Gönderen Konu: Siz de bu hisse zaman zaman kapılıyor musunuz?  (Okunma sayısı 1754 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Bir başkadır benim memleketim...
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '05
  • 533 kere teşekkür etti
  • 165 kere teşekkür edildi
Siz de bu hisse zaman zaman kapılıyor musunuz?
« : Eylül 25, 2011, 20:18:17 »
Herkese iyi akşamlar!

Zaman zaman bende arabamdan sıkıldığımı hissediyorum. Arabamdaki eksiklikler; daha doğrusu şu da olsa daha iyi olurdu dediğim oluyor. Benim araç Corolla 1.3XE 12 Valf 75 Beygir. Yakıt hususunda gayet cimri. Yalnız araba da Hidrolik direksiyonun olmaması benim kafamı kurcalıyor... Ben aracımın 2. sahibiyim. Emekli bir öğretmenden aldım. Araç o kadar titiz kullanılmış ki gram boya yook!

Öte yandan rampalarda yığılması adamın canını sıkıyor... Acaba 16 Valf olsa rampalarda yığılır mıydı? Bazan diyorum bu arabayı satıp şöyle 2005 filan Corola Terra alayım diyorum. Her istediğim bu araçta var....

Sonra da o arabayı alsam bu sefer de ondan sıkılır mıyım????

Bazen düşünüyorum da sanırım biz insanoğlu açgözlüyüz sanırım.

Ne dersiniz?
Şimdi Avensis 1.6 Elegant
97, 1.3 XE A/C, DÜPLÜ:) ( Eskiden )

Toyota Club Türkiye

Siz de bu hisse zaman zaman kapılıyor musunuz?
« : Eylül 25, 2011, 20:18:17 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • 3 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
Ynt: Siz de bu hisse zaman zaman kapılıyor musunuz?
« Yanıtla #1 : Eylül 25, 2011, 21:17:50 »
Sevgili Müjdat Bey insanların elde ettiği her şey yeni arzularını açığa çıkartır. Elde ettiği şeylerin özelliklerinden yola çıkarak daha yeni bir şeyler katmak isterler. Kendisine yeten kısmını düşünmezler. Aslında emin olun ki bugün ferrari alan kesim de aynı hislerle yeni modeli ve yeniliklerini beklerler ve kendi aracında da olmasını isterler. Bir arkadaşımızın "aracınızda sevdiğiniz ve sevmediğiniz özellikler nelerdir" konulu bölümünde ben de dahil olmak üzere severek ve isteyerek aldığımız arabamızda sevmediğimiz özelliklerini bir bir sıraladık. Aslında yetinmek lazım. Ben bu cevabı sizlerde aynı şeyleri hissediyormusunuz sorunuz için yazıyorum. Sizin aracınızın özellikleri ve istediğiniz özellikler sizin zevkinize kalmış bir şey. Ben sıfır araç aldım ama eski aracımı sattığım için pişmanım çünkü düşündümde eski aracım bana yetiyormuş. En az 5 yıl dana binebilirdim. Bence aracınızı bir süre daha kullanmaya devam edin.
Toyota Corolla 1,6 Comfort Extra Benzin+LPG

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Eylül 25, 2011, 21:18:15 »
nefsine sahip olamazsan doyyurmak mümkün değil kardeş.Gidip kredi ile sıfır araba almayı düşünmedim.Baana çok mantıklı gelmiyor yıllarrca bankaya faiz öde  çalış dur.Param oldukca ekleyerek yükseltiyorum.ama insanın gözü doymuyor gerçekten.
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Bir başkadır benim memleketim...
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '05
  • 533 kere teşekkür etti
  • 165 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Eylül 25, 2011, 21:34:25 »
Gökhan Bey aslında şimdilik istediğim bir kaç değişiklik aslında! İşte bir hidrolik direksiyon olması ve Beygir(güçlendirme) artırımı... Acaba diyorum bunlara sahip olsam daha fazla ister miyim diye düşünüyorum...? Önceki aracım Ford Taunus 1.6 Gt avrupasıydı. 1800 kg ağırlğ vardı. Klimayı geçtim katalysatör de yoktu. Cam buğulanmasını önleyemiyrdum bile ve bir de çok yakıt yakması cabası...

