Gönderen Konu: Kraliçe Kelebekler (Bayan Taksiciler).  (Okunma sayısı 2888 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
Kraliçe Kelebekler (Bayan Taksiciler).
« : Eylül 27, 2011, 13:38:50 »
  Selam arkadaşlar.
 Aslında çok nadir de olsa Türkiye trafiğinde bayan şöförler görmüşsünüzdür eminim ki. Şimdi yeni bir projenin haberi veriyorum izniniz ile. Umarım herkes için daha iyi ve güzel yolculuklar olur, ileri doğru iyi bir adım olur.

''Kadın istihdamını desteklemek amacıyla işsiz kadınları taksi şoförü olarak yetiştiren ''Kraliçe Kelebekler'' projesi çerçevesinde eğitim gören 10 kadın taksici, trafiğe çıktı.
 Kadın şoförler, 6 aylık eğitimlerini tamamlamalarının ardından, Beylikdüzü As Taksi Durağı'nda göreve başladı.

Actus Personel İstihdam ve Eğitim Hizmetlerinin projelendirdiği ve İstanbul Taksiciler Esnaf Odasının destek verdiği proje, 30-35 yaş arası, daha önce profesyonel bir iş tecrübesi olmayan ve eğitim durumu, profesyonel iş kollarında istihdam edilmeye uygun olmayan işsiz kadınlara meslek kazandırmayı hedefliyor.

Projenin tanıtımı ve kadın şoförlerin mesleklerindeki ilk gün için düzenlenen törende konuşan Actus Personel İstihdam ve Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Dr. Pelin Akman, ''Kraliçe Kelebekler''in 2 yıldır süren kadın istihdamı programlarından biri olduğunu belirterek, ''Kadınların istihdam edilmediği, ancak başarıyla yapabilecekleri, özellikle hizmet sektöründe yeni istihdam alanları açmayı amaçlıyoruz'' dedi.

Kadınların günlük hayatlarında başarı ve güvenle özel araçlarını kullandıklarını vurgulayan Akman, ''Bu özelliği, bir eğitimle meslek haline getirebileceğimize inandık. 6 aylık bir eğitimle onları mesleğe kazandırdık. Biz kadınların, hastaların ve yaşlıların kadın şoförler tarafından çok daha güven ve şefkatle taşınabileceğini biliyoruz'' şeklinde konuştu.

Akman, bir şoförün ihtiyacı olan her bilginin akademisyenler tarafından kadın şoförlere aktırıldığını söyleyerek, şöyle konuştu:

''Trafik ve teknik gibi konuların yanı sıra kadınlara öfke kontrolü eğitimi verildi. Mesleki İngilizce ile turistlerle daha kolay iletişim kurmaları yönünde destek verildi. Beslenme, güzellik ve makyaj konularında eğitimler tamamlandı. Çünkü biz kadınların işlerini yaparken kadın görünümlerinden çıkmalarını istemiyoruz. İstanbul genelinde 1500 kadının taksici olarak, meslek edinmesini istiyoruz. Kadınların bu meslekte olması tüm taksicilerin meslek onuruna katkıda bulunacaktır.''

''ONLARA GÖNÜL RAHATLIĞIYLA MESLEKTAŞ DİYEBİLİRİZ''
 İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Yahya Uğur da taksiciliğin sadece araba kullanmaktan ibaret olmadığının altını çizerek, ''Kadınların girdiği tüm toplulukların havası değişti. Siyasete girdiler ve önemli katkı yaptılar. Sporda büyük başarılar kazandılar. Bu işi de başarıyla yapacaklarına eminim'' dedi.

Uğur, kadın şoförlerin yoldaki güvenlikleri için araçlarda gerekli teknik donanımları sağladıklarını kaydederek, ''Zaten trafikte çok hassasiyetli davranıyorlar. Onlara gönül rahatlığıyla meslektaş diyebiliriz'' ifadelerini kullandı.

ÜNİFORMALAR ÖZEL OLARAK TASARLANDI
 Kadınların ilk kez taksici olarak trafiğe çıkmasından dolayı, proje tasarımcılarının girişimiyle taksici kadınların çalışırken giyecekleri üniformalar modacı Selda Eruzun tarafından tasarlandı. Başörtülü ve başı açık kadınlar için ayrı ayrı tasarlanan üniformalar, hem rahat çalışmaya hem de şık olmaya olanak sağlıyor.

Üniformaların tasarımcısı Eruzun, projenin kendine sunulduğunda çok heyecanlandığını ifade ederek, ''Ben de bir kadın girişimci olarak iş hayatında zorluklar çektim. Bu nedenle çorbada tuzum olsun deyip kıyafetleri ücretsiz tasarladım'' dedi.

Daha sonra kadın şoförler arabalarına binerek, basın mensuplarını bir süre taksileriyle gezdirdi.''

