Gönderen Konu: Yine Corolla almayı düşünüyorum ama...?  (Okunma sayısı 1022 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
Yine Corolla almayı düşünüyorum ama...?
« : Eylül 23, 2011, 23:29:00 »
Herkese selam, 95 model 1.3 XE aracımı değştirmek için sattım. Niyetim 1.6 XEİ veya GLİ almak lakin fiyatlar anormal derecede yüksek mi banamı öyle geliyor. 95-96 model vasat bir araç 13-14 bin TL arası 97-98 temiz bir araç ta 15-17 bin TL arası sizce bu paralara yine toyota mı alınır yoksa honca civic larında fiyatları bu seviyelerde veya başka bir alternatif düşünülebilirmi Ben kayserideyim internet ten olsun pazardan olsun kafama göre bir corolla bulamadım. Bu konuda fikirlerinize başvurmak istedim saygılarımla...

Toyota Club Türkiye

Yine Corolla almayı düşünüyorum ama...?
« : Eylül 23, 2011, 23:29:00 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
Ynt: Yine Corolla almayı düşünüyorum ama...?
« Yanıtla #1 : Eylül 23, 2011, 23:32:53 »
kardeş temiz araba bulmak zor heleki o yaşta .Araba piyasasıda bayagı yükseldi.Elbistanı bilirmisiniz bilmem oralıyım araba paazarında 9.5 brodway sattılar.Mesele internetee  verso elegantle 32-33 civarı ama ben 35 aldım.Niye 2006 38 binde servis bakımlı diye.yoksa yüksek km de boyalı 30-31e de var.Temizalıyorsan 1-2 fazlasına bakmayacan.97 corollaya 17 verecene 2001-2002 corolla lara 18 19 ver daha iyi
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Eylül 24, 2011, 11:44:15 »
...Temizalıyorsan 1-2 fazlasına bakmayacan.97 corollaya 17 verecene 2001-2002 corolla lara 18 19 ver daha iyi

Aynı fikirdeyim.
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • karakus11.blogcu.com/
  • Araç: Başka Marka
  • 16 kere teşekkür etti
  • 12 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Eylül 24, 2011, 12:18:56 »
5-9 bin tl önden verip kredi çekseniz ... Sene sonu geliyor tüm araç markaları yeni yeni kampanyalar yapacağından hiç şüpheniz olmasın..Geri kalan para da size taksitlerde yaklaşık 1.5 yıl yeter.Ancak bu geçen süredede taksitiniz makul hale gelecektir...
Bence 17-18 bin tl de az para değil yani...
Bakım masrafı , araç arızası gibi v.b şeylerden kar edersiniz..Sanayide ustaları ve parçacıları zengin etmekten kurtulursunuz .. Ben eski tofaş yada opel gibi eski modelleri alıp, nasılsa biniyorum deyip sanayide yaptırmayı marifet bilirdim .alacağınız araç en az 70-80 bin km olmasındansa 0 km araçla çok rahat kullanabilirsiniz..
Yada DOD veya 2. el, Beyaz gibi 2 araç satan yerlerden çok az km yapmış araçlarada makul fiyatlara da kredi ile alınabilir...
Tabiki en önemlisi sizin görüşleriniz ve almak istediğiniz araç..
Umarım gönlünüze göre araç bulursunuz...

Acaba sırf dünya için mi yaratılmışsın ki, bütün vaktini ona sarfediyorsun!
" Zaman gösterdi ki, Cennet ucuz değil, Cehennem dahi lüzumsuz değil "
" İnsan bir yolcudur. Sabavetten (çocukluktan) gençliğe, gençlikten ihtiyarlığa, ihtiyarlıktan kabre, kabirden haşre, haşirden ebede kadar yolculuğu devam eder." (Mesnevi-i Nuriye)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Araç: Başka Marka
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Eylül 24, 2011, 21:16:15 »
Hondayıda bi dene derim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #5 : Eylül 26, 2011, 10:47:34 »
Efsane kasanın gli ve xei modelleri gerçekten çok güzel arabalar. Fakat o kadar çok eldeğiştirdi ve km yaptılarki ben şahsen 200.000 km nin altında

araç olacağına inanmıyorum. Her ne kadar tipi beğenilmesede 98-99-2000 model Corolla-Terra 1.6/1.3 4A-FE motor (vvt-i olmayan) almanızı öneririm. 13-14 bin tl lerde bulabilirsiniz.

O yıllardaki Honda Civic ler tasarım olarak güzel ama Toyota'ya kıyasla biraz daha nazik, daha sert süspansiyonlu, yol sesini daha çok alıyor, parça-bakım fiyatları da bir parça daha yüksek.