Gönderen Konu: AE101 SERT VİTES GEÇİŞLERİ  (Okunma sayısı 21295 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 66000
  • Model Yılı: '20
  • 2025 kere teşekkür etti
  • 2549 kere teşekkür edildi
Ynt: AE101 SERT VİTES GEÇİŞLERİ
« Yanıtla #20 : Ocak 04, 2012, 00:05:19 »
Merhaba Yücel bey,

Dediğiniz gibi bir durum varsa, zannedersem sizin aracınızda otomatik ayarlı sistem var, debriyaj pedalınızda hidrolik olması gerekir.

Eğer öyleyse, bildiğiniz gibi debriyajında küçük bir hidrolik kabı ve merkezi vardır, o merkez ilk basışta yağı kaçırıyor olabilir.

Yinede sonucu bildirirseniz sevinirim.
Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Ocak 04, 2012, 00:05:19 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • İYİLİK İYİDİR ...
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 40800
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Ocak 04, 2012, 10:41:37 »
Tekin alt merkezde yag kaçagı vardır alt merkezi degiştirdim .Hidrolik yagını degiştirdim.Debriyaja bastıgınız zaman alt merkez kolu içeri çekip ayırma işlemini yapıyor gibi görünüyor .Tam anlamı ile ayırma işlemi gerçekleşmiyor gibime geliyor mesela 3 vitese geçirirken ayagım debriyaja basılı tak çıkar yapıyorum sanki ayırma yokmuşta ben debriyaja basmadan veya yarım debriyaj vites degiştirmeye çalışıyormuşum gibi biraz sert birazda böyle dişli geçiyor
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

2016  - Corolla Multi Drive S - Advance

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Ocak 04, 2012, 11:00:09 »
  Ae 101 lerin senkromeçleri biraz naziktir(bundan kötü sonuç çıkmasın tabi).

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #23 : Ocak 04, 2012, 12:54:08 »
Merhaba Yücel bey,

Son çareden bir önceki kontrol edilmesi gereken son parça;

Vites kolu ile şanzıman arasındaki bağlantı çubuğu, şanzıman indirme sırasında yamulma oluştuysa gereken hareketi sağlamıyor olabilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • İYİLİK İYİDİR ...
  • 19 kere teşekkür etti
« Yanıtla #24 : Ocak 04, 2012, 18:21:12 »
Tekin abi inan bazen böyle çok güzel geçiyor vitesler bazende hiç alakası kalmıyor hele 1-2 vitesle resmen mücadele veriyorum .Çift debriyaj olayını uygulayalı biraz rahatım ama oda alışkın olmayınca biraz zor oluyor.Benim anlamadıgım.araba hareket etmiyorken vitesler şikır şıkır geçiyor .Araba yürüyünce hiç alakası kalmıyor benim kanaatim ayırma sorunu ile alakalı .Birde sanayide gıcık oldugum birşey varsa oda ustaya gidiyorum bak arkadaş bu arbanı vitesleri dişli geçiyor diyorum daha binip test bile etmeden baskı balata degişecek yapan yapamamış demeye başlıyorlar ne alakası var diyorum arkadaş kavramada sorun yok vites geçişleri araç sabitken sıkıntı yok şanzıman yagı yeni baskı balata yeni ve orjinal .Benim dikkatimi çeken bir konu var oda şu ben bu baskı baltayı ilk yaptıdıgım debriyaj acayip aşagıdan kavrıyordu.ve vites geçişleri çok sertti .Ben kendim debriyaj pedalını üstündeki ayardan pedalı yukarı aldım biraz daha rahat geçmesini sagladım .Hayır şimdi şöyle bir durum var ayarı en üste alacam fakat bu seferde kavrama çok zayıflayacak .Bunun şanzumandan bir ayarı gayarı var mı acaba
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #25 : Ocak 04, 2012, 18:43:05 »
Merhaba Yücel bey,

Şanzımanınızda anladığım kadariyle kavrama-ayırma problemi yok, vites geçişleri ile ilgili sorun var,

Şanzıman yağınız yetkili servistemi değişti?

Eğer şanzıman yağınız yetkili serviste değiştiyse size en son dediğim konuyu baktırmanız gerekir. Bunun için yetkili servisinize danışınız.

Bağlantı kolu sorunu da değilse, şanzımanınız ameliyeta girecek demektir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 3 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Şubat 21, 2012, 18:22:32 »
Selamlar..
95 xei 245.000km deki aracımızın baskı balatası orjinal aısın marka ile değişeli yaklaşık 15.000 km oldu. Aynı zamanda şanzıman yağıda değişmişti 75-90 japon malı tam sentetik bi dişli yağıyla.

BASKI BALATA DEĞİŞİMİ SONRASI..
1-ilk çalışmada debriyaja basıp arabayı çalıştırdıktan sonra ayağımı debriyajdan çekince uğultu şeklinde bi ses gelmeye başladı. (debriyaja basınca kesiliyo kolayca farkedilebilir bir ses motor ısınınca kesiliyo)
2-2.vites ve 3.vites motor soğuk yada sıcakken farketmiyor sert geçmeye (arada geri vitestede oluyor cartlama kesinlikle yok.)
3-Herzaman değil ama bazen 1.vitesten 2. vitese atmak için debriyaja bastğımda sanki debriyaja hiç basmamış ve gazdan ayağımı çekmiş gibi motor kompresyona giriyor güçlü bir şekilde çekince tak diye ses çıkararak 1.vitesten kurtuluyor.(debriyaja tam basılmış bir şekilde hiç boşluk kalmıyor hiçbir tepki yokmuş gibi oluyor)
4-Kakışlarda böyle değişikbi ses geliyo arabada 4 kişi varsa bu ses herzaman geliyo ve araba boş bile olsa hafif rampa olan yerde geliyo bu ses için  baskı balata rulmanından şüpheleniyoruz ki ae101ler zamanında bu ses yüzünden servisten çağrılmışlar.
5-Motor bölümünde  yedek su deposunun biraz arka ve alt tarafındaki o küçük körüklü yerden 'şıkırtı' tarzında incebirses geliyor elimle o körüğü tuttuğumda ses kesiliyor ayriyetten debriyaja basıncada ses kesiliyor(körük içindeki kolu ve dış taraftaki kolu hafif şekilde baskı balataya yağ gitmicek şekilde yağladık ses kesilmedi motoru yıkattığımız için yağsız kaldığı ve ses yaptığını düşünüyoruz. )

Bu sorunların kaynağını bulmak için en uç nokta olarak nerden başlanmalıdır. Yardımlarınız için Teşekkürler.. Keyifli Forumlar.
-Farklı olmaya çalıştıkça,farklı yönlerini kaybediyor insanlar ..'

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
  • Kilometre: 6500
  • 1130 kere teşekkür etti
  • 2373 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Şubat 21, 2012, 18:59:17 »
Merhaba Anıl Bey;
Bahsettiğiniz problemlerin kaynağı iki sebepten (bana göre her ikiside mevcut) olabilir;

1- Aracınıza takılan Aisin KT100 serisi debriyaj setlerinin sonu E ve daha eski serilerde baskı şemsiyelerinde problem vardı ve bahsettiğiniz problemlerin yaşanmasına sebebiyet veriyordu,Aisin bu sorunu giderdi ve KT100V seri kodu ile yeni bir seri olarak yeniden piyasaya verdi,siz sorunlu olan kiti almış olabilirsiniz.

2- Aracınıza debriyaj değişimi yapılırken debriyaj baskısının tam merkezlenmemiş olması muhtemel, ayrıca debriyaj bilyasının debriyaj çatalına takılan tırnak yuvalarına, debriyaj kısmı içerisindeki dayanma takozunun yuvasına ve sizin tuttuğunuz körüklü kısımda bulunan alt merkezin bastığı yuvaya molikotlu gres sürülmesi gerekir.

Saygılar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • İYİLİK İYİDİR ...
  • 19 kere teşekkür etti
« Yanıtla #28 : Şubat 22, 2012, 10:50:00 »
Valla ben bu iş için 2 defa baskı balata set degiştirdim 1300 tl param gitti hala istedigim gibi olmadı .En son kaderime isyan ettim bıraktım.Ama benim aracımda sizinki gibi bir ses söz konusu degil.Benim en sonra debriyaj üst merkezi ve şanzıman kaldı .Ben yıllardır bu aracı kullanıyorum en ufak zorlama cartlatma yapmadan kullandık sırf orjinal olsun diye aisin marka taktırdım baksanıza onda bile sorunlu seri varmış belki benim her ikiside ona denk geldi hiçbir degişiklik olmadı haliyle .Ufuk beyin söyledigi o ikinci işlemi yaptılar benimkine ama degişen birşey olmadı genede .Bu kendini usta sananlar dolandırıcılıgı parçacılık olarak adlandıran insan müsfetteleri insanı arabaısndan sogutuyor nalet okutup arabasını sattırıyor .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
  • Kilometre: 6500
  • 1130 kere teşekkür etti
  • 2373 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Şubat 22, 2012, 14:05:32 »
Valla ben bu iş için 2 defa baskı balata set degiştirdim 1300 tl param gitti hala istedigim gibi olmadı .En son kaderime isyan ettim bıraktım.Ama benim aracımda sizinki gibi bir ses söz konusu degil.Benim en sonra debriyaj üst merkezi ve şanzıman kaldı .Ben yıllardır bu aracı kullanıyorum en ufak zorlama cartlatma yapmadan kullandık sırf orjinal olsun diye aisin marka taktırdım baksanıza onda bile sorunlu seri varmış belki benim her ikiside ona denk geldi hiçbir degişiklik olmadı haliyle .Ufuk beyin söyledigi o ikinci işlemi yaptılar benimkine ama degişen birşey olmadı genede .Bu kendini usta sananlar dolandırıcılıgı parçacılık olarak adlandıran insan müsfetteleri insanı arabaısndan sogutuyor nalet okutup arabasını sattırıyor .

