Gönderen Konu: Sarsıntı...  (Okunma sayısı 1152 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
Sarsıntı...
« : Eylül 17, 2011, 13:44:08 »
merhaba

2009 model d-4d corollam var
çukurlara veya bozuk bi yola girdiğim zaman araç aşırı derecede sarsıyor ( sağa sola ).  aynı yola 90 model corolla ile giriyorum hiç bir sıkıntı yok
bi sarsıntı bence çok anormal içinde durulacak gibi değil ya resmen koltuktan kayıyosun
 sizce bu durumun nedeni ne olabilir ???
BHanKaRa

Toyota Club Türkiye

Sarsıntı...
« : Eylül 17, 2011, 13:44:08 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Eğri cetvelden düzgün çizgi çıkmaz
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: B+
  • 5 kere teşekkür edildi
Ynt: Sarsıntı...
« Yanıtla #1 : Eylül 17, 2011, 18:43:19 »
2011 auris aracım var aynı sarsıntı ve zıplama benim aracımda da var şu okullar önüne falan konulan küçük kasislerde falan bile tıkır tıkır epey gürültülü ve sarsıntılı geçiyor.neyden kaynaklanıyor amortisör ve lastiklerden dolayı bence. mıchlen marka lastikle üzerinde gelen brıdgestone lastikleri değiştirmeyi düşünüyorum tabi lastiklerin ömrü bitince.
Adam olmak cinsiyet meselesi değil, şahsiyet meselesidir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #2 : Eylül 17, 2011, 20:24:18 »
Corolla'nın kötü yanı. Bende 2008 d-4d kullanıyorum. daha öncede belirtmiştim, tek sorunum diyebilirim. Kasislerde haddinden fazla sarsılıyor. ve evet, lastiklerin bunu bir nebze azalttığı iddia ediliyor. Ama bence asıl sorun amörtisörlerde. Üretiminde pek de önem verilmemiş gibi duruyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #3 : Eylül 17, 2011, 23:47:49 »
evet bu konuya önem verilmemiş üzerinde çalışmamışlar galiba yada bu arabaları test ederken sürekli sıfır asfalta mı test ediyorlar
BHanKaRa