0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Bekir bey, bir bidon yağ 4 litre oluyor. Aracınızı bilmiyorum ama normalde zaten kendi aracımla kıyasladığımda 4 lt yağ zaten fazla.Kullanım kılavuzunda min/max yağ miktarları yazar, inceleyin ister. Ayrıca 1.5 cm yükseklik çok fazla seviye için, zararının olup olmayacağını tahmin edemiyorum fakat basınçta bir farklılık olabileceğini ve bir miktar pompayı zorlayabileceğini tahmin ediyorum. Seviyenin iki çizgi arasında olmasını sağlayın her ihtimale karşı. Enjektör temizleyicilerin katılmasının her durumda zararı olabileceğini de düşünmüyorum, aksine her zaman faydası olur diyebilirim. Titreme durumunun bununla alakası olmaması lazım. Aracınızın modelini bilmiyorum fakat aklıma gelen subapların sanki bir bakıma ihtiyacı var gibi, motor yüksek ısılara ulaşınca ve yüksek devirlerde bu sıkıntı kayboluyorsa subaplar sıkı olabilirler Serviste baktırmanızı tavsiye ederim. Geçmiş olsun.
Metin bey sanırım araçlarımız aynı profil resminden öyle anladım.(2002 1.6 bendeki) yaklaşık 2bin km önce bende aracımın yağını değiştirdim(mobil1 10-40). 4 litrenin tamamını doldurdular yap çubuğunu kontrol ettiğimde üst seviyenin biraz yukarısında bu bir sorun teşkil eder mi acaba? İlk arabam olduğu için teknik olarak yeni yeni tecrübe ediniyorum. Ama yağ değiştirdikten sonra motor sesinde biraz değişiklik olduğunu seziyorum. titreme vs yok sesi biraz dizel sesi gibi oldu sanki ama 2bin kmdir bi sorun çıkarmadı. Bir bilginiz varsa paylaşırsanız memnun olurum.Not: 2bin km ilk 1 ayda yapıldı.