Pejo bepeer, Fıat fıorıno, Cıtroen Nemo aynı fabrikada birebir aynı parçalarla sedece amblemler farklı üretiliyor?Siz bili,yormusunuz ki? Volvo Saab Çinlilere satıldı?Siz biliyormusunuz ki? Güzel ülkemde 1.6 lar için % 37 ÖTV, 1.6 üstü % 60 ÖTV 2.0 üstü için %84 ÖTV, % 18 KDV var?Anlayacağınız ( tabii anlamak isterseniz ) kafayı yoracak daha çok şey var, yazık etmeyin o kadar da değil.Zamanında aklınıza yatmış, en doğru kararı corollada bulmuşsunuz almışsınız. Güle güle binin kazasız belasız.
Ohooo benim Citroen C4'te bunların hepiciği var Üstüne viraj farları, 4 akıllı cam, soğutucu göz, bagajda entegre fener, konfigüre edilebilir uyarı sesleri, start stop da var Ama Avensis güzel araç, yalan yok
Abi javelinde var mı bunlar? sen ondan haber ver hakikaten bagaja entegre fener nemo da bile var. bende çılgın milyonculardan alıp entegre edicem Adil Abi almanya, fransa da aynı sedan corollayı biraz zor satarlar.
Javelinde 6600 cc V8 motor var daha ne olsun??? Hanginizde var? ))) Kilitli diferansiyel var. Tam gazda hava filitresinde kapak aaçılıyor, turbo effect, orjinal ram air ve fiber kaput var:)))))) Hemi de 73 model:))))))))))))
Adil bey öncelikle yazınızın sonundaki iyi dilekleriniz için teşekkürler, fakat şunuda belirtmek isterim ki bazı konularda hemfikir olduğumuz kadar bazı fikirlerinizde size katılmıyorum. NETİCEDE 1 - LX ve LS uzantısı ile 2007 -2008 model araçlarda geldi bu ülkeye yani sadece bahsettiğiniz vergi muafiyeti nedeniyle 2009 'da satılmadı o araçlar, forumdanda alan arkadaşlarımız vardır ve araçlarından memnunlardır eminim. Zaten zamanın behrinde bu konuyuda foruma taşıdım ve konuşuldu zaten. 2 - ''Emin olun ki, Sizlerin ve bizlerin ilettiği bütün konular Belçika ve Japonya ya iletilmektedir'' demişsiniz ama bunun neticesinde neden halen araçlarımızın yol bilgisayarları Türkçe'leştirilmemiştir. Yol bilgisayarları sanırım 2001 yılından sonra Toyota'nın birçok modelinde var. Sağolsun distribütör o kadar bastırmış ki 11 yılda ancak Portekizceyi dahil edebilmişler. 3 - Kaput yalıtımında anlatılmak istenen şu ki ,aracın kaput yalıtımına ihtiyacı olup olmaması değil, benzinli yada dizel bütün segmentlerdeki (Benzinli Yaris,Auris,Avensis v.s) araçlarına standart olarak eklenen bu parçanın, sürümü çok olmasından dolayı benzinli Corolladan çıkartılmış olmasıdır. 4 - Alıp taktırmak konusuna gelince düşündüğünüz kadar ucuz bir aparat değil 450-500 TL arasında fiyat istiyor servisler bu malzeme için.Bakın burda bi arkadaş fiyatını dahi sormuş 594 TL istemişler http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=37299.0 Yaşınız benden büyük eğer bi abilik yapmak isterseniz iban numaramı verebilirim.... 5 - Cam düğmeleri konusuna gelince alışkanlık tabii ki bi müddet sonra oluşuyor ama kurduğunuz mantığı anlayamadım açıkçası. Önceki kasalarında yaptıkları ışıklı düğme uygulamasını, hatta auriste bile uyguladıkları bu özelliği neden bu araçta uygulamazlar insan kuşkulanıyor.Düşünüyosun ulen arabamdan bunu neden çalmışlar acaba diye.Zira verdiğiniz para itibariyle adalet kavramınada sığmaz bu durum.