Aracımda şimdi klima dahi var... Ama...
Şimdi Avensis 1.6 Elegant
97, 1.3 XE A/C, DÜPLÜ:) ( Eskiden )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Eylül 25, 2011, 21:46:28 »
nefsine sahip olamazsan doyyurmak mümkün değil kardeş.Gidip kredi ile sıfır araba almayı düşünmedim.Baana çok mantıklı gelmiyor yıllarrca bankaya faiz öde  çalış dur.Param oldukca ekleyerek yükseltiyorum.ama insanın gözü doymuyor gerçekten.
Krediyle almadım. Ama eski aracımı kullanmaya devam etseydim üzerine koyduğum para ile birazda birikimimi ekleyip ev alabilirdim biraz da pişmanlığım bundan.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Eylül 25, 2011, 22:02:45 »
gökhan bey sizin için yazmdadım lütfen yanlış anlamayın.tam ben gönderirken sizde göndermissiniz herhalde öyle bir tesadüf olmuş..Sadece  55 bin liralık bir araca 20 sini peşin verip geri kalanına kredi kullanılması çok mantıklı gelmiyor.yoksa sıfır herzaman iyidir.inşallah ev sahibide olursunuz
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Eylül 25, 2011, 22:06:09 »
Gökhan Bey aslında şimdilik istediğim bir kaç değişiklik aslında! İşte bir hidrolik direksiyon olması ve Beygir(güçlendirme) artırımı... Acaba diyorum bunlara sahip olsam daha fazla ister miyim diye düşünüyorum...? Önceki aracım Ford Taunus 1.6 Gt avrupasıydı. 1800 kg ağırlğ vardı. Klimayı geçtim katalysatör de yoktu. Cam buğulanmasını önleyemiyrdum bile ve bir de çok yakıt yakması cabası...

Aracımda şimdi klima dahi var... Ama...
Müjdat bey istekleriniz çok fazla lüks şeyler değil. Ben size kendimin toyota tercih etme sebebimle cevap vereyim. Aldığım arac corolla comfort extra benzinli ve düz vitesli modeli. Aracın fiyatı ve bu fiyata alabileceğim diğer markaların modellerine baktığımızda diğer markaların aslında benim de imrendiğim ve keşke benimde aracımda olsaydı dediğim özellikleri mevcut. Örneğin hız sabitleyici, torpido soğutması, far sensörü, yağmur sensörü, kendiliğinden kararan iç dikiz aynaları vb. bizim toyotanın elegantını ele aldığımızda yine diğer markalara göre eksik tarafları mevcut. Ama gıpta ile baktığımız bu özellikler aslında benim toyota tercih etme nedenimin yanında hiçde hayati önem taşıyan özellikler gibi gelmiyor. Ben toyotayı ikinci elinin yaygın ve motorunun sorunsuz olması nedeni ile tercih ettim. İşte bahsettiğim diğer markalarda da bu özellik yok. Ben o zaman yemişim far sensörünü, yağmur sensörünü ben karanlık olduğunda ve yağmur yağdığında ALLAH'a şükür o yeteneğim mevcut kendim açabilirim.
           Siz aracınızı kaç kere ciddi tamire götürdünüz? kaç kere sizi yolda bıraktı ve üzdü? Güneydoğu ve doğu anadolunun bazı yerlerinde ençok tercih edilen araç neden toyota? çünkü yol şartları, iklim koşulları ve kaçak mazot ve benzine en iyi uyumlu araç toyota da ondan. Bu gibi yerlerde dizel araçların coğu yakıt pompasını belirli aralıklarla değiştirmek zorunda kalırlar ama toyotada böyle bir sorun yok. Yani adamlar motor konusunda kusursuz araç üretmişler. Üretimden hatalı araçları bunların dışında tutuyorum. Sözün kısası evet insan aracında olsun da olsun istiyor. Ama bence aracımızın sağlamlığı ve kusursuz olması cok cok yeterli. Evet siz de istediğiniz modelde bir aracı alsanız doymayacaksınız emin olun. Ama maddi gücünüzün yettiği kadar aracınızı yenileyin ve aldığınız aracın özellikleri ile yetinmeye devam edin. Unutmayın ne kadar çok özellik o kadar arıza ve başa bela diye düşünüyorum ben. Bu bir avuntu değil ama gerçekte böyle. Umarım istediğiniz özelliklerde bir araca sahip olursunuz ama hiç sahip olamayacaksınız çünkü istekleriniz hiç bitmeyecek. Bu noktada sizi mantıklı bir şekilde düşünerek doğru tercihi yapmanızı tavsiye ederim. Neyi istediklerinizi ortaya koyun ve aracınızı ona göre belirleyin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Eylül 25, 2011, 22:09:09 »
gökhan bey sizin için yazmdadım lütfen yanlış anlamayın.tam ben gönderirken sizde göndermissiniz herhalde öyle bir tesadüf olmuş..Sadece  55 bin liralık bir araca 20 sini peşin verip geri kalanına kredi kullanılması çok mantıklı gelmiyor.yoksa sıfır herzaman iyidir.inşallah ev sahibide olursunuz
Hayır Tuncay Bey içiniz rahat olsun benim için yazmadığınızı biliyorum. Temmeniniz için teşekkür ederim. İnşallah tüm isteyenlerin ve olmayanların başını sokabileceği bir evi olur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Verso
  • Kilometre: 209000
  • Model Yılı: '04
  • 34 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Eylül 25, 2011, 22:37:28 »
Bugün akşam arabadan inerken komşum beni gördü(polis)arabanın görünümüne bakarak zenginler gibi arabaya biniyorsun dedi.içimden zenginler böylemi oluyormuş diye düşündüm.bir yıl öncesine kadar 10000tl lik bir araca biniyordum. ama malesef insan nefsinin gereği  hep daha iyisinin peşinde oluyor.'Mallarınız ve evlatlarınız sizler için birer imtihan vesilesidir'.ayeti yolumuzu aydınlatıyor .yeterki biz bunun farkında olalım :)
2004 VERSO ELEGANT

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '16
  • 128 kere teşekkür etti
  • 185 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Eylül 25, 2011, 22:53:15 »
sıfır mercedes alsan onda da eksik bir taraf bulursun abi, boşver sen, elindeki iyidir her zaman...
Herşeye rağmen; gülmek güzeldir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '20
  • 252 kere teşekkür etti
  • 712 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Eylül 25, 2011, 23:10:19 »
biz tam 15 yıl renault flash araca bindik. sorun çıkartıyo diye hiç kızmadık. alıştık. ve kabullendik.

sonra peder bey birden toyota alacam dedi, gitti kredi çekti !!

önce 1.6 motorlu efsanelere baktı.  sonra klimalı olsun diye gli ye baktı. sonra avensis baktı. birde 2001 corollaya baktı beğendi.

sonra ne mi aldı ? 12 bin tl ye araba ararken 18 bin tl lik opel astra aldı.

4 ay sonra sattı 2002 toyota corolla luna aldı

6 ay sonra yine takasla her yanı boya içinde kırık dökük bir opel aldı.

şimdi hyundai matrix e bakıyo..

yani bu işin sonu yok. galeriye verdiğimiz parayla keşke bir mercedes alıpta ona bakım olarak harcasaydık.

yani kanaat etmek yok. eğer 2005 sizi kesecekse buyurun alın. ama daha iyisi var. ve hep olacak. önemli olan elindeki ile mutlu olabilmek.

o 1.3 motoru biliyorum. aslında çok çalışkan bir motordur. kaputu açıp bir bakın kaç cm den nekadar güç alıyorsunuz.. ve inanın toyota hariç başka bir araç alsanız mesela renault gibi, hiçbir zaman tatmin olamayacaksınız.

kısa yazacaktım yine kaptırdım :( iyi geceler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '14
  • 230 kere teşekkür etti
  • 234 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Eylül 26, 2011, 01:53:45 »
Aynen bu his banada oluyor bazıları.

