Gönderen Konu: ARkadaşlar Yeni Astra 1,6 sport nasıl araba ?  (Okunma sayısı 2581 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 23000
  • Model Yılı: '14
  • 10 kere teşekkür etti
  • 13 kere teşekkür edildi
ARkadaşlar Yeni Astra 1,6 sport nasıl araba ?
« : Eylül 20, 2011, 10:11:38 »
7 senelik toyota kullanımından sonra artık diğer markalarıda araştırma zamanımın geldiğini düşündüm.
Hatta geçen hafta öncelik yine toyotada olsun diye urban cruiser ve yenilenen aurisi inceledim.Azıcık kalıp olduğu (1,95) için urban curiserde rahat olamadım.Yenilenen auriste kullandığım 2010 auristen pek farklı gelmedi hatta kendi aracımda hissettim.Sonra arkadaşımın tavsiyesiyle yeni sportage test imkanım oldu.O da zannettiğimden daha dar ve sıkıcı geldi.Faça güzel lakin içi kia kalitesinde yani vasat.
Sonra yeni astraya sardım araç sport versiyonu 1,6 motor 115 hp kokpiti,led gündüz farları görüntüsü vs beni cezbetti ciddi ciddi düşünmeye başladım.Ama zannediyorum 2 yıl garanti veriyorlar orası düşündürücü gibi geldi.
Aracı kullanan ya da çevresinden bilgi verrebilecek arkadaş varsa yorumlarınızı bekliyorum.
Herşeyi bilmene Gerek Yok. Haddini Bil yeter !

Toyota Club Türkiye

ARkadaşlar Yeni Astra 1,6 sport nasıl araba ?
« : Eylül 20, 2011, 10:11:38 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Bmw 318i /Suzuki Jimny 4x4
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: -
  • 4 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
Ynt: ARkadaşlar Yeni Astra 1,6 sport nasıl araba ?
« Yanıtla #1 : Eylül 20, 2011, 10:37:36 »
1.6 sport olana binmedim lakin halamda var 1.4 Turbo 140hp olandan tam otomatikti araba ivmelenmesi vs. güzel bastıkça yakan bir araç sonuçta turbo besleme bir motor uzun yolda zevklidir. Dıştan da oldukça alımlı konsol tasarımı biraz yüksekçe beni pek açmamıştı fakat içeride kalite hissi var plastik malzeme vs. fena değil ses sistemi de iyi sayılır arka taraf biraz dar fakat araç hatcback sonuçta bunların dışında servisleri de yeterince ilgili dedemde de yeni corsa var tavan boyasında oluşan çok küçük çatlamalar vardı ilgilendiler resimlerini çekip dosya açtılar büyümesi halinde de gelin değişelim dediler ...

Beyaz alın beyaz  ;)
Her sürücü, arabasının kıçınada en az kendininki kadar sahip çıkmalıdır...
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=24775.0

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
« Yanıtla #2 : Eylül 20, 2011, 10:43:43 »
Bende uzun süre Opel bayiine gittim gemdim.. tasarım olsun iç aksam olsun gayet sık bir araba su an bende auris kullanıyorum ama Opel hala aklımda.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAMURAY artık yok.Yeni gözde 2006 e12 sol granit g
  • Araç: Corolla
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Eylül 20, 2011, 11:06:52 »
şahane bir kasası var,göz alıcı dikkat çekici,ben pek fazla yeni cıkan arabalara dikkat etmem,ama bu kasa harika olmuş,kokpitide ayrı bi güzel  çok hoşuma gtti !

+beyazı da fena ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B-
  • Kilometre: 80000
  • Model Yılı: '11
  • 110 kere teşekkür etti
  • 314 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Eylül 20, 2011, 11:18:30 »
Bende çok beğeniyorum astrayı. Tasarım şahane arabada. İç konsol desen o da ayrı bir güzeL. Arkası biraz dar. 3 kişi oturursa bunalır arkada o kadar dar yani. 1.4 ve 1.6 benzilileri çok kaçıyor çok yakıyor :) 1.3 dizel kullananlar performanstan memnun değiL, kasa ağır motor küçük tork düşük. 1.4 Turboya şuanda LPG takılamıyor diye biliyorum. 1.6 yı araştırmak lazım. Bencede karartılmış farlar ve stoplar ile beyaz şahane :)
Paran varsa Japon, yoksa alman. :nija:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Valvematic 132 hp
  • Kan Grubu: AB+
  • 11 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Kasım 16, 2011, 22:25:05 »
Yeni Astra,İnsignia,Corsa kullanma şansına nail olan Auris sahibi biri olarak,bir kaç şey söylemek isterim yeni Astra hakkında;
Dış tasarımı ve iç mekanı çok başarılı,çok güzel alımlı bir araç  :asikadam: .Bu konuda Auristen daha iyi olduğu su götürmez bir gerçek,tartışılmaz bile.Ben Auris ile Astra arasında kalmıştım.Aurise karar verdim neden derseniz?

1-Periyodik bakım masrafı Auristen çok ama çok daha fazla neredeyse 2 katı diyebilirim.(10.000km bakımı 500TL ile 750 TL arasında değişiyor)
2-Yedek parça fiyatı Auristen çok daha pahalı.
3-Yakıtı Auristen çok daha fazla.
4-İç mekanı,arka koltuklar Auristen daha dar.Auris daha ferah.
5-Tüm Yeni Opellerde (2010-2012) Acayip bir koku var(Malzemeden kaynaklı olduğunu düşünyorum)
 İnsigna sahibi olan bir arkadaşım 2 yıldır kokuyu gideremediğinden şikayetci (yaz aylarında intihar sebebi  :olu: )
 Yeni bir opelden inip Aurisime bindiğimde derin bir nefes alıyorum ve ohh mis gibi arabamm diyorum  :D

Eğer siz ,para dert değil önemli Olan görüntü diyorsanız alın güle güle kullanın derim.Saygılar efenim :)
R 1 3 5
 └┼┼┤
   2 4 6

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 69000
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Kasım 16, 2011, 22:31:16 »
bende sizin gibi astra ile corolla arasında gidip gelmiştim sağolsun sizin gibi bir kaç değerli arkadaş ısrarla toyota dediler bende corolla hb aldım iyiki almışım arkadaşlara minnettarım. :) ;)
mehmet hocam

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Kasım 16, 2011, 22:57:55 »
2011-12 modeller için konuşuyorsak yol tutuşu çok iyi. 1.4 turbo'nun yakıtı, gücü ve torku çok iyi, mutlaka tercih edilmesi gereken motor.

Otomatiği tork konvertörlü olduğu için rahat, sarsıntısız ama çok yakıyor.

İç mekan kalitesi Toyotalardan çok iyi, VW'lerden de iyi. Hatta sınıf lideri denebilir bu konuda. Donanım olarak da iyi, ESP+ tüm modellerde standart.

Arka diz mesafesi çok kötü, çok çok kötü. Arka baş mesafesi de çok kötü. Spor araçmış gibi arkadakilerin rahatı pek düşünülmemiş. Bagaj da çok büyük değil hatta.
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler