0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Resme bakarsak dağlara çıkacaksınız galiba..
45 derecelik tırmanma açısı herhangi bir şehir SUV'unun tırmanabilaceği diklikten epeyce fazladır.
Benim ki benzini fazla kaçırdı, düz duvara bile tırmanıyor. :p
Mehmet kardeşim önden çekişli bir arabada 45 derece çok yüksek bir değer. benim rav4 bile zorlanır.
http://nivatr.com/nivaForum/index.php?topic=286.30Lada Niva TR'den güzel bir konu açıp incelerseniz, Niva gibi bir arazi keçisinin tırmanabailceği maksimum açının 30 derece olduğu anlaşılmış, bu rakam sadece Defender'da 45 dereceyi bulabilmiş, dolayısıyla tekrar söylüyorum asfalt lastiği bulunan kaldırımlara çıksın, kırlarda dolaşsın diye yapılmış herhangi bir şehir SUV'unun bahsedilen rakamlarda tırmanma yapması imkansızdır. %45 derseniz mümkündür sanırım 23 25 derece civarlarına denk gelir. Doğanım dediklerinde haklı olabilirsin benimki tahmin hiç yokuş çıkarken derece ölçme imkanımız olmadığından hepimiz tahmin yapıyoruz. zaten rav4 le şarköy de araplı köyünün yokuşlarından başka deneme imkanım olmadı. Alıntı yapılan: (Gizli Üye) - Eylül 28, 2011, 09:16:1845 derece bir SUV için bile çok fazla Atilla abi. Bizde 2400cc'lik 4 çeker bir Rav4 var, 30 derecelik eğime bile tam anlamıyla çıkamıyorVideodaki açının 43 derece olduğu yazılmış (sanırım land roverın tırmandığı yer ile aynı yer), bu sefer toyota LCOffroad Prado on steep rock Mehmetciğim o videodaki land roverin çıktığı yokuş 50 60 derceden aşağı değildir benim izlerken başım döndü. tabi böyle yerlerde arazi vitesi ve özel lastikler olmadan deneme bile yapılmaz. otomatik rav4ler manuale göre daha şanslı çünkü max sürat 120 km ye göre dizayn edilmiş ,overdrive düğmesiyle normal sürata çıkabiliyor.Konunun Ustası Umut Çelikel umarım konuyu görüp yorumda bulunacaktır.
45 derece bir SUV için bile çok fazla Atilla abi. Bizde 2400cc'lik 4 çeker bir Rav4 var, 30 derecelik eğime bile tam anlamıyla çıkamıyorVideodaki açının 43 derece olduğu yazılmış (sanırım land roverın tırmandığı yer ile aynı yer), bu sefer toyota LCOffroad Prado on steep rock
Mehmetciğim o videodaki land roverin çıktığı yokuş 50 60 derceden aşağı değildir benim izlerken başım döndü. tabi böyle yerlerde arazi vitesi ve özel lastikler olmadan deneme bile yapılmaz. otomatik rav4ler manuale göre daha şanslı çünkü max sürat 120 km ye göre dizayn edilmiş ,overdrive düğmesiyle normal sürata çıkabiliyor.Konunun Ustası Umut Çelikel umarım konuyu görüp yorumda bulunacaktır. amenna o bu işin uzmanı.
Mehmedim senin rav4 manualmi? benimki manual diferansiyelin elektronik kilidi var ama oğlumun otomatiğinde yok.
Alp, zorkun yaylaşına mı çıktınız? yoğun kullanılmasa bu arada soyisimlerimiz aynıymış