0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
maf sensörü tamamen bozulsa sadece motor soğukken değil sıcakken de ölçüm yapamaz ve dengesizlik sürekli olur.mafa hemen para yatırmayınlpg'li araç lpg ile çalışırken depodaki benzin sürekli devirdaim yapar,depodan motora motorda kullanılmadan a tekrar depoya döner..siz aracı 2-3 litre benzine mahkum edip kullanmışlık yapmışsanız.sirkülasyondaki ısınmış benzin yakıt filtresine (arka koltugun altındadır) zarar vermiş olabilir.teşhisini koyduramadıgınz arızaya para yatırmayınız.lpg'li aracın benzin deposunda minimum çeyrek depo benzin bulunmalıdır
boğaz kelebek adaptasyonunu nerede yaptırdınız?adaptasyon doğru dürüst yapılmamış olabilir ,kelebek %30 açık kalması gerektiğinde %20 açık kalıyorsa motora yeterli hava gitmez..v.b. motor da anormal çalışır.bogaz kelebeğine giden hava hortumunun kelepçelendiği yeri ve hortumun hava filtre kutusuna girdiği yerde kelepçelendiği yeri kontrol edin,kelepçeler tam oturmuş mu..hortumun kenarında açıklık kalmışsa motor dengesiz hava çekebilir.bir de tüketiminizi nasıl ölçtünüz;kaç kilometrede kaç litre yaktınız?araç otomatik mi?
Lpg olmasına rağmen sürekli full olması, boşuna yük taşımak bence. Yarım depo ideal sanıyorum.Ben şahsen bizzat kendim, benzini yarım depoda tutarım. LPG yi ise eğer uzun yola çıkmayacaksam yarım fullerim. Sıkıştırmak istemiyorum. Zaten istasyonların insafına kalmışız. Ödediğimiz paranın karşılığını alıp almadığımız belli değil.http://www.gazeteport.com.tr/haber/52441/pompalarda_kacak_var
orjınal hava akış metre geldı takıldı..takıldıgı an bı baktım kı araba yıne benzınde boguluyo...dedım usta duzelmedı bu meret hala nıye boguluyo.....bıraz bekledık 15-20 dk..sonra aracın beynınde ıkı adet kuçuk mavı parçayı karga burnuyla çıkardı yıne 5 dkk kadar bekledık..tekrar o ıkı mavı kuçuk parçayı (sıgoorta galıba) yerıne taktı araba tmm benzını yemesı normale döndu.....sen naptın usta dedım : resetledim dedım..tmm bakalım duzelecekmı sabah bellı olur dedım..çunku araba sabah butun sorununu ortaya döküyor dedım...duzelmezse beynıne vede tesısat kablolarına bakacam dedı...tmm dedım..çektım eve geldım..sabah oldu arabayı yakacaktım az daha sorun yıne var yıne devam....sorun baska neyde olabılır bılgısı olan arkadaslar yardım...
Çeyrek veya daha düşük olunca paslandığına tipoda şahit oldum. Yarım depo benzin, araç hareket ettikçe deponun neredeyse tamamına temas ediyor. Bir sorun olacağını sanmıyorum
Bütün yorumları okumaım sadece sisizn sorununuzu okudum .Maf sensörü çok dikkati temizlenmesi gereken bir parçadır herşeyle temizlenmez en uygun temizlik etil alkol ile yapılır bildigimiz eczanelerde satılan 98 derece alkol ile bu alkol hem yüzeyde kir bırakmaz hemde temizlik sonrası tortu kalmayacagı için maf sensörünüzün garaiplikler yapmasını önler .Islak mendil ile yapmış oldugunuz temizlik tam anlamıyla daha beter etmiştir çünki mendil deki kolanya ve alkol yaglı bir yapıya sahiptir vede tortu bırakır üzerinde kalan kirlerlede birleşince malum sonuç çıkmıştır.Şimdi yapamnız gereken maf sensörünüzü sökün içinde hava yogunlugunu ölçen 2 adet direnç vardır .saf alko ve kulak temizleyici pamuklar var onlar yardımıyla yavş dikkati bir şekilde alkolle iyice bütün ayrıntısını temizleyiniz.temizlikten sonra tekrar bir aparat yardımıyla tekrar alkol püskürtünüz ve vede hava yardımıyla uçmasını ve kurumasını saglayınız.Ve aracınıza tekınız eger maf sensöründe elektronik bir agrıza yoksa sorun gidecektir.Bu arada unutmadan Beynin bu duruma alışması içi Aracı 20 -25 km benzinde kullanın hatalar felan varsa dogru şekilde algılar .