Gönderen Konu: cut off devri  (Okunma sayısı 3049 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
cut off devri
« : Nisan 28, 2008, 03:03:43 »
corollalar için cut off devri nedir, yani kaç devirin üzerinde cut off devreye giriyor?
1999 corolla 1.3

Toyota Club Türkiye

cut off devri
« : Nisan 28, 2008, 03:03:43 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • ae101japon
  • Kan Grubu: A+
Ynt: cut off devri
« Yanıtla #1 : Mayıs 01, 2008, 21:19:29 »
4 senedır toyota arac yapıyorum  cut off devrı dıye bırsey duymadım valla baska bırseydn bahsetmek ıstırosun sanırım vvt-i larda sadece  vvt-i yın devre gırme devrı vardır oda 5000  dvr sonrası
mustafa

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • ..
  • Araç: ---
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mayıs 01, 2008, 22:41:31 »
cut off yokuş aşağı gazdan ayağınızı cekip büyük vitese atarsanız yada hızla giderken gazdan ayağınızı cekerseniz otomatikmen olusur. motor yakıtı tam keser...belli bir devri olmaz.. her devirde oluyorrr anlık yol bilgisarını acarsan izleyebilirsinnn
Mükemmel Toyota

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • ae101japon
« Yanıtla #3 : Mayıs 02, 2008, 01:06:24 »
ykt kesmedn bahsedıyosun sen :D  cut lof  tabırını kullanmaya gerek yok evt motor devrı 1000 devırın altına dusene kdr yakıtı kesıyor sonra gene vermeye baslıyor
mustafa

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Mayıs 02, 2008, 10:05:29 »
devir kesiciden bahsediyor sanırım. redline'ı geçtikren biraz sonra keser zaten :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • ae101japon
« Yanıtla #5 : Mayıs 02, 2008, 19:21:29 »
hayır devır kesıcı dedıgn degıl enjeksıyonlu araclarda arac  vıteste ıken ayagınızı debrıyajdan cektıgınızde arac kompresyona bıner ve sılındırlere gondermıs oldugu yakıtı keser aracınızın rolantı devrı yaklasık 1000  dvıre gldıgınde tekrar vermeye baslar  devır kesıcı olayı 6000 dn sonra dmk ıstedıgım onla cok zıtt
mustafa

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Mayıs 03, 2008, 11:00:13 »
"kaç devirin üzerinde" diye sormuş arkadaş. o yüzden devir kesiciden bahsediyor sanırım dedim ben de.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #7 : Mayıs 03, 2008, 13:11:45 »
corollalar için cut off devri nedir, yani kaç devirin üzerinde cut off devreye giriyor?
1999 corolla 1.3

"kaç devirin üzerinde" diye sormuş arkadaş. o yüzden devir kesiciden bahsediyor sanırım dedim ben de.

Cut-off olayı enjeksiyonlu araçlarda var. 1,3 motorlar da karbüratörlü diye biliyorum.
Sonuç olarakta arabaya göre değişmekle birlikte aşağı yukarı 6000-6500 devir/dak dan sonra motor cut-off yapar.
94 Toyota Corolla XLI Extra 1.6 16V

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #8 : Mayıs 04, 2008, 00:33:25 »
hayır devır kesıcı dedıgn degıl enjeksıyonlu araclarda arac  vıteste ıken ayagınızı debrıyajdan cektıgınızde arac kompresyona bıner ve sılındırlere gondermıs oldugu yakıtı keser aracınızın rolantı devrı yaklasık 1000  dvıre gldıgınde tekrar vermeye baslar  devır kesıcı olayı 6000 dn sonra dmk ıstedıgım onla cok zıtt
benim sormak istediğim tam olarak buydu. Bu sistemi duydum internette araştırdım ismi çoğu yerde cut off diye geçiyor. Ama heryerde "belirli bir devirde yakıtı keser" diyor, o belirli devirin ne olduğu yazmıyordu. teşekkürler Mustafa Usta..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Araç: Hilux
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 184000
  • Model Yılı: '13
  • 32 kere teşekkür etti
  • 59 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Mayıs 04, 2008, 00:44:20 »
1999 1.3 base hariç enjeksiyonlu olması gerek

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
    • www.toyan.com.tr
  • 6 kere teşekkür etti
  • 36 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Mayıs 04, 2008, 12:55:49 »
4 senedır toyota arac yapıyorum  cut off devrı dıye bırsey duymadım valla baska bırseydn bahsetmek ıstırosun sanırım vvt-i larda sadece  vvt-i yın devre gırme devrı vardır oda 5000  dvr sonrası

Arkadaşım VVT-İ her an ve her zaman devrededir yanlış bir bilginiz var.
Hi, I have come
TODAY TOMORROW TOYOTA

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 180
  • Model Yılı: '14
  • 175 kere teşekkür etti
  • 129 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Haziran 21, 2008, 16:39:30 »
1999 corolla 1.3

Selam konu epey eski ama ben yeniyim. Yazmadan edemedim.

Biz de forumumuzda bu cut-off özelliğini tartışmıştık ve ben de Onno Usta' ya e-mail göndermiştim. Sağolsun cevabî e-mail göndermişti. Aynen aşağıya yazıyorum.

Passat yokuş aşağı inerken 0 litre tüketir mi?

1998 model Passat 1.8 aracımız var. Genel olarak aracımızdan çok memnunuz ancak aracı kullanırken aklımıza takılan ve gerçekten öğrenmek istediğimiz bir sorumuz var. Aracımızda bildiğiniz gibi bir yol bilgisayarı var. Bu cihaz mesela rampa aşağı giderken vites küçülttüğümüzde ‘’Anlık Yakıt Tüketimi’’ni 0.0 litre gibi enteresan bir değer olarak belirtiyor. Acaba bu doğru mudur?

Yol bilgisayarları, emme manifoldunun içinde oluşan vakum değerlerini baz alarak bilgisayara yolladığı verileri değerlendirerek fonksiyon eder. Yokuş aşağı gaza basılmadan dekompresyon şartlarında ise tüketim Cut-Off sisteminin de varlığı ile 1400 devirler sınırlarına kadar yaklaşık sıfır değerlerde olduğundan doğal olarak bilgisayarda tüketimi sıfırlar. Sonradan tekrar gaza basıldığında ise genel değerlendirmeyi ortalama olarak hesaplar.

Arkadaşım VVT-İ her an ve her zaman devrededir yanlış bir bilginiz var.

Kesinlikle doğru.
İYİ şoför, herhangi bir durumda, iki şoförden birinin durması, ya da yavaşlaması gerekiyorsa, 'Hak, kural' falan demeden, ilk davranan, arabasının kaderini başkasına bırakmayandır.