Gönderen Konu: yağ değişimi hk.  (Okunma sayısı 13972 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • işimde kullandığım Hilux 4*4
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
yağ değişimi hk.
« : Eylül 13, 2011, 15:20:59 »
merhaba, aracım 2011 corolla benzinli A/T.
servis her 6 ayda bir yağ değişimi yapılmasını istemişti, servisten ayrıldıktan sonra aklıma geldi, km önemlimidir? şart mı 6 ay olması? 
çünkü yılda 6500 km kullanırım en fazla. :-\
başarmak inanmanın 2 katıdır.

Toyota Club Türkiye

yağ değişimi hk.
« : Eylül 13, 2011, 15:20:59 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
    • atilla abinin araba ve toyota dostları
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 247500
  • Model Yılı: '98
  • 580 kere teşekkür etti
  • 958 kere teşekkür edildi
Ynt: yağ değişimi hk.
« Yanıtla #1 : Eylül 13, 2011, 15:44:06 »
Kenan kardeş yağ da asıl olan km dir. ful sentetik yağ 15000 km yapar 2 sene de dahi değiştirilebilir. mobil 1 birbuçuk senede değiştir diyor ama ben km ye itibar ediyorum.
1998 TOYOTA RAV4 2.0 manuel ,http://www.toyotadostlari.com/

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • karakus11.blogcu.com/
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • 16 kere teşekkür etti
  • 12 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Eylül 13, 2011, 15:51:25 »
1. aracım 1.33 Auris Benzinli - 6 ay yada 10 bin km ; hangisi önce dolarsa yağ değiştireceğiz dediler...
2. Aracım 2.0 Dizel Avensis - 6 ay yada 15 bin km ;hangisi önce dolarsa yağ değiştireceğiz dediler...

yağ ömrü 6 ay dediler.1,5 yıl felan demediler... Eğer siz şüphede iseniz servisi arayıp sorun derim...
Acaba sırf dünya için mi yaratılmışsın ki, bütün vaktini ona sarfediyorsun!
" Zaman gösterdi ki, Cennet ucuz değil, Cehennem dahi lüzumsuz değil "
" İnsan bir yolcudur. Sabavetten (çocukluktan) gençliğe, gençlikten ihtiyarlığa, ihtiyarlıktan kabre, kabirden haşre, haşirden ebede kadar yolculuğu devam eder." (Mesnevi-i Nuriye)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
  • 580 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Eylül 13, 2011, 16:33:59 »
1. aracım 1.33 Auris Benzinli - 6 ay yada 10 bin km ; hangisi önce dolarsa yağ değiştireceğiz dediler...
2. Aracım 2.0 Dizel Avensis - 6 ay yada 15 bin km ;hangisi önce dolarsa yağ değiştireceğiz dediler...

yağ ömrü 6 ay dediler.1,5 yıl felan demediler... Eğer siz şüphede iseniz servisi arayıp sorun derim...
   mobil veya castrolun sitelerine girip toyotaya bak. 6 ay Türkiyede servislerin insanları istismar etmelerinden kaynaklanıyor. sessiz ve pasif tüketici Türkiyeden başka yerde bulamazsın.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • karakus11.blogcu.com/
  • 16 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Eylül 13, 2011, 16:53:04 »
   mobil veya castrolun sitelerine girip toyotaya bak. 6 ay Türkiyede servislerin insanları istismar etmelerinden kaynaklanıyor. sessiz ve pasif tüketici Türkiyeden başka yerde bulamazsın.
Bencede pasifiz , ancak servis böyle dediği için aracımı korumak için bunlara uyuyorum...
" İnsan bir yolcudur. Sabavetten (çocukluktan) gençliğe, gençlikten ihtiyarlığa, ihtiyarlıktan kabre, kabirden haşre, haşirden ebede kadar yolculuğu devam eder." (Mesnevi-i Nuriye)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • karakus11.blogcu.com/
  • 16 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Eylül 13, 2011, 16:56:48 »
Mobil türkiye sitesinde , araçımla ilgili km üzerinden değer vermiş.... Ancak ben yinede 6 ay önerisinede uyarım; Atilla bey...

