Hoşgeldiniz
Ziyaretçi
. Lütfen
giriş yapın
veya
kayıt olun
.
Aktivasyon eposta
nız mı yok?
Aralık 06, 2025, 01:59:29
Emniyet kemeri hayat kurtarır!
Ana Sayfa
Forum
Yardım
Giriş Yap
Kayıt Ol
Toyota Club Türkiye
»
Garaj
»
Hasar/Kasko/Kaza
»
Konu:
Kaza Yaptım // Servisler çok acımazsız...
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Gönderen
Konu: Kaza Yaptım // Servisler çok acımazsız... (Okunma sayısı 2466 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
(Gizli Üye)
Aktif Toyotacı
2011 Yaris 1,4 D Terra Sporty
Araç: Yaris
Kan Grubu: A-
«
:
Eylül 12, 2011, 16:15:36 »
Arkadaşlar Merhaba,
Uzun zamandır işlerim nedenıyle foruma gıremıyordum. Artık daha cok burda vakıt gecırecegım sanırım. Ağustos ayının 2. günü aracımla kaza yaptım. Önümde 2007 model bmw 7.40 durunca anıden arkadan çarptım
Neyse Cana geleceğine mala gelsın dedık. Aracın sol camurluk pert oldu. Ön tamponun köşesı içeri girdi bir de sol far camı çatladı.. Aracın kaskosu oldugu için kasko tarfından toyota gedızler dolapdereye göturdum aracı. Adamlar tamponu camurlugu artı farı komple değiştirmişler. Ya o tampon duzeltılebılırdı bence. Kaza anında aracın jant kapagı dusmustu. Bende aldım araca attım kı ziyan olmasın dıye. Adamlar yenı jant kağaı takmışlar. faturasını gördüm 114 tl + kdv :S gerisini siz düşünün artık. Neyse benım cebımden cıkan bırsey yok ama hak yemek gunahtır. izlerle paylaşmak istedim. daha 5. ayda böyle biz kaza gecırdım ve aracımın orjınallıgı bozuldu
Satarken fıyatı cok etkıler mı acaba=?
Aracım henuz 4.250 km'de. Sizce fiyatını ne kadar etkıler su anda satmaya kalksam mesela ?
Teşkler...
2011 Yaris 1,4D 4D - Terra Sporty - Sedef Beyaz
Toyota Club Türkiye
«
:
Eylül 12, 2011, 16:15:36 »
(Gizli Üye)
Efsane Toyotacı
Araç: Başka Marka
Kan Grubu: A+
Kilometre: 10500
Model Yılı: '19
132 kere teşekkür etti
354 kere teşekkür edildi
Ynt: Kaza Yaptım // Servisler çok acımazsız...
«
Yanıtla #1 :
Eylül 12, 2011, 16:28:10 »
Jant kapağı hariç servis doğrusunu yapmış.Geçmiş olsun.Aracınızın değeri elbette biraz düşer.Ama araç alıp satmak nasip işi.Kafanıza takmayın.
(Gizli Üye)
Site Yöneticisi
Deus ex machina
Model Yılı: -
2904 kere teşekkür etti
3269 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #2 :
Eylül 12, 2011, 16:43:52 »
Çok geçmiş olsun. Aracın eğeri düşer mi vs. diye düşünmeye bence gerek yok, siz aracınızın keyfini çıkarın. Servis bence de en iyisini yapmış. Parça değişimi genelde daha kaliteli ve sağlıklı olur. Jant kapakları için piyasa ürünleri ile arasında kalite farkı olmasına rağmen hem sizin verdiğinizi (servisin haberi varsa) kullanmamaları hem de o fiyat çok hoş değil.
Bazı Faydalı Başlıklar;
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=20088.0
ve
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=67161.msg911844#msg911844
https://hakanrailways.blogspot.com
(Gizli Üye)
Efsane Toyotacı
Araç: Auris
Kan Grubu: 0+
Kilometre: 51000
Model Yılı: '08
277 kere teşekkür etti
67 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #3 :
Eylül 12, 2011, 16:57:25 »
geçmiş olsun... kasko nasılsa bozulmuş,farı,tamponu yeni takmaları daha iyi olmuş... servis genelde düzeltme işine gitmiyor, yenisi ile değişim yapıyor... sadece hasar sorgulama yapılırken ki fiyat yüksek çıkarsa aracı alacak kişi aracın ağır kaza yaptığını düşünür... izah edebilecek döküman ve foto varsa sıkıntı olmaz... Allah beterinden korusun...
