Gönderen Konu: e12 ses sistemi hakkında yardıma ihtiyacım var ?  (Okunma sayısı 1422 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A-
e12 ses sistemi hakkında yardıma ihtiyacım var ?
« : Eylül 18, 2011, 01:51:43 »
merhabalar.e12 sedan corolla kullanıcısıyım.aracımın orjinal cd çalarına ek olarak 2 adet pionner oval 400w hoparlör aldım.bu hoparlörleri beslemek için 500w anfi aldım.yakın zamanda montajını yaptıracagım.benim bu konuda bir kaç sorum olacaktı sizlere.
1-) amfiyi nereye sabitlemeliyiz ?
2-) aracım arka cam bölümündeki sacı kesmek sizce mantıklı mı ? sacı kesmeden montaj yapabilirmiyim eğer yaparsam verim alabilirmiyim.(ses bagaj boşluğunda yankılanmayacagından ) ?
3-) aracın 4 kapısında hoparlör var (orjinal) iki tanede arka saca takacagım 6 hoparlörü amfiden beslemelimiyim yoksa sonradan takılan hoparlörlerimi beslemeliyim ?
4-) aracımda yüksek sesle müzik dinleyen birisi değilim sadece dolgun sesleri bassları ve tizleri düzgün almak istiyorum.birde aracın orjinaldeki sistemi gibi hoparlörlerin verdiği sesin orantılı gelmesini istiyorum önerileriniz nelerdir ?
daha önce hiç müzik tesisat işiyle ilgilenmedim kusuruma bakmayın.şimdiden teşekkür ederim.selamlar saygılar.

Toyota Club Türkiye

e12 ses sistemi hakkında yardıma ihtiyacım var ?
« : Eylül 18, 2011, 01:51:43 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 421000
  • Model Yılı: '05
  • 180 kere teşekkür etti
  • 62 kere teşekkür edildi
Ynt: e12 ses sistemi hakkında yardıma ihtiyacım var ?
« Yanıtla #1 : Eylül 18, 2011, 01:55:19 »
merhabalar.e12 sedan corolla kullanıcısıyım.aracımın orjinal cd çalarına ek olarak 2 adet pionner oval 400w hoparlör aldım.bu hoparlörleri beslemek için 500w anfi aldım.yakın zamanda montajını yaptıracagım.benim bu konuda bir kaç sorum olacaktı sizlere.
1-) amfiyi nereye sabitlemeliyiz ?
2-) aracım arka cam bölümündeki sacı kesmek sizce mantıklı mı ? sacı kesmeden montaj yapabilirmiyim eğer yaparsam verim alabilirmiyim.(ses bagaj boşluğunda yankılanmayacagından ) ?
3-) aracın 4 kapısında hoparlör var (orjinal) iki tanede arka saca takacagım 6 hoparlörü amfiden beslemelimiyim yoksa sonradan takılan hoparlörlerimi beslemeliyim ?
4-) aracımda yüksek sesle müzik dinleyen birisi değilim sadece dolgun sesleri bassları ve tizleri düzgün almak istiyorum.birde aracın orjinaldeki sistemi gibi hoparlörlerin verdiği sesin orantılı gelmesini istiyorum önerileriniz nelerdir ?
daha önce hiç müzik tesisat işiyle ilgilenmedim kusuruma bakmayın.şimdiden teşekkür ederim.selamlar saygılar.
aracın arka sacını kesmek hiç mantıklı degil bence  siz oval hoparlör  yerine  orjinal kolon yerlerine 16 lık mit tiz takım la bide amfi koyarsanız daha verimli ve net bi ses alırsınız
2005 corolla 1.6 hb a/t
2002 corolla 2.0 d4d (Dsport)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #2 : Eylül 18, 2011, 02:15:48 »
teşekkür ederim salih abi aldık birkere :(( acaba hoparlörlerı yükseltsem tahta ile geri tahta üzerine halıfeks felan yapsam olur mu ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 421000
  • Model Yılı: '05
  • 180 kere teşekkür etti
  • 62 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Eylül 18, 2011, 02:22:48 »
pandizot yapsam diyosun yane tabiki olur hem aracı parçalamamış olursun
 ses  hususuna gelince pek randumanlı olucagını sanmıyorum
2005 corolla 1.6 hb a/t
2002 corolla 2.0 d4d (Dsport)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #4 : Eylül 18, 2011, 02:44:12 »
teşekkür ederim abi.bende isteyerek aldım hoparlörü ve anfiyi keşke komponent alsaydım gece gece moralim bozuldu :(