Siz haklısınız ancak, garantisini 5 yıla uzattım... Bi sorun yaşamak istemem...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '10
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Eylül 13, 2011, 18:39:49 »
Mobil 1 0-40w yada castrol edge 5-40w tam sentetik motor yağları kullanılabilr aracınız için 6 ay süresi hikaye en erken eğer km doldurmuyorsanız yılda birden fazlası israf olur km için ise 10.000kmde bir yağ değişimi idealdir...aracınızı aşırı performanslı kullanıyorsanız yağ viskozite üst sınırını dahada yukarı çekebilirsiniz örneğin 40w değilde 50w gibi :) Ayrıca yağ konusunda servislere pekte kulak asmayınız. Atilla ağabeyimin sözü bu konularda son noktadır diyebiliriz :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
  • 580 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Eylül 13, 2011, 21:59:28 »
Mobil türkiye sitesinde , araçımla ilgili km üzerinden değer vermiş.... Ancak ben yinede 6 ay önerisinede uyarım; Atilla bey...

Siz haklısınız ancak, garantisini 5 yıla uzattım... Bi sorun yaşamak istemem...
   Mustafa kardeş araban garantide olduğundan çekinmekte haklısın. fakat ellerimiz bağlı durmamak zorundayız yoksa rahmetli Aziz Nesin haklı duruma gelir. Toyota Türkiyeye garantideki araba sahiplerinin e-mail bombardımanı başlatması lazım, yoksa kuzu gibi boyun eğmek bu millete yakışmıyor. bir yağ değişimi ful sentetik 250 liradan az değildir ve senede bir kere cebinizden fazladan uçup gidiyor(esasında yağ firmalarına göre birbuçuk yıllık değişim peryodu var) ve dövizimiz uçuyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Eğri cetvelden düzgün çizgi çıkmaz
  • Araç: Auris
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Eylül 14, 2011, 00:42:47 »
        2010 aralık ayında aracımı sıfır olarak aldım. bir senede 12-13 bin arasında km yapıyorum. 2011 ağustos ayında 10.000 bakımı yaptırdım yani 9 ayda 10.000 km yaptım.diğer bakımada yağ değişim kartına 2012 şubat yada 20.000 demişler. ya 6 ay ya da 10.000. tabi haliyle itirazım şu şekilde oldu.aracı sıfır aldığımda ya senede bi kez ya da 10.000 denilmişti. ben 6 ayda yapacağım maksimum km 6-7 bin km niye önce bakıma gireyim dedim. aracınız garanti kapsamında yoksa garantiden çıkar peki ben 6 ayda bakıma gelseydim mayıs 2011 de bakıma girmem gerek ben ağustosta geldim garanti halen devam ediyor neden garantiyi sonlandırmadınz ya da bana 6 ayda bir bakıma girmediğimden ötürü aracınız garantiden çıkar diye imzalı bir belge verir misiniz? ses yok !!! kardeşim insanlara araç satarken bakımı ucuz senede bi kere falan diyerek ikna edin sonra şöyle oldu böyle oldu yasal dayanığınız varsa garantiden çıkartırsınız dedim çıktım gittim.10.000 km ve 1 sene dolmadan yağ değişimi yazık günahtır parayı havadan toplamıyoruz ya.diğer bakıma giderken yağı da kendim götüreceğim.garanti bittikten sonra da servise uğramayı pek düşünmüyorum.
Adam olmak cinsiyet meselesi değil, şahsiyet meselesidir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 11 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Eylül 14, 2011, 03:26:37 »
eğer 10000km doldurmamış iseniz 6 ayda bir yağ değişimi sadece tavsiye, bazı yetkili servislerde eğer yerseniz mantığı ile zorunlu olarak gösterip işi ticarete döküyorlar. fakat garanti kapsamındaki aracınızı çok kilometre yapmasanız bile senede bir kere servise uğratsanız garantiniz bozulmaz. nerden mi biliyorum?geçen ay gittiğim ortaköy servisinden...
Toyota Corolla 2010 D-4D Elegant MMT Siyah & Bej

