Gönderen Konu: Sahibinden.com'dan inciler  (Okunma sayısı 676055 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 65000
  • Model Yılı: '12
  • 106 kere teşekkür etti
  • 142 kere teşekkür edildi
Ynt: Sahibinden.com'dan inciler
« Yanıtla #1320 : Kasım 28, 2014, 18:11:51 »
Yanlış görmediysem o jantlar oz ultregga gibi çok hafif jantlardı pek sorun olacağını sanmıyorum

Toyatanın dizel performansı ortada. 19" ne kadar hafif olursa olsun sürtünme artacak. Araba yorulacak yakıt artacak bayırda bayılacak vs vs.

http://www.jant.com.tr/jant-lastik-hesaplama.htm  % oranına bakarsan dediğimi anlarsın

orjinal ebat 205 55 16 olması lazım bu araçtaki 225 35 19 dur büyük ihtimalle

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #1320 : Kasım 28, 2014, 18:11:51 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dr. Driver
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 63 kere teşekkür etti
  • 384 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1321 : Kasım 29, 2014, 00:07:08 »
Toyatanın dizel performansı ortada. 19" ne kadar hafif olursa olsun sürtünme artacak. Araba yorulacak yakıt artacak bayırda bayılacak vs vs.

http://www.jant.com.tr/jant-lastik-hesaplama.htm  % oranına bakarsan dediğimi anlarsın

orjinal ebat 205 55 16 olması lazım bu araçtaki 225 35 19 dur büyük ihtimalle
Haklısın ama abi ağırlığın azalmasıyla birlikte jantın momenti de azalacağı için taban genişiliğini falan büyük oranda amortileyecektir. Ama orjinale göre kayıp olur ama düşündüğün kadar etkisi olmaz.
R1 35 
╚╬╬╬     Yolumuza Auris olmadan devam ediyoruz :(
  24 6   
Bu sene de şampiyon görelim sizi!! Beşiktaşk En Büyük Aşk

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 106 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1322 : Kasım 29, 2014, 01:12:54 »
Haklısın ama abi ağırlığın azalmasıyla birlikte jantın momenti de azalacağı için taban genişiliğini falan büyük oranda amortileyecektir. Ama orjinale göre kayıp olur ama düşündüğün kadar etkisi olmaz.

Teneke jantlarım 195 65 15 lastiklerle birlikte şuanki 16" 205 50 16  jantlarımdan daha ağır.  Toplam çap olarak aynı. Fakat ne yakıtta nede gidişte gözle görünür hissedilir bir eksisi yok. ben tutup 19 taksam sence hissedilmezmi ? Hafif olup 19" olduğunda ağırlığını 16 ya göre amorti etti tamam.  Yani 16 - 19 aynı ağırlıkta...

Büyüyen inc çap vs ne olacak :) Motora binen yük yinede artmış olarak. aynı ağırlıkta 16" mi kolay çevrilir 19" mi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dr. Driver
  • 63 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1323 : Kasım 29, 2014, 01:29:32 »
Teneke jantlarım 195 65 15 lastiklerle birlikte şuanki 16" 205 50 16  jantlarımdan daha ağır.  Toplam çap olarak aynı. Fakat ne yakıtta nede gidişte gözle görünür hissedilir bir eksisi yok. ben tutup 19 taksam sence hissedilmezmi ? Hafif olup 19" olduğunda ağırlığını 16 ya göre amorti etti tamam.  Yani 16 - 19 aynı ağırlıkta...

Büyüyen inc çap vs ne olacak :) Motora binen yük yinede artmış olarak. aynı ağırlıkta 16" mi kolay çevrilir 19" mi
Bu şartlarda evet sen haklısın. mesela 18' oz ultregga 7,5 kg orjinal alaşım jantın ağırılığını bilmiyorum ama bundan kesinlikle çok daha fazla ağırdır. sonuç olarak aynı ağırlığa kadar 16' daha uygundur ancak bu şekilde çok hafif alaşımlarla üretilen jantlarda bunlar alır götürür yani.
R1 35 
  24 6   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 106 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1324 : Kasım 29, 2014, 01:49:21 »
Bu şartlarda evet sen haklısın. mesela 18' oz ultregga 7,5 kg orjinal alaşım jantın ağırılığını bilmiyorum ama bundan kesinlikle çok daha fazla ağırdır. sonuç olarak aynı ağırlığa kadar 16' daha uygundur ancak bu şekilde çok hafif alaşımlarla üretilen jantlarda bunlar alır götürür yani.

Aynen 17 18 hafif jantlar 16 standart jant yerine tercih edilebilir. Yakıta vs zararı olmaz Hatta 18 değilde 17 takılırsa orjinalden daha hafif olduğundan performansta artış yakıtta düşüş olabilir ama bu standart araçlarda çok gözle görülür hissedilir derecede olmaz bence.  Benim aracımdaki örnek gibi.

