Gönderen Konu: oksıjen sensörümü maf sensörümü yok ne?? yardım..  (Okunma sayısı 7989 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
forum da sorunumla alakalı o kadar çok konu okudumkı kafam karman çorman yardım edersenız çok memnun olacagım...

2001 1.4 terra var.

1-arabam fazla yakıyor.en hafif kullanışımla aldıgım sonuç şehir içi 30 krş şehir dışı 24 krş ( maf sensörünü kendım söküp ıslak mendılle temızledıkden sonrakı ölçümüm) o sensöre el bıle degmemesı lazımmıs ama ben bıde tornavıdayla dokundum o tozlar kalıplaşmış sert tozmu dıye bı bakayım dedım dedım demez olaydım...    :argh:

2-ilk çalıstırdıgımda benzınden gaza geçene kadar rolanti yerlerde sürünüyor nerdeyse stop edecek.gaza geçene kadar beklemeyeyım dıye gaz pedalına bastıgımda boguluyo nerdeyse stop edecek..bogulma olayı canımı sıktıgı için bende elimle gaza geçırıyorum..gazdayken sorun yok  çekışi gaz yemesı  vs.  -0- sorun.sorun sadece benzınden gaza geçiş sürecinde.

ancak şunuda eklemeden geçemıyecegım  ::: yakıtı fazla yakma sorunu ve benzınden gaza geçiş sürecindekı o bogulma olayı maf sensorunu temızlemeden öncede vardı..bu sensörünü temızledıkden sonra bu 2 sorunum aşırı derecede arttı.. acaba bu sorunlarımdakı artışlar maf sensörüyle alakası varmı??varsa??

----maf sensörünü nerden ne kadara temın edebılırım.?

oksıjen sensörunu de duydum bu sorunlarımı gıderebılecegını söyledıler
----oksıjen sensörunu de  nerden ne kadara temın edebılırım...

servıse gıtmek ıstemıyorum gıtmeme sebebım herkes tarafından tahmın edılır umarım...yınede parçayı servisten al, taktırma işlemını ustanda yaptır dıyen arkadaslar varsa serviste bu parçalar ne kadar ?

bu konularda deneyımlı veya bılgısı olan arkadaslar yardımlarınızı beklıyorum.

not: 1 ay önce boğaz kelebeği temızlendı adaptasyon yapıldı.lpg filtresı degıstı.

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '10
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
Ynt: oksıjen sensörümü maf sensörümü yok ne?? yardım..
« Yanıtla #1 : Eylül 13, 2011, 16:14:16 »
Abim maf sensörün gitmiş olabilir diye düşünüyorum benzindeyken gaza sonuna kadar bastığınızda max kaç devire çıkıyor daha doğrusu 3000d\dk ulaşabiliyormu ve benzinde rolantide devir kaçlarda geziniyor aşırı titreme ve devir düşüklüğü varmı? MAF=oksijen sensörü daha doğrusu hava sensörü akış metre debi metre :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #2 : Eylül 13, 2011, 16:22:11 »
Vah vah gitmiş abi maf sensörün sen ne yaptın :(

vallamı ya..

vallamı dememe  bakma  bende  artık  ümidimi kestım maf sensöründen..pek  dikkate almadım  çok  nadır bır parça oldugu konusunu ama  sonradan  bana gelen uyarılarda anladım  maf  sensörünü kendı ellerımle   --maf-- etmişim...

benım kafama  takılan maf sensorunu ellemeden öncede bende yakıt sorunu ve bogulma olayı oluyodu zaten ama şimdi 2 katına çıktı her ıkı sorunumda...peki şu an yenı bı maf sensoru alsam veya o maf sensörünü temızlerken çok dıkkat etseydım o 2 sorunumda ortadan kalkacakmıydı benı dusunduren   buu...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #3 : Eylül 13, 2011, 16:31:21 »
Abim maf sensörün gitmiş olabilir diye düşünüyorum benzindeyken gaza sonuna kadar bastığınızda max kaç devire çıkıyor daha doğrusu 3000d\dk ulaşabiliyormu ve benzinde rolantide devir kaçlarda geziniyor aşırı titreme ve devir düşüklüğü varmı? MAF=oksijen sensörü daha doğrusu hava sensörü akış metre debi metre :)

