Gönderen Konu: 1999 corolla 1.3 Terra motor yağı tavsiyesi ve triger kayışı değişimi.  (Okunma sayısı 9994 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
Merhaba arkadaşlar 1999 model 174.000 km.de corolla 1.3 Terra bir araç satın aldım ve sizlere birkaç sorum olacaktı, aracıma ne marka kaç kaç yağ kullanmamı tavsiye edersiniz ve kaç km. kullanmalıyım, triger kayışı kaç binde bir değişiyor, benden önceki sahibi 30.000 km.ye yakın binmiş ve değiştirmemiş ondan önceki sahibide bir kere değiştirmişmiş. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
Asla Bitmeyen Aşk Motosiklet Aşkıdır...

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • patlak gözlüm
  • 1 kere teşekkür edildi
hayırlı olsun yağ 10/40 marka sen bılırsın...bırde aynı aracdan bendede var.2000 model 2 senedır ben aldıgımda trıger 100 bınde degısıyor dendı .bıldıgım kadarıyla?????????senı etlıklemıs olmayım...
e11

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Ben Kızımın Toyota Gibi Babasıyım :)
  • Kan Grubu: A+
bildiğim kadarıyla 80000 km de bir triger seti değişiyor. ayrıca yağ için castrol magnatech 10/40 tavsiye ederim  :)
2001 COROLLA 1.4 VVT-I (BRC LPG)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: ---
hayırlı olsun,

trigger 100.000 de bir değişiyor, arabanızın km siyle oynanmamışsa 200.000 e yaklaşırken değiştirirsiniz.

yağ olarak yarı sentetik 10/40 yağlar uygun diye biliyorum.

ben motorsilk (bor katkısı olan değil-yarı sentetik 4lt) kullanıyorum-memnunum 45 lira civarı olması lazım.

http://www.hepsiburada.com/Liste/motorsilk-supreme-10w40-motor-yagi-4-lt-tum-motorlar-841964/ProductDetails.aspx?productId=otm841964&categoryId=26005

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
teşekkürler arkadaşlar şaşmazda bir arkadaşımın aracılığı ile bulduğum bir özel serviste aracımın bütün bakımlarını yaptırdım, trigerini açtık dışının çatlak olduğunu görünce risk almaya gerek olmadığından değiştirdik, yağını mobil 10/40 kullandık ön arka balatalar akis körükleri diğişti diskler kampanalar tornaya girdi rot balans yapıldı ilgilenen arkadaşlara fiyatlar konusunda bilgi verebilirim.
Asla Bitmeyen Aşk Motosiklet Aşkıdır...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Corolla 1.4 VVT-İ Terra Gümüş Gri
  • 1 kere teşekkür edildi
Hayırlı olsun Allah kaza bela vermesin. Eğer aracın Terra VVT-İ ise zincirlidir. Ömrü uzun olur. 10/40 yağ kullanmalısın.
Arif ALKAN
Osmaneli / Bilecik