Gönderen Konu: Park sensörü böylemi boyanır?  (Okunma sayısı 11624 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 23000
  • Model Yılı: '12
  • 60 kere teşekkür etti
  • 57 kere teşekkür edildi
Park sensörü böylemi boyanır?
« : Eylül 19, 2011, 13:14:07 »
Arkadaşlar 10bin bakımında park sensörü taktırdım,lakin çok kötü boyanmış sonradan takıldığı kabak gibi belli oluyor acaba bunlar fırın boyaya girmesi gerekmezmiydi,servis elle küçük bi fırcayla boyamış..
2011   1.4d-4d   Corolla   52bin km.
2004   1.3          Yaris      60bin km.
2006    1.6         Corolla   35bin km.
2012    1.6         Corolla   ......

Toyota Club Türkiye

Park sensörü böylemi boyanır?
« : Eylül 19, 2011, 13:14:07 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
  • Model Yılı: -
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
Ynt: Park sensörü böylemi boyanır?
« Yanıtla #1 : Eylül 19, 2011, 13:32:00 »
al işte, servis diye aracını teslim et, servis montajlı olsun diye park sensörü taktır, sonrada sensörleri fırçayla boyasınlar, bizde enayiyiz ya ! ! !  her yaptıkları işe para verip eyvallah diycez,  yahu bunlar bizleri iyice koyun sanmaya başladı heralde,

yerinizde olsam servise gider güzel bir fırça atarım, sökün bunları kardeşim. tampon deliklerimide güzelce kapatıp boyayın eski haline getirin aracımı diye bi fırça kayın.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • TRAFİĞE SAYGI = İNSANA SAYGI
    • www.mildan.net
  • Araç: Başka Marka
  • 45 kere teşekkür etti
  • 36 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Eylül 19, 2011, 13:39:56 »
Park sensörleri fırçayla değilde sprey boya ile boyanması gerekir, fırçayla baştan savma yapmışlar, serviste taktırdıysan şikayetini ilet tekrar boyanmasını iste.
Trafik kuralları ve tabelalar İNSANLAR içindir, HAYVANLAR zaten ne tabeladan anlar ne de kuraldan...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 60 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Eylül 19, 2011, 13:41:52 »
Park sensörleri fırçayla değilde sprey boya ile boyanması gerekir, fırçayla baştan savma yapmışlar, serviste taktırdıysan şikayetini ilet tekrar boyanmasını iste.
Haklısınız acaba istanbulumu arayayım yoksa servisi arayıp değiştirmelerinimi isteyim içime sinmedi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Eylül 19, 2011, 13:46:32 »
Üzücü bir durum, bence de en kısa sürede servise gitmenizde fayda var, İstanbul'u aramanıza hiç gerek yok. Bu arada tampon plastik olduğu için fırın boyaya girmiyor Yasin Bey. Hatta sıfır araçlarda bile rahatlıkla gözlenen gövde ve tampon renkleri arasından farklılık bundan kaynaklanıyor.
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 60 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Eylül 19, 2011, 13:53:31 »
Üzücü bir durum, bence de en kısa sürede servise gitmenizde fayda var, İstanbul'u aramanıza hiç gerek yok. Bu arada tampon plastik olduğu için fırın boyaya girmiyor Yasin Bey. Hatta sıfır araçlarda bile rahatlıkla gözlenen gövde ve tampon renkleri arasından farklılık bundan kaynaklanıyor.
Başka bi servisin boyahane formeniyle görüştüm,sensörleri tabancayla boyayıp fırında kurutuyoruz dedi sanırıım servisle görüşmem gerek.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 60 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Eylül 19, 2011, 14:00:08 »
Servisle görüştüm gelip boyayı kazıyıp tekrar boyayalım dedin ler sorun çıkarmadılar.Teşekkürler ilginize arkadaşlar..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A-
« Yanıtla #7 : Eylül 19, 2011, 14:30:29 »
Ben En iyi Toyota Ortaköyü öneriyorum Babam ARabayı 100 bin km bakıma verdi playstation koymuşlar ayakta oynamak için saolsun plaza müdürü 2 kişilik koltuk getirdi ve ordan sebilden kola su aldık beraber formula 1 oynamıştık çok memnunum ben toyota ortaköyden evimize 500 mt ötede
Toyota Corolla 1.4 D4D 90 Hp Plus Line 2007 / Toyota Corolla 1.6 114 Hp GLİ 1993 Sercan TORUN