şimdi kafam daha çok karıştı maf sensörü hava filtresının etrafında ıkı vıdayla tutturulmus olan hava akışını ölçen parça degılmı..ben  hava fıltresının etrafındakı ıkı vıda ile tutturulmus olan parçayı çıkartıp temızledım(öldürdüm) yanı benım temızledıgım bu...  maf sensöru dıye bılıyorum.. başka bı sensör temızlemedım... yanlışmı yoksa??

sabahleyın ılk çalıstırdıgımda  devır yerlerde surunuyostop edecek kadar  aşagılarda gaza sonuna kadar  bassam boguluyor...ama  hızlı hızlı basıp bıraksam yavas yavas yukselıyo devır.ama  1. vıtese takıp kalkmak ıstesem  1 metre  ya gıdıyo ya gıtmıyo  oda  sankı arkada ıteklıyolarmıs gıbı  tekleyerek....

yanı benzınde arabam gıtmıyor...ama araba ısındıkdan sonra  kafası  eserse yürüyo..yoksa yıne yürümüyor arabam...  senın bılgın varsa aktarırsan sevınırım  ayrıca tanıdıgın tecrubelı forumcuları buraya yönlendırırsen yıne sevınırım...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Eylül 13, 2011, 18:08:39 »

şimdi kafam daha çok karıştı maf sensörü hava filtresının etrafında ıkı vıdayla tutturulmus olan hava akışını ölçen parça degılmı..ben  hava fıltresının etrafındakı ıkı vıda ile tutturulmus olan parçayı çıkartıp temızledım(öldürdüm) yanı benım temızledıgım bu...  maf sensöru dıye bılıyorum.. başka bı sensör temızlemedım... yanlışmı yoksa??

sabahleyın ılk çalıstırdıgımda  devır yerlerde surunuyostop edecek kadar  aşagılarda gaza sonuna kadar  bassam boguluyor...ama  hızlı hızlı basıp bıraksam yavas yavas yukselıyo devır.ama  1. vıtese takıp kalkmak ıstesem  1 metre  ya gıdıyo ya gıtmıyo  oda  sankı arkada ıteklıyolarmıs gıbı  tekleyerek....

yanı benzınde arabam gıtmıyor...ama araba ısındıkdan sonra  kafası  eserse yürüyo..yoksa yıne yürümüyor arabam...  senın bılgın varsa aktarırsan sevınırım  ayrıca tanıdıgın tecrubelı forumcuları buraya yönlendırırsen yıne sevınırım...

Şimdi abim Maf sensörünün diğer isimlerini saymıştım debi metre akış metre hava yada oksijen sensörü bunlar diğer isimleri :) siz dediğiniz gibi iki vidalı hava filtresinin plastik kutusuna monteli uzun bir çubuğu temizlemişsiniz içinde küçük led ampullerine benzer cam var buna tornavida ile dokunmuşsunuz :) Dediğim gibi benzinde aşırı düşük rolanti kalkmama ve max 3000deviri 3000civarı ise sensör ölmüş ölçüm yapamıyor demektir maf sensörü pahalı bir parça ya çıkmacılardan bulacaksınız aracınıza uyan aynı model bir araçtan yada ebayy dan istetirsiniz ama yinede herşeyden önce gidip bir ustaylada görüşmek gerekiyor ben abilerimizi buraya yönlendiriyorum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #5 : Eylül 14, 2011, 08:43:00 »
Şimdi abim Maf sensörünün diğer isimlerini saymıştım debi metre akış metre hava yada oksijen sensörü bunlar diğer isimleri :) siz dediğiniz gibi iki vidalı hava filtresinin plastik kutusuna monteli uzun bir çubuğu temizlemişsiniz içinde küçük led ampullerine benzer cam var buna tornavida ile dokunmuşsunuz :) Dediğim gibi benzinde aşırı düşük rolanti kalkmama ve max 3000deviri 3000civarı ise sensör ölmüş ölçüm yapamıyor demektir maf sensörü pahalı bir parça ya çıkmacılardan bulacaksınız aracınıza uyan aynı model bir araçtan yada ebayy dan istetirsiniz ama yinede herşeyden önce gidip bir ustaylada görüşmek gerekiyor ben abilerimizi buraya yönlendiriyorum

evet ben o led ışıklı dedıgını temızledım  pardon  öldurdum...dün ustayada götürdüm ustanın kalfası vardı tam usta yoktu ...ama  oda  o  sensör  ölü dedı..getırtelımmı dedı bende fıyatını bı ögren bana  dön  benı ara  dedım tmm  dedı  bugun fıyat beklıyorum...bakalım  ne  dıyecek..

