Gönderen Konu: 1996 Corolla arka stop lambasını değiştiriemiyorum stop çıkmıyor...  (Okunma sayısı 2933 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 66 kere teşekkür etti
  • 254 kere teşekkür edildi
Arkadaşlar 1996 corolla arka sol stopu sökemedim fren lambam patlamış değiştiricez stop çıkmıyor 2 tane  stopun yanında vida vardı 10 anahtar ile söktüm bir tane bagajın içinde vardı onuda 10 anahtar ile söktüm .Stop langır langır sallanıyor ama yine de sökemedim .Nasıl sökül düğünü bilen varsa bir zahmet yazsısn.... :D

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
sökmeden değişmiyor muydu ampuller? içeriden, döşemenin arkasından (daha değiştirme gereğim olmadığı için bilmiyorum)
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
  Selam.
 Üç vidayıda söktükten sonra arka farın yana, çamurluğa sarkan kısmında içten iki tırnak tutması lazım. Zaten bu tırnakların ayaklarını içerden halının altından da görebilirsin. Dışarıdan kendine doğru zorlayarak ve yukarı aşağı oynayarak ve dikkat ederek çek.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: A-
  • Model Yılı: '13
  • 28 kere teşekkür etti
  • 82 kere teşekkür edildi
Ne biçim iş anlamadım.Bu Toyotaların bir yerine anahtar değdirmek için bile enine boyuna düşünmek gerekiyor :D
Toyocuk :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
Evet, halbuki mesela Opel'de ampulleri değiştirmek çok kolay, bagajın içinden kapak gibi bir olay yapmışlar, tepsi halinde hemencecik çıkıyor ampuller.
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 66 kere teşekkür etti
  • 254 kere teşekkür edildi
Teşşekkür ederim arkadaşlar Hakan abinin dediği gibi biraz zorladım çıktı tırnaklıymışş. Ama bir ampul değiştirmek bu kadar zor olmamalı bence daha önce mercedes im vardı lamba değiştirmek 1 dk idi... İlginiz için teşşekürler ...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
her güzelin bir kusuru vardır arkadaşlar
ok

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
  Bu yüzden en iyisi kaliteli ampuller kullanmaktır. Gerçekten ürünler arasında kullanım ömrü olarak çok fark olabilmektedir. Kullanılan kaliteli ampullerle sık sık ampul değiştirme zahmetinden de kurtulunabilir. Birde ampulü monte etmeden duy etrafında bulunan jonta vs. hafifçe temizlenirse daha iyi olur. En azından içeri su sızıntısını önlemek için.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • ae101japon
  • Araç: Corolla
yenı kasalarda cok daha kolay ampul degstrmek lamba grubunu sokmedn halledıyosun  eskı lerde gurubu sokuyosun komple ayrıca tırnak olayı da cok ıyı bırsey grubu sabıt tutuyor kırk yılda bır cıkartıyorsunuz nede olsa okdrda zorlanın yahu :D
mustafa