Gönderen Konu: 2006 corolla sübab vurma sesi  (Okunma sayısı 5639 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • 5 kere teşekkür etti
  • 13 kere teşekkür edildi
2006 corolla sübab vurma sesi
« : Nisan 29, 2008, 22:19:59 »
  Merhaba arkadaşlar.Başlıktada yazdığı gibi 2006 corolla sedan 48 bindeki aracımda sübablardan ses geldiğini farkettim.Periyodik bakım için servise gittiğimde aracın motor değerlerinin normal olduğunu vvti motorlarda sübab ayarını ototmatik kendi yaptığını söylediler.Başka bir usta ise bu  şekilde kullanmanın hiç bir sakıncası olmadığını ancak yağ değişimi sırasında bor katkı maddesinin sesi kesebileceğini söyledi.Bu konuda bilgisi olan arkadaşlar paylaşırlarsa sevinirim.Teşekkürler

Toyota Club Türkiye

2006 corolla sübab vurma sesi
« : Nisan 29, 2008, 22:19:59 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 66 kere teşekkür etti
  • 254 kere teşekkür edildi
Ynt: 2006 corolla sübab vurma sesi
« Yanıtla #1 : Nisan 29, 2008, 22:47:21 »
Bildiğiniz gibi Toyotaların bir çok modeli değişken zamanlı subap mekaznizmasına sahip (vvti) üstten çift ekzantirik mili ve 16 subapı bulunmaktadır.Hareketi tiriger kayışı ile garnktan alır. Subaplarında problem olacağını zannetmiyorum . Yağ katkı maddesine gelince 48000 km araba için kullanmanı ben uygun görmüyorum çünki genelde  katkı maddeleri de vizikozitesi kalın motor yağından yapılıyorlar. Bildiğim kadarı ile katkı maddesi motoru biraz daha aşınmış araçlarda  iyi sonuç veriyor.Böylece sekman ile silindir arasındaki boşlukları katkı maddesi  ile  dolduruyor. 48000 km bir aracın motorunu sıkacağını düşünüyorum.Ben kendi aracımda motor yağı Mobil kullanıyorum gayette memnunum...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #2 : Nisan 29, 2008, 22:57:41 »
bildiğim kadarı ile, sübap lardaki ses (genelde araç ilk çalıştığında, motor soğukken oluyorsa)
sübaplarda şim denilen bir parça var ve zamanla aşınabiliyor (yağa ve kullanıma bağlı olduğunu söylüyorlar). Dediğin biri bir zararı yok. Tolga arkadaşın dediğine bende katılıyorum, katkı maddesinine gerek yok bence de. Kullandığın yağ ile alakalı olabilir. Resmi servisler bile Ankara da farklı yağlar kullanıyor. Aynı numarada olsa bile moleküler yapıları farklı olabilir. Aynı kasanın 2007 si var bizde onda böyle bir ses yok.
94 Toyota Corolla XLI Extra 1.6 16V

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 5 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Nisan 29, 2008, 23:48:56 »
  Arkadaşlar verdiğiniz bilgiler için teşekkürler.Bu sesi ben araç rölantide iken duyuyorum.Hareket halinde iken motor sesi bastırıyor yada geçiyor bilemiyorum.Ama birkaç usta aynı sesi farketti dediğiniz gibi yağdan olabileceğini söylediler.Bu arada sesi su sesini andıran bir ses olarak tarif edebilirim.Eğer söylediğiniz gibi sübablardaki şimden gelen bir sesse buna ne yapmak gerekir. Araca serviste castrol 10-40 koyuyorlar.Siz hangi yağı kullanıyorsunuz yada tavsiye edersiniz acaba?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kan Grubu: A-
« Yanıtla #4 : Nisan 30, 2008, 15:05:08 »
gürol bey benzer şikayetiniz benimde başıma geldi ,aracım ozaman 2004 clio benzinli idi ve sübab vurma sesi geliyordu  sanayide ki usta kaputu bile açmadan benzini nereden aldığımı sordu ,söylediğim petrolün pek makbul olmadığını ve benzini güvenilir bir yerden almamı söyledi bide enjektör temizleyici katkı maddesi tavsiye etti ,ben de onun yalancısıyım seninde denemeni tavsiye ederim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #5 : Nisan 30, 2008, 16:14:12 »
  Arkadaşlar verdiğiniz bilgiler için teşekkürler.Bu sesi ben araç rölantide iken duyuyorum.Hareket halinde iken motor sesi bastırıyor yada geçiyor bilemiyorum.Ama birkaç usta aynı sesi farketti dediğiniz gibi yağdan olabileceğini söylediler.Bu arada sesi su sesini andıran bir ses olarak tarif edebilirim.Eğer söylediğiniz gibi sübablardaki şimden gelen bir sesse buna ne yapmak gerekir. Araca serviste castrol 10-40 koyuyorlar.Siz hangi yağı kullanıyorsunuz yada tavsiye edersiniz acaba?

