Gönderen Konu: Sprinter Booster Yardımı Lütfen yardım ! :(  (Okunma sayısı 3558 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0-
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
Sprinter Booster Yardımı Lütfen yardım ! :(
« : Ekim 01, 2011, 11:33:50 »
selam arkadaslar.
bundan 6 ay önce talihsiz bir kaza sonucu arabamı kaybettim 2000 model sol/ac vvt-i 1.6 manuel di
ve araç gerçekten sınıfları arasında performans bakımından tatmin ediciydi . kazadan 6 ay geçtikten sonra 2009 model dual vvt-i denilen corollayı almaya karar verdim. özellikle benzinli ve manuel aldımki gerçekten gücünün tadını cıkartayım dedim. ama 124 hp olmasına ragmen bu araç eski arabam gibi güçlü degil ilk tepkimeler yok sanki dizel araç sürüyorum gibi buna bir çagre bulunablirmi ? araştırmalara göre sprinter booster diye bir ürün varmış gaz kelebegi sinyallerini güçlendiriyormuş. bu işimi görürmü 0-100 km/h dahada hızlandırırmı? fiyatı 600 tl imiş gerçekten işe yararmı bilgilerinizi bekliyorum  Arabamı Satma noktasına gelip eski arabama geri dönme noktasındayım Lütfen yardım edin....teşekkür ederim....
Vvt-i Power!!!

Toyota Club Türkiye

Sprinter Booster Yardımı Lütfen yardım ! :(
« : Ekim 01, 2011, 11:33:50 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 33000
  • Model Yılı: '11
  • 93 kere teşekkür etti
  • 10 kere teşekkür edildi
Ynt: Sprinter Booster Yardımı Lütfen yardım ! :(
« Yanıtla #1 : Ekim 01, 2011, 11:46:01 »
Arabanız gerçekten iyi daha fazla hız yada performans niye anlamadım. Fazla hız isteği ve zevk size daha pahalıya patlayabilir. Lütfen kendinize ve sevdiklerinize dikkat edin.
0 'dan 100 km 'ye 10 saniyede çıkabilirsin belki, ama önemli olan kaç saniyede durabildiğindir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ekim 02, 2011, 01:58:45 »
aracın hızı yavas demiyorum ben sadece gaz tepkisi cok düşük geliyor eski aracım zaten modlanmış atmosferik full stage2 setup tı. ama dizel araç sevmedigim için bile bile benzinli araç aldım yaksın ama istedigim gibi olsun dedim. Ama bu araba dizel araçtan farkı yok gibi. Gerçekten her geçen gün arabadan soguyorum. cagreyi aracı satıp eski arabamdan almakta arıyacagım yakında. okadar parayı bu arabaya sayıp nasıl verdim hala ona yanıyorum
Vvt-i Power!!!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Eski avensisçi ;)
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür etti
  • 27 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ekim 02, 2011, 04:06:49 »
keşke araştırıp alsaymışınız azcık vvt i motorlar düşük devirde ekonomiye dayalı yüksek devirlerde performans veren bir sistemle çalışmakta ancak yüksek devirlerde  performans alınabiliyor. deviri tutturduktan sonra bir çok arabadan çok daha güzel bir performans sağlar emin olun.  sprinter booster ın hissedilir bir etkisi varmış tabiki kullananlardan duyduğum kadarıyla özellikle kalkışlarda .
Pahalı zevklerim var, mesela , benzin gibi ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Kan Grubu: A+
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ekim 02, 2011, 04:35:25 »
Daha düşük devirlerde yüksek tork üretebilen ve güçlü bir araç tavsiye ederim. 2.0lt ya da aşırı beslemeli bir araç mesela.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ekim 02, 2011, 10:38:29 »
sprint booster gibi ürünler gazın sinyalini güçlendirmez yanlış bilgi almışsın kimden aldıysan,  gaz pedalına bastığında bu sinyalin aracın beynine ve ordan kelebeğe ulaşması 0.8sn sürer, sprint booster yada D1 throttle controller gibi ürünler bu 0.8sn lik süreyi 0.2sn ye düşürür sadece, sinyalin kelebeğe hızlı ulaşmasını sağlar olay bu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ekim 02, 2011, 11:16:23 »
Bazı araçlarda Komfor, Ekonomi, Spor seçenekleri elektronik gaz kelebeğine de bu şekilde müdahale ediyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAFİR Auris...SIU Corolla T-Sport...
