Gönderen Konu: oksıjen sensörümü maf sensörümü yok ne?? yardım..  (Okunma sayısı 8164 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • 5 kere teşekkür edildi
Ynt: oksıjen sensörümü maf sensörümü yok ne?? yardım..
« Yanıtla #20 : Eylül 20, 2011, 20:26:08 »
maf sensörü tamamen bozulsa sadece motor soğukken değil sıcakken de ölçüm yapamaz ve dengesizlik sürekli olur.

mafa hemen para yatırmayın

lpg'li araç lpg ile çalışırken depodaki benzin sürekli devirdaim yapar,depodan motora motorda kullanılmadan a tekrar depoya döner..siz aracı 2-3 litre benzine mahkum edip kullanmışlık yapmışsanız.sirkülasyondaki ısınmış benzin yakıt filtresine (arka koltugun altındadır) zarar vermiş olabilir.

teşhisini koyduramadıgınz arızaya para yatırmayınız.

lpg'li aracın benzin deposunda minimum çeyrek depo benzin bulunmalıdır  !!!
''Düşmanlarımız önce subayları öldürür''

Mustafa Kemal ATATÜRK

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Eylül 20, 2011, 20:26:08 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Eylül 20, 2011, 20:32:02 »
boğaz kelebek adaptasyonunu nerede yaptırdınız?

adaptasyon doğru dürüst yapılmamış olabilir ,kelebek %30 açık kalması gerektiğinde %20 açık kalıyorsa motora yeterli hava gitmez..v.b. motor da anormal çalışır.

bogaz kelebeğine giden hava hortumunun kelepçelendiği yeri ve hortumun hava filtre kutusuna girdiği yerde kelepçelendiği yeri kontrol edin,kelepçeler tam oturmuş mu..hortumun kenarında açıklık kalmışsa motor dengesiz hava çekebilir.

bir de tüketiminizi nasıl ölçtünüz;kaç kilometrede kaç litre yaktınız?

araç otomatik mi?

''Düşmanlarımız önce subayları öldürür''

Mustafa Kemal ATATÜRK

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '10
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Eylül 20, 2011, 21:52:02 »
Aklıma yakıt filtresi yada pompası enjektör falan geldi araç içinde az benzinle bekleyince helede pis benzinle bu tip sorunlar verebilir en iyisi yine servisten arıza tespiti isteyip arızayı dışarda orjinaliyle yaptırmak

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #23 : Eylül 21, 2011, 09:14:09 »
maf sensörü tamamen bozulsa sadece motor soğukken değil sıcakken de ölçüm yapamaz ve dengesizlik sürekli olur.

mafa hemen para yatırmayın

lpg'li araç lpg ile çalışırken depodaki benzin sürekli devirdaim yapar,depodan motora motorda kullanılmadan a tekrar depoya döner..siz aracı 2-3 litre benzine mahkum edip kullanmışlık yapmışsanız.sirkülasyondaki ısınmış benzin yakıt filtresine (arka koltugun altındadır) zarar vermiş olabilir.

teşhisini koyduramadıgınz arızaya para yatırmayınız.

lpg'li aracın benzin deposunda minimum çeyrek depo benzin bulunmalıdır  !!!

yok yıldırım bey orjınal maf sensörü de sorunu çözmezse çingar çıkarırım orda para konusunda sıkıntı yasatırlarsa bana..gerçi daha 170 lırasınıda vermedım..

bıde arabamda çeyrek den fazla benzın var..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #24 : Eylül 21, 2011, 09:23:47 »
boğaz kelebek adaptasyonunu nerede yaptırdınız?

adaptasyon doğru dürüst yapılmamış olabilir ,kelebek %30 açık kalması gerektiğinde %20 açık kalıyorsa motora yeterli hava gitmez..v.b. motor da anormal çalışır.

bogaz kelebeğine giden hava hortumunun kelepçelendiği yeri ve hortumun hava filtre kutusuna girdiği yerde kelepçelendiği yeri kontrol edin,kelepçeler tam oturmuş mu..hortumun kenarında açıklık kalmışsa motor dengesiz hava çekebilir.

bir de tüketiminizi nasıl ölçtünüz;kaç kilometrede kaç litre yaktınız?

araç otomatik mi?

istanbul/maltepede elit oto var omvl marka lpg nın servıslıgını yapan orda lpg filtreyide degıstırdım temızlık ve adaptasyonuda orda yaptırdım...

kelepçe tam sıkılmamış olabılırmı ??tahmın etmıyorum  ben kendım izledim tamıratı.adaptasyon tam olmamışmıdır bılmıyorum...devır lpg de oynamıyo...sadece benzınde oynuyo devır göstergesı...zaten arabada benzın yemıyo...

lpg ölçümüm ise:  depoyu fulledım 70 km gittim (uzun yol)  sonra tekrar fulledım baktım kı 20 lira yaktı...90 ı geçmedım...20000/70=285 krş.   !!! uzun yol.90 ı geçmememe ragmen...  !!!

bugun yada yarın gelecek maf sensörü sorun yıne düzelmezse benzın otomatıgınde olabılırmı dıye onada baktıracam sızce sorun onda olabılırmı??

