Gönderen Konu: 94-98 Corolla'ya Sıralı Sistem LPG taktıran arkadaşlardan öneri ricası  (Okunma sayısı 13682 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
Merhabalar arkadaşlar;

94 Corolla XLI 16 V aracıma şugüne kadar benzinle bindim. Çok fazla KM yapmadığım içinde çok sorun olmuyordu ama, malum benzin 3.40 YTL ye gelince artık LPg şart oldu.

Detaylı bir araştırma yaptım ve sıralı sistem LPG'de çok marka geniş fiyat aralığı var (950-2200 YTL). Montaj ayrıca çok önemli. Ama benim için daha öenmlisi aynı araçlarda daha önce sistemi taktıran arkadaşlarım tecrübeleri ve kullandıkları marka ???

Diğer bir konuda, ustaların sistemi taktırınca %40-50 arası tasarruf sağlayacağını söylemesi. Zaten aracım benzinde gayet güzel yakıyor (Şehir içi 8-8,5 , karma 7,5, şehirlerarası 6,3 lt/100 Km). Karma olarak düşünürsek km 'de yaklaşık 25 YKR diyelim. Şimdi LPG yi taktırınca bu değer 15 YKR ve altına inermi? İner varmı ? Çünkü bir çok forumda yeni araçlarda bile LPG ile 20 YKr altına inmediğini söyleyenler var.

tecrübe ve önerilerinizi bekliyorum...
94 Toyota Corolla XLI Extra 1.6 16V

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Sanırım bu modellere kimse sıralı sistem taktırmıyor :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: A+
canım kardesım oncelıkle merhaba bende 1996 corolla xei var bu lpg ısnı cok arastırdım ve sonunda taktırdım senın arabanın cok noktadanmı yoksa tek noktadanmı ınjeksıyonlu oldudugunu bılmıyorum sayet benım kı gıbı cok noktadan ınjeksıyonluysa sana bı kac bılgı verebılırım dedıgın gıbı bu ıste fıyat aralıgı cok ve 100un ustunde marka var sen sımdı bır yere gıdıp atıyorum tartarini taktırmak ıstedıgını soyledın 1300ytl cektı baska yerdebu ısı 1000ytlye yapanda var burdakı fark lpg setını parcalamasından kaynaklanıyor (lpg hortumlarının yerlı olması vs.)bunu sen anlaıyamıyorsun bu olayda dıkkat edıcegın sey ozellıkle ustanın ıı montaj yapa bılmesı ve kullandıgı malzeme ınternettekılerı yazıları bosuna okuma markalar hakkında yorumlarıda cunku zavollı cok ııbı marka olabılır ama senın ustan boktur bu zovollinin kotu oldugunu gostermez ben arabama stafenalli taktırdım ıcımede sındı cokta memnunun performansımdada sımdılık hıc bı dusme yok tasarruf olayıda ben ısın erbablarından oğrendım maxsımum yuzde kırk adamım ama sen arabanın devırsız kullanırsın uzmezsın yuzde 65 cıkarırsın busenın elınde bıde oradakı ustanın makıneden gaz ayarı cekmesıne olay bu ama lpgnın motor acısıdan cok saglıklı oldugunu dusunmuyorum acıkcası sonucta bırı kuru yanma bırı sıvı bende sımdılık bısey yok ama ılerde performansım dusermı bılemıcem fakat ustanı ıı sec lpg setlerının parcalanmamasına ve gusel bı cıhaz secmeye tercıh sana kalmıs kardesım saygılar...
1996 corolla xei

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Özgün önerilerin çok teşşekkürler. Araclar motor olarak aynı bir fark yok. Dediğin gibi iyi bir marka + usta gerekiyor. senden bir ricam olucak, yaktırdığın yerin iletişim bilgilerini gönderebilirsen sevinirim.
Bir kaç yerle görüşücem zaten, senin taktırdığın yerlede görüşüüm. İlgin için sağol...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: AB-
benim araba 2000 model ancak sizin ki ile motoru ayın efi motor yani o yüzden hiç sıralı taktırmanıza gerek yok bence ben 3 ay önce tek nokta enjeksiyonlu taktırdım. problem yok çok şükür. hem sıralı çok pahallı zaten fazla km yapmıyormuşssunuz ne zaman amorti edeceksiniz sıralıyı  ben lovato taktırdım bu işte marka kadar montaj ustası da önemli hatta daha önemli. tasarruf konusuna gelince şehir için benim arabam 180 ykr şehirler arası 130 ykr yakıyor daha aşağı düşen araba olur mu bilmem kolay gele