bildiğiniz bı yerın adresı veya  tel nosu  varmı fıyat soracagım..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Durum: Sakin
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: A-
  • 22 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Eylül 14, 2011, 09:58:10 »
Geçmiş olsun.
Motor bilgim pek yok ama yerinizde olsam, servisi arar ve hasar tesbiti için ücret alıp, almadıklarını sorardım. Alıyorlarsa da cüzi bir miktardır. Sorun tesbit edildikten sonra tamir masraflarını öğrenirdim. Sonra dışarıda "Güvenilir ve Toyotacı" bir ustaya giderdim. Aynı işlemleri onda yaptırırdım. Usta aynı sorunu söylerse(servisin dediğinden bahsetmeden), orjinal parçalara yönelirdim. Telefonda parça fiyatı alırdım. Motor içi parçalarda orjinal taraftarıyım. Uygun ve güvenilir olanı(kişiye göre değişir) tercih ederdim.

Umarım sorununuz en az masrafla uzun süreli giderilir :)
397-393-389-385-381 yok dolacak gibi değil.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Toyotasız, Araçsız, Yaya :)
  • Model Yılı: -
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Eylül 14, 2011, 10:18:31 »
İbrahim, o sensör temizliğini kontak spreyle yapsaydın keşke, hem kesin temizlenirdi hem zarar vermemiş olurdun ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #8 : Eylül 14, 2011, 10:46:58 »
Geçmiş olsun.
Motor bilgim pek yok ama yerinizde olsam, servisi arar ve hasar tesbiti için ücret alıp, almadıklarını sorardım. Alıyorlarsa da cüzi bir miktardır. Sorun tesbit edildikten sonra tamir masraflarını öğrenirdim. Sonra dışarıda "Güvenilir ve Toyotacı" bir ustaya giderdim. Aynı işlemleri onda yaptırırdım. Usta aynı sorunu söylerse(servisin dediğinden bahsetmeden), orjinal parçalara yönelirdim. Telefonda parça fiyatı alırdım. Motor içi parçalarda orjinal taraftarıyım. Uygun ve güvenilir olanı(kişiye göre değişir) tercih ederdim.

Umarım sorununuz en az masrafla uzun süreli giderilir :)

benım bulundugum yerde servıs yok..ustaya gıttım dedıgım yerde bosh car sevısı  ii  olduklarını söyledıler zaten gıttıgımdede hemen anlasılıyordu..genel muduru falan vardı bosh car servısınde.. cıhaza falan bagladı hava fıltresını falan kontrol ettı  bujıyı söktu taktı ıstegım uzerıne orjınalmı saglammı dıye...kontrol falan yaptı sorun nerde dıye...sorunun maf sensörunde oldugunu söledi..bı krş da para istemedıler...sadece parça fiyatını soralım ona göre hareket edersın dedıler..

az oncede aradıgımda 200 tl dedi..maf sensörü için...orjinal dedı..sizce nasıl bılgınız varmı fiyat konusunda ...bilgisi olan arkadslardan da  cvp bkl.

teşekkür...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 22 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Eylül 14, 2011, 10:49:09 »
Telefon ile siz de fiyat alabilirsiniz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #10 : Eylül 14, 2011, 10:56:37 »
Telefon ile siz de fiyat alabilirsiniz.

evet  alabılırım ama sadece servislerı arayabılırım...başka orjinal parça satan parçacıların numaralarını bulamıyorum..vede tanıdık kımse yok..

yoksa hıç parçacılarla ugraşma orjınal derler ama orjınal çıkmayabılir mı dıyosunuz..servıslerle orjınal parça satanlar arasında fıyat farkı çokmu acaba...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #11 : Eylül 14, 2011, 11:32:52 »
servislerın 5-6 tanesını aradım 370-450tl arası fiyat biçtiler küçücük parça için  >:(

bende bosh car servisi var bulundugum ilde ...
onlara sipariş ettirdimm artık 200tl  ye...
ama duzelmezse sıkıntım tekrar gerı iade ederım dedım..tmm  dedıler...

