0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Yanlış görmediysem o jantlar oz ultregga gibi çok hafif jantlardı pek sorun olacağını sanmıyorum
Toyatanın dizel performansı ortada. 19" ne kadar hafif olursa olsun sürtünme artacak. Araba yorulacak yakıt artacak bayırda bayılacak vs vs.http://www.jant.com.tr/jant-lastik-hesaplama.htm % oranına bakarsan dediğimi anlarsınorjinal ebat 205 55 16 olması lazım bu araçtaki 225 35 19 dur büyük ihtimalle
Haklısın ama abi ağırlığın azalmasıyla birlikte jantın momenti de azalacağı için taban genişiliğini falan büyük oranda amortileyecektir. Ama orjinale göre kayıp olur ama düşündüğün kadar etkisi olmaz.
Teneke jantlarım 195 65 15 lastiklerle birlikte şuanki 16" 205 50 16 jantlarımdan daha ağır. Toplam çap olarak aynı. Fakat ne yakıtta nede gidişte gözle görünür hissedilir bir eksisi yok. ben tutup 19 taksam sence hissedilmezmi ? Hafif olup 19" olduğunda ağırlığını 16 ya göre amorti etti tamam. Yani 16 - 19 aynı ağırlıkta...Büyüyen inc çap vs ne olacak Motora binen yük yinede artmış olarak. aynı ağırlıkta 16" mi kolay çevrilir 19" mi
Bu şartlarda evet sen haklısın. mesela 18' oz ultregga 7,5 kg orjinal alaşım jantın ağırılığını bilmiyorum ama bundan kesinlikle çok daha fazla ağırdır. sonuç olarak aynı ağırlığa kadar 16' daha uygundur ancak bu şekilde çok hafif alaşımlarla üretilen jantlarda bunlar alır götürür yani.
Aynen 17 18 hafif jantlar 16 standart jant yerine tercih edilebilir. Yakıta vs zararı olmaz Hatta 18 değilde 17 takılırsa orjinalden daha hafif olduğundan performansta artış yakıtta düşüş olabilir ama bu standart araçlarda çok gözle görülür hissedilir derecede olmaz bence. Benim aracımdaki örnek gibi. Performans araçlarında malum herşey ağırlığa göre. O yüzden adamlar 1 gramın hesabını yapıyolar. hepsini bir araya getirince iş değişiyor. Yani o 19 jantı tutupta performans odaklı bir araca koysak bariz fark olur.Performans araçlarına mecburen büyük jant koyuyolarki gücü yola aktarsın. O auris hangi gücü yola aktaracak Bence çok hantal toyotanın 1.4 dizel motorları.
Ben toyotanın 1.4 dizel motorlarına anlam veremiyorum. Performans desen yok. Düşük yakıt tüketimi desen oda yok. Yani amaç tam olarak ne çözemedim Sağlamlık desek tamam sağlam. Ama artık her motor sağlam eskisi gibi değilki.
1.5 dci çok performanslı vs vs diye övüyoruz biz ama eniştem reno servisi normal kesinlikle almayın diyor bize parayı ondan kazanıyoz biz son senlerde dedi Megane 3 ler fluanceler falan garanti bitince 100 binde motor yaptırmaya geliyomuş Yoğun bi şekilde uzun yol kullanımına dayanmayan bir motormuş kendileri
Bence hikâyedir. Fluence'larin kimlere satildigi, ne şartlarda kullanildigi ortada. Büyük ihtimalle bundan kaynaklidir.
O kadar kotu olsa bu motoru mercedes kullanmazhttp://www.autoshow.com.tr/bu-mercedeste-renault-motoru-var-HaberDetay/3501.aspx
Scenic çok ağır o yüzden hantal kalır. Megane ile aynı motor ama arada 300 kg falan fark vardır.dci de 100 binde motor yaptırıldığını ilk defa duydum. Bursada hiç böyle bir sıkıntı duymadım. megane 2 1.5 dci sattık 140 bindeydi saat gibi siyah duman attığını göremezsin ne yokuşta ne düzde. Yakın tanıdıkta megane 2 sw vardı 360 binde. Renault motorlarını 100 binde yemek büyük başarı
Peki mercedesin kendi ürettiği bu özelliklere sahip yani A serisini çok da lüks yapmayacak alt vergi sınıfında tutup ulaşılabilir kompakt/premium arasında dengede tutabileceği bir motoru var mı? Mercedesin yeni c ve a serileri ne kadar premium arabalar? Satış rakamını artırmak için yapılan geçici bir hamle bu.
Hikaye olsa buraya yazmayacağımı bilmen lazımdı Enes