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Eylül 19, 2011, 14:41:25 »
banada aynısını yaptılar ben direk servisin sahibine dedim ertesi gün hallettiler.ama daha biraz uğrasacam az kaldı
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Auris 1.6 132HP M/M
  • Araç: Auris
  • 54 kere teşekkür etti
  • 76 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Eylül 19, 2011, 15:28:00 »
Bunlar da yetkili servis olacak. Ben taktıralı 1 seneyi geçti ilk günkü gibi. Düzgün iş yapmayan, lakayıt davranan servisleri her ortamda dile getirin ve mümkünse gitmeyin. Sanayi usulü çalışıp, servis parası almasınlar. Bu arada ne özel servisler var bunlara 10 basar.
Kalitenin fiyatı VARDIR..!!!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Mehmet Kayhan İŞÇİ
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #10 : Eylül 19, 2011, 15:39:28 »
4 gün önce toyan da 0 km aracı teslim aldığımda bir konu olmuştu kızgınlıktan sağına soluna bakmadım teslim aldım. dün farkettim park sensörlerini montaj için işaretlemişler fakat 2 cm yan tarafıma monte etmişler çizdikleri yer kalmış silemedim bir türlü o şekilde görseydim o anda heralde kıyameti kopartırdım. gitmeyeceğim ahtım var toyana reise rica ederim artık çıkartabilirmisiniz diye.
Saygılar...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Eylül 19, 2011, 16:36:38 »
Arkadaşlar 10bin bakımında park sensörü taktırdım,lakin çok kötü boyanmış sonradan takıldığı kabak gibi belli oluyor acaba bunlar fırın boyaya girmesi gerekmezmiydi,servis elle küçük bi fırcayla boyamış..
yasin kardeşim
fırın boya adından da anlaşılacağı gibi fırında kurutulmuş boya manasına gelir.Birde gerçek fırın boyadan bahsedeyim kısaca:
Fırın boya otomativ ve sanayi sektöründe kataforez astarla hazırlanmış yüzeylere (astarlı)boya uygulanarak 180-200 derece ısılarda fırında kurutmak suretiyle otomotiv fabrikalarında uygulanan boyama sistemidir.Araç boyanırken sadece kasa yani aksesuarsız çıplak yüzeyken bu sıcaklıklarda kurutmanın sakıncası da yoktur.
       Sistem şu şekilde işlemektedir.
robot yüzeyi toplamda 100-150 mikron film kalınlığı bırakacak şekilde boyar ve flash-off yani dinlendirilme verildikten sonra 180-200 derece sıcaklıkta fırında kurutulur bu esnada boya filmi bu sıcaklıkta pişerek kemikleşir bu boyalar sanayide  1K diye tabir edilen akrilik boyadır yani tek kompanantli yani tek bileşenli biraz daha açarsak içerisine sadece tinerle inceltip vizkozlanan boya anlamına gelir.sonuç olarak ısıyla reaksona giren boya çok sert mukavemeti yüksek bir film kalınlığı alır.
       Birde piyasada anılan fırın boyalar vardır kısaca açıklıyım:
Oto boya ustası yüzeyi hazırlar boyanabilir hale getirdikten sonra fırında 60-80 derece gibi keyfi ısı değerlerinde boyayı 1 saat gibi bir zamanda bu fırınlarda kurutmak suretiyle işlemi tamamlar.Bu boyalar 2 k dır yani içine sertleştirici tiner gibi maddeler girilerek elde edilen fakat sıcaklıkla değil sertleştirici ile reaksiyona girip kuruyan boyalardır.zira 15 derecenin altında reaksiyon nispeten yavaşlar boyanan yüzeyde birtakım sorunlar meydana gelir.Bu boya uygulamasında ki espiri kombi kabinde boyandığı için toz tutma ihtimali az olur ve yayılma nispeten daha iyi sonuç verir.
       Arasındaki fark şudur:fırın boya ısı reaksiyonuyla kurur ve 180-200 dereceyi görmezse asla kemikleşmez fakat piyasadaki boya sertleştirici reaksiyonuyla kuruyup hava ile kuruyan boyalar grubuna girer.
       Asla aracınızı gerçek fırında kurutamazsınız.çiünkü plastik parçalar erir depo genleşir v.s
Şimdi gelelim yasin kardeşimin sorununa
siz park sensörüne piyasa tabiriyle fırın boya yaptıramazsınız zira kimse size fırın yakmaz.
park sensörleri tabiki tabanca ile boyanmalı gölge iz bırakmamalı yapılan iş temiz olmalıdır
eğer siz park sensörlerinizi fırça ile boyandığını tespit ettiyseniz servise frça kayabilir anahtarları müdürün kafasına fırlatabilirsiniz.
eğer ben fırlatamam diyorsanız ben nasıl fırlatılır birgün gösterebilirim.

yardımcı olabildiysem sevinirim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Eylül 19, 2011, 17:04:37 »
Servisle görüştüm gelip boyayı kazıyıp tekrar boyayalım dedin ler sorun çıkarmadılar.Teşekkürler ilginize arkadaşlar..
Genede o servise bir daha gitme derim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 60 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Eylül 19, 2011, 17:15:33 »
yasin kardeşim
fırın boya adından da anlaşılacağı gibi fırında kurutulmuş boya manasına gelir.Birde gerçek fırın boyadan bahsedeyim kısaca:
Fırın boya otomativ ve sanayi sektöründe kataforez astarla hazırlanmış yüzeylere (astarlı)boya uygulanarak 180-200 derece ısılarda fırında kurutmak suretiyle otomotiv fabrikalarında uygulanan boyama sistemidir.Araç boyanırken sadece kasa yani aksesuarsız çıplak yüzeyken bu sıcaklıklarda kurutmanın sakıncası da yoktur.
       Sistem şu şekilde işlemektedir.
robot yüzeyi toplamda 100-150 mikron film kalınlığı bırakacak şekilde boyar ve flash-off yani dinlendirilme verildikten sonra 180-200 derece sıcaklıkta fırında kurutulur bu esnada boya filmi bu sıcaklıkta pişerek kemikleşir bu boyalar sanayide  1K diye tabir edilen akrilik boyadır yani tek kompanantli yani tek bileşenli biraz daha açarsak içerisine sadece tinerle inceltip vizkozlanan boya anlamına gelir.sonuç olarak ısıyla reaksona giren boya çok sert mukavemeti yüksek bir film kalınlığı alır.
       Birde piyasada anılan fırın boyalar vardır kısaca açıklıyım:
Oto boya ustası yüzeyi hazırlar boyanabilir hale getirdikten sonra fırında 60-80 derece gibi keyfi ısı değerlerinde boyayı 1 saat gibi bir zamanda bu fırınlarda kurutmak suretiyle işlemi tamamlar.Bu boyalar 2 k dır yani içine sertleştirici tiner gibi maddeler girilerek elde edilen fakat sıcaklıkla değil sertleştirici ile reaksiyona girip kuruyan boyalardır.zira 15 derecenin altında reaksiyon nispeten yavaşlar boyanan yüzeyde birtakım sorunlar meydana gelir.Bu boya uygulamasında ki espiri kombi kabinde boyandığı için toz tutma ihtimali az olur ve yayılma nispeten daha iyi sonuç verir.
       Arasındaki fark şudur:fırın boya ısı reaksiyonuyla kurur ve 180-200 dereceyi görmezse asla kemikleşmez fakat piyasadaki boya sertleştirici reaksiyonuyla kuruyup hava ile kuruyan boyalar grubuna girer.
       Asla aracınızı gerçek fırında kurutamazsınız.çiünkü plastik parçalar erir depo genleşir v.s
Şimdi gelelim yasin kardeşimin sorununa
siz park sensörüne piyasa tabiriyle fırın boya yaptıramazsınız zira kimse size fırın yakmaz.
park sensörleri tabiki tabanca ile boyanmalı gölge iz bırakmamalı yapılan iş temiz olmalıdır
eğer siz park sensörlerinizi fırça ile boyandığını tespit ettiyseniz servise frça kayabilir anahtarları müdürün kafasına fırlatabilirsiniz.
eğer ben fırlatamam diyorsanız ben nasıl fırlatılır birgün gösterebilirim.

yardımcı olabildiysem sevinirim
Teşekkürler ayrıntılı açıklamalarınız için,
Sensörlerin fırçayla boyandığı bariz belli,küçükbi oje fırçasıyla boyanmış adeta bazı yerleri kalın bazı yerleri ince hatta sanırıım taktıktan sonra boyanmış çünkü tanpondada boya kalıntıları mevcut,
tabancayla boyayıp(boya daha homojenize dağılır)
bi fırın yada dışarıda kurutup öyle takmalılardı.
bakalım cumartesi boyayı kazıyıp tekrar boyarız dediler.Umarım bu sefer üzmezler,birde kaputta küçüküç bi baya atmıştı taş  yüzünde 2mmlik yere 5mm boya sürmüşler eskisinden daha kötü onuda silip yapacaklar.