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • <<<Toyotasını Bırakan Genç>>>
    • Facebook
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 48048
  • Model Yılı: '06
  • 940 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Eylül 22, 2011, 16:22:56 »
bizim corolla lpg olmasına rağmen deposu hep full doludur:) maf sensörü yerine araç beyninde bir sorun olabilir diye aklıma geldi çünkü bizim bir arkadaşda astra vardı ondada seninkine yakın sorunlar vardı araç beynini yeniden mi proglandımı ne sorun düzelmişti
Geç kaldı desinler, geçmiş olsun demesinler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Durum: Sakin
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: A-
  • 22 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Eylül 22, 2011, 17:56:02 »
Lpg olmasına rağmen sürekli full olması, boşuna yük taşımak bence. Yarım depo ideal sanıyorum.

Ben şahsen bizzat kendim, benzini yarım depoda tutarım. LPG yi ise eğer uzun yola çıkmayacaksam yarım fullerim. Sıkıştırmak istemiyorum. Zaten istasyonların insafına kalmışız. Ödediğimiz paranın karşılığını alıp almadığımız belli değil.

http://www.gazeteport.com.tr/haber/52441/pompalarda_kacak_var
397-393-389-385-381 yok dolacak gibi değil.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
    • Facebook
  • 940 kere teşekkür etti
« Yanıtla #27 : Eylül 22, 2011, 18:12:57 »
Lpg olmasına rağmen sürekli full olması, boşuna yük taşımak bence. Yarım depo ideal sanıyorum.

Ben şahsen bizzat kendim, benzini yarım depoda tutarım. LPG yi ise eğer uzun yola çıkmayacaksam yarım fullerim. Sıkıştırmak istemiyorum. Zaten istasyonların insafına kalmışız. Ödediğimiz paranın karşılığını alıp almadığımız belli değil.

napım vedat abi babam arabayı çalıştırdığı zaman hep 5 km benzinle gidiyor ondan sonra tüpe geçiyor :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 22 kere teşekkür etti
« Yanıtla #28 : Eylül 22, 2011, 19:49:49 »
Motor için yapıyor. İyidir İlke :).

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
    • Facebook
  • 940 kere teşekkür etti
« Yanıtla #29 : Eylül 22, 2011, 20:27:48 »
:)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #30 : Eylül 23, 2011, 09:21:31 »
orjınal hava akış metre geldı takıldı..takıldıgı an bı baktım kı araba yıne benzınde boguluyo...dedım usta  duzelmedı bu meret hala nıye boguluyo.....

bıraz bekledık 15-20 dk..sonra aracın beynınde ıkı adet kuçuk mavı parçayı karga burnuyla çıkardı yıne 5 dkk kadar bekledık..tekrar o ıkı mavı kuçuk parçayı (sıgoorta galıba) yerıne taktı araba tmm benzını yemesı normale döndu.....sen naptın usta dedım : resetledim dedım..

tmm  bakalım duzelecekmı sabah bellı olur  dedım..çunku araba sabah butun sorununu ortaya döküyor dedım...duzelmezse beynıne vede tesısat kablolarına bakacam dedı...tmm dedım..çektım eve geldım..sabah oldu arabayı yakacaktım az daha sorun yıne var yıne devam....

sorun baska neyde olabılır bılgısı olan arkadaslar yardım...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #31 : Eylül 23, 2011, 13:16:42 »
orjınal hava akış metre geldı takıldı..takıldıgı an bı baktım kı araba yıne benzınde boguluyo...dedım usta  duzelmedı bu meret hala nıye boguluyo.....

bıraz bekledık 15-20 dk..sonra aracın beynınde ıkı adet kuçuk mavı parçayı karga burnuyla çıkardı yıne 5 dkk kadar bekledık..tekrar o ıkı mavı kuçuk parçayı (sıgoorta galıba) yerıne taktı araba tmm benzını yemesı normale döndu.....sen naptın usta dedım : resetledim dedım..

tmm  bakalım duzelecekmı sabah bellı olur  dedım..çunku araba sabah butun sorununu ortaya döküyor dedım...duzelmezse beynıne vede tesısat kablolarına bakacam dedı...tmm dedım..çektım eve geldım..sabah oldu arabayı yakacaktım az daha sorun yıne var yıne devam....

sorun baska neyde olabılır bılgısı olan arkadaslar yardım...