Alıntı adresi: http://www.haberturk.com/yasam/haber/670518-kralice-kelebekler-trafikte

Toyota Club Türkiye

Kraliçe Kelebekler (Bayan Taksiciler).
« : Eylül 27, 2011, 13:38:50 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
Ynt: Kraliçe Kelebekler (Bayan Taksiciler).
« Yanıtla #1 : Eylül 28, 2011, 12:00:52 »
Ben belediye başkanı olsam, taksi ve dolmuş şoförlerinin en az % 20'sinin bayan olması şartını getirirdim sanırım :)
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • chappuler
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • 34 kere teşekkür etti
  • 52 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ekim 03, 2011, 11:49:55 »
Ben belediye başkanı olsam, taksi ve dolmuş şoförlerinin en az % 20'sinin bayan olması şartını getirirdim sanırım :)

şu iş ben gençkene olaydı tıp mı okurdum? :D
Tüm üye ve üye olacakların dikkatine! lütfen forum kurallarını gözden geçiriniz....
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=3.0
"Bir insanın bildiğini zannettiği bir şeyi öğrenmesi imkansızdır..."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • just do it
  • Araç: Camry
  • Kilometre: 225000
  • Model Yılı: '06
  • 351 kere teşekkür etti
  • 565 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ekim 03, 2011, 11:55:07 »
Bayan yolcular sadece bu taksiyemi binecek :)

İstanbulda otobüs soförü bayanlar vardı.Yeni değil ama güzel bir uygulama
Banu Alkan da soförlük yapsın..... 
Akıl ile sabrı birleştir ve zekan ile konuş...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Durum: Sakin
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: A-
  • 22 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ekim 03, 2011, 12:14:28 »
İnsan olsun. Bayan-erkek farketmez :D.

O302 kullanan yün hırkalı, başörtülü bir teyzeyi görmüştüm küçükyalı minibüs yolunda :D
397-393-389-385-381 yok dolacak gibi değil.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '16
  • 128 kere teşekkür etti
  • 185 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ekim 03, 2011, 18:36:04 »
güzel bir uygulama, fakat umarım trafikteki yazılı kurallar dışında yazılı olmayan kuralları da öğretiyorlardır...
Herşeye rağmen; gülmek güzeldir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • chappuler
  • Araç: Corolla
  • 34 kere teşekkür etti
  • 52 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ekim 05, 2011, 10:52:14 »

Banu Alkan da soförlük yapsın..... 

ayol o göbeğinden mütevellit sığamaz ki şoför koltuğuna...
Tüm üye ve üye olacakların dikkatine! lütfen forum kurallarını gözden geçiriniz....
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=3.0
"Bir insanın bildiğini zannettiği bir şeyi öğrenmesi imkansızdır..."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: ---
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Ekim 05, 2011, 11:31:52 »
bende "kral kelebekler" projesine dahil olmak istiyorum :P bu ne yahu başka isim bulamışlar mı? bari kraliçe arı olsaydı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kilometre: 158000
  • Model Yılı: '08
  • 5 kere teşekkür etti
  • 24 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Ekim 05, 2011, 15:09:53 »
bende "kral kelebekler" projesine dahil olmak istiyorum :P bu ne yahu başka isim bulamışlar mı? bari kraliçe arı olsaydı.

Alınmadım farkettiysen yorum bile yapmıyorum konuya :D

Reise katılmak istesem de ben de bayanların araba kullanmasından pek yana değilim :P En azından 3 kere falan olsun bayanların direksiyon sınavları. Genel olarak bir tedirginlik var çünkü. Taksicilik tedirginliğe gelmez :lol:
''Çocukları, yasaların ulaşamayacağı yerlerde saklayınız."

dissapointment=expectations/reality

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: ---
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Ekim 05, 2011, 15:20:13 »
Alınmadım farkettiysen yorum bile yapmıyorum konuya :D

Reise katılmak istesem de ben de bayanların araba kullanmasından pek yana değilim :P En azından 3 kere falan olsun bayanların direksiyon sınavları. Genel olarak bir tedirginlik var çünkü. Taksicilik tedirginliğe gelmez :lol:

sen alınma zaten yavaş git diye diye bi hal oldum arkadan tozunu yutuyorum her seferinde :) ben projenin ismine akıldım kelebekler kraliçe falan biliyomuymuş yahu zaten bi gün yaşıyolar :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kilometre: 158000
  • Model Yılı: '08
  • 5 kere teşekkür etti
  • 24 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Ekim 05, 2011, 15:30:19 »
sen alınma zaten yavaş git diye diye bi hal oldum arkadan tozunu yutuyorum her seferinde :) ben projenin ismine akıldım kelebekler kraliçe falan biliyomuymuş yahu zaten bi gün yaşıyolar :)

Baştan aşağı anlam karmaşası zaten. Parantez içinde yazmış bir de... O zaman bayan-kraliçe, taksici-kelebek oluyor. Dışarıda herhangi bir taksiciye kelebek de bakayım ne oluyor :rofl: Allah muhafaza :D:lol:
''Çocukları, yasaların ulaşamayacağı yerlerde saklayınız."

dissapointment=expectations/reality

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Ekim 05, 2011, 17:26:49 »
Alemsiniz de hepside doğru hani. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 44 kere teşekkür etti
  • 45 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Ekim 05, 2011, 19:52:59 »
şu iş ben gençkene olaydı tıp mı okurdum? :D

aman hande hocam sen doktor muydun ??  :-[
94' reno broadway :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 44 kere teşekkür etti
  • 45 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Ekim 05, 2011, 19:53:40 »
Baştan aşağı anlam karmaşası zaten. Parantez içinde yazmış bir de... O zaman bayan-kraliçe, taksici-kelebek oluyor. Dışarıda herhangi bir taksiciye kelebek de bakayım ne oluyor :rofl: Allah muhafaza :D:lol:

:rofl: :rofl:
94' reno broadway :)