0 Üye ve 8 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Yeni arabalarda özellikle el kitabında ne yazıyorsa onlara uymalı,3-5 kuruş tasarruf ve ' bu da olur abi' yaklaşımından uzak durmalı,şimdi bu jeneratör masrafı kim bilir ne kadardır?
motul e-outo cool diye bir sıvı var. Tam olarak bizim araçlar için kullanılabilecek antifiriz. Fosfatlanmış hibrit organik olarak geçiyor. phoat. Fakat fiyat olarak orjinal sıvısı ile aynı. Ben bir yıldır kullanıyorum, şuan için çamur, tortu, bulanma, renk değişikliği olmadı. Bulmak biraz zor olabilir ama motul satan yerleri araştırıp talep edebilirsiniz. https://www.motul.com/tr/tr/products/e-auto-cool-37-c
yeni antifiriz ler ömürlük dolduruluyor. ölçüm yaptırın, gerekmedikçe değiştirmeyin.
Normalde Toyota sllc antifrizin 5 litresi 4400 tl,sizin aracınızın kayıtlara göre 5.5-6 litre kadar antifriz alması gerekiyor diye biliyorum,faturada neler yazıyor? 2750 tl çok uygun bu durumda daha uygun fiyatlı antifriz mi ? kullanıldı daha ayrıntılı bilgi verebilir misiniz ?
benim 2011 Avensis için bu yaz düşünüyordum. araç 120.000 km'de. bu yaz nasipse 6.000 - 7.000 km civarında yol yapacağım. değiştirsem mi diyordum ama sanırım gerek yok. şimdiye dek hiç değiştirilmemiş. peki eksik varsa saf su mu koyayım?
Toyota nın longlife antifrizine denk ürün var mı piyasada? Motul inugel g13 olabilir mi örneğin?
5 sene önce lpg takıldığında oradaki elemanlar 400 mL kadar kırmızı/pembe gibi bir antifriz eklediler. Sonrasında yaptığım araştırmalarda tortulaşma renk değişimi kalorifer peteği tıkanması gibi sorunlar yaşanabilir dendi ama çok şükür sorunlar yaşamadım. Benim kastettiğim şuydu: üzerine ekleme şeklinde değil de komple motul inugel 13 ile değişsek nasılsın olur?
Sistemde eski antifrizden kalma ihtimali varsa saf su ile yıkayıp yeni antifrizi koymak esastır,Toyota SLLC marka olanı oldukça pahalı ama orijinal soğutma sıvısı,bazı özel servisler Castrol Radicol adındaki ürünü daha uygun fiyatlı olarak tercih ediyorlar,bazı ürünler doğrudan bazıları % 50- %50 saf su ile antifrizi sulandırıp o şekilde kullanıyorlar,tarifinde yazar ,bulunduğunuz bilgeye göre - C derecesine göre hareket edersiniz,başka önerilerde olabilir.