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 59088
  • Model Yılı: '12
  • 312 kere teşekkür etti
  • 512 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Ekim 02, 2011, 11:40:57 »
sprint booster gibi ürünler gazın sinyalini güçlendirmez yanlış bilgi almışsın kimden aldıysan,  gaz pedalına bastığında bu sinyalin aracın beynine ve ordan kelebeğe ulaşması 0.8sn sürer, sprint booster yada D1 throttle controller gibi ürünler bu 0.8sn lik süreyi 0.2sn ye düşürür sadece, sinyalin kelebeğe hızlı ulaşmasını sağlar olay bu

+1
arikushimikato Dr.Auris 1ND forever Pure SİU T Sport ;)
İlk önce bilgi sahibi olun sonra yorum yapın
Taklitlerden sakının
 https://www.facebook.com/groups/aurisclubturkey/  Aurise dair her şey

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Ekim 02, 2011, 15:59:27 »
Yazdıgım gibi modlanmış yüksek beslemeli stage 2 setup lara sahip corollam vardı. amaç daha yeni bir model ve azda olsa güç ama ilk tepkimeler canımı sıkıyor sorun sadece bu. aşırı bi güç zaten istemiyorum . öyle bir niyetim olmuş olsa proje başlatıp bi 2zz-ge den başlardım.
Vvt-i Power!!!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 10500
  • Model Yılı: '19
  • 132 kere teşekkür etti
  • 354 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Ekim 02, 2011, 16:13:28 »
Yunus Bey dizel araba gibi derken,sizce dizeller çok mu hantal.Bence değil.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Eski avensisçi ;)
  • Kan Grubu: ---
  • 1 kere teşekkür etti
  • 27 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Ekim 02, 2011, 16:21:30 »
daha önce bir arkadaşımla sohpeti geçmişti alt devirlerde arabanın hissedilir derecede serileştiğini söylemişti yanlış hatırlamıyorsam forumdada konusu geçmişti onun auris e taktıran bir arkadaş vardı sanırsam
Pahalı zevklerim var, mesela , benzin gibi ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '16
  • 128 kere teşekkür etti
  • 185 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Ekim 02, 2011, 18:03:34 »
istediğin şey gaz tepkisiyse bence işini görebilecek bir alet...
ama şunu unutma, 2000 model olan eski aracın güç/ağırlık oranı olarak daha iyiydi, bu sebeple 124 beygir de olsa eski aracın daha performanslı olacaktır...
Herşeye rağmen; gülmek güzeldir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Ekim 03, 2011, 00:29:36 »
Yunus Bey dizel araba gibi derken,sizce dizeller çok mu hantal.Bence değil.
Hakan abi sen beni anlamadın zannedersem. Ben dizeller Hantal demiyorum . tabiki dizeller güçlü ama şöyle bir durum var ben anlık hisleri hissetmek istiyorum anlatmak istedigim güç performans degil. ara gazı, Gaz tokatlama ve gaza dokundugun anda devir saatinde bir degişme görme anladınızmı ? Dizellerde devir nasıl benzinliye göre? tabikide daha hantal atıyorum 3. viteste 2000 devirde giderken 2. vitese düşürüp gazlamak gibi....
Vvt-i Power!!!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Hergün biraz TURBO iyi gelir-di...Artık vtec...:)
  • 1 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Ekim 03, 2011, 00:39:37 »
ben sizin ne demek istediğinizi anlıyorum ve bence yaptırılabilir ve mantıklı birşey.abim kendi aracına yaptırdı ve aşırı memnun bide kendisi arkadan itişli hastası bi adam olduğundan baya bi tatmin edici fark ettiğini söylüyor.aracını bende ara sıra alıp kullanıyorum fakat ben eski halini çok hatırlamadığımdan yorum yapamıcam.
