Gönderen Konu: 2006 Yaris Sol M/M FREN TUTMADI!!!  (Okunma sayısı 3994 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
2006 Yaris Sol M/M FREN TUTMADI!!!
« : Eylül 26, 2011, 18:24:21 »
Merhabalar,
2006 model sol 1.3 m/m yaris arac sahibiyim. Aracım 40000 Km'de. Geçen ay yaklaşıl 30 derecelik küçük bir yokuş başında kalkış yapmak için bekliyordum. ayağım frende olmasına rağmen araç geriye doğru kaymaya başladı. Fren'e birkaç kez daha sert batım ve sanki araba stop etmiş gibi frenin sertleştiğini hissettim. Arac halen kayıyordu. Daha sonra el freni ile aracı durdurabildim. Kontağı açıp kapadıktan sonra problem ortadan kalktı. Daha önce de çok yağmurlu bir hava da fren pedalı çok sertleşmişti ancak frenleme de herhangi bir değişim olmamıştı. Serviste bir cevap bulamadı bu probleme. sizler ne düşünüyorsunuz?

Toyota Club Türkiye

2006 Yaris Sol M/M FREN TUTMADI!!!
« : Eylül 26, 2011, 18:24:21 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: 0+
Ynt: 2006 Yaris Sol M/M FREN TUTMADI!!!
« Yanıtla #1 : Eylül 30, 2011, 13:30:37 »
Öncelikle geçmiş olsun neyseki aciliyet gerektirmeyen bir durumda gelmiş başınıza ilk defa duydum böle bir şeyi...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 51000
  • Model Yılı: '08
  • 277 kere teşekkür etti
  • 67 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Eylül 30, 2011, 14:06:11 »
araç çalışmadığı durumda fren sertleşir,aksi bir durumda olacağını sanmıyorum, araç gerçekden de stop etmiş olabilirmi;? yada benzin az iken yokuş yukarı pompa benzini çekemeyip devamında stop etmiş olabilirmi... bunu yapmış olsa dahi ilk frene sertce basışta frenin tutması gerekirdi, pompalama olduğundan şişme olmuş ve stop etmiştir düşüncesindeyim...

çok geçmiş olsun, yinede ucuz atlatmışsınız...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAFİR Auris...SIU Corolla T-Sport...
  • Kilometre: 59088
  • Model Yılı: '12
  • 312 kere teşekkür etti
  • 512 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Eylül 30, 2011, 14:15:01 »
araç çalışmadığı durumda fren sertleşir,aksi bir durumda olacağını sanmıyorum, araç gerçekden de stop etmiş olabilirmi;? yada benzin az iken yokuş yukarı pompa benzini çekemeyip devamında stop etmiş olabilirmi... bunu yapmış olsa dahi ilk frene sertce basışta frenin tutması gerekirdi, pompalama olduğundan şişme olmuş ve stop etmiştir düşüncesindeyim...

çok geçmiş olsun, yinede ucuz atlatmışsınız...

+1
arikushimikato Dr.Auris 1ND forever Pure SİU T Sport ;)
İlk önce bilgi sahibi olun sonra yorum yapın
Taklitlerden sakının
 https://www.facebook.com/groups/aurisclubturkey/  Aurise dair her şey

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ekim 01, 2011, 09:37:18 »
Lastikleriniz durumu nedir Cenk Bey?
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B-
  • Kilometre: 80000
  • Model Yılı: '11
  • 110 kere teşekkür etti
  • 314 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ekim 01, 2011, 09:45:10 »
Dün bende ufak bir kaza yaptım, önümde trafik ilerledi bende biraz fazla basmışım galiba trafik birden durdu. Önümde ticari taksi vardı frene bastım abs devreye girdi ama duramadım yinede. Focusa arkadan vurdum. Benim araçta tamponun tırnakları attı focusada birşey olmadı. Çok sert vurmadım. Burada dikkatimi çeken olay ABS devreye girdi ama böyle patır patır vuruyorya normalde o şekilde değiL, sanki lastikler kızaklıyormuş gibi ama kayma yok frene basıyorum araç hala gidiyor. Frende hafif bi tepki hissediyorum ama araç durmadı bir türlü. Sonra boş bir yerde frenleri denedim, yüksek süratte giderken sıkıntı yok tak diye duruyor. Sizce bu neden olmuş olabilir?
Paran varsa Japon, yoksa alman. :nija:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: <'90
  • 9 kere teşekkür etti
  • 16 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ekim 01, 2011, 09:49:04 »
Dün bende ufak bir kaza yaptım, önümde trafik ilerledi bende biraz fazla basmışım galiba trafik birden durdu. Önümde ticari taksi vardı frene bastım abs devreye girdi ama duramadım yinede. Focusa arkadan vurdum. Benim araçta tamponun tırnakları attı focusada birşey olmadı. Çok sert vurmadım. Burada dikkatimi çeken olay ABS devreye girdi ama böyle patır patır vuruyorya normalde o şekilde değiL, sanki lastikler kızaklıyormuş gibi ama kayma yok frene basıyorum araç hala gidiyor. Frende hafif bi tepki hissediyorum ama araç durmadı bir türlü. Sonra boş bir yerde frenleri denedim, yüksek süratte giderken sıkıntı yok tak diye duruyor. Sizce bu neden olmuş olabilir?

zemin farkından olabilir mi?
???

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 110 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Ekim 01, 2011, 09:52:04 »
zemin farkından olabilir mi?

