Gönderen Konu: 2. el araç alırken dikkat - araç sorgulama  (Okunma sayısı 2709 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
2. el araç alırken dikkat - araç sorgulama
« : Eylül 30, 2011, 22:11:14 »
1. adım e-devletten plaka ile sorgulama

https://www.turkiye.gov.tr/arac-sorgulama

plaka ve e-devlet şifresi gerekli (ptt den 1 lira karşılığında edinilebilir)

2. adım tramerden sorgulama        ----      bu işlem için de plaka ve şasi no veya motor no veya araç sahibinin t.c kimlik numarası gerekli

kasko -  sigorta - kaza tutanağı

http://www.tramer.org.tr/tramer/policePublicSorgulamalar.mxx?cmd=sorgulamalar

http://www.tramer.org.tr/ktt/kttPublicSorguQuery.mxx?c=query&nS=E

herkese hayırlı alış-verişler
2013 Auris Active Skypack Multidreve S BRC-LPG
2010 Auris Comfort Extra AT. CC BRC-LPG (arkadaşıma sattım)

English Teacher

Toyota Club Türkiye

2. el araç alırken dikkat - araç sorgulama
« : Eylül 30, 2011, 22:11:14 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B-
  • Kilometre: 80000
  • Model Yılı: '11
  • 110 kere teşekkür etti
  • 314 kere teşekkür edildi
Ynt: 2. el araç alırken dikkat - araç sorgulama
« Yanıtla #1 : Eylül 30, 2011, 22:50:26 »
Murat Bey çok faydalı paylaşım teşekkür ederim. Fakat piyasada bu kadar üçkağıtçı olduğu sürece ben ya sıfır yada bildiğim arabayı alırım. Gerçi artık bildiğin arabaya da güven olmuyor da.
Paran varsa Japon, yoksa alman. :nija:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ekim 04, 2011, 14:14:31 »
arabamı satalı bir hafta oldu araba bakıyorum ben de sıfır çok pahalı o kadar para kazanamıyorum ben. mecbur 2. el olacak. bakacağız artık nasibimizde ne varsa ona teslim olacağız.
gönül rahatlığı açısından bu bilgileri sorgulamak ve aracın yakın zamanda el değiştirip değiştirmediğini öğrenmek için kaza ve hasar bilgilerine ulaşmak için arabayı satan kişinin yalan söyleyip söylemediğini anlamak için faydalı bilgiler.

English Teacher

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ekim 05, 2011, 00:35:27 »
ya ben cidden çok aceleci biriyim...hemen olsun bitsin istiyorum..Aracı yeni aldım ilçe milli egitim müdürü bir abi..Bİşey yok rahat ol dedi.ben dinlemedim servise expere soktum darbesi değişeni yok boya yok.araç orjinal km sinden.bugun 5664 mesaj gönderdim aldıktan sonra :) 7 ayda 295 tl lik  hasar gözüküyor...bunun ne  hasarı oldugunu nasıl ögrenıyoruz.....muhtemelekn siz farı  arka stop dur diye düşünüyorum ama merak işte...
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ekim 11, 2011, 11:28:01 »
ya ben cidden çok aceleci biriyim...hemen olsun bitsin istiyorum..Aracı yeni aldım ilçe milli egitim müdürü bir abi..Bİşey yok rahat ol dedi.ben dinlemedim servise expere soktum darbesi değişeni yok boya yok.araç orjinal km sinden.bugun 5664 mesaj gönderdim aldıktan sonra :) 7 ayda 295 tl lik  hasar gözüküyor...bunun ne  hasarı oldugunu nasıl ögrenıyoruz.....muhtemelekn siz farı  arka stop dur diye düşünüyorum ama merak işte...

eğer tutanak tutulduysa ve fotoğraflar sisteme yüklendiyse görebilirsiniz. yoksa mümkün değil malesef.

English Teacher

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 74 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Ekim 11, 2011, 13:44:30 »
kaskodan yapılmış gözüküyor..Ancak suda var ben bu aracı almadan önce temmuz ayında ankara reis otoda önceki arabamın corollanın arka stop lambası kaskodan değişti oda 295 tl tutmuştu.omu gözüküyor diyecem ama şase numarası versoyu verıyor..önceki sahibide ilçe milli egitim müdürü ben hiç birşey yaptırmadım dıyor adam.çözemedim yani..
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ekim 15, 2011, 20:02:21 »
kaskodan yapılmış gözüküyor..Ancak suda var ben bu aracı almadan önce temmuz ayında ankara reis otoda önceki arabamın corollanın arka stop lambası kaskodan değişti oda 295 tl tutmuştu.omu gözüküyor diyecem ama şase numarası versoyu verıyor..önceki sahibide ilçe milli egitim müdürü ben hiç birşey yaptırmadım dıyor adam.çözemedim yani..
serviste yapıldıysa eğer anlayabilirsiniz ne masrafı olduğunu. ben eski aracımla 2009 da maddi hasarlı kaza yapmıştım. özel bir serviste yaptırdım. tel. sorgulamasında sadece masraf çıkıyordu. o masrafı da sigorta şirketinin experi belirliyor. o tutardaki hasar ciddi bişey değildir. keyfini çıkarın yeni aracınızın.

English Teacher

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 74 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Ekim 15, 2011, 21:44:23 »
Evet aynen dediğim gibi olmuş.Versodan önceki 2004 corolla hb  aracımın arka stop lambası temmuz ayında hasarsılıgımı bozmadan değişti..295 tl fatura çıktı.Sonra bu versoyu aldım..Aynı kasko devam etti.Sadece 70 lira gibi bir fark verdim önceki kaskomu devam ettirdim..Yanı bu şase li versoda gözüken 295 liralık hasar,aslına eski corolla nın stop lambası hasarı.bende içime kurt düşmüstü..:)
2011 d4d Corolla