0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
araç çalışmadığı durumda fren sertleşir,aksi bir durumda olacağını sanmıyorum, araç gerçekden de stop etmiş olabilirmi;? yada benzin az iken yokuş yukarı pompa benzini çekemeyip devamında stop etmiş olabilirmi... bunu yapmış olsa dahi ilk frene sertce basışta frenin tutması gerekirdi, pompalama olduğundan şişme olmuş ve stop etmiştir düşüncesindeyim...çok geçmiş olsun, yinede ucuz atlatmışsınız...
Dün bende ufak bir kaza yaptım, önümde trafik ilerledi bende biraz fazla basmışım galiba trafik birden durdu. Önümde ticari taksi vardı frene bastım abs devreye girdi ama duramadım yinede. Focusa arkadan vurdum. Benim araçta tamponun tırnakları attı focusada birşey olmadı. Çok sert vurmadım. Burada dikkatimi çeken olay ABS devreye girdi ama böyle patır patır vuruyorya normalde o şekilde değiL, sanki lastikler kızaklıyormuş gibi ama kayma yok frene basıyorum araç hala gidiyor. Frende hafif bi tepki hissediyorum ama araç durmadı bir türlü. Sonra boş bir yerde frenleri denedim, yüksek süratte giderken sıkıntı yok tak diye duruyor. Sizce bu neden olmuş olabilir?
zemin farkından olabilir mi?
lastiklerin soğuk olması bile bu duruma neden olabilir.
ABS ışığı, sadece bir problem olduğunda yanar, onun dışında kesinlikle yanmaması lazım. Serkan, bahsettiğin sıkıntıyı tahmin ediyorum ki tüm ABS'li araç kullanan sürücüler hayatlarında en az bir kere yaşarlar. Lastiklerin kötü durumda olması, zeminin tozlu olması veya sadece lastiklerin soğuk olması bile bu duruma neden olabilir.
Yok zaten yanmadı ışık. Sadece kontağı açtığım sırada yanıyor çalıştırınca sönüyor. Hakkı abi araç durmayınca şok oldum. Etrafta kalabalıktı eminim onlarda demiştir bu arabada nasıl fren var diye El frenini çekseydim aslında durabilirdi ama o da hiç aklıma gelmedi o anda.
Lastikleriniz durumu nedir Cenk Bey?
Cevaplarınız için teşekkür ederim. Hakkı bey lastiklerim 5 senelik ancak diş derinlikleri yeterli seviyede. Zaten bu olaydan sonra lastikleri dedeğiştirdim. Benzin pompası bana çok mantıklı geldi çünkü o sırada benzinim gerçekten azdı. Ancak araba stop etmedi. Ayrıca fren sertleştikten sonra panikten frene tam kuvvetle basmamışta olabilirim. Aracı daha sonra yokuşta çok denedim herhangi bir problem olmadı