Gönderen Konu: Avensis Anahtarları ve Kullanımı Hakkında...  (Okunma sayısı 4453 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • DeVLeRiN AşKı BüYüK OluR..!
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: '95
  • 167 kere teşekkür etti
  • 290 kere teşekkür edildi
Avensis Anahtarları ve Kullanımı Hakkında...
« : Eylül 22, 2011, 22:33:23 »
Merhaba Arkadaşlar
Forumda daha önce gündeme geldimi bilmiyorum ama avensisim de 3 tane anahtar var.
2 tanesinde 3 tuşlu (kapıları açma kapama-bagaj ) anahtar
1 plastik anahtar

asıl sorum alarm lı olan 2 anahtarın  alarm ı nasıl devreye soktuğu çıkarttığı bilinmeyen özellikleri? Bi arkadaş cam kaldırması var dedi gercekten böyle bi özellik varmı?
2.0 Avensis Exe.E. Emekliye ayırdık ..
Şimdi LR Defender 110 2500cc lpg zamanı :)

Toyota Club Türkiye

Avensis Anahtarları ve Kullanımı Hakkında...
« : Eylül 22, 2011, 22:33:23 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • avensis 2.0 + Astra 1.4 T
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 15 kere teşekkür edildi
Ynt: Avensis Anahtarları ve Kullanımı Hakkında...
« Yanıtla #1 : Eylül 22, 2011, 23:07:50 »
Cam kaldirma yok sonradan takiliyor. Kumandayla kapilari kilitleyince alarm devreye giriyor tabi arabada alarm varsa

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 167 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Eylül 22, 2011, 23:12:43 »
Cam kaldirma yok sonradan takiliyor. Kumandayla kapilari kilitleyince alarm devreye giriyor tabi arabada alarm varsa

Arabada alarm var ama dıt dıt dio uzunca beklemedım 1dk felam böyle devamm etti ..kumandaya uzun basmayı felam da denemedim işe yarıyormu acaba

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • avensis 2.0 + Astra 1.4 T
  • Kan Grubu: A+
  • 15 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Eylül 23, 2011, 09:28:20 »
Yok yok o dedigin alman arabalarinda oluyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 76000
  • Model Yılı: '04
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Eylül 23, 2011, 18:06:45 »
bende şu alarm nasıl çalışıyor bi çözemedim.... aracın içindeki sigorta kutusundan açıp kapanıyormuş ama ben bulamadım...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 167 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Eylül 23, 2011, 20:07:28 »
bende şu alarm nasıl çalışıyor bi çözemedim.... aracın içindeki sigorta kutusundan açıp kapanıyormuş ama ben bulamadım...

çalıştığını anlamak için kapının ordaki swiçi elinizle tutun sonra kapıları 2 kez kilitleyin 1 kez kilitlerseniz sadece bib bib bib diyor 2 kere kilitleyip 10-15 sn bekleyince swiçten elinizi çekin sonra ötüyor ama sesi çok çıkmıyor haberiniz olsun..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Eylül 23, 2011, 20:19:39 »
çok sağol denicem... bu ara servisede uğramam gerek o zamanda sorup bu konuyu kesin çözücem...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 167 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Eylül 23, 2011, 20:45:03 »
çok sağol denicem... bu ara servisede uğramam gerek o zamanda sorup bu konuyu kesin çözücem...

alarmın markası cenmax olması lazım die biliyorum servise gittiğinde sorarsan eğer bizde kesin bi bilgiye ulaşmış oluruz.. eğer öyleyse avensis e cenmax sayesinde cam kaldırma modülü ve far sensörü eklenebilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Eylül 23, 2011, 23:20:18 »
alarmın markası toyota... bu arada denedim olmadı ya:(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 167 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Eylül 26, 2011, 20:53:30 »
alarmın markası toyota... bu arada denedim olmadı ya:(