birde fazla oynamadan komple egsoz sistemi,hava filtresi gibi basit şeylerle desteklerseniz eminim biraz daha tatmin eder sizi...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Ekim 03, 2011, 01:04:07 »
anladıgınız için teşekkür ederim. Aracın gücünden memnunum hava filtresi ve egzoz gibi specler düşünmüyorum artık o tarz şeylerde sıkıldım. :) eski arabamda herşey doluydu bunu orjinal sürmek istiyorum sadece bu gaz ın anlık tepki vermeyişi canımı sıkıyordu onuda adanadan fourtuning diye bir firma ile hallettim sayılır gidip test edecegiz araca eger beyenirsen para verirsin dedi firma sahibi buda hoşuma gitti hafta içi detaylı fotograflar ve videolar yüklerim konu içerisine hem bu tarz sıkıntısı olan arkadaslarda tamamen bilgi alıp hareket ederler. ve ayrıca maslak ta bulunan firmadan daha ucuza sattıgını söyledi kademeli olan sistemde fiyatı 450 tl montaj dahil. normal sürekli aktif olan sistemde 250 TL montaj dahil miş..
Vvt-i Power!!!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Ekim 03, 2011, 01:09:24 »
anladıgınız için teşekkür ederim. Aracın gücünden memnunum hava filtresi ve egzoz gibi specler düşünmüyorum artık o tarz şeylerde sıkıldım. :) eski arabamda herşey doluydu bunu orjinal sürmek istiyorum sadece bu gaz ın anlık tepki vermeyişi canımı sıkıyordu onuda adanadan fourtuning diye bir firma ile hallettim sayılır gidip test edecegiz araca eger beyenirsen para verirsin dedi firma sahibi buda hoşuma gitti hafta içi detaylı fotograflar ve videolar yüklerim konu içerisine hem bu tarz sıkıntısı olan arkadaslarda tamamen bilgi alıp hareket ederler. ve ayrıca maslak ta bulunan firmadan daha ucuza sattıgını söyledi kademeli olan sistemde fiyatı 450 tl montaj dahil. normal sürekli aktif olan sistemde 250 TL montaj dahil miş..
yani abim 400 e taktırdı diye biliyorum istanbulda ama hangisini taktırdı onu bilmiyorum...yaptırdıktan sonra bi görüşlerinizi dinleriz artık :) eğer olumlu bi değişim olursa  bende bu aralar dediğiniz gibi 250  ye bulursam yaptırırım kesin :) sürekli açık kalmasında bence sakınca yok :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Ekim 03, 2011, 01:16:41 »
katılıyorum sürekli aktif olmasında sıkıntı olmaz ama tlfnda konustugumda firma sahibi orjinal tepkisinden daha düşük tepkilerede indirebilirisin buda senin yakıtında azda olsa faydalı olur dedi.galiba 4 mod varmış 1. mod tam ekonomik. 2. mod orjinal 3. mod şehir içi normal kullanım. 4. mod agresif cadde performansı
Vvt-i Power!!!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Ekim 03, 2011, 01:22:32 »
katılıyorum sürekli aktif olmasında sıkıntı olmaz ama tlfnda konustugumda firma sahibi orjinal tepkisinden daha düşük tepkilerede indirebilirisin buda senin yakıtında azda olsa faydalı olur dedi.galiba 4 mod varmış 1. mod tam ekonomik. 2. mod orjinal 3. mod şehir içi normal kullanım. 4. mod agresif cadde performansı
böyle bir alet ile ekonomi sağlanacağına pek inanmıyorum aslında çünkü tepkime yavaş iletilince az yakması diye bişi olamaz sadece geç cevap verir araç...bence açık olsun yeter :) 4. mod iyidir.yavaş kullanacağın zaman yine az basarsın olur biter :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: AB+
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Ekim 03, 2011, 01:37:03 »
yanlış hatırlamıyosam bundan 4-5 ay önce bu sistemin konusu 1 kez daha gecmişti :\ hızlı kalkış sistemini arabasına takanlarda wardı sitede ve gayet memnunlardı.eger takdıracaksanız iyi bi araştırma yapın.piyasada gelişi güzel hazırlanmış ucuz sistemler varmış.mekanizmayı alıp sanayide birisine taktırmaya kalkarsanızda başında durun takarken izleyin çünki;bazı gözü açıklar sizin kaliteli hızlı kalkış sistemini alıp yerine kalitesi düşük bi hızlı kalkış sistemi takıyorlarmış.şaşmazda ki ustamız söylemişti :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Ekim 03, 2011, 01:41:08 »
bu benim huyumdur arabaya bişe yapılırken mutlaka başında olurum ve en ufak bir işe yaramıcak vida bile sökülse asla atmam yada kimseye vermem saklarım :)
Vvt-i Power!!!