Gönderen Konu: Yurtdışı Hakkında Bilgi  (Okunma sayısı 5744 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
Ynt: Yurtdışı Hakkında Bilgi
« Yanıtla #20 : Eylül 20, 2011, 21:29:15 »
Abi muhtemelen türk çoktur orada..

Mümkün mertebe gidilen yerde daha iyi öğrenim için türk dost edinilmemeli...
:) Aynen, her millet var aslında, gerçi ben gitmedim ama Londra için (merkez) pek İngiltere demezler. :)
 Bu arada İngiltere'nin kendi içinde bile en az 60 şive var.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Eylül 20, 2011, 21:29:15 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • daihatsu yrv turbo 1.3 lt 140 hp
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: '11
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Eylül 20, 2011, 22:51:43 »
bir eğitimci olarak ben de fikrimi söylemek istiyorum. '' beni Türk doktorlarına emanet edin'' demiş ulu Önderimiz. daha da önce, eğer hiç dil bilginiz yoksa bence ülkemizde başlayın. merak etmeyin çok iyi sonuçlar alırsınız. çevremde ileri derece ingilizce bilenler var, oradan biliyorum. alt yapını hazırla, yurtdışı ile sonradan pekiştir, derim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Eylül 21, 2011, 00:31:11 »
Kemal abicim Oxford olarak yazılıyor d harfi ile yani  :olu:

Gidemedik bari yanlış yazmayalım...  :argh:

Ben okunuşunu yazmıştım, o senin dediğin yazılışı :-*

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 15 kere teşekkür etti
« Yanıtla #23 : Eylül 21, 2011, 00:45:19 »
Neslihan hanım,
bir inginizce öğretmeni olarak (Bu arada ben bir ingilizce öğretmeniyim) kanada hong kong veya paraguay ingilizcesi öğrenmenizi hiç tavsiye etmiyorum
dünyada pek çok ingilizce konuşulan ülke var ama sadece 2 ülkede gerçekten konuşuluyor, bunlarda USA ve UK
UK gramer kurallarına uygun, nazik ve kaliteli bir dil kullanır (Londra ingilizcesi) her ne kadar bu ülkede sokak ingilizcesi, irish english, iskoçya ingizcesi gibi sapak lehçeler olsada kurslarda falan gerçek ingilizce öğretiyorlar, mesela bizde tömere gidip türkçe öğrenen yabancılara kalkıpta laz şivesi veya kürdish-turkisk veya bir rumeli şivesi öğretiyorlarmı....tabiki hayır; sadece gerçek istanbul şivesi yani yaşayan konuşulan türkçe öğretiliyor,
ingilterede durum farklı değil, gerçek ingilizce öğreniyorsunuz, sokak lehçesi, argo falan değil

USA da durum biraz daha farklı, orada legal olarak "country" var sert ve tok bir şive; "slank" (argo) çok yaygın, ... birde gizliden gizliye black dedikleri bir dil var, sanırım "negro (Zenci)  şivesi   ama sonuçta orada ingilizlerin bir kaç katı amerikalı yaşıyor ve ekonomisiyle, gücüyle vs  dillerini her yere yayıyorlar

Özetle , maddi gücün iyiyse amerika
ama çok para harcamak istemezsen İngiltere
Yok bedava getireyim dersen , buraya geleceksin ben sana kısa sürede öğretirim, TCT üyelerinden kurs parası almıyorum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
« Yanıtla #24 : Eylül 21, 2011, 12:15:32 »
bir eğitimci olarak ben de fikrimi söylemek istiyorum. '' beni Türk doktorlarına emanet edin'' demiş ulu Önderimiz. daha da önce, eğer hiç dil bilginiz yoksa bence ülkemizde başlayın. merak etmeyin çok iyi sonuçlar alırsınız. çevremde ileri derece ingilizce bilenler var, oradan biliyorum. alt yapını hazırla, yurtdışı ile sonradan pekiştir, derim.