alarmı bulmanız ve adını söylemeniz büyük başarı forumda alarm yetkili servisine gidip alarmın yerini bulamadık diyen kullanıcılar var bende geçen gün cenmax servisine gittim alarmın direksiyonunun altında olduğunu söylediler.. Cam kaldırma modülü eklemeyi düşünüyorumda..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Eylül 26, 2011, 21:46:38 »
alarmı bulmanız ve adını söylemeniz büyük başarı forumda alarm yetkili servisine gidip alarmın yerini bulamadık diyen kullanıcılar var bende geçen gün cenmax servisine gittim alarmın direksiyonunun altında olduğunu söylediler.. Cam kaldırma modülü eklemeyi düşünüyorumda..
direksiyonun altında olacagı nı sanmıyorum.Alarm beynı bozuldu bide bayagı aradık en sonunda vites körügün altında çıktı.Körügün altından tutup yukarı dogru çekin çakmaklık kül tablası ve vites körügü hepsi bir parça yerinden çıkıyor.Ne akla hizmet oraya koymuslar anlamadım daha kolay yerler varken..birde kullanılan alarmın üzerinde toyotasa etiketi mevcut ama zamanında cenmax tan toyotasa tedarik ediyormuş.şuan  hala cenmaxın sayfasında satışta..168 tl cenmaxın sayfasında kapıları kapatma modulüde 55 tl falan.serviste yalnızca alarm seti 300 tl olması lazım.Ayrıca suan servislerde satılan hıd xenon far seti alarm teyplerin çogu(fly audıo) cenmax aracılıgıyla onlardan tedarık edılıyor.Bu alarma ilaveten belli bir hıza geldiginizde kapıları kapatması için modülde ekleniyormuş.Far sensörü dediğiniz sadece  araç yeri  bulma diye geçiyor.Bozulmadan önce gördüğüm kadarıyla, arabayı açtıgınız zaman 15 sn falan parkları yakıyordu sonra geri kapanıyordu.kısaları falan açmıyor sadece parkları acıyor (eger sisleri açık bırakırsanız onuda açıyor)..
bu alarm setine cam modulude eklenıyormuş,ayrıca modülü takmak için kapıların sökülmesine gerek yokmuş..
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 167 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Eylül 26, 2011, 22:30:20 »
direksiyonun altında olacagı nı sanmıyorum.Alarm beynı bozuldu bide bayagı aradık en sonunda vites körügün altında çıktı.Körügün altından tutup yukarı dogru çekin çakmaklık kül tablası ve vites körügü hepsi bir parça yerinden çıkıyor.Ne akla hizmet oraya koymuslar anlamadım daha kolay yerler varken..birde kullanılan alarmın üzerinde toyotasa etiketi mevcut ama zamanında cenmax tan toyotasa tedarik ediyormuş.şuan  hala cenmaxın sayfasında satışta..168 tl cenmaxın sayfasında kapıları kapatma modulüde 55 tl falan.serviste yalnızca alarm seti 300 tl olması lazım.Ayrıca suan servislerde satılan hıd xenon far seti alarm teyplerin çogu(fly audıo) cenmax aracılıgıyla onlardan tedarık edılıyor.Bu alarma ilaveten belli bir hıza geldiginizde kapıları kapatması için modülde ekleniyormuş.Far sensörü dediğiniz sadece  araç yeri  bulma diye geçiyor.Bozulmadan önce gördüğüm kadarıyla, arabayı açtıgınız zaman 15 sn falan parkları yakıyordu sonra geri kapanıyordu.kısaları falan açmıyor sadece parkları acıyor (eger sisleri açık bırakırsanız onuda açıyor)..
bu alarm setine cam modulude eklenıyormuş,ayrıca modülü takmak için kapıların sökülmesine gerek yokmuş..

