Gönderen Konu: 2011 1.33 corolla comforta chip tuning  (Okunma sayısı 22590 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 62000
  • Model Yılı: '11
  • 1 kere teşekkür etti
2011 1.33 corolla comforta chip tuning
« : Eylül 27, 2011, 14:10:13 »
arkadaşlar bende 2011 1.33 corolla var. chip tuning yaptırmayı düşünüyorum.
aranızda yaptıran varmı?
Sonuç ne oldu, nerede yaptırabilirim.
Bilgilerinizi ve tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Toyota Club Türkiye

2011 1.33 corolla comforta chip tuning
« : Eylül 27, 2011, 14:10:13 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
Ynt: 2011 1.33 corolla comforta chip tuning
« Yanıtla #1 : Eylül 27, 2011, 14:16:05 »
1,33 e chip olsa ne olacakki sonuçta 1,33.yapılacağınıda sanmıyorum.eğer yaptırıp verim alırsanız benide haberdar edin lütfen
2000 2.4 a6 quattro,2001 mercedes v280,2005 bmw 530i,2008 2.7 lc prado,2011 corolla 1.33 comfort

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Auris 1.6 132HP M/M
  • Araç: Auris
  • 54 kere teşekkür etti
  • 76 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Eylül 27, 2011, 14:16:17 »
Chip tuning yapıp, cokmu yakmak istiyorsunuz, amacınız ne? Araca chip tuning yaptırırken, söyleyinde turboda taksınlar.
Kalitenin fiyatı VARDIR..!!!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Toyosundan uzakta, harap ve bitap...
  • Kan Grubu: A+
  • 25 kere teşekkür etti
  • 54 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Eylül 27, 2011, 15:01:36 »
ilginç olur ama,, genelde turbolu motorlara chip uyguluyorlar da atmosferiğe de yapanlar var (forumda değil yanlış anlaşılmasın) galiba teknik açısını bilemiyorum işin,, chip ile ilgili konular mevcut olması lazım bi araştırın isterseniz forumda ..
..modifiye, modifiye dediğin nedir ki gülüm, ben senin için stock gezmeyi göze almışım..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Eylül 27, 2011, 15:05:58 »
babacanlar,
chip tuningte diyorlar ki performans artışı yanında yakıt tasarrufuda sağlanıyormuş
banada biraz tezat gibi gelsede öyle. teknik anlamada açıklayanlar vardır heralde

1.33 e yaptırsan ne olacak diyenlere, araba 100 bg'den 120 bg çıksa fenamı olur (olursa tabi)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 25 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Eylül 27, 2011, 15:11:59 »
çok tartışmalar oldu bu konuda; tasarruf sağlamayacağı, zararlı olmasa mühendislerin kendileri yapardı tarzında,, fena olmaz ama dizelde 15-30 hp arası alanlar var da atmosferikde bu kadar olmaz sanırsam tabi yapılabiliyorsa..
..modifiye, modifiye dediğin nedir ki gülüm, ben senin için stock gezmeyi göze almışım..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Auris 1.6 132HP M/M
  • Araç: Auris
  • 54 kere teşekkür etti
  • 76 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Eylül 27, 2011, 15:16:29 »
20hp alamazsınız. Tasarrufta sağlayamazsınız. Komple egzost yaptırın, biraz fazla yakar, iyi kaçar.
Kalitenin fiyatı VARDIR..!!!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 25 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Eylül 27, 2011, 15:20:13 »
 :argh:kemal amca söylemeden ben söyliyim ;;
satın,, daha eski, daha güçlü,belki daha iyi donanımlı, daha fazla yakan bir araba alın  :olmamış:
arabayı sattığınız fiyata tabi ki..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Eylül 27, 2011, 15:33:41 »
yahu  yarışlara katılmayacağız zaten
hani elimizde araç biraz daha güçlenirmi onun derdindeyim. yoksa tıngır mıngır gidiyoz zaten işimizide rahatlıkla görüyor bu araba.
yani dizellerde gerçekten çok iyi verim alıyorlar 90 bg'den 126 bg'e çıkartıyorlar toyotaları. torkta artıyor tabi..

araştırmaya devam...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2009 avensis 1.6 valvematic elegant m/t
  • Kilometre: 150
  • Model Yılı: '09
  • 5 kere teşekkür etti
  • 47 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Eylül 28, 2011, 02:13:14 »
Atmosferik arabaya dediğiniz gibi chip yapmanın hiç bir anlamı yok. hp olarak maksimum 10 hp alırsınız belki o bile zor. torkta yerinde sayar en çok 3-4 ...
AvensiStyle

