Gönderen Konu: 2005 avensis şehir içi 10lt yakıyor normalmi?  (Okunma sayısı 4715 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 2005 avensis 1.6 Elegant
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: B+
  • 13 kere teşekkür edildi
Ynt: 2005 avensis şehir içi 10lt yakıyor normalmi?
« Yanıtla #20 : Ekim 15, 2011, 01:01:35 »
50 liralık benzinle 11 lt falan benzin alınabiliyor şuanki fiyatlarla. şehir içinde tam olarak 110 km yol yapıyorum temiz 10 lt yakıyor :D ben 8-9 lt falan diyenlere pek inanmıyorum.yol güzergahımda da 1 tane trafik lambası var yani.2011 auris 12.000 km de aracım fazla yaktığı dönemlerde güya geride kaldı.1.6 motorlu bi araç 1300 kg daha az yakacağını düşünmüyorum. avensis daha ağır bence 10 lt den fazladır o aracın yakıtı. ben lpg araştırmasına başladım uğraşamayacam benzin fiyatlarıyla pes dedim :)

Erol bey 2005 model 1.6 elegant avensisle istanbul şehir içinde dediğinize benzer şartlarda 8,1-8,3lt/100km LPG yakmaktadır aracım.
benzinde hiç kullanmadığım için benzinde ne yaktığını yada yakabileceğini söyleyemiyorum. genel prensip olarak 1lt benzin=1.1-1.2lt LPG
size LPG'yi kesinlikle tavsiye ederim, fakat dediğim rakamları LPG'de de göremezseniz başka sorunları araştırmanız gerektiğini düşünüyorum.
2005 Avensis 1.6 Elegant
Küçükyalı/İSTANBUL

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Ekim 15, 2011, 01:01:35 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: AB+
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Ekim 25, 2011, 13:48:00 »
Merhaba Arkadaşlar,
Ben yaklaşık 4 aydır 2004 model 2.0 elegant avensis kullanıyorum.Başlangıçta bir depo ile tamamen şehir dışı 90-110km hızda 700 km falan gittim.Son bir aydır ne oldu bilmiyorum ama fazla yakmaya başladı.Şehir içi sakin kullanımda bile 13-14lt arası.Şehirler arası biraz yüklensem ortalam 8-8,5lt seviyesine geliyor.Bujileri falan değiştirdim ama pek bir fark olmadı.Hafta sonu hatta hava filtresi önündeki hava sensörünü temizledim.Oldukça tozlanmış.Motorun rölanti durumu değişti.Çok sessiz ve sakin çalışmaya başladı.bakalım uzun yolda bir fark olacak mı? yakıt düşürme konusunda motorda acaba dikkat etmem gereken bir yer var mı ? Uzun yıllardır Avensis kullanan arkadaşlardan yardım istiyorum.
Ayrıca LPG konusunda da kafam çok karıştı.Kimisi iyi kimisi sorunlu diyor.Herhalde LPG konusu Avensis için daha tam oturmadı galiba..
Herkese bol selamlar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '05
« Yanıtla #22 : Ekim 25, 2011, 17:34:02 »
Merhaba Arkadaşlar,
Ben yaklaşık 4 aydır 2004 model 2.0 elegant avensis kullanıyorum.Başlangıçta bir depo ile tamamen şehir dışı 90-110km hızda 700 km falan gittim.Son bir aydır ne oldu bilmiyorum ama fazla yakmaya başladı.Şehir içi sakin kullanımda bile 13-14lt arası.Şehirler arası biraz yüklensem ortalam 8-8,5lt seviyesine geliyor.Bujileri falan değiştirdim ama pek bir fark olmadı.Hafta sonu hatta hava filtresi önündeki hava sensörünü temizledim.Oldukça tozlanmış.Motorun rölanti durumu değişti.Çok sessiz ve sakin çalışmaya başladı.bakalım uzun yolda bir fark olacak mı? yakıt düşürme konusunda motorda acaba dikkat etmem gereken bir yer var mı ? Uzun yıllardır Avensis kullanan arkadaşlardan yardım istiyorum.
Ayrıca LPG konusunda da kafam çok karıştı.Kimisi iyi kimisi sorunlu diyor.Herhalde LPG konusu Avensis için daha tam oturmadı galiba..
Herkese bol selamlar
landi renzoyu tavsiye ederim hiç sorun çıkarmayı performans farkıda olmuyo gören inanmıyo tuplu olduğuna
2. kez toyotaya landi renzo taktırıyorum ve gayet başarılı şimdi 2.54kuruş yakıyo laztikler filan kötü olmasına rağmen

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: AB+
« Yanıtla #23 : Ekim 26, 2011, 10:43:01 »
atiker taktırdım 2005 1.6 comfort 70 tl gaz aldım şu an 320 km de daha bitmedi ortalama hızda 25 km hep şehir içi yani hiç bir problem yok rolantisi gaza geçişi her şey normal hissetmiyorsunuz bile tüplü olduğunu bence çok güzell
Yapman gereken hayırlı ve yararlı işleri yarına bırakma. Bakarsın yarın olur da, sen olmazsın.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #24 : Ekim 27, 2011, 20:31:53 »
kışın 9,5 yazın 8 lt civarı yakıyor benimki ama sakin kullanırım hep

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A-
  • 44 kere teşekkür etti
  • 45 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Ekim 27, 2011, 21:13:00 »
son kasa 1.6 valvematicler kaç yakıyor acep ?? :)
94' reno broadway :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Eğri cetvelden düzgün çizgi çıkmaz
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: B+
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Ekim 29, 2011, 00:53:05 »
arkadaşlar benzin,mazot veya lpg aracımız ne tüketiyorsa tüketsin farketmez az yakıyor çok yakıyor olayı aynı model aynı km araçlarda 1-1.5 lt arasında farklılık göstermesi tamamen şu sebepten diyemeyiz.bunun içinde şoför,şehir trafiğinin durumu,aracın günde kaç kere çalışıp stop edildiği(özellikle kış aylarında) buna benzer birçok değişken sebep var.auris benzinli otomatik vites fabrika verisi olan ş.dışı 5,9 benim 7 lt ,karma 7 lt benim 8,5 lt, şehir içi 9 lt benim 10 lt bu verilerin altına pek düşmüyor şehirler arasını 5 lt ile istediğimde gidebiliyorum ort 80 km hızla ne yol bitiyor ne de insanda sabır kalıyor otobüsler bile 100 km hızla gidiyor :) 1,2  seat leon aldı arkadaşım fabrika verisi 8 lt imiş aracın 9,5 lt altına daha hiç düşmedim diyor.honda civic var öğretmen arkadaşımda aynı yolu kullanıyoruz 9.5 ile 10.5 lt arasında şehir kullanımdaki değerim diyor.bence normal fabrika verisinden 1- 1.5 lt fazla tüketmek.ama ben şehir 8-8,5 lt tüketiyorum diyenlere genede inanmıyorum hele de lpg de mümkün değil.
Adam olmak cinsiyet meselesi değil, şahsiyet meselesidir.