Gönderen Konu: Eskimiş Triger Kayışı?  (Okunma sayısı 6883 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • 3 kere teşekkür edildi
Eskimiş Triger Kayışı?
« : Nisan 26, 2008, 17:28:03 »
98 corolla, 53000 km.de 10 yıllık oluyor . servisi israrla trigeri kopmaz diyerek değiştirmiyor. el kitabında 90000 km.de değişir demesine rağmen yıl olarak fazla. sıcaktan kuruyabilir,nemden zarar görebilir dememe rağmen,şimdiye kadar triger kopartan toyotaya rastlamadık , 13 yıllık toyota var trigeri değişmedi diyorlar.acaba araba kullanan çok kişiyi hiçbirşeyden anlamaz mantığı ile mi görüyorlar.siz ne dersiniz. :)

98 Corolla 1.6 GLI Special

Düşüncelerle karşılaşınca,zayıflar korkar,aptallar karşı gelir,akıllılar karar verir,ustalar da yönetir.
''Mme Jeanne Roland''

Toyota Club Türkiye

Eskimiş Triger Kayışı?
« : Nisan 26, 2008, 17:28:03 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
Ynt: Eskimiş Triger Kayışı?
« Yanıtla #1 : Nisan 26, 2008, 18:30:28 »
17 yıldır değişmedi, 40bin'de resimdeki araç :)
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
« Yanıtla #2 : Nisan 26, 2008, 18:37:14 »
Toyotaların bu modelinde bildiğim kadarı ile triger kayışı kopsa da sadece yolda kalırsınız. Subap kapağına zarar vermez. Bence de aracı daha kullanacaksanız değiştirmeniz en doğru karar olur. Servisten Orjınal bir kayış alıp güvendiğiniz bir servise değiştirin. Ancak içiniz rahat etsin kayış öyle kolay kolay kopmaz. Ne mutlu ki benim Corolla 2001 ve Triger kayışı motorun içinde zincir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #3 : Nisan 26, 2008, 21:34:06 »
TRİGER KAYIŞI KOPARSA PİSTONLAR SİBOPLARI EĞER MOTOR YAPTIRMANIZ GEREKİR. BENİM ESKİ 96 COROLLA YI 99000 DE İKEN SERVİSE GÖTÜRMÜŞTÜM BANA SERVİS DEÇALIŞAN  TEKNİK PERSONEL 105000 E KADAR YOLU VAR OZAMAN GEL DEĞİŞTİRELİM DEDİ. DEĞİŞTİRİRKEN
TRİGER KAYIŞINI SET OLARAK DEĞİŞTİRMEK GEREKİR. GERGİ KOLU VE  BİLYASI İLE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #4 : Nisan 26, 2008, 22:47:53 »
zaman izim orabaların trigerine bişey yapmıyor
araban renault olsaydı bahsettiğin şey geçerli olurdu ;)
LPG GİBİ motor sistemine etki edecek sistemleri japon arabaları kabul etmez (saki uygun olmayan doku ve organ nakli gibi) bu sebepten lpg ye hayır!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #5 : Nisan 27, 2008, 00:54:20 »
Levent bey birşey demek istemişsinde anlaşılmıyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #6 : Nisan 29, 2008, 17:13:11 »
Bende 96 xei var 125.000 de değiştirdim usta fazla yıpranmamış demişti ama insanın içine bi kuşku giriyor işte sana tavsiyem henüz erken ama yinede sen bilirsin
96 corolla xei

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • ae101japon
« Yanıtla #7 : Mayıs 01, 2008, 21:08:00 »
98  96 97ae1011.6corolla neyse artık  bu araclarda trıger kayısı koparsa sadece yolda kalırsın  dgstırınce gene yoluna dvm edersın fkt hıc suphen olmasın aracın nzmn 90 veya 100 bın km ye glrse ozmn dgstr ısterse arada 20 yıl gecsın toyota dn bahsedıyoruz burda sahın dn dgl  ıcınz rht olsun  ılla dgstrcem dıyor ısenız getırın servıse dgstırelım ama bosa masraf  yaparsınız dıyım :D
mustafa

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Mayıs 01, 2008, 21:44:12 »
mustafa bey iyi akşamlar.cevabınız için teşekkürler.siz hangi servistesiniz?
98 Corolla 1.6 GLI Special

Düşüncelerle karşılaşınca,zayıflar korkar,aptallar karşı gelir,akıllılar karar verir,ustalar da yönetir.
''Mme Jeanne Roland''

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • ae101japon
« Yanıtla #9 : Mayıs 02, 2008, 01:09:22 »
ortakoy toyota servısı eger aracınızı dısarda bakıma goturuyor ısenız  arada kndınız sgtma suyunu kntrol edın rezervuardan devırdaım patladgında su eksıltr
mustafa

