Gönderen Konu: Corolla special 114bg liğe neler yapılabilir atmosferik.  (Okunma sayısı 3889 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
Arkadaşlar tekrar merhaba 95 model corollamız var benzinli 114lük buna atmosferik olarak neler yapabiliriz eksoz filtre iridyum buji ama bunlarda hangi markalarlı kullanmalıyız bunların harivcinde headers falan olabilirmi neler yapabiliriz yapan arkadaşlar varmı ne sonuçlar elde edildi yardımlarınız için şimdiden cok teşekkürler

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
Ynt: Corolla special 114bg liğe neler yapılabilir atmosferik.
« Yanıtla #1 : Nisan 29, 2008, 18:42:23 »
  Selam.
 Bence bu araçda elde edilen 114 Hp. zaten oldukça iyi bir güç. Ama eminimki bu konuda çalışmaları olan arkadaşlar vardır ve onlar sana daha iyi yardımcı olacaklardır. Bazı intercooler vb. çalışmalarda bulunanalar olduğunu biliyorum. Ama sonuçları hakkında hiçbir bilgim yok. Yine ayrıca bu şekliyle hiç tavsiye etmememe rağmen şunuda belirtiyim 2002-2007 arası kasaya yapılan aşırı besleme vb. modifiye ile 700Hp. üstü güçler alanlar ve bu araçlarla 300Km/s. hızları geçenler olduğunu. Dediğim gibi bunlar ekstrem durumlar ve ancak güvenlik açısından da yeterli modifiyeler yapılırsa tavsiye edebilirim.  Birde aracının kilometresinden dolayı, ya da düzensiz ayarlarından dolayı da sana yeterli gelmiyor olabilir. Bunlarında kontrolünde fayda var. Enjektörler, Bujiler, Distribütör(özellikle kapağı), Filtreler, Debriyaj vb.
 Buji kullanırken önemli olan tırnak aralığı ve buji ısısı vb.değerlerdir. Yani kullanacağın kimi bujiler yarardan çok zarar bile getirebilir, yakıt tüketimini arttırabilir ve performansı düşürebilir. Eğer headers, açık filtre vb. düşünüyorsan chip tunning de uygulaman gerekir ki aracın beyni oluşacak yeni değerlere göre ateşlemeyi, injeksiyonu vb. sağlayabilsin. Ayrıca bence bu araçda bir güç arttırma çalışması yapacaksan kesinlikle fren sistemini ve süspansiyon sisteminide modifiye etmelisin. Kolay gelsin. Dediğim gibi önce güvenlik. Sizin ve karşınızdakilerin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: A-
  • Model Yılı: '13
  • 28 kere teşekkür etti
  • 82 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Nisan 29, 2008, 20:11:15 »
Hava filtresinde K&N Pipercross kullanabilirsin.(Ben eski aracımda YED kullanmıştım çokta memnundum.)Chip uygulaması yaptırabilirsin.BOSCH performans bujileri kullanabilirsin.Headers uygulaması Toyotalarda hiç görmedim ama 8 - 10 hp güç verdiğini biliyorum.
Toyocuk :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Bir Toyota Aşığı...
  • Kan Grubu: AB+
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mayıs 09, 2008, 02:31:28 »
bence en basta motorla oynama yapma dostum hakan kardesım bu ıste baya ıyıdır dedıklerıne katılıyorum zaten 114 hp pıstemı cıkıcaksın yaptır bodykitini tak egzosunu yaptır siyah camını taktır angelini bide xenon ondan sonra performans lastiği onun ustune siyah 5 kollu celık jant bak keyfıne super olur arac motora yazık etme kardesım sana dost nasihatı saygılarımla...
All For You COROLLA!!!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 07_kuzey
  • Kan Grubu: B+
« Yanıtla #4 : Haziran 03, 2008, 08:53:03 »
selam  erkan bende 98 spcyal corolla var turbo ve blowoof uygulaması yaptık ipreni orjinali 240 katran turboyu ve blowoofu takınca 280 km hıza çıkardık  yalnız yürüyende aks millerini eğdirdi ve sibablrı yaktı onun için orjinalini bozma bence ama yapmak istersen hks nin bujisini ve jsv nin hava filitresini tak bide katalitik iptali yaptınmı arabanı kimse tutamaz saygılarla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #5 : Haziran 04, 2008, 16:37:07 »
piste çıkması gerekmiyorki...kardeşim ben olsaydım yol tutuşunu iyileştirirdim ilk önce..sonra hava filtresi,chip tuning,egzost vs...
318

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 07_kuzey
« Yanıtla #6 : Haziran 07, 2008, 08:52:28 »
kardeş çip tuning olmuyor işte bi çiçp takmayla arba hızlanmıo çip le beraber kapak taşlama sibob büyültme de yapman gerekio değilse araban motor yakıo umarım bişiler anlata bilmişimdir saygılar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Haziran 09, 2008, 09:55:30 »
  Zaten standarta üretilen 114Bg. bence fena bir değer değil. Çok yüksek performans için ise bu araçda illaki aşırı besleme gerekli bencede. Ancak bu durumda daha öncede dediğim gibi, frenler, süspansiyon vs. komple elden geçmeli ve özellikle supap ve pistonlar vs. Forged üretimlerle değiştirilmeli. Yoksa Kemal arkadaşımızın dediği gibi sorunların olması kaçınılmaz. Çünkü sonuçda aracın sıkıştırma oranı, silindirlerde oluşan basınç miktarı vs. hepsi değişecek. Ayrıca bu durum motorun daha çok ısınmasına sebep olacak ki bunu önlemek içinde soğutma sisteminin de modifiye edilmesinde yarar var bence. Ayrıca yakıt ve yağ pompalarıda bu durumda yetersiz kalacak ve onlarında uygun olanlarının seçilmesi gerekecek. Tabi tüm bunları şanzımanla da desteklenmek zorunda. Tüm bunların sonunda toplam maliyeti ise düşünemiyorum. :) Ama bu iş sağlıklı olarak yapılmak isteniyorsa ayırt edilmeden bunların hepsi gerekli. :)