malzeme listesi:
1. güç kaynağı
2. izole bandı (elektirk bandı)
3. 1.5 mt led silikonlu olsun çünkü bagaja döşediğimiz için eşya çarparsa led ler zarar görmesin birde 3 çipli led alırsanız tek çiplilere göre daha çok aydınlatır elimde tek çipli vardı onu döşedim ben.
4. yankeski
5. 1 yada 1.5 mt kablo zil teli işimize yarar.
6. lehim
7. lehim teli
8.maket bıçağı
evet arkadaşlar bugün 2006 corollamın bagajına led döşedim. bütün her şeyi detayıyla fotoladım anlatmaya başlıyorum.
ilk önce güç kaynağımı 12v ayarladım ledleri kontrol ettim çalışıp çalışmadığını.

ledlerimin hepsi çalışıyor. güzel.

buda düz hali sarılarak sakladığım için biraz yamulmuş ama üstüne alet koydum bir süre sonra düzelir

ben led alırken makara ilk defa açıldığı için en başında hazır bağlanmış kablosu duruyordu.

ama ilerde belki ek yaparım diye sonunuda açtım başında kablosu olmayanlar izlesin nasıl yaptığımı.

lehim yapmak için maket bıçağıyla led silikonlu olduğu için silikonunu ilk lede kadar kestim ve sonrada silikonun altındaki bakırın üstündeki verniği kazıdım ve bakır lehim yapmaya uygun hale gelmiş oldu.

ve kabloyu bakıra değdirerek bakırın iyi temizlenip temizlenmediğine emin oldum.

ve lehim yaptım.

lehimli hali.

ve iyi izole yapmak için güzel bir şekilde elektrik bantıyla bantlıyorum.

bantlanmış hali.

kabloyu kesiyorum.

ve sağlam olması ve kabloyu ordan takmak isteyenler için elektrikçilerde bulunan klemens vardı bende onu takacağım. takmak istemeyenler kabloları birbirine sarabilir.

klemens ten 2 li kestim.

vidalarını açıyorum kabloyu sokmak için

kablonun ucunu açtım.

ve kabloları klemense bağladım.

şimdide kabloları birbirine sarmak isteyenlere diğer tarafınada sararak yapacağım.

sardıktan sonra tek tek iki kabloyu bantlayın ikisini tek tek bantladıktan sonra ikisini bir bantla bantlayın.

led lerimiz hazır montajı bekliyorlar tam güç kaynağı bağladım yanıyordu fotoğraf çekecektim elektrikler kesildi

evet evde işimiz bitiiğinde arabaya indim.
ve arabanın bagajındaki lambayı nasıl söküleceğini anlatacağım.

baş parmağımın olduğu yerde tırnak var onu bira geriye doğru çekerek lamba kafesini açacağım.

kafesi açtıktan sonra tornovida ucunun olduğu yerde ve ona paralel arkasında toplam 2 tane tırnak var o tırnakları lambaya doğru itersek lamba komple yerinde çıkar.

lambanın arkasındaki kablo bağlantısının tırnağını geriye doğru bastırıyorum ve çıkarıyorum.

ve evde açtığımız kablo uçlarını katlıyorum ve bu hale getiriyorum.

ve sonrada çıkardığımız tırnaklı şeyin deliklerine sokarak kablo uçlarını kontrol yapıyorum hangisi + hangisi- diye tırnak üste gelecek şekilde sağ taraftaki delik + sol taraftaki delik - mavi kabloyu + ya beyaz kabloyu - ye bağladım.

ve deliklere taktığımız kablo tellerinin ne kadar dışarda kalıyorsa oraya kadar bantlıyorum çünkü arabada metale değdiği zaman kıvılcım çıkartıyor bizzat denedim.

ve sonrada o tırnaklı şeyden kablo çıkmasın diye tırnakla beraber bantladım.

ve bagaj açık olduğu için ledimiz yanıyor.

ve sonunda akşam oldu arabaya montajını yapmaya gittim.
ilkönce ledimizin arkasındaki çift taraflı bantı açıyoruz.ve sonraki aşamalar yapıstırılmış hali 2002 ile 2006 arası corollası olanların bu şekilde yapıştırmalarını tavsiye ederim çok güzel ışık veriyor.

bu fotoğraf hariç bütün fotoğraflar flaşsız şekilmiştir bunuda nasıl yapıştırdığımı göstermek için flaşlı çektim.

flaşsızların devamı

yapıştırma bittikten sonra kablo arttı bende bunuda bagajın kendi lambasının olduğu yere sıkıştırdım.

bagajın kendi lambasını da yerine taktım tabi bağlantısını yapmayın sadece deliği kapatmak maksadıyla takın.

evet size muhteşem bir görüntü göstereceğim işte tek çipli 1.5 mt ledle araçtan tam 2,6 mt uzaktan çekilmiş görüntüsü
arkadaşlar bir de şu rakada fren yaptığımız zaman yana stoba 3 çipli led döşesem lamba kadar ışık verirmi