Arkadaşlar 2 hafta oldu taktıralı 20 tl lik gazla benim kaç km gitsem şehir için normaldir. full depoyla 43 litrelik depoyla 32 litre aldı 240km gittim bir problem var gibi çok yakıyor sanki acaba hep ayni sehllden aldım başka yerdenmi alsam denesem acaba montaj firmasına götürdüğümde bilgisayara bağladılar herşey normal dedi acam bir kaç kez daha dene dedi. sizce ne yapayım. lütfen yardım.
300-320 KM arası gitmen gerekiyordu (şehir içi)
330 km gitmesi lazım.
Bulunduğunuz yerde Atiker'in merkezi varsa, ayarını orda yaptırmayı deneyin ve ücret ödemeyin.
Bazı bayiler kalibrasyon konusunda acemi oluyorlar.
Ustam ilk önce ATİKER taktırarak hayatının hatasını yapmışsın geçmiş olsun .Bende yaptım oradan biliyorum.Sürekli ayar bozar aracını kendi düzenini bile bozuyor .Neyse yakıt durumuna gelince.Evek haklısınız biraz fazla yakmış.Normade şehir içi .0,220 ila 0,250 arası felan yakıyor .Uzun yolda 0,170 -0,190 arası yakıyor .Ortalama aşehir içi 11 - 11,5 litre yakması normal.Uzun yolda 7,5 -8 litreye düşüyor .Zaten araçların bundan aşagı yakması anormal olurdu.LPG 3 YIL önceki benzin fiyatına yaklaştı .20 liraya 8 litre lpg ediyo oda 100 km ya yapıyo yada yapmıyo
Ustam ilk önce ATİKER taktırarak hayatının hatasını yapmışsın geçmiş olsun .Bende yaptım oradan biliyorum.Sürekli ayar bozar aracını kendi düzenini bile bozuyor .Neyse yakıt durumuna gelince.Evek haklısınız biraz fazla yakmış.Normade şehir içi .0,220 ila 0,250 arası felan yakıyor .Uzun yolda 0,170 -0,190 arası yakıyor .Ortalama aşehir içi 11 - 11,5 litre yakması normal.Uzun yolda 7,5 -8 litreye düşüyor .Zaten araçların bundan aşagı yakması anormal olurdu.LPG 3 YIL önceki benzin fiyatına yaklaştı .20 liraya 8 litre lpg ediyo oda 100 km ya yapıyo yada yapmıyo
yücel bey belki haklısınız ama ben bundan önceki arabamdaki avensistede atiker vardı ve 180 bindeydi hiç 1 kez dahi problem olmadı ve çok memnundum.
Arkadaşlar şok oldum bundan 1 hafta önce gaz lambası yanıp uyarı sinyali verince gittim 20 tl lik gaz aldım ve tam olarak 99,4 km gitti ve hala gaz bitiş sinyali vermedi nasıl arkadaşlar ben bu işten bişi anlamadım aracı fullediğimde 76 tl lik gazla 240 giderken 20 tllik kazla 100 km gittim. arkadaşlardan bazılar gaz ilk başta çok yakar sonra düzene girer demişlerdi doğrumudur bu.
bizdede 2006 corolla full depoyla bitene kadar brc tüp var 450km şehir dışı 350-400 şehir içi 45 ltlik depo 40lt lpg alıyor
Serkan bey gerçekten bu işler şans işi ben hiç memnun kalmadım 2 aracımda da atiker takılı ilk aracım 1,5 yıl çok harika ve sorunsuz çalıştı ikinci aracınm toyota taktırdıgım günden bu tarafa ayar problemi yaşıyorum.Araca ayar yapıyorlar 1-2 ay sonra gene ayar bozuluyor tekrar yapıyorlar gene aynı gidiyor sonra gene bozuluyor .Ben bu işten birşey anlamıyorum işin garip yanı lpg ayarı bozulunca araba benzinde de çig benzin kokusu gelmeye başlıyor
Bende Aldesa die bi marka var. takan adam tavsiye etti. beğenmessem değiştirmek üzere anlaştık. çok şkür maşallah hiç bi sıkıntı yok 2 yıla yakındır. şehir içinde 20 tl gazla 90 km civarı yapıyorum. uzun yolda 14 kurusa kadar düşüyo.. tabi trafik kurallarına uyunca
arkadaşlar bişi söylicem daha önce problemliydi yeni taktırmıştım atikeri şimdi depo boşken attığım 20 liralık gazla 100 km gittim yine aynı şekilde 50 tl lik gazla 255 km gittim ve hala gidiyorum ne dersiniz gayet iyi sanırım artık problem yok hemde şehir içi .... yorumlarınızı bekliyorum.
Serkan şöyle bir durum oluyo bazen lpg istasyonları gaz yerine hava basıyor yani aracın hem çekmiyor hemde yakıt çabuk bitiyor.Özellikle dikkat ediyorum ne zaman fulle desem araba hem çekmiyor hemde çok yakıyor.Şimdi sistemi mi degiştirdim gazı tamamen bitiriyorum gidiyorum 30 liralık daha alıyorum gene devam .Şunu söyleyim ben şehir içi 25 litre ile 240 -250 km yapıyorum uzun yolda ise 320 -330 km yapıyor aracım.Daha az az yakar mı bilmiyorum ama performanslı kullanınca çok yakıyor
olabilir yücel bey haklısınız fulleyince ben şehir içi 240 km zor gittim 20,5 ( 50tl ) litrelik gazla ise 255 km gittim halada şuan gidiyorum.
Ben de 2004 1.6 vvt-i aracıma atikeri yeni taktırdım. (1.000 km olmadı daha) 34 tl lik (Shellgas 2.52 tl) lpg ile şehir içi 141 km gittim.
Km 25 kuruş ortalama şehir içi sizce nasıl?