Gönderen Konu: rölanti sorunu  (Okunma sayısı 2494 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B-
rölanti sorunu
« : Eylül 15, 2011, 01:21:12 »
arkadaşlar öncelikle herkese selam..dün itibariyle 2003 mdel corolla sol hb benzinli bir araç  aldım çok temz 80000 km de alırken servise de gösterdim okey verdikten sonra hemen satışını aldım fakat bugün iki kere devir saati 2000 rpm nin üzerine çıktı motor sesiyle beraber,bir süre sonra normale dönüyor ve bunu ara ara bir kaç kere yaptı araç kendi kendi kendine gaz veriyor yani...özel bir servise götürdüm gaz kelebeğinden içeri bir şey sıktı ama ordan çıktıktan sonra yine yapmaya başladı sizce sorun ne olabilir ya da böyle birşeyle karşılaşan varsa yardımlarını bekliyorum

Toyota Club Türkiye

rölanti sorunu
« : Eylül 15, 2011, 01:21:12 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Ynt: rölanti sorunu
« Yanıtla #1 : Eylül 25, 2011, 19:07:16 »
yok mu arkadaşlar bir fikri düşüncesi olan ... :o

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Eylül 25, 2011, 22:18:32 »
lpg varmı araçta.80 bin bakımı yapılmısmı.80 binde buji yag polen hava ne  varsa değişiyor toyotalarda bakımın yaptırın.Yaptırırkende  hava filtresinin üstünde bir kelebek var onu bir temizlesinler bakın bakalım.Ben 2004 sol hb mi sattım 78 binde idi lpg li devir saati 120 lerden başlar 650 civarında durur oynamazdı.
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Valvematic 132 hp
  • Araç: Auris
  • 11 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Eylül 25, 2011, 23:21:04 »
yok mu arkadaşlar bir fikri düşüncesi olan ... :o

Öncelikle aracınızda lpg varmı? Varsa lpg kiti ile ilgili sorun olabilir yoksa ilk önce en basit yöntem gaz kelebeği ve boğazı temizlenmeli sorun giderilmezse hava akım sensörü denen bir sensör var (rolanti sensörü de diyenler var) arızalıysa eğer ondanda yapıyor olabilir ama illaki ustasına danışın saygılar...
R 1 3 5
 └┼┼┤
   2 4 6

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #4 : Eylül 26, 2011, 00:54:29 »
araca hiç lpg takılmamış aracı alalı yaklaşık 10 gün kadar oluyor aldığımda söylediğiniz bütün bakımları yaptırdım bursa da oturuyorum tavsiye üzerine sanayi sitesinde toyota araçlarından anlayan bir ustaya gidiyorum her seferinde cihaza bağlıyor fakat sorun yok deyip geri gönderiyor ama en fazla 1 gün sonra aynı problem tekrar ediyor inanın araçtan soğumaya başladım :( anladığım kadarıyla forumda böye bir sorunla karşılaşan yok

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Eylül 26, 2011, 13:11:01 »
araca hiç lpg takılmamış aracı alalı yaklaşık 10 gün kadar oluyor aldığımda söylediğiniz bütün bakımları yaptırdım bursa da oturuyorum tavsiye üzerine sanayi sitesinde toyota araçlarından anlayan bir ustaya gidiyorum her seferinde cihaza bağlıyor fakat sorun yok deyip geri gönderiyor ama en fazla 1 gün sonra aynı problem tekrar ediyor inanın araçtan soğumaya başladım :( anladığım kadarıyla forumda böye bir sorunla karşılaşan yok
barış bey 2004 ünü 6 yıl kullandım.3 seneside lpg li kullndım.Bu araçlar 1200-1300 rpm den başlar 600-650 rpm ye kadar düşer.devir düştükçe biraz daha sarsıntılı çalışır.ama devirin 2000 lere falan cıktıgını hiç görmedim araçta.MAf sensörü dediyorlar hava akış metrede diyorlar siz temizlttirip deneyin.80 bin bakımı agır bakım diye geçer.80 bin bakımı düzgün yapılmışmı aracın.önemli birşey değildir diye düşünüyorum
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Valvematic 132 hp
  • 11 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Eylül 26, 2011, 23:55:08 »
Bence de giderilmeyecek bir sorun değil,aynı problemi başka bir marka aracımda yaşamıştım.Önceleri anlayamadı usta arkadaşlarım sonra onu dene bunu dene en sonunda hava akım sensörünün bozuk olduğunu anladık ve değiştirdik sorun ortadan kalktı saat gibi olmuştu araç.Madem çözemediler birde bu sensörü söyleyin bi baksınlar derim saygılar...
R 1 3 5
 └┼┼┤
   2 4 6

