Gönderen Konu: Akü Yeri  (Okunma sayısı 3591 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 66 kere teşekkür etti
  • 254 kere teşekkür edildi
Akü Yeri
« : Nisan 29, 2008, 14:59:39 »
Arkadaşlar 1996 corolla GLİ 45 amp aküsü var yapılan teste akünün ömrü dolmak üzere imiş kış doğru değiştirmem gerekicek sanırım arabada anfi de mevcut bende düşündüm ki 45 mp akü yerine 60 veya 75 amp akü taksak aracaın alternatörüne zarar verirmiyiz? ve 45 amp lik akü yerine 60 veya 75 lik sığar mı? Böyle bir uygulama yapan arkadaşlar varsa bu bilgiyi benimlede paylaşırsa sevinirim... :D

Toyota Club Türkiye

Akü Yeri
« : Nisan 29, 2008, 14:59:39 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
Ynt: Akü Yeri
« Yanıtla #1 : Nisan 29, 2008, 16:57:07 »
arama yapınız lütfen, aynı soruyu 3-4 kere cevapladım, problem çıkmaz.
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #2 : Nisan 29, 2008, 23:06:41 »
arama yapınız lütfen, aynı soruyu 3-4 kere cevapladım, problem çıkmaz.

Arkadaşın cevabına katılamıyorum. Çünkü bizim model araçların aküsü 45 A olup aynı zamanda ince tip tir. Bende Tolga arkadaşımın dediğini kışın sordum. Araçta kullandığım 7 senelik akü kışın bitti. Malum Ankara ayazı. Daha sonra gittiğim servisle görüştüm (servis özel servis olup, Toyan ın eski formen ve ustabaşı tarafından açılmıştır, yani usta Toyoya nın resmi yeterlilik belgesine sahip) ve aynı soruyu sordum, 60 A taksak ne olur niye. Cevap şu oldu : bizim modellerde alternatör 45 A e göre dizayn edilmiş ve yüksek amperde akü takıldığında akünün hiç bir zaman tam şarj olmayacağını, akünün ömrünün kısalacağını vede zaman içinde alternatörün araıza verebileceğini söylediler.
Bilginize...
94 Toyota Corolla XLI Extra 1.6 16V

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #3 : Nisan 30, 2008, 13:18:02 »
Ben 2 senedir 60 A lik akü kullanıyorum hiç de zararını görmedim yeri de müsait gayet iyi sığıyor ben taktır derim bende ankarada oturuyorum akünün güçlü olması daha iyi olmaz mı? hiç de sorun olmadı şimdiye kadar
96 corolla xei

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • 424 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Nisan 30, 2008, 13:33:51 »
usta'nın toyota belgesi olabilir ancak elektrikten anlamıyor :)
İnsanlar 10'a ayrılır

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #5 : Nisan 30, 2008, 13:40:24 »
Ben 2 senedir 60 A lik akü kullanıyorum hiç de zararını görmedim yeri de müsait gayet iyi sığıyor ben taktır derim bende ankarada oturuyorum akünün güçlü olması daha iyi olmaz mı? hiç de sorun olmadı şimdiye kadar

Şimdi zaten ben takılamaz demiyorum, "takılmasa, orjinali takılsa iyi olur" önerisini aktardım. Ben 7,5 yıl 45 A lik aküyü kullandım....
94 Toyota Corolla XLI Extra 1.6 16V

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • ae101japon
« Yanıtla #6 : Mayıs 02, 2008, 19:29:38 »
45  yerıne  60  amperlık  aku takabılrsın fakat tam sarj edılmez aku sana kalmıs bırsey  kımsede olmaz ama bakarsın sende olur arıza ama yanı kolay kolay alternator arıza yapmazz kullana bılrsın ama 60 amperınde ustune cıkma:D
mustafa

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • 424 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Mayıs 02, 2008, 22:07:17 »
niye şarj edilemesin canım,

Alternatörü bir musluk, aküyü de bir kova olarak düşünün. Musluk böyle azıcık açık olsun, ip gibi akıyor ve kovayı doldurmaya çalışıyor. Yeteri kadar zaman verirseniz ve musluğun akıttığı sudan daha fazla su kullanmazsanız kova dolacaktır. Şimdi 45 litre yerine 60 litrelik bir kova koyduğunuzu düşünün musluğun altına. Daha uzun sürede dolacaktır, ama yine de kova dolacaktır.
İnsanlar 10'a ayrılır

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #8 : Mayıs 06, 2008, 00:47:15 »
Araç çoğunlukla şehir içinde kısa mesafelerde kullanılacaksa 60 Amp. akü tam dolamaz. Ben yeni Akü aldım 45 amperliği tercih ettim. Sorunsuz kullanıyorum.