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Eylül 28, 2011, 07:14:48 »
Selam.
Aracınıza muhtemelen chip programlama yapılamıyordur yapısı gereği. Ancak ara beyin takılıyordur muhtemelen. Beyin programlama aracın saklı performansını açığa çıkarmak ya da değişen uygulamalara (egzoz, emme filtresi, manifold, egzantrik modifiyesi vs.) motorun ayak uydurmasını sağlamak içindir. Aracınızdan (1.3lt.) zaten 100 hp. nin üstünde güç alınmış ve bu atmosferik bir motor için iyi bir değer. Daha çok güç için 132ps. lik versiyonu alırsanız daha ekonomik ve sağlıklı olur.
Beyin programlama işlemi ile (programada bağlı) aracın ağırlığına ve motor hacmine bağlı olarak kimi devir aralıklarında çekiş nispeten daha rahat olacağından yakıt yüketiöini kısmen pozatif etkilemesi beklenebilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Eylül 28, 2011, 09:01:33 »
Olayı sadece güç ve yakıt olarak düşünmeyin.

Araçlara program yazılırken, üç önemli konu vardır; "emisyon değerleri, performans ve yakıt tüketimi". Emin olun hangisini değiştirirseniz değiştirin, diğerlerini de değiştirmiş olacaksınız.

Performansı çok az arttırarak, yakıta olumlu bir etki sağlamanız söz konusu olabilir ama bu sadece bir tahmin. Diğer taraftan olaya baktığımızda orijinal programla yapılırken zaten en iyi güç, yakıt tüketimi ve emisyon değerleri birlikte düşünülerek hazırlanır.

Ayrıca yeni konu açmadan önce eski konuları gözden geçirirseniz, hem daha kolay cevap bulabilirsiniz, hem de konu kalabalığı olmaz
Denizlerin deryaların benki taşkın delisi
Ehli gönül muhabbetin benki şaşkın delisi
Benki kelamın yolcusu benki aşkın delisi
Beni benden alan almış kula mihnet eylemem

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0-
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Eylül 28, 2011, 11:20:49 »
dogal olaraktan arabanızın ECU markası densodur. Ve denso lar Sadece okunabilir Ve üzerinde degisiklik yapılamaz. gerçekten masraf edip 6-7 Hp güç almak istiyorsanız Aracınıza uygun Bosch Marka ECU bulup (muhtemelen Yurtduşında Mevcuttur.) Tanıdıgınız Bir Chip yazan Garaja götürüp yazdırabilirsiniz. Fiyat olarak 400 tl Yazılım için gözden çıkartınız. Beyin içinde 1250 TL kargo dahil Gözden cıkarınız ... :) Sonuç : min. 6 HP Max 9 HP
Vvt-i Power!!!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Eylül 28, 2011, 17:07:05 »
yanıt veren tüm toyotacılara teşekkür ediyorum.
sonuç olarak bende btg maslak diye bir tuning firmasıyla görüştüm. chip tuning uygulaması benim arabaya uygun değilmiş.
bana sprintbooster diye bir cihaz önerdiler. bu nedir derseniz aşağıda yazılı.

Sprint Booster

2003 yılından sonra üretilen bir çok otomobilde gaz teli yoktur, gaz teli yerine otomobilin boğaz kelebeğine sinyal gönderen bir potansiyometre bulunmaktadır. Sprint Booster aracın gaz pedalı sensörü ve beyin ile boğaz kelebeği arasındaki sinyal transferini hızlandırarak aracınızın gaza basıldığında daha çok tepki vermesine olanak sağlayan mükemmel bi parçadır.

Otomobilinizden beklediğiniz ani hızlanmayı ve ilk gaza basıldığındaki tepkileri yarı süresine indirir. Örneğin Mini Cooper S' de 0-100  akselerasyonu 0.7-0.9 saniye gibi hızlandırmaktadır ve düşük hacimli veya otomatik vitesli araçlardaki alt devirlerdeki hantallığı %80 oranında serileştirmektedir.

Ayrıca sakin kullanımlarda %5-10 arası yakıt ekonomisi de sağlamaktadır Tüm araçlara 5 dakika gibi kısa bir sürede takılabilen bu ürün otomobilinizi daha daha fazla sevmenizi sağlayacaktır. fiyatıda. 550-650 arası değişiyor.