hakvermemek elde değil maalesef, sektörümüzde bu türde çok insansı var.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
    • fb
  • Kan Grubu: AB+
  • 4 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #30 : Şubat 23, 2012, 01:23:49 »
Aynı sorun benım aracda da var. 2. vteste cok zorlanıyorum sankı onunde bı engel var gbı dıger 3-4-5. vteslerde sımdılık boyle bı sıkıntı yok ama
Corolla 98 Xei Ac 114 Hp

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 3 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #31 : Şubat 23, 2012, 16:00:46 »
Merhaba Anıl Bey;
Bahsettiğiniz problemlerin kaynağı iki sebepten (bana göre her ikiside mevcut) olabilir;

1- Aracınıza takılan Aisin KT100 serisi debriyaj setlerinin sonu E ve daha eski serilerde baskı şemsiyelerinde problem vardı ve bahsettiğiniz problemlerin yaşanmasına sebebiyet veriyordu,Aisin bu sorunu giderdi ve KT100V seri kodu ile yeni bir seri olarak yeniden piyasaya verdi,siz sorunlu olan kiti almış olabilirsiniz.

2- Aracınıza debriyaj değişimi yapılırken debriyaj baskısının tam merkezlenmemiş olması muhtemel, ayrıca debriyaj bilyasının debriyaj çatalına takılan tırnak yuvalarına, debriyaj kısmı içerisindeki dayanma takozunun yuvasına ve sizin tuttuğunuz körüklü kısımda bulunan alt merkezin bastığı yuvaya molikotlu gres sürülmesi gerekir.

Saygılar.
Ufuk Bey;

Bilgilendirmeniz için teşekkürler.. Keyifli forumlar.

Büyük sıkıntı gerçekten yücel abi insan soğuyo arabasından yolda gideken 1.vitesten 2.vitese ve 3.vitesten 2.vitese geçileceği zaman sürekli tereddüt içinde kalıyo bu viteslerin geçişlerinde hep bir soru işareti oluyo insanın kafasında ve büyük ölçüde etkiliyo kullanıcı konforunu bu durumlar. Ben o eski parmak ucuyla bile vitesleri sessiz,rahat, pamuk  gibi yumşak  geçebilen ae101`i kullanmayı özledim .. :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • İYİLİK İYİDİR ...
  • 19 kere teşekkür etti
« Yanıtla #32 : Şubat 23, 2012, 23:11:55 »
Anıl kardeş inan araç yıllardır bizde olmasa derdim ki bu arbalar böyel yemin ederim pamuk gibiydi bir vites bu kadar nasıl kötüleşir anlam veremiyorum .İnan sırfdüzelsin diye litresi 40 tl den 3 kilo özel yag aldım çok az fark etti.Baskı balatayı en son 1.5 ay önce tekrar degiştirdiler bu sefer iyi bir toyota ustası yaptı .yapılacak bütün ayarları gayarları yaptı .Nafile debriyaj pedalını nerdeyse en üst seviyeye  kadar kaldırdı pisikolojim bozuldu araba kullanma şekilleri keşfetmeye çalışıyorum ama nagile ne yapsam degişen birşey olmuyor.Bazen yumuşuyor bazen resmen kıram geliyor hele 3-2 yapmak veya 2-1 yapmak tam bir eziyet vites artırırken sıkıntı pek yok ama düşerken tam bir sıkıntı.Valla benim aracımda degişmeyen debriyaj üst merkezi ve şanzıman harici herşey yenilendi.Ama diger arkadaşın bu aisin sorunlu seriden bahsetmiş eger ona denk geliyorsak ve piyasa bu tür sorunlar yaşayanlar bu seti taktıranlarsa bizim sorunumuz şanzıman açtırsakta düzelmeyecektir.arkadşaın dedigi bana mantıklı geliyor çünkü ayırma problemi oldugu kesin sanki yarım debriyaj yaparcasına alenin sert geçiyor .Birde dikkatimi çeken şey nedir biliyormusunuz bu aralar sitede baskı balata degişimi vites geçişleri setleşti sorunu olması .Mesela anıl kardeş sen baskı balata degiştirmerden önce aracında bu tip bir sorun var mıydı ?bir beyefendi daha vardı oda baskı balta degiştikten sonra vites geçişleri konusunda sıkıntı yaşadıgını yazmıştı .eger bu sorun herkeste aynıysa bu başlık altında veya yeni başlık altında toplanalım sorunumuzun çözümünü arayalım.Bana baskı balata seti gibi geliyor hala veya başaka bir sorun var

