0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Vah vah gitmiş abi maf sensörün sen ne yaptın
Abim maf sensörün gitmiş olabilir diye düşünüyorum benzindeyken gaza sonuna kadar bastığınızda max kaç devire çıkıyor daha doğrusu 3000d\dk ulaşabiliyormu ve benzinde rolantide devir kaçlarda geziniyor aşırı titreme ve devir düşüklüğü varmı? MAF=oksijen sensörü daha doğrusu hava sensörü akış metre debi metre
şimdi kafam daha çok karıştı maf sensörü hava filtresının etrafında ıkı vıdayla tutturulmus olan hava akışını ölçen parça degılmı..ben hava fıltresının etrafındakı ıkı vıda ile tutturulmus olan parçayı çıkartıp temızledım(öldürdüm) yanı benım temızledıgım bu... maf sensöru dıye bılıyorum.. başka bı sensör temızlemedım... yanlışmı yoksa??sabahleyın ılk çalıstırdıgımda devır yerlerde surunuyostop edecek kadar aşagılarda gaza sonuna kadar bassam boguluyor...ama hızlı hızlı basıp bıraksam yavas yavas yukselıyo devır.ama 1. vıtese takıp kalkmak ıstesem 1 metre ya gıdıyo ya gıtmıyo oda sankı arkada ıteklıyolarmıs gıbı tekleyerek....yanı benzınde arabam gıtmıyor...ama araba ısındıkdan sonra kafası eserse yürüyo..yoksa yıne yürümüyor arabam... senın bılgın varsa aktarırsan sevınırım ayrıca tanıdıgın tecrubelı forumcuları buraya yönlendırırsen yıne sevınırım...
Şimdi abim Maf sensörünün diğer isimlerini saymıştım debi metre akış metre hava yada oksijen sensörü bunlar diğer isimleri siz dediğiniz gibi iki vidalı hava filtresinin plastik kutusuna monteli uzun bir çubuğu temizlemişsiniz içinde küçük led ampullerine benzer cam var buna tornavida ile dokunmuşsunuz Dediğim gibi benzinde aşırı düşük rolanti kalkmama ve max 3000deviri 3000civarı ise sensör ölmüş ölçüm yapamıyor demektir maf sensörü pahalı bir parça ya çıkmacılardan bulacaksınız aracınıza uyan aynı model bir araçtan yada ebayy dan istetirsiniz ama yinede herşeyden önce gidip bir ustaylada görüşmek gerekiyor ben abilerimizi buraya yönlendiriyorum
Geçmiş olsun.Motor bilgim pek yok ama yerinizde olsam, servisi arar ve hasar tesbiti için ücret alıp, almadıklarını sorardım. Alıyorlarsa da cüzi bir miktardır. Sorun tesbit edildikten sonra tamir masraflarını öğrenirdim. Sonra dışarıda "Güvenilir ve Toyotacı" bir ustaya giderdim. Aynı işlemleri onda yaptırırdım. Usta aynı sorunu söylerse(servisin dediğinden bahsetmeden), orjinal parçalara yönelirdim. Telefonda parça fiyatı alırdım. Motor içi parçalarda orjinal taraftarıyım. Uygun ve güvenilir olanı(kişiye göre değişir) tercih ederdim.Umarım sorununuz en az masrafla uzun süreli giderilir
Telefon ile siz de fiyat alabilirsiniz.
evet ben o led ışıklı dedıgını temızledım pardon öldurdum...dün ustayada götürdüm ustanın kalfası vardı tam usta yoktu ...ama oda o sensör ölü dedı..getırtelımmı dedı bende fıyatını bı ögren bana dön benı ara dedım tmm dedı bugun fıyat beklıyorum...bakalım ne dıyecek..bildiğiniz bı yerın adresı veya tel nosu varmı fıyat soracagım..
Yan sanayi ürünler dediğiniz gibi 200tl civarında oluyor servis bu ufak ama değerli ve olmazsa olmaz parça için çok para isteyecektir bildiğim bir toyota çıkmacısı var ama sadece msn adresi vardı derken siz parçayı istetmişsiniz neyse hayırlısı olsun birdaha temizleme ihtiyacı duyarsanız 200tl vermek yerine 7tl verip yağsız kontak sprey alın
eweeet sensör geldi ...sensör takıldı..denemesini yaptım.. sonuç : araba fazla yaktıı sorun düzelmedı...yanı sensör uymadı vede bozukmuş... baktım böle olmayacak neyse o zaman orjınal parça getırtın dedım aradakı farkı verıp orjınal parça istettirdim...kısacası ne olursa olsun orjınalden şaşmayın...orjınal maf sensörude gelınce onunda sonucunu yazarım.. saygılarımla...
Abi benim tavsiyem çıkmacıdan bulun hemen orda deneyin devir falan ne alemde diye sonra çalışıyorsa sensöre iyi bir temizlik yapın spreyle soket girişine falan sonra kullanın orjinale okadar para:D
araçtaki dengesizlik (benzinde doğru dürüst çalışmama) ne zamandır var? gaz kalibrasonundan sonra olmuş olabilir mi?maf sağlam olabilir..yetkili servis bu parçayı elektronik aletle test edebiliyor.(oksijen sensörü maf sensörü aynı parçalar değildir..oksijen sensörü egzos manifolduna bağlıdır,görevi motordan çıkan atık gazla ilgilidir)