Arkadaşlar 30 Aralık 2007 de astra cdti 1.3 aldım. Şimdi 4000 km de işte yorumlarım;
1- şehir içi arabası değil çok yakıyor ( bir depo ile 580km civarı yapabiliyorum)
2-Kalkışları çok sıkıntılı ve hantal gaza basınca 2-3 saniye düşünüyor sanki ve alt devirlerde ivmelenmen zaman alıyor.
3-Yağ eksiltiyor ancak 15000 den sonra geçer diyorlar??
4-Klima açıkken şehir içi hele birde yokuşdaysan allah yardımcın olsun.
5-Elinde ev-iş anahtarı cep telefonu vs varsa koyacak hiçbiryerin yok sadece torpido veya yan kapının içi var.
6-düz vites ise benim öğle , çok sık vites değiştirmen gerek 1.3 için 6 ileri şanzıman çok gereksiz olmuş.
7-Ağır bir araba motor yetersiz oduğu için debriyaja çok yük biniyor, Bence 40000 de değiştirmek gerekebilir.
8- Bu da iyi bir yorum arabanın tipi , iç malzeme kalitesi ve yol tutuşu iyi.
Bu değerlendirmeler doğrultusunda alıp almama yorumu size ait ama ben en kısa zamanda satmayı planlıyorum.
Buda bir diğeri;
Bazı ilave bilgiler:
Dizel otomobiller ilk 5000-10000 km süresince fabrika değerinden fazla yakıt tüketirler.
Sebebi parçaların aşınarak birbirine alışması tamamlanmadığı için sürtünmenin çok fazla olmasıdır.
Sürtünme kayıpları nedeniyle yakıt tüketimi de artar. Geçici bir durumdur bu.
Yokuşta kalkarken düz viteslerde: motoru 2000-2500 devire kadar çıkarıp kalkış yapmak gerekir.
Otomatik viteste ise gaza iyice basmak yeterli olur.
Benzinli gibi kalkmaya kalkarsanız sorun yaşarsınız...
Dizel otomobillerde kullanılabilen motor devri daha düşük olduğu için vites değişimleri benzinliye göre
daha sık yapılmak zorundadır. 6 vites nispeten daha da sık yapılır. Lakin 6. vites uzun yolda özellikle de yüksek
süratlarda gürültüyü azaltmak ve yakıt tüketimini düşürmek açısından çok faydalıdır. Yalnız şunu belirtmeden geçmeyeyim:
5 vitesli (örneğin toyota) şehir içinde daha rahat kullanılıyor.
Uzun yolda test etmedim ancak yukarı yazdığım gürültü sorunun çok fazla olacağından eminim, özellikle de son süratte.
*** Elinde ev-iş anahtarı cep telefonu vs varsa koyacak hiç bir yer yok sadece torpido veya yan kapının içi var *** KATILIYORUM, ÇOK DOĞRU.
Daha önce de belirttiğim üzere yaklaşık 40 km/saat hıza ulaşana kadar araba çok cansız.
Ancak bu hızdan sonra daha doğrusu 3. vitese ulaştıktan sonra çok ama çok atak.
Yakında şehir içi kullanımı ile ilgili detaylı bilgiler vereceğim.
Arabaya biraz alışmak gerek. Başlangıçta yorucu ve konfırsuz geliyor.
Ancak biraz alışıp da vitesin nerede değişeceğini, ne zaman gaza basacağını kavrayınca, sorun kalmayacağını düşünüyorum.
Biraz kullanayım emin olunca yazacağım. Yoğun tırafikte manuel kullanmak daha rahat olacak diye düşünüyorum..
arz ederim
Araca acıdım ya adamlar geri geri yokuş çıkamıyormuş

ben e12de patinaj attırıyordum

bide debriyaj baskı balataya çok yük biniyor diye 50.000km de değişiyormuş çoğunun ve motorda bir arıza çıkıyormuş hepsinde hemde bilmem ne kurum bağlıyormuş aşırı derecede ve temizletmek işe yaramıyormuş 370tl civarı fiyata değişmek gerekiyormuş

link ten siz devam edin
http://forum.donanimhaber.com/m_13145389/mpage_2/key_/tm.htm