Gönderen Konu: MOTOR KULAĞI  (Okunma sayısı 3088 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
MOTOR KULAĞI
« : Nisan 24, 2008, 21:41:57 »
Merhaba değerli forum üyeleri yakın zamanda aracımın titreşimli çalışmasıyla başlayan ve daha sonraları ise yüksek vitesten ör 4 ten 3 ncü vitese düştüğümde kavrama yaparken tak diye bir ses geliyor aracımdan ve ek olarak gaza bastığımda araç bekleyerek tepki veriyor.Son olarak araç çukura girdiğinde ve çukura girince frene bastığımda araçtan gacur gucur ses geliyor ön taraftan bunun nedeni motor kulağı olabilir dediler sorunun bunun mu başka bir neden mi olduğu hakkında fikirleri olan arkadaşlardan yardım istiyorum .syg :( :(

Toyota Club Türkiye

MOTOR KULAĞI
« : Nisan 24, 2008, 21:41:57 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
Ynt: MOTOR KULAĞI
« Yanıtla #1 : Nisan 24, 2008, 21:51:41 »
olabilir. aracı stop ettiğinizdede vuruntu yapıyorsa eğer motor kulağındandır. tecrübeyle sabittir.
İnsanın en büyük hatası sevmek değil, Sevmeye layık olmayan birinden sevilmeyi beklemektir !
[paul auster]

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #2 : Nisan 24, 2008, 21:55:39 »

teşekkürler eyüp peki motor kulakları değişecekse ort.masraf ne kadar olabilir. syg

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Nisan 25, 2008, 01:45:12 »
AE 101 lerde 3 tane motor kulağı var sizin modelde kaç tane kesin olarak bilmiyorum. Ama kopmuş olma ihtimali olsa bile 2 si yada 3 ü kopmamıştır :) siz en kısa sürede yaptırın bence.maliyetini tam hatırlamıyorum ama astronomik bi rakam değildi. o korkutucu vuruntulardansa 100 - 200 neyse artık verin. zaman kaybetmeden yaptırmanızı tavsiye ederim... geçmiş olsun.
İnsanın en büyük hatası sevmek değil, Sevmeye layık olmayan birinden sevilmeyi beklemektir !
[paul auster]

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Nisan 25, 2008, 07:50:55 »
  Selam.
 Bence de büyük ihtimalle kulakçık olabilir. Ama bildiğim kadarıyla kulakçıkların fiyatları birbirinden oldukça farklıdır. Hangi kulakçığın sorunlu olduğundan emin omak lazım. Ancak bu şekilde net bir maliyet çıkarabilirsiniz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #5 : Nisan 28, 2008, 22:41:41 »
se
AE 101 lerde 3 tane motor kulağı var sizin modelde kaç tane kesin olarak bilmiyorum. Ama kopmuş olma ihtimali olsa bile 2 si yada 3 ü kopmamıştır :) siz en kısa sürede yaptırın bence.maliyetini tam hatırlamıyorum ama astronomik bi rakam değildi. o korkutucu vuruntulardansa 100 - 200 neyse artık verin. zaman kaybetmeden yaptırmanızı tavsiye ederim... geçmiş olsun.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #6 : Nisan 28, 2008, 22:47:43 »
se

olabilir. aracı stop ettiğinizdede vuruntu yapıyorsa eğer motor kulağındandır. tecrübeyle sabittir.
selamlar msaj yazmayı beceremedim. özrtampon sinyallerini sizmi sormuştunuz acaba

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Nisan 28, 2008, 22:58:59 »
evet ben sordumda siz özel mesaja cvp verseniz keşke hocam :( ...
[paul auster]

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 57500
  • Model Yılı: '17
  • 3 kere teşekkür etti
  • 9 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Nisan 29, 2008, 17:57:54 »
Aynı sese benzer bir ses benim arabamda da var ancak söylendiği gibi stop ederken vuruntu falan yok.Aynı surun yinede olabilir mi acaba arkadaşlar?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • ae101japon
« Yanıtla #9 : Mayıs 01, 2008, 21:02:36 »
merhaba  kavrama esnasındakı sesle ılgılı evt motor kulagı buyuk ıhtımalle   aracın gec gaz yemesı ıse  hava akıs olcer ve gaz kelebek bogazı kurum baglamıstr bu kurumda gec tepkı vermesıne ndn oluyor buyuk ıhtımal kasıslerde acur gucur sesı de  salıncak takozlarının esnemesyle olsuan ses yazın sıcak havalarda buyuk ıhtımalle keser kısın daha cok yapar  normelde dgsım gerek salıncakların ama ses ten baska hıc bır zararı yoktur gostermnde fayda var bu sesler ıcın servıse ugrayıp gereklı bılgılerı alırsın
mustafa