Gönderen Konu: Bizi Fena Yediler!  (Okunma sayısı 4352 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 180
  • Model Yılı: '14
  • 175 kere teşekkür etti
  • 129 kere teşekkür edildi
Bizi Fena Yediler!
« : Ekim 04, 2011, 09:29:46 »
Çocuktuk anlamamıştık. Anlasak da sevmekten başka çaremiz yoktu, eşini benzerini hayal bile edemezdik. Ama sevmedik, çıldırdık KITT (Knight Industries Two Thousand) için, 1980′li yıllarda çocuk olan herkes gibi…

Ne var ki şimdi tekrar yayınlanan bölümlere bakıyoruz da, KITT bir nesli fena ‘yemiş’:)! LCD teknolojisini eskittiğimiz şu yıllarda, gençliğimizde taptığımız o otomobilin içinde tüplü monitörleri görmek, onlarca manasız lambanın yanıp söndügü kokpite biraz yaklaşıldığında aslında -yarım direksiyon simidinden başka!- hiç bir numara olmadığını anlamak, bünyemizde geçmişe doğru sanki aldatılmış gibi bir kırgınlık yaratıyor.

Lafa gelince birçok etkileyici unsur vardı; 300 HP maksimum güç ile 0-100 km/s hızlanma 2 saniye, 0-400 m hızlanma 4.2 saniye, 112 km/s-0 frenaj 4.2 metre, 322 km/s maksimum hız, 400 derecenin üzerindeki ısılara dayanabilen termal koruyucu, sessiz çalışma modu, 40 feet (12.2 m) uçuş sağlayabilen elektronik kontrollü turbo iticiler (geçen yaz Pontiac Firebird ile bunu deneyen birileri hayatını kaybetmişti!), ses analiz ünitesi, farklı dilleri aksanlarıyla konuşabilmesi, Michael ile saati aracılığıyla bağlantı kurabilmesi, çevreyi kolaçan eden dinleme radarları, havayı koklayan, çevreyi dinleyen, herkesi etkileyen sensörleri ve tabii ki KITT fanatiklerinin favorisi olan Pontiac’ın burnundaki tarayıcı! Anamorphic Equalizer olarak isimlendirilen o kırmızı ‘yürüyen ışıklar’ KITT’in elektronik gözüydü! Baştan sona fantazi! Geride kalan 25 yılda yüzlerce icat yapıldı ama maksimum hız haricinde bunlardan bir tanesi dahi otomotiv endüstrisinde kendisine yer bulamadı! Otomobiller akıllandı ama hiç biri KITT’in izinden gitmedi…

K.I.T.T. ise ilk dönemini 1982-1986 arasında tamamladıktan sonra emekliye ayrılırken 2008′de yerini ikinci kuşağa bıraktı. İkincisi, orijinali kadar ilgi toplayamazken ilk bölümün efsane otomobili, geçmişin anısına müthiş bir ticari obje oldu çıktı.

Ama şimdiki bakışımızla görüyoruz ki, ne Bonnie o ilk gördüğümüz yıllardaki kadar fıstıkmış, ne dizinin senaryosu Behzat Ç. kadar zeka pırıltısı doluymuş…

1982 model Pontiac Trans Am’in gösterdiği performans hareketleriyse turbo boost ile uçması dışında bugün yolda görünce ‘zibidi’ diye nitelediğimiz kitleye ait figürler!

Zaten bu kadar Amerikan bir dizide Alman kırması bir oyuncunun başrol oynaması da başka bir tezat yaratıyor! Her bölümde karşısına çıkan kızlara ‘sarkması’, KITT ile karşılıklı soğuk esprilerini tokuşturması, yine her bölümde TIR’lı adamlarla takışması, şimdi izlenebilirliğini zorluyor! Tamam elbette ki bugünün koşullarıyla 25 yıl öncesini değerlendirmek saçma ama biraz gerçekçi bakınca da fena hissediyor insan. Her şeyi zamanında bırakıp güzel hatıralarıyla anımsamak en iyisi olsa gerek…

Alıntı : http://i-motoring.com/yapma-bunu-kitt
İYİ şoför, herhangi bir durumda, iki şoförden birinin durması, ya da yavaşlaması gerekiyorsa, 'Hak, kural' falan demeden, ilk davranan, arabasının kaderini başkasına bırakmayandır.

Toyota Club Türkiye

Bizi Fena Yediler!
« : Ekim 04, 2011, 09:29:46 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
  • Model Yılı: -
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
Ynt: Bizi Fena Yediler!
« Yanıtla #1 : Ekim 04, 2011, 09:39:56 »
katılıyorum hepsine :D :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ekim 04, 2011, 09:47:31 »
  Bakış açısı değişik olmuş ancak bence hala izlenebilir. En azından insanın kafasını rahatlatıyor, sonra ilgi çekmek için günümüzde popüler olan kısayollardan kadın vücudunu çok fazla kullanmıyor. Mülyon dolarlık filmlerde bile saçma hatalar, gözden kaçmalar bulunabiliyorken bunların Kara Şimşek'de de olması beklenen bir gerçek aslında ama adı üstünde Film.
 Diğer yandan Amerikan filminde görebileceğimiz yegane Amerika'lılar Tatanka İtoyake (Oturan Boğa) ya da Geronimo falandır herhalde. Adamlar Amerika'lı kimliğini çoktan oturtmuş bir şekilde.
 Bu dizide benim komiğime giden genelde şu oluyor; araç taş toprak, toz çamur takip ediyor ve sonunda suçluları kıstırıp yakalıyor ama o anda birden araç cillalanmış bir şekilde parlıyor. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No pain no gain...
  • Kan Grubu: 0+
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ekim 04, 2011, 09:48:49 »
 :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D
Valla ben de oturdum başına ama 5 dakika dayanabildim :D :D :D :D
1982 Land Rover Series III 88 inch SWB hobi aracı
2009 Peugeot 207 1.4 Trendy 90 hp hanımın aracı
2011 Citröen C4 1.6 e-Hdi 112 hp şirket aracı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #4 : Ekim 04, 2011, 10:13:04 »
:D :D :D :D :D :D :D :D :D :D
Valla ben de oturdum başına ama 5 dakika dayanabildim :D :D :D :D
Aldığımız istihbarata göre sende Javelin'in önüne Anamorphic Equalizer  taktırıyormuşsun Umut'cuğum. :):):):):)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No pain no gain...
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ekim 04, 2011, 10:15:55 »
Aldığımız istihbarata göre sende Javelin'in önüne Anamorphic Equalizer  taktırıyormuşsun Umut'cuğum. :):):):):)
:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
1982 Land Rover Series III 88 inch SWB hobi aracı
2009 Peugeot 207 1.4 Trendy 90 hp hanımın aracı
2011 Citröen C4 1.6 e-Hdi 112 hp şirket aracı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • just do it
  • Araç: Camry
  • Kilometre: 225000
  • Model Yılı: '06
  • 351 kere teşekkür etti
  • 565 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ekim 04, 2011, 10:23:24 »
Suriyede kıtt i izlerdik ama hiç bir şey anlamazdık konuşmalardan çünkü doğru dürüst Türkçe bilen yoktu.Şimdi hem kardeşlerimle o güzel anıları yad ediyor hem bu defa anlayarak izliyoruz.Eksildik tabi zamanın düşen yapraklarıyla.O zamanlardan benim de aklımda kalan Michealın bikinili periler espirisi idi :)
Akıl ile sabrı birleştir ve zekan ile konuş...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #7 : Ekim 04, 2011, 10:24:50 »
Suriyede kıtt i izlerdik ama hiç bir şey anlamazdık konuşmalardan çünkü doğru dürüst Türkçe bilen yoktu.Şimdi hem kardeşlerimle o güzel anıları yad ediyor hem bu defa anlayarak izliyoruz.Eksildik tabi zamanın düşen yapraklarıyla.O zamanlardan benim de aklımda kalan Michealın bikinili periler espirisi idi :)
Ne idi o espri? :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • 26 kere teşekkür etti
  • 35 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Ekim 04, 2011, 12:48:45 »
AHH    80 ler aaaaaaaaaahhh.
VW Golf 7 1.4 TSI Highline

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '16
  • 128 kere teşekkür etti
  • 185 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Ekim 04, 2011, 16:26:00 »
vay be...
sizi yemişler abi...
Herşeye rağmen; gülmek güzeldir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • karakus11.blogcu.com/
  • 16 kere teşekkür etti
  • 12 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Ekim 04, 2011, 16:46:28 »
Cumartesi gece 1 civarında, pazar sabah 9 civarında TRT - 1 de halen ekranlarda....
Acaba sırf dünya için mi yaratılmışsın ki, bütün vaktini ona sarfediyorsun!
" Zaman gösterdi ki, Cennet ucuz değil, Cehennem dahi lüzumsuz değil "
" İnsan bir yolcudur. Sabavetten (çocukluktan) gençliğe, gençlikten ihtiyarlığa, ihtiyarlıktan kabre, kabirden haşre, haşirden ebede kadar yolculuğu devam eder." (Mesnevi-i Nuriye)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Shiro (beyaz) ve ben
  • Araç: Corona
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Ekim 04, 2011, 17:47:26 »
Senaryo saçma idi. ama bence araba gayet estetik. LCD teknolojisinin olmamasını önemli bir eksik olarak görmüyorum. Knight 2000 arabasının meşhur çizilmez kaplamasının aynı zamanda anti-statik olması (ve toz tutmaması) gayet tabidir. Adamlar "konuşan araba" teknolojisini yapmışlar, şimdi kalkıp neden LCD yok demek biraz ayıp olmaz mı? :)