Performans araçlarında malum herşey ağırlığa göre. O yüzden adamlar 1 gramın hesabını yapıyolar. hepsini bir araya getirince iş değişiyor. Yani o 19 jantı tutupta performans odaklı bir araca koysak bariz fark olur.

Performans araçlarına mecburen büyük jant koyuyolarki gücü yola aktarsın.

O auris hangi gücü yola aktaracak :D Bence çok hantal  toyotanın 1.4 dizel motorları.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dr. Driver
  • 63 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1325 : Kasım 29, 2014, 02:00:34 »
Aynen 17 18 hafif jantlar 16 standart jant yerine tercih edilebilir. Yakıta vs zararı olmaz Hatta 18 değilde 17 takılırsa orjinalden daha hafif olduğundan performansta artış yakıtta düşüş olabilir ama bu standart araçlarda çok gözle görülür hissedilir derecede olmaz bence.  Benim aracımdaki örnek gibi.

Performans araçlarında malum herşey ağırlığa göre. O yüzden adamlar 1 gramın hesabını yapıyolar. hepsini bir araya getirince iş değişiyor. Yani o 19 jantı tutupta performans odaklı bir araca koysak bariz fark olur.

Performans araçlarına mecburen büyük jant koyuyolarki gücü yola aktarsın.

O auris hangi gücü yola aktaracak :D Bence çok hantal  toyotanın 1.4 dizel motorları.

O kadar da kötü değil bence. Biraz da motorun yapılış amacı bu değil ki. Toyotanın müşteri gamı da belli olduğu için ona hitap eden bir motor olmuştu
R1 35 
  24 6   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 106 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1326 : Kasım 29, 2014, 02:12:46 »
Ben toyotanın 1.4 dizel motorlarına anlam veremiyorum. Performans desen yok. Düşük yakıt tüketimi desen oda yok. Yani amaç tam olarak ne çözemedim :D Sağlamlık desek tamam sağlam. Ama artık her motor sağlam eskisi gibi değilki.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dr. Driver
  • 63 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1327 : Kasım 29, 2014, 22:05:56 »
Ben toyotanın 1.4 dizel motorlarına anlam veremiyorum. Performans desen yok. Düşük yakıt tüketimi desen oda yok. Yani amaç tam olarak ne çözemedim :D Sağlamlık desek tamam sağlam. Ama artık her motor sağlam eskisi gibi değilki.
1.5 dci çok performanslı vs vs diye övüyoruz biz ama eniştem reno servisi normal kesinlikle almayın diyor bize parayı ondan kazanıyoz biz son senlerde dedi  :D Megane 3 ler fluanceler falan garanti bitince 100 binde motor yaptırmaya geliyomuş Yoğun bi şekilde uzun yol kullanımına dayanmayan bir motormuş kendileri
R1 35 
  24 6   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 277 kere teşekkür etti
  • 406 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1328 : Kasım 29, 2014, 22:15:32 »
1.5 dci çok performanslı vs vs diye övüyoruz biz ama eniştem reno servisi normal kesinlikle almayın diyor bize parayı ondan kazanıyoz biz son senlerde dedi  :D Megane 3 ler fluanceler falan garanti bitince 100 binde motor yaptırmaya geliyomuş Yoğun bi şekilde uzun yol kullanımına dayanmayan bir motormuş kendileri
Bence hikâyedir. Fluence'larin kimlere satildigi, ne şartlarda kullanildigi ortada. Büyük ihtimalle bundan kaynaklidir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 100 kere teşekkür etti
  • 425 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1329 : Kasım 29, 2014, 22:16:27 »
Reno senic  var arkadasimda 1.5 dci  hantal kaliyor meganda veya fluencs tede okadar performansli olcagini sanmiyorum
E12 COROLLA SİMOTA AİR INTAKE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 30 kere teşekkür etti
  • 20 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1330 : Kasım 29, 2014, 22:25:42 »
O kadar kotu olsa bu motoru mercedes kullanmaz
http://www.autoshow.com.tr/bu-mercedeste-renault-motoru-var-HaberDetay/3501.aspx

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dr. Driver
  • 63 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1331 : Kasım 29, 2014, 22:26:17 »
Bence hikâyedir. Fluence'larin kimlere satildigi, ne şartlarda kullanildigi ortada. Büyük ihtimalle bundan kaynaklidir.
Hikaye olsa buraya yazmayacağımı bilmen lazımdı Enes ;)
R1 35 
  24 6   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 106 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1332 : Kasım 29, 2014, 22:29:12 »
Scenic çok ağır o yüzden hantal kalır. Megane ile aynı motor ama arada 300 kg falan fark vardır.