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
aykut kardesim yaptırdıgım kişinin kartviziti dukyanda kaldı bu aksam bılgılerini gönderirim ama yardımcı olmaya calışıcam sana eskişehirden saygılar...
1996 corolla xei

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
recep kardesim sen yaptırmıssında sıralı sistemle tek noktadan enjeksiyon arasında dağlar kadar fark var tabi fiyatlarındada dedığin gibi:)en önemli fark performans sıralıda benim araba ole durumdaki gazlı oldugunu soylemesem kımse gazlı oldugunu anlamaz cekısı cok muntazam arabayı sıkıştırdım gazla 200km dahada bassam gıtmıcem demıyodu sımdı gazın 4 yerden gırmesı var bıde tek yerden ben senın demek ıstedıgını anladım sen dıyosun kı cok kılometre yapmıyosun dıyosunda mesela benim ıcın ben ayda 200,00ytl banko benzin atıyorum arabaya yuzde ellı kar etsem kı edıyorumda ayda 100,00ytl eder bu parayla zaten sıralı kendini 1,5 senede garanti ediyo tek noktadan ınjeksiyon taktırıpta yerli arabaların benimle aynamasına izin veremem yani sonuçta avrupa arabaya bınıyoruz sıralı sıstem onun hakkı bence ama bu terçih meselesi bide maddiyata bağlı ama bana sorarsan ben kesinlikle sıralı diyorum çunkü benim için performas herseyden öte :Dbide arabayı satarken herzaman sıralı sistem arabayı 1000,00ytl uste koyarsın hatta daha fazla ama tek nokta ınjeksıyonlunun parası arada mort olur gıder recep kardesim memnun oldum iyi muhabbetler saygılar...
1996 corolla xei

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
aykut kardesim yaptırdıgım kişinin kartviziti dukyanda kaldı bu aksam bılgılerini gönderirim ama yardımcı olmaya calışıcam sana eskişehirden saygılar...

Recep ve Özgün ilginiz için teşekkürler...Ayrıca önerileriniz içinde. Dediğin gibi performans önemli ama bir de güvenlik faktörü var, bence o daha önemli. Bizim modellere eski sistemin takılmasının nedeni emme manifoltunun döküm olması. Bu şu demek plastik manifoltlu araçlara eski sistem takılamıyo çünkü patlama yapıyo. adslında o patlama hep var ama döküm manifolt ta sorun olmuya deniyo. tabi bir şekilde sorun olma ihtimali var. sıralı dememdeki 1. neden zaten güvenlik 2. ise performans.
Not: 3 e indirdim olasılığı
BRC , Tartarini , PRINS (gerçi prins çok pahalı 2100 YTL :) hoş ben arabayı hiç bir zaman satmıycam, oda var )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
Ae 101 efsanelerde ateşleme sistemi çökmediği müddetçe patlatma olayı olmaz.
Tasarruf %30-40 arası değişir.
200 liralık benzin alıyorsan lpg den sonra 120-140 liralık gaz alırsın...
Söylesem tesiri yok.sussam gönül razı değil,
                                                          FUZULİ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 16000
  • Model Yılı: '11
  • 97 kere teşekkür etti
  • 36 kere teşekkür edildi
BRC marka enjeksiyonlu tüp taktır Sıralıya gerek yok :)
((2017  COROLL@...ADVANCE MDS    * 2018-         ))
(( 2011 COROLL@...ELEGANT  A/T    * 2015-2017 ))
(( 2006 COROLL@...SOL                        * 2009-2015))
(( 2000 COROLL@...TERRA SPECIAL  * 2006-2009))

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
bide sıralı taktırdığın zaman benzini de sürekli kullanman gerekecek sıralıda yanlış bilmiyorsam motor ısısına göre gaza geçiyor düz sistemde motor devrine göre gaza geçiyor kışın bayağı bi benzin kullanman gerekecek bunu da göz ardı etmesen iyi olur
96 corolla xei

