Gönderen Konu: 1993 corolla koltuk kızağı (sol dış)  (Okunma sayısı 4485 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 216000
  • Model Yılı: '95
1993 corolla koltuk kızağı (sol dış)
« : Eylül 23, 2011, 10:48:30 »
Arkadaşlar 1993 model corolla xl için (çıkma) koltuk kızağı arıyorum bu konuda yardımcı olabilirmisiniz. benim yaşadığım sehirde bulamadım cevre illerde koltukla birlikte satıyorlar. kaportacı değişmesi gerektiğini söyledi sol koltuk sürekli sallanıyor ve aracın içine kızaktan bilya dökülüyor. önerilerinizi bekliyorum şimdiden ilgilenen herkese teşekkür ederim...

Toyota Club Türkiye

1993 corolla koltuk kızağı (sol dış)
« : Eylül 23, 2011, 10:48:30 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 22 kere teşekkür etti
  • 83 kere teşekkür edildi
Ynt: 1993 corolla koltuk kızağı (sol dış)
« Yanıtla #1 : Eylül 23, 2011, 10:54:54 »
1995 xe aracımda aynı sorun şöför koltuğu kapı tarafındaki kızakta vardı. Koltuğu söktüler kayıp olan bilyanın yerine benzeri bir parça kaynattılar.... yaniii dönen bilya gibi bişey değil onun ebatlarında bi metal ama köşeli olmayacak....sonra kızak yuvasını bolca greslediler hiçbir sorun kalmadı eskisi gibi oldu.....Zaten görünen bi yer değil iş görsün yeter çok fazla para bayılmaya gerek yok....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #2 : Eylül 23, 2011, 10:57:28 »
kaportacı yapabileceğini ama o zaman sabitleneceğini yani ileri geri hareket etmeyeceğini söyledi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 22 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Eylül 23, 2011, 11:04:50 »
Kızak deforme olmamışsa ki kalın bi metaldir deforme olmaz. Sabitlemeye gerek yok. Koltuktaki kaybolan parçayı görüp ona uygun bi metal kaynattırın kızağıda bolca gresletin bu iş tamam ...... bu arada kaportacınız bu konuda işinin ehli değil....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #4 : Eylül 23, 2011, 11:08:29 »
birkaç kaportacıya gösterdim hatta bir tanesi yaparım dedi bir günümü ayırmam lazım dedi 100 tl istedi size göre ücret normal mi?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Eylül 23, 2011, 11:11:38 »
O koltuk ray ve üzerindeki kelepçesi silindir şeklinde tek bilya ile işlem görüyordu hatırladığım kadarı ile. O kızağı tek bulmanız çok zor. Bence kendiniz koltuğu sökün(kolaydır bu) ve sorunu tam tespit edin. Hatta oranın fotoğraflarını çekip burda paylaşırsanız daha çok yardım alabilşrsiniz.
Bu arada yeni koltukta alsanız o sallanmayı tam çözemezsiniz. Bunun için başka işlemler yapmanız gerekir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 22 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Eylül 23, 2011, 11:13:45 »
Arkadaşım keşke aynı ilde olsaydık ben sana bu işi hallederdim. Ayrıca bu iş öyle dedikleri gibi 1 günlük falan iş değil taş çatlasın 1 saatte biter neticede koltuk söküp kaynak yapıp yerine takacak. Saçmalamasınlar....Sen yaptıracağın işle ilgili net bilgi ver senin işten anladığını ne istediğini anlasınlar 20 -30 liraya yaptır geç. Fırsatçı dolu piyasada. haaaa bu benim dediğim şekilde yaptıracağın şekilde olursa böyle olur oda ayrı konu....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #7 : Eylül 23, 2011, 11:23:15 »
İbrahim bey zannedersem kaportacısınız yada kaporta işlerinden anlıyorsunuz yazdıklarınızdan sonra aynı ilde olmayı bende isterdim ama epey uzağız birbirimize. sizin numaranızı alsam bir kaportacıyla görüştürsem nasıl yapacagını anlatırmısınız, yada o sorunu tam detaylı olarak size anlatsa... mesajla numaranızı verebilirsiniz. teşekkür ederim ilginiz için...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 22 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Eylül 23, 2011, 11:54:39 »
Halil bey aslında kaportacı değilim ama bizim durum şuna benziyo adamın biri damdan düşmüş herkes yardıma koşmuş herkes yardım için adamı taşımaya çalışırken adamın canı yanmış...... bağırmış sonunda adam..... bana damdan düşen birini bulun benim halimden o anlar diye... :D .....Ben bu işlemi İzmir'li olduğum için ordayken İzmir'de bi ustaya yaptırmıştım. Orjinalini yada çıkmasını bulmak çok zor, buluncada fazla para istiyolar.Telefonumu seve seve veririm sorun değil ama ustanız koltuğu sökünce zaten dediğimi çok net anlayacaksınız, zira koltuğun diğer tarafında aynı parçadan zaten mevcut. Ona benzer bir parçayı eksik olan yere aynen kaynattırırsanız (sanayide zaten ufak tefek bu tarz şeyler her ustada mevcuttur) kızağıda bolca gresletirseniz çok ucuza mal etmiş olursunuz.Hatta elinizden geliyorsa Hakan beyin dediğide makul siz sökün net bi şekilde kayıp parçayı tespit edip herhangi bi yerde kaynattırın 5- 10 TL ye kaynatırlar ama kaynattırdığınız parça yuvarlak hatlı olsun. sonra yerine gresleyip takın eskisi gibi olacaktır... :D ......Çok ilginçtir benimde şöför koltuğu kapı tarafındaki bilya düşmüştü araba temizlenirken süpürge falan çekmiş demekki bulamadıydım. Sonuç olarak bizim araçlarda koltuklar bu yerden arıza veriyo demekki.....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #9 : Eylül 23, 2011, 16:50:58 »
Dediğiniz gibi yaptırdım kaportacıya ve cok da güzel oldu ilgilenen herkese çok teşekkür ederim... (20 TL. ödedim.)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 22 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Eylül 23, 2011, 16:55:14 »
GÜLE GÜLE KULLANIN NE DİYELİM...... ;)