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #10 : Mayıs 02, 2008, 23:17:57 »
98  96 97ae1011.6corolla neyse artık  bu araclarda trıger kayısı koparsa sadece yolda kalırsın  dgstırınce gene yoluna dvm edersın fkt hıc suphen olmasın aracın nzmn 90 veya 100 bın km ye glrse ozmn dgstr ısterse arada 20 yıl gecsın toyota dn bahsedıyoruz burda sahın dn dgl  ıcınz rht olsun  ılla dgstrcem dıyor ısenız getırın servıse dgstırelım ama bosa masraf  yaparsınız dıyım :D
1999 corollalarda da aynı şey geçerli mi? 1999 corolla 1,3

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • ae101japon
« Yanıtla #11 : Mayıs 03, 2008, 23:36:36 »
1.3  lerde  subap  lar  pıston lara cakıyo malesef
mustafa

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: AB+
« Yanıtla #12 : Mayıs 13, 2008, 02:32:10 »
benim aracın triger yeni değişti değiştirmeden önce eyer eskidiyse sesle seni uyarıyor zaten motor sesinden farklı bir ses daha geliyorsa kulağına değiştir seste şöyle civi civi civi şeklinde:) sanki motora kuş girmiş gibi :) bu sesi duyuyorsan sorun var demektir kolay gelsin...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 66 kere teşekkür etti
  • 254 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Mayıs 13, 2008, 08:06:13 »
benim aracın triger yeni değişti değiştirmeden önce eyer eskidiyse sesle seni uyarıyor zaten motor sesinden farklı bir ses daha geliyorsa kulağına değiştir seste şöyle civi civi civi şeklinde:) sanki motora kuş girmiş gibi :) bu sesi duyuyorsan sorun var demektir kolay gelsin...
Arkadaşım senin bahsettiğin ses direksiyon hidrolik pompasının rulmanından geliyor tirigerle bir alakası yok.Senin tirigerin değişirken pompanın rulmanında değiştirmişlerdir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: AB+
« Yanıtla #14 : Mayıs 13, 2008, 19:47:40 »
Evet doğru olabilir söylediğiniz çünki ustama sordum evet ses trigerden geliyor demişti bende o yüzden burada yazdım tabi usta bana ayrıntılı açıklama yapmadığından bende kayıştan geliyor sanıyordum öğrenmiş olduk nerden geldiğini teşekkürler :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 66 kere teşekkür etti
  • 254 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Mayıs 13, 2008, 21:25:59 »
Evet doğru olabilir söylediğiniz çünki ustama sordum evet ses trigerden geliyor demişti bende o yüzden burada yazdım tabi usta bana ayrıntılı açıklama yapmadığından bende kayıştan geliyor sanıyordum öğrenmiş olduk nerden geldiğini teşekkürler :D
Önemli olan bilgilerimizi paylaşmak.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Carina
« Yanıtla #16 : Mayıs 13, 2008, 23:28:18 »
1997 Carina sahibiyim, triger kayışı yani seti değiştirmek için fiyat araştırması yaptım, servis 520YTL fiyat verdi (işcilik dahil), birde piyasa araştırması yaptım, 80YTL set 70-80 arası işcilik, benim anlamadığım aradaki fark, sonunda değişecek olan bir kayış ve bilye, arada bu kadar fark nerden geliyor, kayış kayıştır, yani kayışın maddesi az çok aynıdır, kafam karıştı 520 servismi 160 piyasamı tecrübeli arkadaşlarn fikirlerini almak istiyorum, teşekkürler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 125000
  • Model Yılı: '14
  • 3 kere teşekkür etti
  • 28 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Mayıs 14, 2008, 12:37:50 »
1996 corolla AE 101 XLİ güngören toyotronicte 180 YTL ye değiştirdim 5 ay oldu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 106000
  • Model Yılı: '15
« Yanıtla #18 : Eylül 09, 2008, 17:22:56 »
96 xei var triger kayışını 2004 te 121 bindeyken değiştirdim sorun olcağını zannetmiyorum yıl olarak

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #19 : Eylül 09, 2008, 22:28:18 »
herkese merhaba.mustafa bey bayagı acıklayıcı bilgiler vermişsiniz tesekkur ederim. 99 corolla 1.3 lerde aynı sey olmadıgını belirtmişsiniz. Peki 99 modelin 1.6 sında kayıs koparsa yine sorun oluyormu?Yoksa sadece arac yolda mı kalır? Birde ben yeni bir arac aldım sizin serviste kayıtlı oldugunu soylediler ama baska sehirde oldugum için kontrol ettirme sansım olmadı. bu aracla ilgili bilgileri yapılan bakımları km nin orjinal olup olmadıgını vs. servisten ogrenmem mumkunmu?bu konuda yardımcı olabilirmisiniz.İst. a cok uzak bir sehirde oldugum için oraya gitme sansım yok. Buradaki serviste bu konuda bilgi veremeyiz servisler arasında online baglantı bulunmuyor dedi. yardımcı olursanız sevinirim saygılar sunarım