Gönderen Konu: avensis hava filtresi önerisi ?  (Okunma sayısı 3156 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 38 NN 689
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
avensis hava filtresi önerisi ?
« : Eylül 29, 2011, 15:12:44 »
99 model avensis'm var belki sitede görmüşünüzdür.
2.0 motor hava filtresi taktırmayı düşünüyorum öncelikle k&n marka düşünüyorum sesi çok iyi çünkü ama fiyatını bilmiyorum  :( eğer bilenler varsa veya daha başka markalardan tercih edebilecek olanlar yardımcı olabilir mi lütfen  ;) :)
yolda bir avensis görürsen dua et ama bu avensis '38 NN 689' ise son duanı et :)

Toyota Club Türkiye

avensis hava filtresi önerisi ?
« : Eylül 29, 2011, 15:12:44 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Başka Marka
Ynt: avensis hava filtresi önerisi ?
« Yanıtla #1 : Ekim 05, 2011, 00:24:10 »
hocam yakıtta fark ediyor ama bilgin olsun :) .bende palio 1.6 hl vardı kullanan varsa bilir çok seri bir araçtır .bigün arkadasım açık hava filtresi almıs aracına uymamış,ondan aldım taktım palioya :) araçta alt devirlerde ses mükemmel :) sesi daha cok duymak için son gaz yapıyosun ,e motor alt devirlerde zaten ,başlıyor gazı çiğ çiğ yakmaya e tabi buda cebe büyük etki yapmıştı bende .üst devirlerde pek ses farkı olmuyor .çekiş artıyor diyorlar ama ben pek bi fark göremedim araç zaten seriydi belkide araçtan araca fark ediyordur.ama takıldıktan sonra heralde bi gaz ayarı felan tekrar yaptırlmalı diye düşünüyorum.çünki hava giriş oranı felan değişiyor karışım oranı değişiyor felan...
deneyimlerim bunlar :)
şimdi olsa takarmısın dersen,elimde hala duruyor o,belki denemek için takardım ama en fazla 1 gün durur sökerdim :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ekim 05, 2011, 15:33:57 »
Yanlış bilgilendirme yapmayalım ! :kötü:

Araca fazla hava girmesi çiğ yakmasına sebep olmaz aksine içerideki benzinin daha çok yanmasını sağlar. Çekiş büyük oranda değişmez sadece arabanın gaza verdiği tepkiler artar. Bizdede var açık hava filtresi simota harika biz memnunuz. Gaza çok asılmadığınız sürece hiç bir şekilde çok yakmaz. Ses duymak amaçlı bastığınız için çok yakar sizde bunu filtreyi taktım çok yaktı araba sökelim dersiniz kesinlikle yanlış bir düşünce. Filitreyi taktınız çok yaktı meselesi ayağınız ayarıyla ilgili. Yüksek devirlerde kağıt filtre yani kutu içi filtre yeterli hava geçirmediğinden araç daha çok benzin çekmeye başlar fakat açık hava filtresinde yeterli hava karşıladığından dolayı benzini yeterli oranda püskürtür yakar ve dışarıya atar. Bizzat uzun yolda denedik.!
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Başka Marka
« Yanıtla #3 : Ekim 05, 2011, 18:59:27 »
yanlış bilgilendirme yapmıyorum ki ben ses amaçlı takmıştım araçta ses duymak  için son gaz yapıyordum haliyle o yuzden cok yakıyordu .ben kendi deneyimimi anlattım .ayrıca  mühendis onu düşünmüş ona göre o kağıt filtreyi koymus ,aracın ona göre  karışım ayarlı olduğunu düşünüyorum.eğer modifiye yapılcaksa sizcede  karışım ayarı tekrar düzenlenmeli değil mi?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ekim 09, 2011, 08:42:56 »
yanlış bilgilendirme yapmıyorum ki ben ses amaçlı takmıştım araçta ses duymak  için son gaz yapıyordum haliyle o yuzden cok yakıyordu .ben kendi deneyimimi anlattım .ayrıca  mühendis onu düşünmüş ona göre o kağıt filtreyi koymus ,aracın ona göre  karışım ayarlı olduğunu düşünüyorum.eğer modifiye yapılcaksa sizcede  karışım ayarı tekrar düzenlenmeli değil mi?

Yahu içeriye daha çok hava almak çiğ yakıt mı yaktırır o zaman filtreyi kirli kullanalım demek istiyorum. Ayarlanmasına gerek yok.. Açık hava filtresi zaten arabanın orjinal hava çekişini rahatlatmaya yöneliktir daha fazlası beklenemez.
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)