benim araçtada bu ses var,  dediğin gibi şıkırtı veya su sesi gibi. ama bende motor soğuk iken rölantide net duyuluyor. şimleri değiştirebiliyorlar, belli bir maliyeti var, 2000 den beri araca bakım yapan servis elzem olmadığını vede motoru olumsuz etkilemediğini söyledi.
yağ konusu tam muamma. Resmi servisler farklı yağ kullanıyor. benim aracım 161000 Km de. 2 yağ değişimi öncesine kadar mobil 10W-40 kullanıyordum, 4-5 bin km arası 250 ml civarı eksiltmeye başladı. şimdi PO'nun 10W-40 ıın deniyorum, tavsiye üzerine. Şu an için mobilde iyi, motor sesi azaldı, hararet daha az. Ama 4000 km olmadı daha bu nedenle tam bir şey de söylemeyim. son olarak yüksek km deki bizim tipte araçlar için 15W-40 yarı sentetik öneriyorlar ama sizin araç 2006 model tabi.
94 Toyota Corolla XLI Extra 1.6 16V

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • ae101japon
« Yanıtla #6 : Mayıs 01, 2008, 20:43:38 »
selam  arkadaslar  ısmım mustafa  yenı uyeyım bnde  toyota teknısyenıyım   2006 model arclarımızda vvt-i  sıstemı vardır emme subaplarını 5000  devırdn sonra  kapnma zmnlarını gecıktırıyor  ozellıkle guc ıstedıgınızde cok faydası var  bu araclarda  trıger  bulunmamaktadır vvvt-i  olnların hepsı ve suan yenı kasalarda dahıl hep zıncır kullanılmıstır trıger kayısı yerıne  boylelıkle omurluk kullanıyosunuz trger kayısı gıbı degısımınıze gerek kalmıyor  subap sesıne glnce rolantıde her bır sılndıre ayrı bır atesleme bobını oldugu ıcın atesleme sesını duyuyo olabılrsınız  fakat aracı getırıp kndım duyarsam sıze daha net  bırseyt dıyebılırımm
mustafa

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 5 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Mayıs 02, 2008, 02:32:24 »
Arkadaşlar verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim.Artık 50 bin bakımında serviste konuyu çözmeye çalışacağım.Yalnız bu ses ateşleme bobininden gelmiyor muhtemelen şimlerden geliyor.Bakalım servis ne diyecek.Hepinize hayırlı sürüşler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kan Grubu: AB+
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Ekim 21, 2010, 20:49:06 »
Arkadaşlar bende 2003 1.6 terra var lovato lpg taktırdım.Sabahları motor soğuk iken yemek çatalını demire vuruyormuş gibi ses geliyor servis lpg den subaplar uzama yapmış dedi.Tanıdığım bir usta o araç subaptan arıza vermez diyor bu dediğiniz şimlerden olabilir mi? tamir maliyeti nedir? bilgi verirseniz sevinirim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Toyotasız, Araçsız, Yaya :)
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Ekim 22, 2010, 10:18:35 »
Arkadaşlar bende 2003 1.6 terra var lovato lpg taktırdım.Sabahları motor soğuk iken yemek çatalını demire vuruyormuş gibi ses geliyor servis lpg den subaplar uzama yapmış dedi.Tanıdığım bir usta o araç subaptan arıza vermez diyor bu dediğiniz şimlerden olabilir mi? tamir maliyeti nedir? bilgi verirseniz sevinirim

Ustalar hep konuşur zaten :) En güzel bilgi serviste...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Ekim 22, 2010, 17:14:35 »
ısınınca manifold sesinden duyulmuyor :lol:
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)