Gönderen Konu: DEPRİYAJ YUKARDAN KAVRIYOR  (Okunma sayısı 1660 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
DEPRİYAJ YUKARDAN KAVRIYOR
« : Ekim 02, 2011, 22:25:52 »
     Arkadaşlar,
    2005 model 80 bin km de corollam var. Bayramda İstanbul'a gittim.Gidiş ve dönüşte otoban tıkalı.Dur kalk dur kalk.Rampada 1m git dur ,1m git dur.Ayağımı depriyajdan kaldırıyorum araba kalkmıyor.Depriyaj iyice yukardan kavrıyor.Ustaya götürdüm bunlar hidrolik ayar yapılmaz diyor.
      Acemi falanda değilim..Bu arabadan önce 2 arabam oldu.10 yıl onları kullandım.O kadar da titiz kullanıyorum.Arabayı hiç incitmiyorum bile.Balatalar bu kadar çabuk eskir mi?

Toyota Club Türkiye

DEPRİYAJ YUKARDAN KAVRIYOR
« : Ekim 02, 2011, 22:25:52 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 1 kere teşekkür edildi
Ynt: DEPRİYAJ YUKARDAN KAVRIYOR
« Yanıtla #1 : Ekim 03, 2011, 18:11:26 »
depriyajın bitmiş :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '16
  • 128 kere teşekkür etti
  • 185 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ekim 03, 2011, 18:25:25 »
yeni mi aldınız arabayı..?
yoksa eskiden normalken şimdimi böyle bir sorun oldu..?
Herşeye rağmen; gülmek güzeldir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • GÜÇLÜ MOTOR DAHA AZ YAKAR
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: AB+
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ekim 03, 2011, 22:02:23 »
MERHABA ERGÜN BEY
 Bahsettiğiniz bulgular arcınızın debriyaj balatasının ömrünü tamamladığını ifade ediyor. Toyota servislerinde 1100 tl civarındadır.
piayasadan aısın marka debriyaj seti bulabilirsiniz bu marka TOYOTA'nın orjinal kullandığı markadır işçilikle birlikte size 550 - 650 tl cıvarına sonuçlanır bilginize sunarım. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #4 : Ekim 03, 2011, 23:54:57 »
         Teşekkür ederim arkadaşlar,
         Arabayı 2.el aldım.Aldığımda araba 2 yaşındaydı ve 40.000 km idi.Adam kapalı garajda saklamış.Araba sıfır gibiydi.Hiç bir yerinde çizik bile yoktu.Servise sokup öyle aldım.İlk aldığımda da  dikkatimi çekmişti.O zamanda yukarıdan kavrıyordu.Bir ustaya götürdüm ayarladım dedi ama hiç fark görememiştim.
        Ustalar test ederken el frenini çekip öyle test ediyor.Bununda zararlı olduğu kesin.Geçen hafta götürdüğüm usta test etti kaçırmıyor ama yukardan kavrıyor dedi.Vites geçişlerinde sorun yok.Acaba toyotolar mı yukardan kavrıyor?Eski arabalarda depriyaj ayarı yapılıyordu bunlarda yok mu?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ekim 04, 2011, 00:00:18 »
eski corolla hb mi 75 binde baskı balatası değişmişti.oda cok yukarda kavrıyordu..Üzerinden valeo cıktı.ben dışarda aisin taktırdım...Yeni baskı balatadan sonra daa aşagıda kavradı ve birde acayip yumuşamıştı...bu konuda vw hastayım.çok yumuşak ayagı yormayan debriyajaları var.Toyotalarda maşşallah pedalla cebelleşiyon..Sİmdi 2006 verso aldım oda yukarda kavrıyor..hepsi aynı ya toyotaların cogu yukarda kavrıyor..
2011 d4d Corolla