1-2 gune gelıyor zıkkım sensör... ;)
sonucu sızlerlede paylaşacam...
saygılarımla...teşekkür ederrım herkese..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 22 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Eylül 14, 2011, 14:12:25 »
Beklemedeyiz :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Eylül 14, 2011, 15:55:51 »
evet ben o led ışıklı dedıgını temızledım  pardon  öldurdum...dün ustayada götürdüm ustanın kalfası vardı tam usta yoktu ...ama  oda  o  sensör  ölü dedı..getırtelımmı dedı bende fıyatını bı ögren bana  dön  benı ara  dedım tmm  dedı  bugun fıyat beklıyorum...bakalım  ne  dıyecek..

bildiğiniz bı yerın adresı veya  tel nosu  varmı fıyat soracagım..
Yan sanayi ürünler dediğiniz gibi 200tl civarında oluyor servis bu ufak ama değerli ve olmazsa olmaz parça için çok para isteyecektir :) bildiğim bir toyota çıkmacısı var ama sadece msn adresi vardı derken siz parçayı istetmişsiniz :) neyse hayırlısı olsun birdaha temizleme ihtiyacı duyarsanız 200tl vermek yerine 7tl verip yağsız kontak sprey alın :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #14 : Eylül 14, 2011, 17:06:35 »
Yan sanayi ürünler dediğiniz gibi 200tl civarında oluyor servis bu ufak ama değerli ve olmazsa olmaz parça için çok para isteyecektir :) bildiğim bir toyota çıkmacısı var ama sadece msn adresi vardı derken siz parçayı istetmişsiniz :) neyse hayırlısı olsun birdaha temizleme ihtiyacı duyarsanız 200tl vermek yerine 7tl verip yağsız kontak sprey alın :D

:)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #15 : Eylül 19, 2011, 11:13:50 »
eweeet  sensör geldi ...
sensör takıldı..denemesini yaptım..
 sonuç : araba fazla yaktıı  :)  sorun düzelmedı...

yanı  sensör uymadı vede bozukmuş... baktım böle olmayacak neyse  o zaman orjınal parça getırtın dedım aradakı farkı verıp orjınal parça istettirdim...

kısacası ne olursa olsun orjınalden şaşmayın...

orjınal maf sensörude gelınce onunda sonucunu yazarım..

saygılarımla...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Eylül 19, 2011, 20:33:56 »
eweeet  sensör geldi ...
sensör takıldı..denemesini yaptım..
 sonuç : araba fazla yaktıı  :)  sorun düzelmedı...

yanı  sensör uymadı vede bozukmuş... baktım böle olmayacak neyse  o zaman orjınal parça getırtın dedım aradakı farkı verıp orjınal parça istettirdim...

kısacası ne olursa olsun orjınalden şaşmayın...

orjınal maf sensörude gelınce onunda sonucunu yazarım..

saygılarımla...

Abi benim tavsiyem çıkmacıdan bulun hemen orda deneyin devir falan ne alemde diye sonra çalışıyorsa sensöre iyi bir temizlik yapın spreyle soket girişine falan sonra kullanın :) orjinale okadar para:D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Eylül 19, 2011, 21:29:54 »
araçtaki dengesizlik (benzinde doğru dürüst çalışmama) ne zamandır var? gaz kalibrasonundan sonra olmuş olabilir mi?

maf sağlam olabilir..yetkili servis bu parçayı elektronik aletle test edebiliyor.

(oksijen sensörü maf sensörü aynı parçalar değildir..oksijen sensörü egzos manifolduna bağlıdır,görevi motordan çıkan atık gazla ilgilidir)

''Düşmanlarımız önce subayları öldürür''

Mustafa Kemal ATATÜRK

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #18 : Eylül 20, 2011, 15:11:48 »
Abi benim tavsiyem çıkmacıdan bulun hemen orda deneyin devir falan ne alemde diye sonra çalışıyorsa sensöre iyi bir temizlik yapın spreyle soket girişine falan sonra kullanın :) orjinale okadar para:D

arda bu benım 2. arabam..  artık demıyeyımde yavas  yavas  akıllanıyor  ınsan..kuçuk bı sorun olsa  neyse  yakıtı fazla yakması ve benzını yememesı buyuk bı sorun...o yuzden kolay kolay saglam parça bulamıyor ınsan bulsada tam olarak sorun o parçadamı çözemıyor ustalar...çünkü saglam usta bulmak zor...

bu arabamıda aldım tmm dedım artık tamırcı mamırcıyle ugrasmam bı sıkıntım olursa dırek  servıse götürür orda sorununu buldururum parçayıda servısten alır aklı basında ustada bulursam onada o parçayı yaptırırım dıyordum ammaaa  olmadı  yıne  tamrcı yıne  çıkma parçalarla ugrasıyorum...ee  ınsanın o kadar parayı vermek ıcın cebınede elı gıtmıyor  servıse vermek için....  işte hep bu yuzden kaybedıyoruz ya..  ucuz alacak kadar zengın degılım derler  ya  bu olsa  gerek..