dci de 100 binde motor yaptırıldığını ilk defa duydum. Bursada hiç böyle bir sıkıntı duymadım.  megane 2 1.5 dci sattık 140 bindeydi saat gibi siyah duman attığını göremezsin ne yokuşta ne düzde. Yakın tanıdıkta megane 2 sw vardı 360 binde. Renault motorlarını 100 binde yemek büyük başarı :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dr. Driver
  • 63 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1333 : Kasım 29, 2014, 22:29:40 »
O kadar kotu olsa bu motoru mercedes kullanmaz
http://www.autoshow.com.tr/bu-mercedeste-renault-motoru-var-HaberDetay/3501.aspx
Peki mercedesin kendi ürettiği bu özelliklere sahip yani A serisini çok da lüks yapmayacak alt vergi sınıfında tutup ulaşılabilir kompakt/premium arasında dengede tutabileceği bir motoru var mı? Mercedesin yeni c ve a serileri ne kadar premium arabalar? Satış rakamını artırmak için yapılan geçici bir hamle bu.
R1 35 
  24 6   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 106 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1334 : Kasım 29, 2014, 22:32:05 »
1.6 dci 160 bg motorunu mercedes üst sınıflarınada koyabilir. Tabi bunu türkiyeye getirirmi onu bilemem. Yada renault bu 160 bg 1.6 dci motorunu megane 3 lere clio 4 lere koyarsa ne olur :D

Bu arada mercedes kangoyuda kullanıyor sadece amblem farklı.

http://s1.cdn.autoevolution.com/images/news/mercedes-citan-45-amg-49027_1.jpg

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dr. Driver
  • 63 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1335 : Kasım 29, 2014, 22:33:27 »
Scenic çok ağır o yüzden hantal kalır. Megane ile aynı motor ama arada 300 kg falan fark vardır.

dci de 100 binde motor yaptırıldığını ilk defa duydum. Bursada hiç böyle bir sıkıntı duymadım.  megane 2 1.5 dci sattık 140 bindeydi saat gibi siyah duman attığını göremezsin ne yokuşta ne düzde. Yakın tanıdıkta megane 2 sw vardı 360 binde. Renault motorlarını 100 binde yemek büyük başarı :D
Ben de öyle şeyler bilmiyodum. 1.5 dci 110 bg sesli çalışmasa iyi motor falan diyodum ama değilmiş. Açıkçası enişte beyle pek samimi değildik yıllardır işte son birkaç yılda muhabbetimiz artınca öğrendim. Geçen kurban bayramında konuşmuştuk bunu hatta. İnanamadım mümessiller falan sandım araçlar kullananları ama içlerinde öyle olanlar da var ama çok değiller dedi.
R1 35 
  24 6   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 30 kere teşekkür etti
  • 20 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1336 : Kasım 29, 2014, 22:37:42 »
Peki mercedesin kendi ürettiği bu özelliklere sahip yani A serisini çok da lüks yapmayacak alt vergi sınıfında tutup ulaşılabilir kompakt/premium arasında dengede tutabileceği bir motoru var mı? Mercedesin yeni c ve a serileri ne kadar premium arabalar? Satış rakamını artırmak için yapılan geçici bir hamle bu.
Zannetmiyorum mercedes cizgisinden odun vermez mercedese parca ureten firmada calisiyorum adamlar ignenin deliginden geciriyorlar kalite konusunda

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 106 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1337 : Kasım 29, 2014, 22:39:32 »
100 binde motor yiyenler senben gibi kullanmazki genelde şirketler tercih ediyor renault araçlarını. Onlara binen adamda acımaz. Toyota dizel motorlarının sorunlarını hepimiz biliyoruz. Renault o sorunu 2003 yılından sonra aştı. Yani renault nun efsane motoru 1.5 dci 82 bg ile. Çok orantılı bir motor. bursa merkezde sıkışık trafik yazın, yaz lastikleri ile 3.7 lt yakıyorum dediğimde neredeyse kurşuna dizeceklerdi beni :D

Bence renault motorları birçok dizel araçtan sessiz çalışıyor örnek ford ve fiat.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 277 kere teşekkür etti
  • 406 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1338 : Kasım 29, 2014, 22:39:50 »
Hikaye olsa buraya yazmayacağımı bilmen lazımdı Enes ;)
Basarisini kanitlamis bir motoru düzgün kullanımda 100 bin km'de yemek hikayedir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 100 kere teşekkür etti
  • 425 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1339 : Kasım 29, 2014, 22:43:16 »
Arkadasin arabadi 2006 megan 367 bindeydi 1 ay once bindim en son aracin verdigi enjektor hatasi 2 kere yolda birakti okadar ama bi gram siyah duman atmiyo turboda saglam  halada kullaniyor arabayi daga tasa vuruyo acimiyo esek niyetine guzel arac sorunsuz
E12 COROLLA SİMOTA AİR INTAKE