sizin araç galiba  manuel ..
benım avensis otm  olduğu için vites körüğü yok ama servise gittiğimde bulamazsak sizin söylediğiniz yere de bakarız..
bazı konular kafamda soru işaretiydi aydınlattığınız için teşekkür ederim..
belli bir hıza geldiginizde kapıları kapatmas
.Far sensörü
cam modulu
gibi..
teşekkürler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Eylül 26, 2011, 22:39:14 »
otomatiklerde nereye koyarlar bilemiyorum.Ancak servislerde pahalı satıyorlar.Cenmaxın sayfasına girin zaten aracın orjinal anahtarı ile kullanılan tek modeli var 942b modeli servisin taktıkları.İlaveten modüller alınarak  takılabiliyor.:Kapıları kapatan modülde ileri sürüşcgüvenlik modülü diye geçiyor

http://www.cenmaxsatis.com/942-B-OTO-ALARM-SISTEMI,PR-9.html
http://www.cenmaxsatis.com/ILM07-Surus-Guvenlik,PR-112.html
http://www.cenmaxsatis.com/CK-55,PR-113.html   cam modülü versoya olursa süper olurdu 4 cam ve sunroof için
http://www.cenmaxsatis.com/Gece-Gunduz-Devresiz,PR-118.html  buda sizin far sensörü dediğiniz modül
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 167 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Eylül 26, 2011, 23:00:19 »
otomatiklerde nereye koyarlar bilemiyorum.Ancak servislerde pahalı satıyorlar.Cenmaxın sayfasına girin zaten aracın orjinal anahtarı ile kullanılan tek modeli var 942b modeli servisin taktıkları.İlaveten modüller alınarak  takılabiliyor.:Kapıları kapatan modülde ileri sürüşcgüvenlik modülü diye geçiyor

http://www.cenmaxsatis.com/942-B-OTO-ALARM-SISTEMI,PR-9.html
http://www.cenmaxsatis.com/ILM07-Surus-Guvenlik,PR-112.html
http://www.cenmaxsatis.com/CK-55,PR-113.html   cam modülü versoya olursa süper olurdu 4 cam ve sunroof için
http://www.cenmaxsatis.com/Gece-Gunduz-Devresiz,PR-118.html  buda sizin far sensörü dediğiniz modül

bende siteye bakacaktım modeli için benim yerime  bakıp yazmıssınız çok teşekkür edereim..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür etti
  • 11 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Eylül 27, 2011, 00:34:18 »
arkadaşlar şimdi bizim toyota güvenlik sistemi cenmax mı? camda toyota güvenlik bandrolü mevcut. eğer cenmax ise ben de cam kaldırma modülü almayı planlıyordum. kapıları otomatik kapatan sistem de iyiymiş....
2009 HONDA ACCORD EXECUTİVE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #15 : Eylül 27, 2011, 01:39:51 »
benim aracta cenmax 942b + ultrasonic sensor takili.

aracin orjinal anahtarlari ile calisiyor ve her dort camida otomatik kapatiyor, ultrasonic sensor alarmin hatali olarak devreye girmesini engelliyor.

alarm sanirim debriyajin yan tarafinda kalan kapagin altina konmus, gecen basit bir problem icin cenmax ana yetkili servisine gittigimde biz daha iceride ariza formunu doldururken eleman problemi halletmisti bile.

onun icin cenmax alarm takili olan avensislerde, alarmin cok zor bir yerde olacagini zannetmiyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Ekim 11, 2011, 22:43:18 »
alarm direksiyonun sol altındaki sigorta kutusunun orada.. bi tane basit düğme var anahtarı çevirip ışıkları yanar pozisyonda iken 5 defa basarsak alarm devreye giriyor veya devrede ise devreden çıkıyor.. devreden çıktığında led sabit, devrede iken yanıp sönüyor+ aracı kilitlerken veya açarken parklar+sisler yanıp sönüyor.. alarm devrede iken kilitleme tuşuna bastığımızda alarm devreye giriyor+5 sn içinde tekrar basarsak darbe sensörü iptal oluyor. ayrıca araç kilitliyken tekrar kilitlemeye basarsaak (en az 15 sn sonra) araç bulma fonksiyonu çalışıyor parklar (6 kere yanar söner) şimdilik aklıma gelen bu kadar.