neyse isteddım bakalım orjınal maf sensörünü yarın gelır inş.bıde onu takıp deneyecem...oda olmazsa  ver kardeşim verdıgım paraları ver...ondan sonrada  basacam servıse...  vel hasılı kelam durum bu...  ilgine tekrar teşekkür..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #19 : Eylül 20, 2011, 15:54:28 »
araçtaki dengesizlik (benzinde doğru dürüst çalışmama) ne zamandır var? gaz kalibrasonundan sonra olmuş olabilir mi?

maf sağlam olabilir..yetkili servis bu parçayı elektronik aletle test edebiliyor.

(oksijen sensörü maf sensörü aynı parçalar değildir..oksijen sensörü egzos manifolduna bağlıdır,görevi motordan çıkan atık gazla ilgilidir)

benzındekı dengesızlık konusunu anlatayım yıldırım bey...biraz uzun olacak ama kusura bakmayın..

ben ıstanbulda lpg hava fıltresını degıstırdım,gaz kelebeğini temızletip adaptasyon yaptırdım, lpg yede ayar çektı yakıt düşmesi için...  bunları yaptıkdan sonra çok ama çok az bişe bu sorun ortaya çıktı benzını yememesı...

daha sonra  ızın bıttı memlekete  geldım gelırkende hanı yukarda saydıklarımı yaptırdım ya  bakayım yakıtı düştümü diye bakayım dedım baktımkı yok yakıtta düüşme yokk...

sonra sıtemızı gezerken bıraz bılgı sahıbı oldum(sankı usta oldum ya)  kalktım hava akış ölçeri=maf sensörünü temızlıyım dedım.. söktüm ama tornavıdayla da dokundum  :argh: vede ıslak mendılle temızledım..taktım yerıne...bıde baktım ne  göreyım  araba benzınde hareket etmıyor..boguluyor...hemen elımle gaza geçirdim...ve hala elımle gaza geçirmeye devam edıyorum...

ammaaa...!!!!
not:geçen gun maf sensörü geldı(orjınalınolmayan) gel takalım dedıklerınde  hemen arabayı çalıştırdım tabı yıne benzın yemedı her zamankı yaptıgı gıbı bende yıne elımle gaza geçirdim...gazımda az kalmıştı benı oraya kadar yetıstırırmı yetıştirmezmı muallakda kalmıştım..boşver götürür oraya kadar  nede olsa 30 km dedım...ve gaz almadım...yolda gıderken 15 km kala gaz bıttı dırekmen kendılıgınden benzıne geçti ve hiç tekleme bıle olmadı..  :wacko: 15 km yı benzınle katettim...servıse (bosh car servısı) varmadan gaz aldım..dogal olarak gaz alırken arabayı stop etmıstım....hah dedım 15 km yı benzınde buraya kadar teklemeden bogulmadan geldın şimdi ilk çalıştırdıgımdada gıt bakalım dedım arabaya  :)  gaz alımı bıttıkden sonra benzınle çalıştı ve servıse kadar olan 1-2 km lık mesafeyı yıne benzınle gıttı... servıse dedım ya  bu araba benzınle 2 metre gıtmezken şimdi yolda gazım bıttı benzıne geçti taa  buraya kadar benzınle geldı bu nasıl iş dedım ordakı ustada bana araba ısındıgı içindir galıba dedı...bende dogru buldum bu yaklaşımını vede dogru çıktı..yenı gelen o sensörü taktırdım çalıştır abı dedıler... tmm çalıstırdım sorun yok çünkü araba sıcak neyse araba sıcak yarın sabah ortaya çıkar sorunun halledılıp halledılmedıgı dedım eve geldım sabahleyın çalıştırdım araba yıne benzınde hareket  etmedı  evet ustanın dedıgı dogru çıktı dedım... aradım arabam aynı sorunları yapıyor dedım tmm gel tekrar bakalım dedıler tekrar gıttım ve o yenı taktıkları sensörde bozukmuş..tmm  usta ben ugrasamam yan sanayıyle sen bana orjınal getıttır dedım tmm dedı şuan orjınalını beklemekteyım..bakalım orjınalı sorunumu çözecekmı  hayırlısı...

durum bundan ıbaret yıldırım bey...kusura bakmayın bıraz uzun oldu  bu konuda söylıyeceklerınız varsa beklıyorum...