Çıkardığın araç yeni kasasında gelişmesi gerekirken sen parça çal ,olmaz böyle bişey. Mantığınız itibariyle o zaman vites topuzunada vites yolları yazılmasın nasılasa alışıyor insan, devir saati olmasın motor sesine göre yada ivmelenmeye göre vites atarız....Böyle bi mantık yok... Bahsi geçen okumuş adamlar bunları unutmuşlar zaten herşey okumaklada olmuyo derler ya işte buda öyle bişey tecrübe etmekle alakalı. Gece bayiden aracı alıp sürüş yapamadığımız içinde bi çoğumuz bu düğmelerde led var mı yok mu göremedik bu konu için.... 6 - Sedan araç konusunda Almanya, İtalya, Fransada var diye bi iddiada bulunmadım avrupa ülkeleri dedim. Zaten bu ülkelerdende bize doğru stok kaydırmalar olduğu biliniyor. Tabii ki ihtiyaç varsa alınsın buna bişey diyemeyiz ama bu söylemdeki amaç şu sen eeeey Türkiye distribütörü, Toyota'nın diğer ülkelerdeki satamadığı araçları bile iç piyasanda eritebiliyosan bi yaptırım gücün olsun kardeşim. Tüketicinin sesine kulak ver. Belli bir kesimin sıkıntı yaşadığı konular var. Diğerlerini geçtim MMT şanzumanını halen adam edemedin mesela. 7 - Toyota sitesinden euro ncap testi ile ilgili bilgiyi yanlış okumuşsunuz zira 5 yıldız konusunda sadece 5 yıldız Corollada var değil ilk kez corollada denmiş. Ayrıca http://www.euroncap.com/carsearch.aspx linkten hangi markanın hangi senede hangi modelinde 5 yıldız aldığını net olarak inceleyebilirsiniz. 8 - ''Pejo bepeer, Fıat fıorıno, Cıtroen Nemo aynı fabrikada birebir aynı parçalarla sedece amblemler farklı üretiliyor'' demişsiniz bu markalar sadece bu modellerinde değil yıllardır hatta 1997 - 1998 den beri birçok modelinde ama ticari olmak kaydıyla aynı fabrikayı ve aynı parçaları kullanıyor. Örnek: Citroen Berlingo - Peugeot Partner,,,,,, Fiat Scudo - Citroen Jumpy9 - Ayrıca bazı şeyleri ''siz biliyormusunuz ki ?'' derken biraz daha araştırmanızı tavsiye ederim, buji ömrü dediğiniz kadar 100.000 km değil bence servisler buji değişimini 40.000 bakımında yaparlar. Toyota Corolla modelinde son yıllarda değil 2001 yılından beri kayış yerine zincir kullanmaktadır. 10 - Vergi oranlarını çok şükür takip etmekteyim ,o yüzdende 2000 motor bi araca binmeyi çok istesemde malesef alırkende sürerkende vergi külfetinden dolayı şu an için bu niyetinden vazgeçen biriyim. Ama yazınızda bunu neden dile getirdiğinizi anlayamadım. Adil bey bazı şeyleri bizlerde biliyomuşuz sanırım. Gereksiz fanatikliğe gerek yok. Ben memnun değilimdir siz memnunsunuzdur. Benim beklentim C segmenti için farklıdır sizin için bunlar yeterli olabilir. Ama şu bir gerçek ağlamayana meme yok, yıllarca bu ülkede sağ dikiz aynası ve koltuk kafalığı olamayan, sonradan teyp alıp taktığımız, sis farı hak getire, abuk sabuk araçlar sattılar. İnsanlar amaaaan canım ne gerek var bunlara dedikçe değişmedi bu durum, herkez parasını daha iyiye yatırmaya başladı, daha iyisini almaya aramaya başladı ,bunun neticesinde rekabet piyasası oluştu ve neticesinde bugünlere kadar geldik. Sizin dediğiniz gibi düşünmeye devam edersek Renault 12 lerin içinde ooooo çok sağlam araba keçi gibi her yere sür bana mısın demez diyerek devam etmemiz lazımdı. Önceki yazımdada belirttiğim gibi ben bi hata etmişim alırken ,farkında olmayarak ama bunları dile getirmekte suç değil. İyi dilekleriniz için teşekkür ederim. Kazasız belasız sürüşler diliyorum....