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Eylül 27, 2011, 19:12:47 »
Benim birkaç ay önce aldığım aurisimde de durum böyle. Aracı motor soğukken çalıştırdığınızda devir 2000e kadar çıkıyor. Bu bir sorun değil motorun özelliği, kafaya takılacak bir şey yok.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #8 : Eylül 29, 2011, 00:49:50 »
motor soğukken otomatik jikle ısınana kadar devrede oluyor tamam ama benim sorunum motor sıcakken yapıyor yani söylediğiniz şeyle pek ilgisi yok gibi..dün hava akım rölesi tam adını telafuz edemiyorum hava filitresinin üzerinde ki fiş takılı olan cihazı söküp kontak spreyi ile temizledim dünden beri yapmıyor inşalla h düzelmiştir...bu arada değerli yorum ve fikirleriniz için çok teşekkür ediyorum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Valvematic 132 hp
  • 11 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Ekim 08, 2011, 10:38:40 »
motor soğukken otomatik jikle ısınana kadar devrede oluyor tamam ama benim sorunum motor sıcakken yapıyor yani söylediğiniz şeyle pek ilgisi yok gibi..dün hava akım rölesi tam adını telafuz edemiyorum hava filitresinin üzerinde ki fiş takılı olan cihazı söküp kontak spreyi ile temizledim dünden beri yapmıyor inşalla h düzelmiştir...bu arada değerli yorum ve fikirleriniz için çok teşekkür ediyorum

Barış bey ne yaptınız varmı bir sorun araçta?
R 1 3 5
 └┼┼┤
   2 4 6

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '10
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Ekim 08, 2011, 11:35:23 »
Aklıma ilk gelen maf sensörü oldu hazır temizlemişsiniz birde ecuya reset atın daha doğrusu maf sensör kayıtlarını silin yeniden kayda başlasın araç daha veriimli olur saygılar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #11 : Ekim 14, 2011, 20:21:11 »
sensörü temizledikten sonra daha seyrek yapmaya başladı önceden hemen hemen hergün yapıyorken şimdi ise hafta bir kere ya yapıyor ya da yapmıyor ama sorun tamamen kalkmış değil

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #12 : Ekim 14, 2011, 21:47:54 »
Bursada dediğiniz ustayı söyler misin.Ben de iyi bir usta arıyordum Bursa'da.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #13 : Ekim 15, 2011, 00:27:43 »
beşevler küçük sanayide tam olarak bloğu hatırlayamıyorum şu an 14 olabilir toyota cı adnan usta var bende tavsiye üzerine gitmiştim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Ekim 15, 2011, 20:29:04 »
sensörü temizledikten sonra daha seyrek yapmaya başladı önceden hemen hemen hergün yapıyorken şimdi ise hafta bir kere ya yapıyor ya da yapmıyor ama sorun tamamen kalkmış değil

Hava şartlarına bağlı olarak yapıyor olabilir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #15 : Kasım 01, 2011, 19:19:13 »
arkadaşlar sorunu hala düzeltmiş değilim bursa da 2 tane toyota yetkili sevisi var ikisinde de üçer gün araba kaldı ama sorun bulunamıyor ne yapacağımı şaşaşırdım o kakadar severek ve isteyerek almıştım ki

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #16 : Kasım 01, 2011, 19:22:33 »
nasıl oluyor arkadaşlar yetkili servis bunu çözemezse kim çözecek söyledikleri şey daha önce hiç böyle birşeyle karşılaşmadık tuhaf bir durum bende dedim tuhaf olan sizsiniz o kadar sinirlendim ki servisite önüme gelene sıyırdım bır daha toyota mı allah korusun...sizlerde böyle bir durum olmadı mı hiç ya da bir fikri olan inanın psikolojim bozuldu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Kasım 01, 2011, 20:25:17 »
Emiş sistemini=Filtre+debimetre+boğaz kelebeği
Ateşleme=Buji ve akü kontrolü
Çıkış=emme manifoldu kat oksijen sensörü ve susturucular bir gözden geçirilirse iyi olur...
Ayrıyeten benzin hava karışımını ayarlayan enjeksiyon sistemi kontrol edilse zamanlayıcı ayarlansa falan.
Yazılıma bakılsa aklıma gelenler bunlar şimdilik..