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: AB-
özgün kardeşim tabi ki sıralı ile tek nokta arasında çok fark var ancak ekonomi kısmını düşünürsek ki öyle yapmazsak zaten benzinli bineriz sıralı sistemin amortisi tek noktaya göre daha uzun süre alıyor az binenler için. Ayrıca performans kaybı konusundaki görüşlerinize katılmıyorum. Ben arabayı bir süre benzinle kullandıktan sonra taktırdım lpg'yi sizin bahsettiğiniz gibi bir performans kaybı gözlemedim. çok şükür arabam eski ataklığını devam ettiriroyor yerli arabalar falan da benimle falan da oynayamıyor. İkinci husus arabaya yapılan eklentiler fiyata çok fazla etki etmiyor diye düşünüyorum sadece tercih sebebi oluyor o kadar yoksa aynı modele araba da sıralı sistem tüp var diye bence 1000 ytl fazla istersen zor satarsın.  bi de kış mevsiminde özellikle sıralı sistemlerde lpg ye geçiş uzun sürüyor haliyle kısa mesafe kullanıcıları için bu da büyük kayıp. tabi ki sıralı sistemin daha emniyetli olduğu ve performansı artırdığı kabul ediliyor.ancak bunların hesaba katılması gerekli.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kralın Arabası Rolss Royce, Arabanın Kralı Toyota.
değerli arkadaşlar,
sıralı sistem lpg sistemlerinin soğuk havalarda biraz geç devereye girdiği doğru (1-1.5 dakika) bu olay soğutma suyunun sıcaklığı ile ilgili genelde standart olarak 40 deceye ulaşınca lpg sistemi devreye giriyor. ancak bu duruma kalibrasyon ayarıile dışarıdan müdahale edilebiliyor. benim aracım şu anda 25 dereceye ayarlı. tek noktalı sistemde her zaman patlatma riski var patlatma yaparsa 1- hava filtresini parçalayabilir 2- yakıt hava karışımını ayarlayan sensörü yakabilir 3-motora hava girişini ölçen sensörü yakabilir. bu parçaların fiyatlarını sorup öğrenin tek noktalı ile sıralı sistem arasındaki fiyat farkının az yada çok olduğuna öyle karar verin. sıralı sistemde patlatma riski yok.
Corolla XEi 98. O Bir EFSANE...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • toyotamı seviyorum
kardeşim ben alper.sana önereceğim tek marka prins başka markaları boşver.tabii son düşünce senin.şöyle anlatayım diğer markalar hacı muro.prins ise ferrari.
(ALPADOR)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • toyotamı seviyorum
bende 2007 toyota comford mmt var.altı aydır sıralı lpg üzerine kendimce araştırma yaptım hatta bir ara tartarin bile araca takıldı fakat arabam düzensizleştiği için söktürdüm . iki gün önce paraya kıyıp prin denen bir marka takıldı.sonuç şimdilik harika .bu konuda çok hassas olduğumu söyleyebilirim.arabanı seviyorsan en iyisini istiyorsan en iyisi olsun.satacaksan boşver parana yazzık.
(ALPADOR)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • toyotamı seviyorum
ayrıca arkadaşlar bir sorum olacak yeni versiyon mmt toyota corollaya lpg taktıran varmı
(ALPADOR)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
arabayı fazla kullanmıyorsan.bana kalırsa lpg taktırma derim.bende 96 corollo var.karbüratörcüyede sordum tamircimede lpg tavsiye etmiyorlar.bende taktıracaktım vazgeçtim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '06
  • 4 kere teşekkür edildi
neden tavsiye etmiyorlarmış, onu da açıklıyorlar mı?
cahil bu insanlar cahil
arabayı fazla kullanmıyorsan.bana kalırsa lpg taktırma derim.bende 96 corollo var.karbüratörcüyede sordum tamircimede lpg tavsiye etmiyorlar.bende taktıracaktım vazgeçtim.
Bodrum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Fikirlerini paylaşamntüm arkadaşlar teşekkürler. Hala karar veremedim bu arada :S
Bu konularda değil her konuda baya araştırma yapmadan bir şey almam, bir de araç ve güvenlik olunca iş değişiyor. Bir de tam karar vermişken montajdaki usta kafamı karıştırdı mikserli sistem (eski tip-sıralı değil) taktır diye.

kardeşim ben alper.sana önereceğim tek marka prins başka markaları boşver.tabii son düşünce senin.şöyle anlatayım diğer markalar hacı muro.prins ise ferrari.
Alper kardeşim dediğin doğru da benim araç için 2100 YTL sistem maliyetli çok fazla. Senin araç bende olsa direk PRINS taktırırdım. Diğerleri hacı muro tam değil yalnız. Prins in en önemli özelliği enjektörleri, BRC nin FAST madelinde de aynı enjektörleri isteğe bağlı takıyorlar. Ama fiyat Prins e yaklışıyor.

Şimdi az kullansakta yılda 8-10 bin oluyo az dediğim bu zaten.
Tavsiye konusuna gelince eski den gelme motor ustalarında böyle bir söylem var.
Yeni araçlarda böyle bir sıkıntı yok. 

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
ea 101 enjeksiyon lu kasalar için sıralı sistem lpgler mi yoksa tek nokta 3 bin devirden sonra gaza geçenlermi ?

Aracın performanı etkilermi ?
Aracın motorunu  uzun ömürlü çalışması ?
Aracın klima kullanımda sıkıntı ?

şimdiden teşekkürler

sıralımı ?
tek noktamı ?
etkiler