bugün 2. aracımız jazz'ı 10.000 km bakımına götürdüm beklerken gözüme cr-z çarptı hadi şuna bi göz atayım dedim.. test aracı var mı diye hemen soruverdim ama maalesef yok dediler...
neyse aracı çalıştırmadan inceledim.. bir kere dış görünümü harika olmuş , kesinlikle fotoğraflardakinden daha alımlı.. devasa boyuttaki kapılarının tutacakları , ön far dizaynı ve özellikle arka kısmı acayip hoşuma gitti.. honda 90ların ruhunu tekrar diriltmiş resmen.. bagajını açtım ve açıkçası beklediğimden çok daha büyük ve kullanışlı bir bagajla karşılaşatım.. bunun sebebini içine binince anladım

içeride en büyük handikap arka koltuklar.. gerçekten oldukça ama oldukça dar.. 13 yaşlarında bir çocuktan daha büyüğü otururken bacaklarına inme inebilir.. ancak ön bölüm mükemmel olmuş.. kokpit adeta insanı kurcalaması için içine çekiyor.. malzeme kalitesi dokunduğum kadarıyla başarılı ve konsol çok iyi konumlandırılmış.. klima ve teyp bölümünün altında genişçe bir cep var ki buraya gözlük telefon cüzdan herşey rahat sığar.. aydınlatmalar çok başarılı ve sol taraftaki üç farklı sürüş moduna göre göstergeler renk değiştiriyor.. sport , normal , eco mode...
dışarıda ve içeride alabildiğine spor olan bu araç sportif özelliklerine rağmen müthiş yakıt tüketim değerlerine sahip .. hybrid motor sayesinde benzini adeta kokluyor , tabi ki eco mode ta

sport ta performansa dönük kullanım olacağından yakıt artar diye tahmin ediyorum..
genel değerlendirmem ben bu aracı çok beğendim , benim için tek handikapı 4 kişinin uzun yola çıkamayacağı bir araç olması.. 55.000 tl lik bir fiyatı var ki bu da hybrid bir araç için çok değil bana göre.. vw scrirocco ya çok iyi bir rakip gelmiş.. bir iki hafta içinde trafikte görülmeye başlar ben test aracı gelirse beni arayın diye not bıraktım eğer böyle bir güzellik yaparlarsa daha detaylı paylaşırım...