(Gizli Üye)
TcT Onaylı Firma
Kan Grubu: 0-
Kilometre: 12000
Model Yılı: '15
1041 kere teşekkür etti
900 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #4 :
Eylül 12, 2011, 17:01:11 »
Geçmiş olsun bencede servis doğru olanı yapmış jant kapağı konusunda ya görmemişlerdir veya kapakta hasar vardır gerçi hasar olmuş olsaydı siz alıp arabaya koymazdınız .
Değer konusundada fazla kafanıza takmayın benim 2009 corollanın sol arka kapı değişmiş çamurlukta boyalıydı piyasa değerinin ortalama 1000 tl aşağısına gitti zaten bilinçli bir alıcı aracın şasesinin orjinal olup olmadığına bakar ama yinede fiyattan kırar çünkü mantık şu senin aracın orjinali aynı fiyata varken ben niye senin aracı alim yap bişeyler senin aracı alak .
Tekrardan geçmiş olsun .
(Gizli Üye)
Efsane Toyotacı
Araç: Corolla
2 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #5 :
Eylül 12, 2011, 17:11:56 »
en beter kazanı bu olsun temennisi ile aracınızın değerinin düşmesini kafanıza takmayın. çok ciddi bir kaza değil ki çok bir fiyat fark ettirsin. şahsen ben alırken bahsettiğiniz parçaların değişip değişmediğine dikkat etemem, şase ve yürürüne bakarım araç toyotaysa motoruna pek bakmaya gerek yok zaten
Pruva Neta
(Gizli Üye)
Efsane Toyotacı
Model Yılı: <'90
9 kere teşekkür etti
16 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #6 :
Eylül 12, 2011, 17:57:06 »
takmayın bence, buyrun şirket araçlarımızdan biri ve hasarı kaputta ufak bir ezik ve tamponda ufak hasarlar
beklenmeyen sonuç kaput ve ön tampon değişti, tamponun ayakları kırılmış tamam ama kaputun günahı neydi?
(Gizli Üye)
Efsane Toyotacı
onun ruhu japon...
Kan Grubu: B+
Kilometre: 29000
Model Yılı: '16
128 kere teşekkür etti
185 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #7 :
Eylül 12, 2011, 19:17:00 »
2 sene önce 78 liraydı o jant kapağı, daha da artmış...
Herşeye rağmen; gülmek güzeldir...
(Gizli Üye)
Efsane Toyotacı
Hergün biraz daha fazla Toyota sevgisi... <3
Araç: Corolla
6 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #8 :
Eylül 13, 2011, 21:46:53 »
Öncelikle çok geçmiş olsun, İstanbul gibi şehirlerde yaşayıp sıfır araba almak zaten bir bakımdan bunu kabullenmeyi gerektiriyor. Mesela biz halen kullandığım 2001 model corollamızı 2006 yılında Kazasız ve Boyasızken almıştık ve bu kadar temizini bulamadığımız için gereğinden fazla para vererek satın almıştık. Beş yıl içinde aracın başına bu türde ufak tefek çok fazla şey geldi, birazda bizim titizliğimizden dolayı ufak tefek bütün çizikler kasko aracılığıyla yapıldı, şu an aracı kaskodan sorgulattığınızda 15 adet hasar kaydı bulunuyor ve aracın tavan hariç boyanmayan çok az parçası kaldı. Şu anda aracı satmak istesem piyasasından 1500 lira daha ucuza satacağımın farkındayım ama hiç umrumda bile değil. Çünkü biliyorum ki eğer 2.ci el yıpranmış bir araba alsaydım hem 1500 liradan fazlasını sanayide harcayacaktım, hem bu araçtan aldığım keyfi alamayacaktım, hemde arızalar nedeniyle rezil olacaktım ve servis kapılarında çektiğim işkencede yanıma kar kalacaktı. 5 yıldır araba yönünden kafamın bu kadar rahat olmasının bedeli 1500-2000 lira değer kaybı ise bunu hiç kafaya takmaya bile gerek yok. Dediğim gibi olur böyle şeyler, hiç can sıkmaya gerek yok.
Jant kapağının fiyatıda harbiden uçukmuş, benim arabanında arkasından çarptıklarında bagaj havuzunun altındaki paspas değişmişti, faturada bu paspasın sökme takma ücreti olarak 17 lira yazdığını görünce bayağı şaşırdığımı hatırlıyorum.
Ama ben artık kaskoların günahına girmeye baya alıştım yav, bu yıl bile 1500 liraya kasko yaptırdım geçen ay 2500liralık masraf çıkarttım kaskoya. Oda özel servis olduğu için 2500 lira, yetkili servis olsaydı kim bilir neler olurdu.. :/
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Toyota Club Türkiye
»
Garaj
»
Hasar/Kasko/Kaza
»
Konu: