Gönderen Konu: araç alırken boya yada degişenin oldugunu anlamak.  (Okunma sayısı 12399 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 1 kere teşekkür edildi
bir konuya yazıcaktım cevap için ancak uyarı aldım 120 gun once acılmış kendi bildiklerimi size aktarmak isterim..

orjınal bir araçta ben özellikle camlara dikkat ederim. neden derseniz. kendi aracınızdaki camların sag alt köşesinde fabrika cıkışlı logolar olur. egerki araç büyük yada orta derecede kaza yaptıysa cam kesinlikle degişmiştir. fabrika çıkışlı cam ile sonrada degişen cam logoları orjinal degildir. buda aracın camının degiştigini gösterir.. artık kazamı yapmış orasını sormak size kalmış.. birde arac orjinal ise.. kaportanın kavuşma noktaları vardır. bu noktalar bırbırıne duzgun bir şekilde baglanıyorsa bır dengesızlık yoksa sorun yok demektir. ama birisi ileride birisi gerideyse o parca degişmiştir. tam oturmamıştır.

kaportacıya aracı baktırmaya gıttıgınız zaman dikkat edin aracı oksar baglantı yerlerini felan degişen olup olmadıgını bu şekilde anlar..

http://imageshack.us/photo/my-images/840/gkmm.jpg

örnegin kapıda degişen varsa nasıl anlarız.. çok basit sadece biraz dikkat gerektiriyor.. kapı ile gövdenin birleştigi aralık vardır.. kapıyı kapatıgınızda o aranın dengedemi degilmi olduguna bakın eger aradaki boşluk incelip daralıyorsa o kapı degişmiştir. orjinalinde o aradaki boşluk sabit olur incelip kalınlaşmaz.

http://imageshack.us/photo/my-images/510/gkm2.jpg/

misal adam kaza yapmıştır kapıyı degiştirmiştir cıkmacıdan yada servisten. kapı orjinaldir belki ama neticede degişmiştir.. ben bir aracın orjinal olup olmadıgını bu şekilde anlıyorum mesela kendi aracım toyota carina. mesela carinalarda orjinal tamponda sis farı VARDIR.ORJİNAL YEDEK PARCASINDA SİS FAR YERİ YOKTUR SONRADAN ACTIRIYORSUN.serviste taktırsan bile. ben carina ararken her zaman ön tamponuna baktım örjinalmi degilmi diye. biraz aracınız hakkında araştırma yaparsanız sizde bazı parcaların orjinal yada orjinal olmadıgını anlarsınız.. kendimce yazdım umarım bilgisi olmayan arkadaşlara faydam olmuştur.

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '16
  • 128 kere teşekkür etti
  • 185 kere teşekkür edildi
Ynt: araç alırken boya yada degişenin oldugunu anlamak.
« Yanıtla #1 : Ekim 03, 2011, 22:32:46 »
mantıklı bilgiler, paylaşımiçin sağolun...
Herşeye rağmen; gülmek güzeldir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: -
  • 26 kere teşekkür etti
  • 35 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ekim 03, 2011, 22:41:35 »
Teşekkürler paylaşım için.
VW Golf 7 1.4 TSI Highline

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '14
  • 230 kere teşekkür etti
  • 234 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ekim 03, 2011, 23:02:24 »
İşe yarar bilgiler.Ama içinize sinmesi için işin erbablarına göstermek en mantıklısı bence.(Ekspertiz) vs.  Teşekkürler :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ekim 03, 2011, 23:04:27 »
anlattıkların mantıklı ama o yöntemlere gelene kadar bakılacak çok yer ve taktik var daha önce böle bi konuda baya yazılar yazmıştım bira forumu araştır yazdıklarımı oku üzerine kendi bilgilerini birleştir senin için faydalı olur

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ekim 03, 2011, 23:05:11 »
exper raporlarına güvenin de diyemem

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ekim 03, 2011, 23:09:42 »
anlattıkların mantıklı ama o yöntemlere gelene kadar bakılacak çok yer ve taktik var daha önce böle bi konuda baya yazılar yazmıştım bira forumu araştır yazdıklarımı oku üzerine kendi bilgilerini birleştir senin için faydalı olur

tabıyki bakarım forumda varsa okurum hem daha ıyı olur ınsanın boyle bilgi toplaması vs.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 30000
  • 2 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Ekim 04, 2011, 17:44:58 »
Ya arabanın ön camına taş vb. bir şey gelmiş ve kaskodan cam değiştirilmişse????

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Ekim 04, 2011, 17:50:40 »
Ya arabanın ön camına taş vb. bir şey gelmiş ve kaskodan cam değiştirilmişse????

örnek vereyım benım aracın orjinal camı 825 tl işcilik de 100 tl 925 tl. ama normal oto camcılara gittigin zaman 200 tl degişiyorlar orjinal cam olsa bile muhakkak logo farkı vardır. istersenız cevrenızdeki araçların camlarındaki logolarına bakın :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 30000
  • 2 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Ekim 04, 2011, 18:00:19 »
örnek vereyım benım aracın orjinal camı 825 tl işcilik de 100 tl 925 tl. ama normal oto camcılara gittigin zaman 200 tl degişiyorlar orjinal cam olsa bile muhakkak logo farkı vardır. istersenız cevrenızdeki araçların camlarındaki logolarına bakın :)

Onu diyorum işte, kasko şirketleri anlaşmalı servislere yönlendiriyorlar ve çoğu yetkili servis değil. Dolayısıyla araca da orijinal cam değil, yerli üretim hatta bazen çin malı camlar takılıyor. Peki vatandaş bunun farkına varamadan camını değiştirtmiş olamaz mı? Ya da cam yolda kırıldı, serviste 925 TL ve aracın kaskosu yok. Yan sanayiyi 200'e taktırdı. Şimdi bu araba ağır kazalı mı?

Ne işle meşgulsünüz bilmiyorum ama bana sorarsanız en güzeli aracı almadan önce tramerden, servis kayıtlarından sorgulayın. Sonra güvendiğiniz, işinin ehli bir ustaya gösterin. Amatörce 2-3 noktadan kontrolle araba alınmaz. 1-2 defa iyisini bulsanız da 3.de siz iyisini aldım derken aslında yarıdan eklenmiş bir araba bile almış olabilirsiniz. Baktığınızda camlar dahil her parçası orijinal duruyordur size de sadece çizikten dolayı dıştan boyalı derler ama aslında 2 arabayı birleştirip satmışlardır ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: <'90
  • 9 kere teşekkür etti
  • 16 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Ekim 04, 2011, 18:09:27 »
benim aracın ön camında 3 tane taş çatlağı olduğu için tamir edilmedi ve cam değişti. sizin söylediğinize göre önden çok büyük bir kaza yaptım ben, bence camlara bakmak yerine aracı servisinde expertize sokun
???

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Ekim 04, 2011, 18:35:20 »
Onu diyorum işte, kasko şirketleri anlaşmalı servislere yönlendiriyorlar ve çoğu yetkili servis değil. Dolayısıyla araca da orijinal cam değil, yerli üretim hatta bazen çin malı camlar takılıyor. Peki vatandaş bunun farkına varamadan camını değiştirtmiş olamaz mı? Ya da cam yolda kırıldı, serviste 925 TL ve aracın kaskosu yok. Yan sanayiyi 200'e taktırdı. Şimdi bu araba ağır kazalı mı?

Ne işle meşgulsünüz bilmiyorum ama bana sorarsanız en güzeli aracı almadan önce tramerden, servis kayıtlarından sorgulayın. Sonra güvendiğiniz, işinin ehli bir ustaya gösterin. Amatörce 2-3 noktadan kontrolle araba alınmaz. 1-2 defa iyisini bulsanız da 3.de siz iyisini aldım derken aslında yarıdan eklenmiş bir araba bile almış olabilirsiniz. Baktığınızda camlar dahil her parçası orijinal duruyordur size de sadece çizikten dolayı dıştan boyalı derler ama aslında 2 arabayı birleştirip satmışlardır ;)

degerli arkadaşım zaten konuda yazdım camda orjinal logo yok ise sorarsın. kaldıki tramerden elbette bakıcaksın.. ben çok araba götürdüm bakmaya. ordan ustaların nasıl baktıgına. nelere baktıgına dikkat ettim.

benim demek istedigim araçlarda sadece ön cam mı degişiyor?

yan camlar arka camlar. hepsinde fabrika çıkışlı camlar vardır ve logoları vardır.. degiştiyse burdanda anlayabiliriz demek istedim. ve kapı ve ek yerlerine bakarakda anlayabiliriz demek istedim. birde şu acıdan yazdım. aracı beyenırsın ekpertiz yaptırmak için  yerine göre degişir. kimisi 200 tl alır kimi usta 50 tl verdigin zaman hepsine bakar. sonra sorunsuz onay alırsan anlaşırsın alırsın.

ben aracı almadan önce servise yada bir ustaya göstermeden önce bakmaktan bahsedıyorum. çünkü ben çok götürdüm hesaplasam 400 -500 bakma parası vermışımdır. hep satıcıların yalan soylemesınden dolayı.

bir defasında aracı beyendım cok guzel duruşu vs dedım alıcam bu aracı. ustaya götürdük. baktı şaseler yamulmuş.. sorunlu dedi. tramer kayıtlarındada plakada buyuk bir hasar gozukmuoyordu adama dedimki kardeşim aracın şasesi yamuk neden söylemıyorsun boşa bir günümüzü ve bakım paramızı harcattın adam hiç birşey demeden cekti gitti. burda bunları yazmamdaki amac. paylaşmak bır aracı alırken en az 1 gun gidiyor bakıyorsun eksperdir ustadır pazarlıktır vs vs. herkez bildklerini paylaşırsa herkez ufak konularda bilgi sahıbı olur :=)

unutmayın tek degişen cam ön cam degildir. toplum olarak tek bir noktaya odaklanıyoruz.

ben teşekkür beklerdim acıkcası ama herkez sanki çok biliyormuşum gibi davrandıgımı düşünüyor bundan sonra yazmıycam birşey.

sanki biz bilmıyoruz ön cama taş carpması sonucu kırılıp degişecegini.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2009 avensis 1.6 valvematic elegant m/t
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 150
  • Model Yılı: '09
  • 5 kere teşekkür etti
  • 47 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Ekim 04, 2011, 18:44:00 »
benim ön camıma taş gelmişti çatladı ve gece olduğu için servise gidemedim. ertesi gün çatlak boydan boya uzadığı için kaskodan ücretsiz ön cam değişmişti... ben dediğiniz logoyu ilk camdada ve şimdiki camdada göremedim 2sindede logo yok...
AvensiStyle

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Ekim 04, 2011, 18:46:05 »
gökmen kardeş bu forımda bende bişey öğrenelim diye yazıyorum bana da muhalif çok

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Ekim 04, 2011, 18:58:47 »
gökmen bey, verdiğiniz bilgiler için çok çok teşekkürler, sunduğunuz yöntemler cidden çok mantıklı,, tamam, %100 güvenilir bir sonuç vermez ancak ustadan önce bu noktalara bakarsak enazından bir tane arabayı ustaya az götürüp yol yakınken dönmüş oluruz,, gerçi değişen varsa bile çok küçük bir hasardan da olabilir, bir tanıdığımın aracının sağ ön çamurluğuna çok da derin olmayan bir sürtme olmuş, kaskodan serviste değiştirmiş, ha dışarıda yaptırsa belki hiç gerek bile kalmayacaktı ama işte yapılmış bir kere, ama değişne olarak görünüyor,, ha demek istediğim o, baktını verdiğiniz yöntemlerle bir değişen farkettiniz, içinize de sinmedi, yol yakınken, boşu boşuna usta/servis/ekspertiz parası vermeden kurtulunmuş olur,, tekrar bilgiler için çok teşekkürler gökmen bey,,
5,0lt/100km
urban drive

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
    • fb
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • 4 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Ocak 31, 2012, 17:19:08 »
Paylaşım için tesekkurler. Ayrıca kapı sacı degısımınde yada kapıda dogrultma oldugunu anlamak ıcın kapının ıc kenarındaki macunu tırnagınızla bastırın. Eger içine gelip gidiyosa orjinal degıldır. Orjinal kapı macunlarında tırnagınızla ezdırdırdıgınıze sert bı macunla karsılasırsınız. umarım anlatabılmısımdır :)
Corolla 98 Xei Ac 114 Hp

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Omega 2.5 - V6
  • Kilometre: 198000
  • Model Yılı: '99
  • 85 kere teşekkür etti
  • 83 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Şubat 01, 2012, 01:56:55 »
Teşekkürler paylaşım için..benim gibi gece gözü alırsanız değil onları farketmek komple değişenli bi araca sahip olursunuz :D :D
94 D.slx / 88 Mercedes B.230E / 99 Pug 306 / 07 Corolla / 74 Taunus / 84 T.131 / 91 taunus / 87 Gold Taunus(mefta) / 96 Vectra cd / 03 TDCI Mondeo /  İmpreza 08 / Mini Çupra İbiza / 99 Omega

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
    • fb
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • 4 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Şubat 01, 2012, 02:29:01 »
Teşekkürler paylaşım için..benim gibi gece gözü alırsanız değil onları farketmek komple değişenli bi araca sahip olursunuz :D :D
Geçmis olsun kardesım uzucu bı durum :wacko:
Corolla 98 Xei Ac 114 Hp

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Omega 2.5 - V6
  • Kilometre: 198000
  • Model Yılı: '99
  • 85 kere teşekkür etti
  • 83 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Şubat 01, 2012, 02:36:11 »
Yok canım o kadar da abartılcak birşey değil kaput tampon tampon arkası koruma bandı ve radyatör karter :D
94 D.slx / 88 Mercedes B.230E / 99 Pug 306 / 07 Corolla / 74 Taunus / 84 T.131 / 91 taunus / 87 Gold Taunus(mefta) / 96 Vectra cd / 03 TDCI Mondeo /  İmpreza 08 / Mini Çupra İbiza / 99 Omega