"sahip oldukların sonunda sana sahip oluyor" fight club :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Eylül 26, 2011, 22:30:07 »
Esasen ben bu konuya pek şükür ya da eldekiyle yetinmek meselesi olarak bakmıyorum. İnsan hayatında değişiklikler ister. Yoksa hayat sıkıcı bir hal alır. Araba bir ihtiyaç değil bir zevktir bana göre. Yoksa elli atmış bin liralık arabalar yerine neden 15-20 bin liralık sorunsuz arabalara binmiyoruz? Bence bütçe meselesi imkan varsa insan değişik otomobilleri denemeli. İmkan yoksa söylenebilecek birşey yok. Sonuçta bir teneke parçası elbette sıkılacağız ve bu da normal.
Only when the last tree is cut down, the last river is polluted and the last fish is caught;will the white man realise money can't be eaten.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '13
  • 20 kere teşekkür etti
  • 121 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Eylül 26, 2011, 23:57:11 »
Müjdat beycim, bu yolun sonu özel yapım Ferrari'ye kadar gider, ondan sonrada NASA'yı arayıp "şööle temiz, az km. yapmış bir mekik varmı elinizde?" diye sorarsınız  :D

Bu noktada bence "optimum" kavramını değerlendirmek daha doğru. Yani mevcut imkanlar-kısıtlar dahilinde ulaşılabilecek en iyisi...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Eylül 27, 2011, 11:50:07 »
Herkese iyi akşamlar!

Zaman zaman bende arabamdan sıkıldığımı hissediyorum. Arabamdaki eksiklikler; daha doğrusu şu da olsa daha iyi olurdu dediğim oluyor. Benim araç Corolla 1.3XE 12 Valf 75 Beygir. Yakıt hususunda gayet cimri. Yalnız araba da Hidrolik direksiyonun olmaması benim kafamı kurcalıyor... Ben aracımın 2. sahibiyim. Emekli bir öğretmenden aldım. Araç o kadar titiz kullanılmış ki gram boya yook!

Öte yandan rampalarda yığılması adamın canını sıkıyor... Acaba 16 Valf olsa rampalarda yığılır mıydı? Bazan diyorum bu arabayı satıp şöyle 2005 filan Corola Terra alayım diyorum. Her istediğim bu araçta var....

Sonra da o arabayı alsam bu sefer de ondan sıkılır mıyım????

Bazen düşünüyorum da sanırım biz insanoğlu açgözlüyüz sanırım.

Ne dersiniz?
12 valf olduğuna emin misiniz?
 Gerçekten insan belli düzeyde konfor arıyor, zaten bu gelişmeler adım adım oluyor. Bugün neye binerseniz binin yarın eski olacak. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Eylül 27, 2011, 12:52:08 »
aynen dediğiniz gibi bende 2.0 execute avensis istiyorum triptonic olsun istiyorum :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAMURAY artık yok.Yeni gözde 2006 e12 sol granit g
  • Kan Grubu: 0+
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Eylül 27, 2011, 13:43:02 »
ilk aracım oldugundan mı nedir bilemiyorum,fakat 1,5 yıldır kullanıyorum efsaneyi,herhangi hiçbir sıkılma hissi yok,hatta en ufak bi çalışma yapsam üzerinde(modifikasyon vs),yeni almışım gibi iştah veriyo bana :D.şu da olsa olur buda olsa fena olmazdı diye düşündüğüm hiç olmadı şimdiye kadar.

müjdat bey ben sizin sıkıntınızı tahmin ediyorum,sanrım aracınız 1.3 değilde 1.6 hidrolik klimalı olsaydı benim gibi düşünür ve efsanenizle mutlu mesut yaşardınız :D ;)