Gerçek amerikan rüyası konuşan arabalar ve konuşan köpeklerdir.
Yoksa birkaç şirin aksesuar için, ya da uymak için sürüye,...  Binmeli mi konserve kutusuna araba diye,
Veremem üç kuruş daha diyerek yedek parçaya,...  Boyun mu eğmeli her nissan ya da honda'ya..
İstemem eksik olsun..!  
    Corona de Bergerac

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Durum: Sakin
  • Araç: Verso
  • 22 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Ekim 04, 2011, 18:39:56 »
Kurmalı oyuncağı vardı bende :D. Biraz gider, yanındaki devasa kol dönüp yere gelince takla atardı :D.
397-393-389-385-381 yok dolacak gibi değil.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • just do it
  • Araç: Camry
  • Kilometre: 225000
  • Model Yılı: '06
  • 351 kere teşekkür etti
  • 565 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Ekim 04, 2011, 18:50:37 »
Ne idi o espri? :)
micheal her macerada kafasına bir ton sopa yerdi.Daha sonra beyni hafif sulanan micheal ya halisünasyon gördügünü söyler yada güzel bayanlara kur yapmak için kendince periye benzetirdi.Tabi bayanların hoşuna giderdi ama onun aklındaki ve gözünün önündeki bikinili halleri olurdu :) Bikinili periler yani:))) Bende annemden çok sopa yedim ama komsu kızları sadece gestapo göründü gözüme :))))))))))
Akıl ile sabrı birleştir ve zekan ile konuş...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #14 : Ekim 04, 2011, 19:41:17 »
micheal her macerada kafasına bir ton sopa yerdi.Daha sonra beyni hafif sulanan micheal ya halisünasyon gördügünü söyler yada güzel bayanlara kur yapmak için kendince periye benzetirdi.Tabi bayanların hoşuna giderdi ama onun aklındaki ve gözünün önündeki bikinili halleri olurdu :) Bikinili periler yani:))) Bende annemden çok sopa yedim ama komsu kızları sadece gestapo göründü gözüme :))))))))))
Hahahaha, süpermiş. :)
 Şimdi en tehlikeli casuslar bayan hep. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: ---
  • 1 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Ekim 04, 2011, 21:58:18 »
Benim çocukluk filmim hatırlarım izlediğim zamanları halen daha denk gelince izliyorum

Birde taşdevri benden büyük olanlar daha iyi hatırlar o zamanları :D

Hatta öyle bir teknoloji vardıki o zaman trt1 le star tv arasında geçmek için babam anteni çevirirdi ahah :D sanırım 90 ların başıydı

Şimdide 100lerce kanal var bişey çevirmeye bile gerek yok bi tuşa basıyoz geçiyo vay beee

Yaşlanıyozmu ne oluyo
Burak Tolga Erdoğan Kardeşimizi Saygıyla Anıyoruz.
Bir zamanlar Yaris i vardı :S

Artık Corolla sı var :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • ***AVENSIS***
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 110000
  • Model Yılı: '13
  • 3 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Ekim 04, 2011, 22:07:13 »
geçen bir bölümünü izliyorum. Tırın içinde kitt i bekliyor kötü adam. Nerde şimdi kit diyor. Önündeki monitörü açıyor ve kit dıştan görünüyor.
Ya arkadaşım ne aralık koydun kamerayı oraya da nerde olduğunu biliyosun hemen o kameradan gösteriyosun. Ya da uydudan kamera ile izliyorlar :D

Hakikaten dönemin teknolojisi ile çekilmiş gayet güzel bir dizi bana göre. Teknolojinin olmadığı o yıllarda harika denebilecek bir hayal kurgusu.
Sonuçta bir diziydi ve bana göre fazlasıyla da görevini yerine getirdi.
Eski evimizin orda bitane vardı gelir gider bakardım. Transam'a :D
2013 Avensis 1.6 Elegant Extra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Model Yılı: '20
  • 253 kere teşekkür etti
  • 713 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Ekim 04, 2011, 22:15:13 »
Kurmalı oyuncağı vardı bende :D. Biraz gider, yanındaki devasa kol dönüp yere gelince takla atardı :D.

hah işte bende onunla büyüdüm :)  kaç yaşına kadar babam arabaya takla attıramıyo diye kızdımm.. heygidi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Durum: Sakin
  • Araç: Verso
  • 22 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Ekim 05, 2011, 10:56:10 »
hah işte bende onunla büyüdüm :)  kaç yaşına kadar babam arabaya takla attıramıyo diye kızdımm.. heygidi
İyiki yapamıyormuş :D
397-393-389-385-381 yok dolacak gibi değil.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAMURAY artık yok.Yeni gözde 2006 e12 sol granit g
  • Araç: Corolla
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Ekim 05, 2011, 12:00:22 »
şimdilerde yolda araçla seyir halinde iken öndeki iki aracın arasından 2 tekerlek üstünde nasıl geçerim diye düşünüyorum :D :D