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 3 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #33 : Şubat 24, 2012, 16:52:18 »
Yoktu abi kesinlikle böyle bi sorun yoktu. Vites geçişleri süperdi pamuk gibiydi geçişler çok düzenli ve rahattı,hiçbir şekilde ses yoktu. Bide yücel abi baskı balata değişiminde üzerinden çıkan balatanın üstünde aısın değil valeo yazıyordu. Aracı aldığımızda kullanım klavuzu ve 95 ten 2009 a kadar olan tüm servis bakım kayıtları mevcuttu ve servistende bizzat kayıtlara bakmıştık baskı balata deişimi olmamıştı hiç. Sanırım yetkili servisin değiştirdiği parçalar üzerinde Toyota yazıyor ve bu valeo balatadada Toyota yazıyodu şimdi düşünüyorum başka bir serviste daha önce değişmiş olabilirmi die ama üzerinde tam hatırlamıyorum ay gün olarak 1995 (1995 yazdığından eminim) yazıyordu. sadece o dıştaki demir parçada aısın yazıyordu ama balata kesinlikle valeoydu. ben club ten araştırarak orjinalinin aısın olduğunu öğrendiğimde gidip aısın aldım takıldı ama şuanki durum böyle. Peki sen aısın haricinde başka baskı balata denemişmiydin Yücel Abi.. Bide bu durumun tam olarak neyden kaynaklandığı (dediğin gibi en büyük ihtimal baskı balata setinden kaynaklanıyor gibi) anlaşılırsa hem biz bu durumu çözmüş oluruz hemde diğer ae101 kullanıcıları baskı balata değişimi öncesinde bu durum hakkında bilgilenmiş  olurlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • İYİLİK İYİDİR ...
  • 19 kere teşekkür etti
« Yanıtla #34 : Şubat 24, 2012, 18:25:28 »
Anıl bizim aracın daha önce 100 binde birde 180 binde badkı balatası degişmişti.180 bin de degiştiginde daykın diye bir marka takılmış oda japon malı ve çok kaliteli .Ben babamdan aldıgımda vites geçişlerinin hafif sert oldugunu fark ettim vede yokuşlarda felan hafif kaçırma balata kokusu geliyordu zaten babam hiç yapmadıgı birşeyi yapmış arkadaşının tavsiye ettigi bir ustaya taktırmıştı neyse.Dedim baskı balatayı da degiştiriyimde kafam rahat bineyim vay arkadaş demez olaydım degiştirdigim gündem beri huzurum kalmadı .Neyse dedim ettik bir hata götürek özel servise bir daha yaptırak .Neyse Ankaranın sayılı gelen toyota cılarında birine gittim aynı zamanda yedek parça hurda parça felan hepsi var .Neyse Ustamda babamın eski arkadaşı baktı olmamaış yigenim bu dedi eyvallah abi ne yapcaz dedim a dan z ye kendi ilgilendi .gene aisin marka taktık orjinali diye liften indi araba vites geçişlerinde hiçbir degişiklik yok benim surat düşünce ustam hayırdır dedi ustam valla hiçbir degişiklik yok dedi neyse şanzıman bor felan koymuştum yumuşasın diye dedik yagdan gittim mobil 75/90 tam sentetik özel şazuman yagı aldım litresi 40 lira koyduk neyse biraz yumuşadı viteslerim ama hala pamuk gibi degil sanki 3/2 yaparken sanki vitesin önünde bir engel varmışcasına takılıyor .Valla benimkinin üzerindeki 2 nciş baskı balata seti daha önceden 600 harcadım şimdide 700 harcadım daha da param kalmadı eskisini söktük yemin ederim balata daha cirlop gibi en ufsak birşey yok usta abi sorunlu olabilir dedigi için söktük halbusi ögrendim ki parçaları piyasaya dagıtan bunlarmış.