Merhaba Murat Bey,

alt yapı için 3 yada 4 ay yetmez mi ? ben zaten önümüzdeki sene gitmeyi düşünüyorum ozamana kadar bişeyler yapabilirim diye tahmin ediyorum.Ama burdan çok sıkıldım bana kalsa hemen yarın giderim :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #25 : Eylül 21, 2011, 12:20:46 »
Neslihan hanım,
bir inginizce öğretmeni olarak (Bu arada ben bir ingilizce öğretmeniyim) kanada hong kong veya paraguay ingilizcesi öğrenmenizi hiç tavsiye etmiyorum
dünyada pek çok ingilizce konuşulan ülke var ama sadece 2 ülkede gerçekten konuşuluyor, bunlarda USA ve UK
UK gramer kurallarına uygun, nazik ve kaliteli bir dil kullanır (Londra ingilizcesi) her ne kadar bu ülkede sokak ingilizcesi, irish english, iskoçya ingizcesi gibi sapak lehçeler olsada kurslarda falan gerçek ingilizce öğretiyorlar, mesela bizde tömere gidip türkçe öğrenen yabancılara kalkıpta laz şivesi veya kürdish-turkisk veya bir rumeli şivesi öğretiyorlarmı....tabiki hayır; sadece gerçek istanbul şivesi yani yaşayan konuşulan türkçe öğretiliyor,
ingilterede durum farklı değil, gerçek ingilizce öğreniyorsunuz, sokak lehçesi, argo falan değil

USA da durum biraz daha farklı, orada legal olarak "country" var sert ve tok bir şive; "slank" (argo) çok yaygın, ... birde gizliden gizliye black dedikleri bir dil var, sanırım "negro (Zenci)  şivesi   ama sonuçta orada ingilizlerin bir kaç katı amerikalı yaşıyor ve ekonomisiyle, gücüyle vs  dillerini her yere yayıyorlar

Özetle , maddi gücün iyiyse amerika
ama çok para harcamak istemezsen İngiltere
Yok bedava getireyim dersen , buraya geleceksin ben sana kısa sürede öğretirim, TCT üyelerinden kurs parası almıyorum

Merhaba Kemal Bey

vermiş olduğunuz bilgiler için çok teşekkür ederim.çok yararlı bilgiler bunlar :) alt yapı için son sözünüz bence mantıklıydı bedava ingilizce grup şeklinde gelip ders alabiliriz sizden :)))))))))))))))

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 15 kere teşekkür etti
« Yanıtla #26 : Eylül 21, 2011, 14:06:57 »
Hatta forumca ortaklaşa bir grup oluştursak, mesela haftada 2 gün ingilizce kursu ne güzel olur
belli bir aşamadan sonra sizleri yurt dışına da götürebilirim, hemde inanılmaz ucuz fiyatlarla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #27 : Eylül 21, 2011, 14:37:53 »
Hatta forumca ortaklaşa bir grup oluştursak, mesela haftada 2 gün ingilizce kursu ne güzel olur
belli bir aşamadan sonra sizleri yurt dışına da götürebilirim, hemde inanılmaz ucuz fiyatlarla

Bencede çok mantıklı hatta şöyle yapalım herkes uzman olduğu konularla ilgilii kurs şeklinde yada insanların merak ettiği soruları yanıtlayabileceğimiz toplantılar yapabiliriz.örneğin benim alanım sigorta,sizin ingilizce diğer arkadaşlarında katılacağını düşünüyorum ? nedersiniz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Verso
  • Kilometre: 33000
  • 93 kere teşekkür etti
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Eylül 21, 2011, 18:49:24 »
Ben okunuşunu yazmıştım, o senin dediğin yazılışı :-*

Abi desene biz ingilizcede son derece geride kalmışız... :alkis:
0 'dan 100 km 'ye 10 saniyede çıkabilirsin belki, ama önemli olan kaç saniyede durabildiğindir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 987 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Eylül 21, 2011, 19:40:41 »
I think if we start practising here it may be of benefit ;)
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 158000
  • Model Yılı: '08
  • 5 kere teşekkür etti
  • 24 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #30 : Eylül 21, 2011, 20:18:09 »
Ben 2008 senesinde 2 aylığına İngiltere'ye gittim dil okuluna. Temel vardı zaten, heyecanımı atmaya rahat konuşmaya gitmiştim. Doğruyu söylemek gerekirse hayatımın en güzel yaz tatilini yaptım geldim diyebilirim. İngilizceme tabii yararı oldu ama beklediğim kadar değil. Brighton'da EC dil okuluna gittim. Bu süre içerisinde çok kez Londra'ya birer kez de Oxford'a ve Cambridge'e gittim. Eğer temeliniz yoksa bir Türk -İngilizce bilen- gördüğünüz anda sürekli onunla olmak isteyeceksiniz çünkü kolayınıza gelecek. İngilitere dil okulu için gereğinden fazla Türkleşmiş bir yer inanın bana. Gideceğiniz dil okulunda hatta sınıfınızda bile çok Türkler olacaktır.
''Çocukları, yasaların ulaşamayacağı yerlerde saklayınız."

dissapointment=expectations/reality

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #31 : Eylül 21, 2011, 21:28:30 »
  İngilizce çalışmak için bölümümüz mevcut zaten. ;)

http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=19776.0

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #32 : Eylül 21, 2011, 21:36:01 »
  İngilizce çalışmak için bölümümüz mevcut zaten. ;)

http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=19776.0

süper :))) peki konuşmak için yokmu :))))))))

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #33 : Eylül 21, 2011, 21:40:41 »
  İstanbul'da konuşmak hele bu sıra çok sorun değil, etraf turist dolu. :) Diğer yandan Yunan Adaları'nı şiddetle tavsiye ederim. İngilizce için hem yakın hem ideal bir yer. Her millet var ve hemen hepsi ingilizce anlaşıyorlar oralarda.
 Çok talep olursa site içi konuşma platformu bile oluşturabiliriz. :):):)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #34 : Eylül 21, 2011, 21:46:50 »
  İstanbul'da konuşmak hele bu sıra çok sorun değil, etraf turist dolu. :) Diğer yandan Yunan Adaları'nı şiddetle tavsiye ederim. İngilizce için hem yakın hem ideal bir yer. Her millet var ve hemen hepsi ingilizce anlaşıyorlar oralarda.
 Çok talep olursa site içi konuşma platformu bile oluşturabiliriz. :):):)

bence çok güzel olur konuşabilmemiz :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #35 : Eylül 21, 2011, 21:53:39 »
bence çok güzel olur konuşabilmemiz :)
Gerçekten öyle, pratik yapmayınca acayip unutuyor, kekeliyor insan. Ben de uzun zamandır konuşmuyordum ama geçen gün Hollanda'lı, Danimarka'lı, Abd.'li ve İngiliz'lerin arasında kalınca konuştum bol bol. :)
 Gramere değil, konuşmaya yönelmesi gerek buradaki öğrencilerin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • daihatsu yrv turbo 1.3 lt 140 hp
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #36 : Eylül 21, 2011, 21:58:44 »
neslihan hanım, bence 3-4 ay yeterli bir süre. sanırım siz konuşma ve dinleme yeteğinizi artırma amacıyla yurt dışı istiyorsunuz. bu sürede pratik kazanırsınız. burada bunu başlatıp gitmek daha iyi olur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Auris 1.6 132HP M/M
  • 54 kere teşekkür etti
  • 76 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #37 : Eylül 21, 2011, 22:00:25 »
the more practice the more learn derdi hazırlıkta hocamız :)
Kalitenin fiyatı VARDIR..!!!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kilometre: 158000
  • 5 kere teşekkür etti
  • 24 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #38 : Eylül 21, 2011, 22:58:51 »
Ben 2008 senesinde 2 aylığına İngiltere'ye gittim dil okuluna. Temel vardı zaten, heyecanımı atmaya rahat konuşmaya gitmiştim. Doğruyu söylemek gerekirse hayatımın en güzel yaz tatilini yaptım geldim diyebilirim. İngilizceme tabii yararı oldu ama beklediğim kadar değil. Brighton'da EC dil okuluna gittim. Bu süre içerisinde çok kez Londra'ya birer kez de Oxford'a ve Cambridge'e gittim. Eğer temeliniz yoksa bir Türk -İngilizce bilen- gördüğünüz anda sürekli onunla olmak isteyeceksiniz çünkü kolayınıza gelecek. İngilitere dil okulu için gereğinden fazla Türkleşmiş bir yer inanın bana. Gideceğiniz dil okulunda hatta sınıfınızda bile çok Türkler olacaktır.
''Çocukları, yasaların ulaşamayacağı yerlerde saklayınız."

dissapointment=expectations/reality

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B-
  • Kilometre: 210000
  • 6 kere teşekkür etti
  • 12 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #39 : Eylül 21, 2011, 23:08:28 »
dejavuuuu  :wacko:   ::)
Hangi çılgın bana zincir vuracakmış? Şaşarım!
'98 Toyota Corolla 1.6 XLi Gümüş Gri (2008-2014) (Satıldı)'05 Honda Civic LS Füme (2014-2015) (Satıldı)
'94 Mercedes Benz C180 Elegance Siyah (2015-2018) (Satıldı)
Now / '08 Megane 1.5 dCi AT Plat. Gri (2018-.)