Fazla kalabalık yapmadan diğer araştırmalarımıda açıklayayım.
   Değişik forum sitelerinden araştırdığıma göre bu alet arabada beygir ve güç artışı sağlamıyor. Sadece gaz tepkime hızını arttırarak aracı daha seri bir hale getiriyor. Yazılanlara göre genellikle 0-100 km'yi 1 sn kadar öne alıyor. çok kolay takılıp sökülebilen bir alet. bir tane alıp aracınızı her değiştirdiğinizde diğerinde kullanabilirsiniz. eski model gaz teli bulunan arabalarda işe yaramıyor.
Beni sorarsanız ben şimdilik böyle takılacam heralde.
Herkese saygılar sevgiler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '10
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Eylül 28, 2011, 17:52:12 »
Sprint Booster boğaz kelebeğiniz elektronik ve 0.9 saniye gibi bir kaybınız oluyor gaza bastığınızda bu ani hızlanışa geçmenize yardımcı olur :) ayrıyeten gerçekten soğuk hava çekebilecek bir air kit çok yardımcı olur diyue düşünüyorum. benzinli araçtan hele corolladan bu güne kadar gördüğüm maksimum gücü 81BB ile başlayan bir plakalı araçta görmüştüm 25hp arttış olmuş o aracı ikinci elden alan kişide bir ara bu forumdaydı maliyeti 1000dolar gibi bir rakammış ve türkiyede uygulanmamış diye biliyorum dizel corollayı 126hp yapan o motordan çokta hayır beklemesin :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '16
  • 128 kere teşekkür etti
  • 185 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Eylül 28, 2011, 18:17:31 »
atmosferik motora çip mantıklı değil, ayrıca dedikleri gib, 1.3'ten 100 beygir alıyorsunuz,fazlasını da aramayın...
Herşeye rağmen; gülmek güzeldir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • fastest 3zzf(t)e in turkey :)
« Yanıtla #16 : Eylül 28, 2011, 19:17:34 »
1.33 motora yazılım yapmanın anlamıyo yok yapılır mı yapılır...ecuya bağlanamazsan empromla müdahele edilir ama edilir yani
orjinal yazılım yapılırken yasalar çok fazla şey kısıtlar emisyon gürültü yakıt sarfiyatı ve uzun ömür
genelde tasa uzun ömür olur
örneğin motorunuzun %100 performanslı hali 130hp.bu kondisyonda çalışırsa 50bin km sonra motorda problemler baş göstericek
ancak bu motoru %70 gibi kondisyonla çlaıştırırsak 200-300 belkide 500 bin km gidicek
o zaman ne yapmak lazım yine örnek vercem subabların açılma avanslarına ve açık kalma zamanlarına müdahale edelim benzin miktarını değiştirelim ateşlemyi ileri yada geri çekmek gibi ayarlarla bu kondisyon ayarlanır
siz yazılımla motorunuzun saklı kalan gücünü geri alırsınız ancak ömrüne etki edersiniz
birde yukardaki gibi bu hacimden 6-7hp beklemek bile çok iyimser
2-3hp alırsınız onuda hissetmezsiniz zaten
dizele yazılım yapmanın kolaylığı turbodur ver basıncı ver mazotu tamam kaba taslak olay budur
3 litre bir motorunuz olsa o zaman 15-16 hp alırdınız ama :)
hiç bir değişiklik yapmadan devam edin bence eğer tatminkar değilse performansı satıp dizel yada daha hacimli bir motora geçmeniz daha mantıklı olacaktır
3sgte swaped rolla?awd?

skyrolla01@yahoo.com.tr
ufuk L. yalçın

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0-
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Eylül 29, 2011, 10:14:09 »
normal Beyin Getittirildiginde Yapılacak Chip Tuning uygulamasından bahsettim kanka :) Dışardan Dediğin şekilde Mudahalede 2-3 hp Çok bile sadece rahatlamar olacak eminimki Benim safc II ile eski aracıma müdelahem ile bile hiç hissetmedim , nazaran benimle aynı mesafece 2 boy önümde giden aracı 1 boy arkama alıyordum. bunu anca bu sekilde farkedersiniz.
Vvt-i Power!!!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • TRAFİĞE SAYGI = İNSANA SAYGI
    • www.mildan.net
  • Model Yılı: '12
  • 45 kere teşekkür etti
  • 36 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Eylül 29, 2011, 11:46:44 »
1.3 benzinli motordan fazla birşey beklemeyin, ona harcayacağınız parayla benzin alın gezin daha iyi. Attığınız taş ürküttüğünüz kurbağaya değmez.
Trafik kuralları ve tabelalar İNSANLAR içindir, HAYVANLAR zaten ne tabeladan anlar ne de kuraldan...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #19 : Eylül 29, 2011, 13:18:21 »
yapılacak en güzel şey satıp büyük motorlu bir araç almak.
2000 2.4 a6 quattro,2001 mercedes v280,2005 bmw 530i,2008 2.7 lc prado,2011 corolla 1.33 comfort