Sefa Dışkapı SSK nın önündeki lambaları bilirsin, olay burada gerçekleşti. Yani zemin ıslak filanda değiL. Şok oldum basıyorum araç kızaklıyor gibi durmuyor. Şu olabilir sadece diyorum çok çok hızlı kalktım farketmeden araçta durmadı ama o patır patır devreye giriyor ya ABS, o şeklinde de devreye girmedi. Birde bizim araçlarda ABS devreye girdiğinde ABS ışığı yanıyor mu?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 9 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Ekim 01, 2011, 10:03:03 »
yanmıyo galiba abi, hiç dikkat etmedim, sadece viraja sert girince vsc devreye girince bi sinyal sesi geliyo onu biliyorum :)
???

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Ekim 01, 2011, 10:10:29 »
ABS ışığı, sadece bir problem olduğunda yanar, onun dışında kesinlikle yanmaması lazım. Serkan, bahsettiğin sıkıntıyı tahmin ediyorum ki tüm ABS'li araç kullanan sürücüler hayatlarında en az bir kere yaşarlar. Lastiklerin kötü durumda olması, zeminin tozlu olması veya sadece lastiklerin soğuk olması bile bu duruma neden olabilir.
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 9 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Ekim 01, 2011, 10:13:38 »
lastiklerin soğuk olması bile bu duruma neden olabilir.

bu yüzden nitrojeni vakumlattım normal hava bastırdım lastiklere. bir dahada nitrojenle işim olmaz
???

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 110 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Ekim 01, 2011, 10:30:40 »
ABS ışığı, sadece bir problem olduğunda yanar, onun dışında kesinlikle yanmaması lazım. Serkan, bahsettiğin sıkıntıyı tahmin ediyorum ki tüm ABS'li araç kullanan sürücüler hayatlarında en az bir kere yaşarlar. Lastiklerin kötü durumda olması, zeminin tozlu olması veya sadece lastiklerin soğuk olması bile bu duruma neden olabilir.

Yok zaten yanmadı ışık. Sadece kontağı açtığım sırada yanıyor çalıştırınca sönüyor. Hakkı abi araç durmayınca şok oldum. Etrafta kalabalıktı eminim onlarda demiştir bu arabada nasıl fren var diye :) El frenini çekseydim aslında durabilirdi ama o da hiç aklıma gelmedi o anda.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 9 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Ekim 01, 2011, 10:45:53 »
Yok zaten yanmadı ışık. Sadece kontağı açtığım sırada yanıyor çalıştırınca sönüyor. Hakkı abi araç durmayınca şok oldum. Etrafta kalabalıktı eminim onlarda demiştir bu arabada nasıl fren var diye :) El frenini çekseydim aslında durabilirdi ama o da hiç aklıma gelmedi o anda.

o anda el freni falan düşünülmüyor :D
???

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • tabiki toyota
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Ekim 01, 2011, 22:57:36 »
eğer pedal aracı durdurmamış el freni durdurmuşsa fren merkezinden kaynaklanan bir problem var demektir. sonuçta arka kampanalarda pedaldan basınç hareketi ile sıkma işini yapar. bunun basınçla değilde el freniyle yani tel yardımıyla mekanik olarak işe yaraması pedalı besleyen fren merkezinde sıkıntı anlamına gelir. baktırın derim çünkü seyir halinde aynı şeyi yapması mümkün
herkese uyan bir toyota modeli vardır.
diğer markalar alternatiftir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #14 : Ekim 04, 2011, 21:32:05 »
Lastikleriniz durumu nedir Cenk Bey?

Cevaplarınız için teşekkür ederim. Hakkı bey lastiklerim 5 senelik ancak diş derinlikleri yeterli seviyede. Zaten bu olaydan sonra lastikleri de
değiştirdim. Benzin pompası bana çok mantıklı geldi çünkü o sırada benzinim gerçekten azdı. Ancak araba stop etmedi. Ayrıca fren sertleştikten sonra panikten frene tam kuvvetle basmamışta olabilirim. Aracı daha sonra yokuşta çok denedim herhangi bir problem olmadı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAFİR Auris...SIU Corolla T-Sport...
  • Kilometre: 59088
  • Model Yılı: '12
  • 312 kere teşekkür etti
  • 512 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Ekim 05, 2011, 22:58:38 »
Cevaplarınız için teşekkür ederim. Hakkı bey lastiklerim 5 senelik ancak diş derinlikleri yeterli seviyede. Zaten bu olaydan sonra lastikleri de
değiştirdim. Benzin pompası bana çok mantıklı geldi çünkü o sırada benzinim gerçekten azdı. Ancak araba stop etmedi. Ayrıca fren sertleştikten sonra panikten frene tam kuvvetle basmamışta olabilirim. Aracı daha sonra yokuşta çok denedim herhangi bir problem olmadı

o zaman ne mutlu sizee haydi geçmiş olsun
arikushimikato Dr.Auris 1ND forever Pure SİU T Sport ;)
İlk önce bilgi sahibi olun sonra yorum yapın
Taklitlerden sakının
 https://www.facebook.com/groups/aurisclubturkey/  Aurise dair her şey

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '10
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Ekim 05, 2011, 23:29:50 »
5 senelik bir lastik hiç kullanılmasa dahi durduğu yerde ölür gider saygılar :)
Fren hidroliği eskimiş olabilirmi yada hava yapmışsada sertleşme yapmış olabilir...

Abim abs nin devreye girdiğini hissettiğiniz anda frene sonuna kadar kuvvetle basınız yoksa abs işlevini yerine getiremiyor saygılar :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #17 : Haziran 03, 2012, 21:19:33 »
Bir keresinde bende yarisimde bu soruna benzer bu durumla karşılaştım.yokuş yukarı çıkarken durmak zorunda kaldık.tekrar hareket etmeye kalktığımızda araç stop etti.stop ettiğinde fren kaskatı oldu.ne normal fren nede el freni tuttu.az daha gidiyorduk.ucuz atlattık.aracı yeniden çalıştırınca normale döndü.ama çok panikledik...