Bence bundan sonra yapılacak tek şey servisin yolunu tutup soruna baktırmak sonra fiyat alıp dışarda soruşturup iyi bir ustaya gitmek...Pistonlarda oluşan basınçlar nasıl?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #32 : Eylül 23, 2011, 13:18:38 »

Vedat abi depo dolu olmayınca çürüme yapıyormuş öyle demişti sanayide ustanın birisi :)
Bu pompa hilelerine şahit olmuştum bir moil firaması idi şehir vermiyeceğim :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 22 kere teşekkür etti
« Yanıtla #33 : Eylül 23, 2011, 15:10:12 »
Çeyrek veya daha düşük olunca paslandığına tipoda şahit oldum. Yarım depo benzin, araç hareket ettikçe deponun neredeyse tamamına temas ediyor. Bir sorun olacağını sanmıyorum :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #34 : Eylül 23, 2011, 20:47:16 »
Çeyrek veya daha düşük olunca paslandığına tipoda şahit oldum. Yarım depo benzin, araç hareket ettikçe deponun neredeyse tamamına temas ediyor. Bir sorun olacağını sanmıyorum :)
Bu da mantıklı :D hadi orta bir şey olsun 3/4 ü dolu olsun :) bende clio da şahit oldum :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 22 kere teşekkür etti
« Yanıtla #35 : Eylül 28, 2011, 20:31:12 »
Mantık, bizim işimiz Ardacım :D :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • İYİLİK İYİDİR ...
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 40800
  • 19 kere teşekkür etti
  • 931 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #36 : Eylül 29, 2011, 13:30:19 »
Bütün yorumları okumaım sadece sisizn sorununuzu okudum .Maf sensörü çok dikkati temizlenmesi  gereken bir parçadır herşeyle temizlenmez en uygun temizlik etil alkol ile yapılır bildigimiz eczanelerde satılan 98 derece alkol ile bu alkol hem yüzeyde  kir bırakmaz hemde temizlik sonrası tortu kalmayacagı için maf sensörünüzün garaiplikler yapmasını önler .Islak mendil ile yapmış oldugunuz temizlik tam anlamıyla daha beter etmiştir çünki mendil deki kolanya ve alkol yaglı bir yapıya sahiptir vede tortu bırakır üzerinde kalan kirlerlede birleşince malum sonuç çıkmıştır.Şimdi yapamnız gereken maf sensörünüzü sökün içinde hava yogunlugunu ölçen 2 adet direnç vardır .saf alko ve kulak temizleyici pamuklar var onlar yardımıyla yavş dikkati bir şekilde alkolle iyice bütün ayrıntısını temizleyiniz.temizlikten sonra tekrar bir aparat yardımıyla tekrar alkol püskürtünüz ve vede hava yardımıyla uçmasını ve kurumasını saglayınız.Ve aracınıza tekınız eger maf sensöründe elektronik bir agrıza yoksa sorun gidecektir.Bu arada unutmadan Beynin bu duruma alışması içi Aracı 20 -25 km benzinde kullanın hatalar felan varsa dogru şekilde algılar .
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

2016  - Corolla Multi Drive S - Advance

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #37 : Eylül 29, 2011, 16:49:21 »
Bütün yorumları okumaım sadece sisizn sorununuzu okudum .Maf sensörü çok dikkati temizlenmesi  gereken bir parçadır herşeyle temizlenmez en uygun temizlik etil alkol ile yapılır bildigimiz eczanelerde satılan 98 derece alkol ile bu alkol hem yüzeyde  kir bırakmaz hemde temizlik sonrası tortu kalmayacagı için maf sensörünüzün garaiplikler yapmasını önler .Islak mendil ile yapmış oldugunuz temizlik tam anlamıyla daha beter etmiştir çünki mendil deki kolanya ve alkol yaglı bir yapıya sahiptir vede tortu bırakır üzerinde kalan kirlerlede birleşince malum sonuç çıkmıştır.Şimdi yapamnız gereken maf sensörünüzü sökün içinde hava yogunlugunu ölçen 2 adet direnç vardır .saf alko ve kulak temizleyici pamuklar var onlar yardımıyla yavş dikkati bir şekilde alkolle iyice bütün ayrıntısını temizleyiniz.temizlikten sonra tekrar bir aparat yardımıyla tekrar alkol püskürtünüz ve vede hava yardımıyla uçmasını ve kurumasını saglayınız.Ve aracınıza tekınız eger maf sensöründe elektronik bir agrıza yoksa sorun gidecektir.Bu arada unutmadan Beynin bu duruma alışması içi Aracı 20 -25 km benzinde kullanın hatalar felan varsa dogru şekilde algılar .

Yücel abi araç sahibi abimiz sıfır maf sensörü bile getirtti işe yaramadı :)