Gönderen Konu: motor sesinde çoğalma  (Okunma sayısı 3675 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A-
  • 1 kere teşekkür edildi
motor sesinde çoğalma
« : Eylül 29, 2011, 16:43:49 »
arkadaşlar yaklaşık 1 ay önce depoyu fulleyip bide üzerine enjektör temizleyizi attım adı double up
1 depoyu bitirdikten sonra bi de yarım depo dah bitirdim (yaklaşık)
motor sesinde çoğalmanın ve arabamda titremenin fazlalaşması bundan olabilirmi
arabayı ilk çalıştırdığımda bu titreme daha bariz oluyor.
bide yağına bi baayım dedim
geçen yıl yağ filtresiyle (orjinal) beraber 1 bidon castrol magnetec koydurmuştum. yağ çubuğunda bulunan üst seviyenin 1.5 cm üzerinde yani yağ fazlalığı var. titremeyle bunun ilgisi olabilirmi? veya bunun motora bi zararı var mı?
cevaplarınız için teşekkür ederim..

Toyota Club Türkiye

motor sesinde çoğalma
« : Eylül 29, 2011, 16:43:49 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • Kiþisel Sitem
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
Ynt: motor sesinde çoğalma
« Yanıtla #1 : Eylül 29, 2011, 17:26:02 »
1 yıl yağ değişimi için uzun bir süre.  Aracınızı ne zamandır bakıma sokmuyorsunuz acaba?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Toyotasız, Araçsız, Yaya :)
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Eylül 30, 2011, 09:07:27 »
Bekir bey, bir bidon yağ 4 litre oluyor. Aracınızı bilmiyorum ama normalde zaten kendi aracımla kıyasladığımda 4 lt yağ zaten fazla.Kullanım kılavuzunda min/max yağ miktarları yazar, inceleyin ister. Ayrıca 1.5 cm yükseklik çok fazla seviye için, zararının olup olmayacağını tahmin edemiyorum fakat basınçta bir farklılık olabileceğini ve bir miktar pompayı zorlayabileceğini tahmin ediyorum. Seviyenin iki çizgi arasında olmasını sağlayın her ihtimale karşı. Enjektör temizleyicilerin katılmasının her durumda zararı olabileceğini de düşünmüyorum, aksine her zaman faydası olur diyebilirim. Titreme durumunun bununla alakası olmaması lazım. Aracınızın modelini bilmiyorum fakat aklıma gelen subapların sanki bir bakıma ihtiyacı var gibi, motor yüksek ısılara ulaşınca ve yüksek devirlerde bu sıkıntı kayboluyorsa subaplar sıkı olabilirler ;) Serviste baktırmanızı tavsiye ederim. Geçmiş olsun.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Eylül 30, 2011, 10:41:36 »
aracın dizel se keçeleri patlatırsın turboda aşırı yağlanma olarak turbo yağ atmaya başlar benzinli ise yine keçeleri patlatırsın bujileri yağlarsın.full sentetik yağlarda ya yılda yada km ye göre 15.000 yağ değişim periyodudur.eğer yarı sentetik yağ kullandıysan 10.000 veya yılda bir eğer madeni yağ kullandıysan 5000km de bir ama en güzeli sentetik yağ kullan 9000 km de bir değiş kafan rahat olsun ne yakıt nede motor yağı katkısı kullanma....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ekim 03, 2011, 08:36:14 »
cevaplar için teşekkürler..
kısa zamanda bize servis yoluı gözüktü ..:(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Artık O Bir Çinli
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '23
  • 278 kere teşekkür etti
  • 474 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ekim 03, 2011, 10:10:17 »
Bekir bey, bir bidon yağ 4 litre oluyor. Aracınızı bilmiyorum ama normalde zaten kendi aracımla kıyasladığımda 4 lt yağ zaten fazla.Kullanım kılavuzunda min/max yağ miktarları yazar, inceleyin ister. Ayrıca 1.5 cm yükseklik çok fazla seviye için, zararının olup olmayacağını tahmin edemiyorum fakat basınçta bir farklılık olabileceğini ve bir miktar pompayı zorlayabileceğini tahmin ediyorum. Seviyenin iki çizgi arasında olmasını sağlayın her ihtimale karşı. Enjektör temizleyicilerin katılmasının her durumda zararı olabileceğini de düşünmüyorum, aksine her zaman faydası olur diyebilirim. Titreme durumunun bununla alakası olmaması lazım. Aracınızın modelini bilmiyorum fakat aklıma gelen subapların sanki bir bakıma ihtiyacı var gibi, motor yüksek ısılara ulaşınca ve yüksek devirlerde bu sıkıntı kayboluyorsa subaplar sıkı olabilirler ;) Serviste baktırmanızı tavsiye ederim. Geçmiş olsun.

