Hoşgeldiniz
Ziyaretçi
. Lütfen
giriş yapın
veya
kayıt olun
.
Aktivasyon eposta
nız mı yok?
Aralık 05, 2025, 08:41:55
↓
Buradan sitemiz içinde arama yapabilirsiniz
Ana Sayfa
Forum
Yardım
Giriş Yap
Kayıt Ol
Toyota Club Türkiye
»
Sorunlar & Çözümler
»
Corolla
»
E140 (2007-2013)
»
Konu:
Benzinden Dolayı Araç Titreme... Yardım
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Gönderen
Konu: Benzinden Dolayı Araç Titreme... Yardım (Okunma sayısı 11658 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
(Gizli Üye)
Aktif Toyotacı
«
:
Eylül 22, 2011, 23:32:22 »
Yaklaşık 2 ay önce araç almıştım. Burada sizlerle paylaştım. Yakıt konfor vb çok memnunum. En son benzinimi Ağrı da Opetten aldım. Bir süre kullandım, yaklaşık 1 hafta geçti yakıt seviyesinde biraz azalma oldu. Problem bundan sonra. Arabaya bindim kontağı çevirdim arabada bir titreme oldu. Korktum kontağı geri kapattım. Tekrar çalıştırdım tireme yine yaptı, sonra biraz gaz verdim durduğum yerde. Titreme geçti.... Bir süre yapmadı birkaç gün önce tekrar çalıştırdım yine titredi araba ve gaz verdim boşta beklerken. Titreme yine geçti. İki titreme olayı arasında araç 6-7 defa normal bir şekilde çalıştı. Sadece farklı zamanlarda 2 defa titreme yaptı. En son aldığım benzin yarım depo civarı hala mevcut. Acaba benzinden olabilir mi? Ya da neden olabilir. Araç 2011 com. ext. otomatik vites. 9000 km de. 10000 bakımı geldi sayılır. Bakımı bekleyeyim mi yoksa servise götüreyim mi. Ben şu anda Ağrı dayım. En yakın servis Van da.
Önerileriniz?
Toyota Club Türkiye
«
:
Eylül 22, 2011, 23:32:22 »
(Gizli Üye)
Efsane Toyotacı
Araç: Başka Marka
Kan Grubu: 0+
Kilometre: 149000
Model Yılı: '09
341 kere teşekkür etti
233 kere teşekkür edildi
Ynt: Benzinden Dolayı Araç Titreme... Yardım
«
Yanıtla #1 :
Eylül 23, 2011, 00:03:50 »
Arif bey
Vandan daha yakın servis Erzurumda. Muhtemelen aracınıza aldığınız yakıt karışıktı veya pislik vardı. Dolayısı ile temizlenmesi lazım. Bence fazlaca da bekletmeden servise gidip temizletin. Kafanız da arabanız da rahat olsun.
2009, Lacivert, Jeep Cherokee 2.8 CRD Limited, A/T, C/C,
(Gizli Üye)
Hiperaktif Toyotacı
tabiki toyota
Araç: Yaris
Kan Grubu: B+
3 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #2 :
Eylül 24, 2011, 23:18:00 »
servise gitmeden önce depo ve yakıt sistemini temizleyen katkılar var. würth tavsiyemdir,
herkese uyan bir toyota modeli vardır.
diğer markalar alternatiftir.
(Gizli Üye)
Aktif Toyotacı
«
Yanıtla #3 :
Eylül 25, 2011, 10:07:49 »
Servise önümüzdeki hafta gitmeyi düşünüyorum. Araba yatıyor şu anda. Bir de deponun yarısından fazlası dolu. Haftaya kadar biraz azaltmaya çalışacağım.
Seyit Bey teşekkür ederim ilgili yorumunuz için.
Mustafa Bey teşekkür ederim ilginiz için.
Bu temizleme maddeleri uygun mudur benim araca. Benim araç 2011 benzinli otomatik. Dediğiniz maddeye baktım tavsiye eden çok.
Bir de bir şey daha sormak istiyorum. Aracın 2 yıl daha garantisi var. Bu temizleme olayı garanti kapsamına girer mi. Girmerzse tahmini maaliyet ne olur acaba.
Kolay gelsin
(Gizli Üye)
Hiperaktif Toyotacı
tabiki toyota
Araç: Yaris
3 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #4 :
Eylül 25, 2011, 12:19:51 »
özellikle würth tavsiye ederim. depo çeyrekten az olsun. katkı çabuk bitiriyor yakıtı. her 10bin km de bir de depoya ekleyin.
herkese uyan bir toyota modeli vardır.
diğer markalar alternatiftir.
(Gizli Üye)
Aktif Toyotacı
Araç: Başka Marka
Kilometre: 130000
Model Yılı: '11
«
Yanıtla #5 :
Ekim 09, 2011, 11:27:12 »
Benzer bir problemden bende muzdariptim. 2003 1.6 corollama (LPG li) aracıma geçen yıl Iğdır Opetten benzin aldıktan sonra aracımın ilk çalışmasında (ilk benzinde çalışıyor) zor çalışma, sarsıntılı olarak çalışma gibi sorunlar başgöstermeye başladı. Ben benzinden şüphelendiğim için biraz benzinde dolaştım ışık yanınca başka bi yerden benzin aldım sorun biraz düzeldi ama devam etti, üzerine başka yerlerden defalarca benzin aldım bir türlü sorun düzelmediği gibi arttı (Araba 3-4 marşta zorla çalıyordu çevremdekilerden utanmaya başlamıtım) ben otomatik jiklede yada yakıt pompası arızasından şüphelenmeye başladım. Tanıdık bir toyota servisci arkadaş sorun benzinden olabilir benzini tamamem bitir yeni benzin al sorun devam ederse o zaman bakalım dedi. Bende öyle yaptım benzini tamamen bitiremedim ama bitmek üzereyken BPden benzin aldım, araba bir anda kendine geldi zor çalışma ve ilk çalışmadaki titreme sona erdi.
Sizin sorununuzda benzin kaynaklı bir sorun gibi görünüyor, benzin bitmek üzereyken kaliteli benzin alırsanız problem kalmayacağını düşünüyorum.
(Gizli Üye)
Aktif Toyotacı
«
Yanıtla #6 :
Ekim 12, 2011, 17:37:20 »
Sorun tahmin ettiğimiz gibi benzinde çıktı. Depo bitmeye yakın van da opetten yeni benzin aldım. Van da ki servisin hemen yanında. Servise sordum alabilirsiniz dedi. Şimdilik sorun yok. Titreme olmadı. Aracın 10 bin bakımı geldi. Önümüzdeki günlerde bakıma götüreceğim. Onlar benzin ile ilgili yerleri temizleyeceklerini söylediler.
Servise yakıt katkısını sordum onlar bor diye marka kullanıyorlarmış. würthün kaliteli olduğunu kullanabileceğimi söylediler. Kendileri servis olarak bor kullanıyorlarmış.
Şimdilik çok şükür sıkıntı yok. Nasıl oluyor da opette böyle bir benzin satışı oluyor anlamıyorum. Her yere aynı benzin oranı gitmiyor mu. Bunlar sonradan mı katıyor içine bir şey. Yolda kalsam gitmem artık bana en yakın olan Ağrı opete. Eleşkirt tarafından gelirken Ağrının girişinde sağdaki opet. Bilginiz olsun yolu düşen sakın almasın
(Gizli Üye)
Aktif Toyotacı
Araç: Corolla
«
Yanıtla #7 :
Ekim 13, 2011, 00:51:56 »
arif abi vandaki hangi opetten aldın erciş yolunda 2 tane var benim bildigim iksinden de alıyorum ben yakıtı bi sorun çıkmıyor biri sagda biri sol da opet birde bende opet kartı var sagolsunlar ne zaman gitsem 20 tl lik lpg ye bile 200 tl lik çekim yapıyolar karta para birikiyo yaza kadar bakalım ne birikse mersine sırf o karttaki parayla gidecem
)
(Gizli Üye)
Aktif Toyotacı
Araç: Corolla
«
Yanıtla #8 :
Ekim 13, 2011, 01:02:19 »
Birde abi petroller şahıs malıdır sadece isim hakları opet shell bp vs.rededir yani opetten örnegin bir tanker alır yakıtını gerisini kaçak doldurup karışdırır benim babam bir otobüs firmasında müdürdü otobüscüler istanbuldaki petrol ofislerine bile iran mazotu satıyorlardır örnegin setralar 1 ton yakıt alabiliyorlar depoya onu boşaltıp mutelif yerlere sakladıkları yakıtlada geri dönüyorlardı bu kaçak yakıt işi sadece otobüs kamyon vb. araçlarla gelmiyor liman kentlerdede gemi ile geliyor aslında normal yakıt bunlar ama örnegin bizim buraya irandan benzin mazot katırlar sırtında geldigi için ister istemez toz toprak bulaşıyor pompalı araçlara bi zararı yok ama enjeksiyonlu araçları mahvediyor sırf o yüzden bizim burada pompalı araçlar enjeksiyonlularla modeli düşük olmasına ragmen aynı fiyat hatta daha fazlaya satanlar bile var
(Gizli Üye)
Aktif Toyotacı
«
Yanıtla #9 :
Ekim 14, 2011, 18:32:48 »
Yörük var. Toyota Van Servisi Yörük. Havaalanı kavşağında. Onun hemen yanında OPET ten aldım. Sorun çıkmadı. Bir de Van ın girişinde sanayi kavşağına gelmeden sağdaki OPET var oradan da almıştım. Orasından da sorun çıkmamıştı. Bu Ağrı OPET i her yerde protesto ediyorum ama
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Toyota Club Türkiye
»
Sorunlar & Çözümler
»
Corolla
»
E140 (2007-2013)
»