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '10
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Eylül 14, 2011, 16:05:00 »
Aracın yağını yılda bir yada 10.000km de bir değişmeniz aracın garanti kapsamı dışına çıkmasına sebebiyet vermez size öyle birşey derlerse az üstlerine varın herkes 10binde değişin diyor diğer plazalarad öyle diyor diyin sorun kalmaz biz yıllarca (van)yörük plazayla alış veriş içerisindeydik babam ve diğer 2 amcam ve babamın amcasının oğlu toyota ailesi olarak gittiğimizde dışardan mobil1 0-4w yağ istetip değişirdik ve bize kimse 6 ayda bir demedi :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Eylül 15, 2011, 01:59:37 »
   Mustafa kardeş araban garantide olduğundan çekinmekte haklısın. fakat ellerimiz bağlı durmamak zorundayız yoksa rahmetli Aziz Nesin haklı duruma gelir. Toyota Türkiyeye garantideki araba sahiplerinin e-mail bombardımanı başlatması lazım, yoksa kuzu gibi boyun eğmek bu millete yakışmıyor. bir yağ değişimi ful sentetik 250 liradan az değildir ve senede bir kere cebinizden fazladan uçup gidiyor(esasında yağ firmalarına göre birbuçuk yıllık değişim peryodu var) ve dövizimiz uçuyor.
:alkis: :alkis: :alkis: :alkis:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • işimde kullandığım Hilux 4*4
« Yanıtla #12 : Eylül 15, 2011, 17:57:37 »
hepinize teşekkür ederim, gerçekten çok iyi oldu okuduklarım.. yoksa bende "aman yeterki aracıma birşey olmsasın" diye çok benzin tükettiği yetmezmiş gibi 6 ayda bir de yağ değiştirme yoluna girecektim..  :)
başarmak inanmanın 2 katıdır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #13 : Eylül 15, 2011, 18:48:06 »
benim bildiğim bayiler araç satışından pek fazla kar elde edemiyorlar.asıl karı bakım adı altında sağlıyorlar.düşünsenize bayiye bağlı 2000 tane düzenli olarak bakıma gelen aracın  olduğunu.
benim bir tanıdık 4 tane yeni setra aldı,aldığı yerin müdürü artık her kimse; 400 000 km ye kadar otobüsün parası çıkardın çıkardın çıkaramadın kazancının yarısı bakıma gider demiş..
2000 2.4 a6 quattro,2001 mercedes v280,2005 bmw 530i,2008 2.7 lc prado,2011 corolla 1.33 comfort

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Verso
  • Model Yılı: '11
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Eylül 19, 2011, 15:14:21 »
yağın ömrü kutusu açıldıktan sonra 1 yıldır kilometreye bakılmaksızın her sene değişmesi iyi olur

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Verso
  • Kilometre: 33000
  • Model Yılı: '11
  • 93 kere teşekkür etti
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Eylül 19, 2011, 20:56:37 »
Geçen cumartesi benimde 1.000 km doldu ve servisten ayrılırken aynı şeyi servis banada söyledi.

Ama kitapçıkta böyle bir şey yazmıyor...

Gerekirse toyotanın sayfasında müşteri hizmetleri başvurusu var hepimiz ayrı ayrı sıkıntılarımızı dile getirelim bakalım ana merkez ne diyecek duruma...
0 'dan 100 km 'ye 10 saniyede çıkabilirsin belki, ama önemli olan kaç saniyede durabildiğindir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
  • 580 kere teşekkür etti
« Yanıtla #16 : Eylül 19, 2011, 22:25:53 »
yağın ömrü kutusu açıldıktan sonra 1 yıldır kilometreye bakılmaksızın her sene değişmesi iyi olur
bu bilginin kaynağını yazarsanız çok makbule geçer.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • karakus11.blogcu.com/
  • 16 kere teşekkür etti
« Yanıtla #17 : Eylül 19, 2011, 23:45:45 »
Yağ değişimi hakkında , Bana katılan yada katılmayan tüm arkadaşlar umarım vereceğim linktesi videoyu izlerlerse çok memnun olacağım ...

Castrol Yağ Efsaneleri 38 - 8. ETAP

Hava Filtresi Değişimi ;
Castrol Yağ Efsaneleri 37 - 8. ETAP

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Eylül 20, 2011, 09:33:23 »
Aşağıdaki başlıkta bu konu detaylı bir şekilde irdelenmişti:

http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=31948.0
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Eylül 20, 2011, 23:18:15 »
Yalnız şu var arkadaşlar servisteki yağlar fıçı içerisinde biliyosunuz.. Bunların (yani fıçıların ) ne zaman açıldığını nerden biliyoruz.. Herkes işine geldiği gibi konuşuyo iştee..