0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
50 liralık benzinle 11 lt falan benzin alınabiliyor şuanki fiyatlarla. şehir içinde tam olarak 110 km yol yapıyorum temiz 10 lt yakıyor ben 8-9 lt falan diyenlere pek inanmıyorum.yol güzergahımda da 1 tane trafik lambası var yani.2011 auris 12.000 km de aracım fazla yaktığı dönemlerde güya geride kaldı.1.6 motorlu bi araç 1300 kg daha az yakacağını düşünmüyorum. avensis daha ağır bence 10 lt den fazladır o aracın yakıtı. ben lpg araştırmasına başladım uğraşamayacam benzin fiyatlarıyla pes dedim
Merhaba Arkadaşlar,Ben yaklaşık 4 aydır 2004 model 2.0 elegant avensis kullanıyorum.Başlangıçta bir depo ile tamamen şehir dışı 90-110km hızda 700 km falan gittim.Son bir aydır ne oldu bilmiyorum ama fazla yakmaya başladı.Şehir içi sakin kullanımda bile 13-14lt arası.Şehirler arası biraz yüklensem ortalam 8-8,5lt seviyesine geliyor.Bujileri falan değiştirdim ama pek bir fark olmadı.Hafta sonu hatta hava filtresi önündeki hava sensörünü temizledim.Oldukça tozlanmış.Motorun rölanti durumu değişti.Çok sessiz ve sakin çalışmaya başladı.bakalım uzun yolda bir fark olacak mı? yakıt düşürme konusunda motorda acaba dikkat etmem gereken bir yer var mı ? Uzun yıllardır Avensis kullanan arkadaşlardan yardım istiyorum.Ayrıca LPG konusunda da kafam çok karıştı.Kimisi iyi kimisi sorunlu diyor.Herhalde LPG konusu Avensis için daha tam oturmadı galiba..Herkese bol selamlar