Şim kardeş ben sana şunu sormak istiyorum senin aracında baskı balata degişmeden önce Vites geçişlerinde en ufak bir sıkıntı var mıydı.Eger yoksa sorunumuz aynı baskı balta seti sorunlu .veri seri bri hata söz konusu  .Geçenlerde bir abimiz daha aynı şeyi yazdı baskı balşata degiştikten sonra vitesler çok sert geçiyor geçimiyor diye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 122500
  • Model Yılı: '12
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #35 : Mart 02, 2012, 10:06:49 »
Öncelikle  debriyaj baskı balata  ayarını  iyi bir ustaya  yaprıtmakta  fayda var, bunun yanı sıra kalite  b,r şanzıman yağı  (ben gulf marka aldım, çok memnunum) ve bor power katkısı iyi gelir.Bir de  bunları denemek lazı diye  düşünüyorum
Saygılarımla,

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • 1.6 xei 1996
  • Model Yılı: '96
« Yanıtla #36 : Ocak 29, 2014, 19:50:38 »
Yücel Bey konun üzerinden baya zaman geçmiş ama , sorun nerden kaynaklıymış çözebildiniz mi acaba ? aynı sorun bende de var .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • İYİLİK İYİDİR ...
  • 19 kere teşekkür etti
« Yanıtla #37 : Ocak 30, 2014, 11:45:42 »
Sermed bey ben sattım aracımı araçtan çok soğudum çok üzüldüm ama 5500 tl para harcamışım 1 yıl içinde baktım dayanacak gücüm kalmadı sattım ondan sonra baya bir arba değiştirdim şimdi sanayilik bir iş çıkınca arbayı satlıga çıkartıyorum ben artık uğraşmıyorum sanayicilerle 2005 sol hb vardı geçen yıl baskı balata değişecekti ve devir daim sırf bu yüzden arabayı sattım belki başkası der ya arkadaş 600-700 liralık masraf için araç mı satılır diye abi ben satarım sorunsuzunu alırım şimdi 2006 terra sedan var 80 binde bakımları gelirse onu da satarım .

Gelelim sizin soruna kardeş bunun birçok sebebi var .Öncelikle eger konunu başından okuduysanız aisin marka sorunlu baskı balatalar var bu baskı baltalar hangi araca takılırsa takılsın sorun çıkartıyor eger sizin aracınız dada bu sorun varsa ve aısın marka takıldıysa ilk önce bunu değiştirmelisiniz şöyle deyim daykın marka daha pahalı bir baskı balata var onu taktırmanızı öneririm .Birde bu arçlarda en çok görelen sorunlardan biride hidroliki debriyaj merkezleri zamanla özelliğini kaybediyor alt merkez veya üst merkez görev yapmadığı için ayırma yapmıyor .Bir başka sorun yanlış kullanılan şanzıman yağı bu araçların orijinal şanzıman yağı 75/90 mobil tam sentetik şanzıman yağı litresi 40 tl felan 2,5 litre alıyor .Eger daha kalın veya farklı bir şanzıman yağı koydu iseniz bundan kaynaklıda olabilir .Gelelim son sebebe buda senkremeç sarıları eğer aşındı ise vites geçişleri kemikli olmaya başlar .Son olarak aracın baskısını değiştirene kadar sorun yoktu da baskı değişiminden sonra bu sorunlar ortaya çıktıysa kesinlikle şanzımanla alakalı bir sorun yok sırasıyla yeni takılan parçalar ve diğer saydıklarıma baktırın

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • 1.6 xei 1996
  • Model Yılı: '96
« Yanıtla #38 : Ocak 30, 2014, 16:02:34 »
İlgilendiğiniz için çok teşekkür ederim Yücel Bey yeni arabanız hayırlı olsun. söylediklerinizi tek tek kontrol ettirip sonuca bakacağım sizide bilgilendiririm.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
    • Başkent Grafik Tasarım Atölyesi
  • 7 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #39 : Şubat 11, 2014, 00:32:49 »
Yücel kardeşim aynı aorun bende de var. Ama çok bariz değil. Bi de araba durmadan 1. Vitesi kullanmıyorum. 2. Vitese de hızım 20-30 arasındayken düşürüyorum. Şunu atlamayalım. Toyotalar 2000 devirlerde kullandığında daha verimli olur. Birde debrijay yıllardır kullanınca boşluklar olabiliyor. Bende orjinal ve dijital kitapçık var. Bu konuda bir kaç önerisi var. Okurum diyorsan göndereyim...
Club'a Selam EFSANEYE devam..:)