Merhaba arkadaşlar,
Özel durumlar nedeniyle uzun bir süre aranızda yoktum ama tekrar aranızda olmaktan mutluluk duymaktayım. Ekim 2010 tarihinde 2011 model Avensis Elegant Extra araç aldığımdan beri yaklaşık 11 ay oldu ve 18 bin km yol yaptım. Bu süre zarfında ilk 10 bin bakımı yaptım ve 1 ay içinde 20 bin bakımını görürüm sanıyorum. Avensisten çok ama çok memnunum kısaca rüya gibi bir araç. Araç şu an şehir içinde 100 km de 8.5 lt, şehir dışında 6 lt ve ortalama da 6.9-7.0 civarında yakıyor. Aracı kullandığım süre içinde tek konu hariç her yönüyle isteklerimi karşılayan bir araç oldu. O da kalkışta ağır kalması ve özellikle de dik yolda gaz pedalının geç algılaması nedeniyle aracı geriye kaçırıyor olmanız. Geriye kaçırma sorununu elektronik park freni ile halledebiliyorsunuz ve kalkışta fren otomatik kendini bıraktığından geriye kaçırmıyorsunuz. Özellikle devasa bagajının aldığı inanılmaz eşya büyük avantaj. Ayrıca uzun yolda C ve daha alt segment arabalardan farkını çok rahat görebiliyorsunuz. Yol tutuşu kesinlikle büyük güven verici bir unsur. Yaklaşık 1 yıla varan ayrılığımızdan sonra deneyimlerimi bu satırlarla paylaşmak istedim. Bu arada kısa süre önce çıkan 1.8 avensisler, hem 7 ileri tam otomatik vitesi hemde motor gücünün daha artması ile yukarıda anlattığım kalkışlarda ağır kalma ve geri kaçırma sorununu da ortadan kaldırmış durumda. Sanırım her yönüyle ideal bir avensis noktasına ulaşıldı...