Metin bey sanırım araçlarımız aynı profil resminden öyle anladım.(2002 1.6 bendeki) yaklaşık 2bin km önce bende aracımın yağını değiştirdim(mobil1 10-40). 4 litrenin tamamını doldurdular yap çubuğunu kontrol ettiğimde üst seviyenin biraz yukarısında bu bir sorun teşkil eder mi acaba? İlk arabam olduğu için teknik olarak yeni yeni tecrübe ediniyorum. Ama yağ değiştirdikten sonra motor  sesinde biraz değişiklik olduğunu seziyorum. titreme vs yok sesi biraz dizel sesi gibi oldu sanki :( ama 2bin kmdir bi sorun çıkarmadı. Bir bilginiz varsa paylaşırsanız memnun olurum.

Not: 2bin km ilk 1 ayda yapıldı.
2002 E11 Corolla----2006 Corolla HB----2006 Focus Sedan----2004 Honda Accord----98'Palio--99'Astra----2016 Astra J----2017 Clio----2020 Corsa----2012 Honda ACCORD----2011 Honda CR-V----2020 Corolla son olarak 2023 Chery Omoda5

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Toyotasız, Araçsız, Yaya :)
  • Model Yılı: -
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ekim 03, 2011, 12:12:36 »
Metin bey sanırım araçlarımız aynı profil resminden öyle anladım.(2002 1.6 bendeki) yaklaşık 2bin km önce bende aracımın yağını değiştirdim(mobil1 10-40). 4 litrenin tamamını doldurdular yap çubuğunu kontrol ettiğimde üst seviyenin biraz yukarısında bu bir sorun teşkil eder mi acaba? İlk arabam olduğu için teknik olarak yeni yeni tecrübe ediniyorum. Ama yağ değiştirdikten sonra motor  sesinde biraz değişiklik olduğunu seziyorum. titreme vs yok sesi biraz dizel sesi gibi oldu sanki :( ama 2bin kmdir bi sorun çıkarmadı. Bir bilginiz varsa paylaşırsanız memnun olurum.

Yağ çubuğundaki Min ve Max çizgilerini dikkate almak lazım diye düşünüyorum. Üretici en yüksek sınır içinde nokta veya çizgi koyduğuna göre saygı duymak lazım :) Min. altı yağ seviyesinin zararının olduğu hepimizi biliyoruz ve buna göre Max. çizgisi (işareti) üstü yağ seviyesininde mutlaka zararı olacağını düşünüyorum, sınır var çünkü ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Ekim 03, 2011, 14:40:28 »

Selman abi merhabalar :) Aynı araçtan bizde de mevcut.. Bizimde yağın hepsini koydular ve üstüne 250 ml bor power titreme olmadı koyalı 6000km civarı oldu hiç bir sıkıntı yok.. Ayrıca o dizel gibi olduysa manifolt sesidir. Çünkü bizim kasalarda öndeki eme manifoltunun içindeki tutucu zamanla işlevini yitiriyor ve ses yapmaya başlıyor bizdede mevcut şuanda. Ben manifoltu söküp vidayla titreyen parçayı sabitleyeceğim ve ses kesilecek bunu yapan kişiler memnunlar araç TDCİ çakmasından normal olan VVT-İ sesine dönüyormuş :)
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Ekim 03, 2011, 16:35:54 »
cevaplar için yeniden teşekkürler arkadaşlarım.  :alkis:
arabam 1997 1.6 xei
aslında benzini çoğu zaman çeyrek deponun altında kullanıyorum. acaba benzin filtresinin veya pompasının miadı  dolduysa bu sebeptende titreme olabilirmi? :blink:
bi şık daha var bu kışın yakıt fazla yakıyor diye serviste 50 tl karşılığında makinaya sokturdum yakıt ayarlarını kurcaladaılar kıstık felan dediler. baktım çekiş mekiş hak getire.. :asikadam: yeniden gittim aynı gün ve eski haline getirin şunu dedim. getirdiler saolsunlar. bu arda olan biizm 50 tl ye oldu.. :islik:.acaba ayarımı kaçtı bu arabanın??
fikri olan arkadaşlar cevaplarsa sevinirim..
hhhaaa bu arada siz siz olun fazla kurcalatmayın arabayı bi dost tavsiyesi... :kötü:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '15
  • 4 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Ekim 03, 2011, 16:38:36 »
son yağ değişiminde 3,5 litre koymuş usta üst seviyenin üzerine çıkmıştı. yağcı bir sorun teşkil etmez dedi ama pek de işten anlar tavrı yoktu.  Ölçülere sadık kalmak en doğrusu.